Svjetski ekonomski forum napadnut na Twitteru zbog sugerisanja da su zaključavanja zbog Covida-19 „poboljšala gradove širom svijeta“

Svjetski ekonomski forum
24 komentara

Svjetski ekonomski forum(WEF), globalistički prvak Velikog reseta, podigao je prašinu na mreži tvitom o tome kako „Covid-19“ zaključavanja „tiho poboljšavaju gradove“ širom svijeta.

Video koji prati tvit WEF-a od petka prikazuje slike napuštenih ulica, prizemljenih aviona i praznih fabrika, a zatim bilježi rekordni pad zagađenja vazduha i pad emisije ugljenika. Kasnije prikazuje prometne, smogom zagušene autoputeve i napominje da „pad neće usporiti klimatske promjene ukoliko ne uključimo smanjenje emisija“.

Nijemi tvit – koji se pojavio usred miliona smrtnih slučajeva Covid-19 i bezbrojnih života i preduzeća koja su uništena zaključavanjima – korisnici Twittera brzo su napali. Komentari  WEF-a i povezani članak o istorijskoj tišini koju su donijele blokade, koja dovodi do boljeg otkrivanja manjih zemljotresa, kritikovani su od većine posmatrača, koji su se usredsredili na očiglednu naklonost grupe prema distopijskom, opustjelom svijetu.

Voditelj podcasta Dave Rubin je tvit WEF-a koristio kao odgovor na pitanje: „Siri, da li zlo zaista postoji i ako postoji, možeš li mi ga pokazati u video formi?“

Britanska profesionalna hrvačica Jemma Palmer istakla je anti-ljudski ton video snimka. „Dakle, ljudi koji imaju život su loši za planetu, ali ako nemaju život, to je loše za ljude“, rekla je. „Ja sam za to da manje štetim planeti, ali ne na račun toga da ne živim.“

Britanska radijska voditeljka Julia Hartley-Brewer nazvala je poruke WEF-a „zaista zastrašujućim“ i rekla da video sugeriše da su „problem ljudi“. Dodala je, „WEF apsolutno ludi ako misli da zaključavanja ‘potiho poboljšavaju naše gradove’.“ Istoričar Roger Moorhouse označio je post kao “antropofobija” – strah od ljudi.

Kanadski aktivista za zastupanje poreskih obveznika Kris Sims rekao je da se WEF „naslađuje ljudskom bjedom koja traje godinu dana. „Ova otvorena mizantropija vrlo prosvjetljava ako ništa drugo. Moja planeta uključuje srećne, zaposlene, zdrave i prosperitetne ljude “. Irska autorka Melanie Murphy složila se, rekavši, „Da, bilo je tako tiho da sam zapravo mogla čuti svu pustoš. Pčelinjak bez ijedne pčele nema šta za slaviti. “

WEF je u posljednjih godinu dana postao svetionik za polemiku, jer je osnivač elitističke grupe Klaus Schwab iskoristio pandemiju Covid-19 kao „uski prozor mogućnosti da sagleda, preobrazi i resetuje naš svijet“. Schwab se zalaže za „resetovanje naših ekonomskih i socijalnih osnova“, što bi uključivalo više globalizovane vlade, izgradnju zelenije infrastrukture i reformu kapitalizma u potrazi za „pravičnijim ishodima“.

Političari su odbacili zabrinutost zbog Velikog reseta, a New York Times nazvao ga je „neutemeljenom teorijom zavjere“. Kanadski premijer Justin Trudeau bio je među političarima koji su Veliki reset nazvali „teorijom zavjere“, nakon što je na video snimku prikazan kako govori o pandemiji kao prilici da ubrza „resetovanje“ ekonomskih sistema.

Teoretičari zavjere, međutim, vratili su se u petak, nagovještavajući da su zaključavanja samo postavljanje stolova za gašenje ekonomija u ime borbe protiv klimatskih promjena.

„Nije li lijepo vidjeti sve ove tihe, mrtve gradove, zatvorene fabrike i prizemljene avione“, rekao je advokat Francis Hoar. „Shvatite ovo kao upozorenje da će, ukoliko se zaključavanja prihvate u bilo kojim okolnostima, biti uvedena iz klimatskih razloga uskoro. Zaključavanje treba zabraniti u bilo kojim okolnostima. “

Svjetski ekonomski forumZaključavanje
Pretplatiti se
Obavijesti o
24 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Jack Shadow
3 godine prije

A dobro,bar nam tako ti poremećeni psihopati iz WEFa otkrivaju svoje namjere-to i žele da je planeta pusta,samo oni da vladaju,pa to je i primarni cilj ovog dugo godina planiranog Covid delirija kojeg su napravili i cijepljenja protiv ničeg

mrki šofer
3 godine prije

ono prošle godine u ZG kad se moglo u 4 popodne bez stajanja od Laništa do Maksimira, to priznam. ostalo ne osjećam

Mario
3 godine prije

Nosimo li te žute trake oko ruke kada dođe vrijeme ili ne? Stavi žutu traku oko ruke u duhu mirnog, ali veoma simboličnog protesta! ”Kada dođe vrijeme” – prepoznat ćeš ga kada ti prvi put kažu NE jer nemaš potvrdu da si vakcinisan.

Simon
3 godine prije

To što piše na Twitteru, a nije sa Twittera skinuto je samo striktno dozirana “sloboda” medija ili “dokaz” demokracije.
Kad se već takva kritika pojavila Twitter je to dopustio u svrhu održavanja iluzije dopuštanja “drugačijeg” mišljenja. Ovaj totalitarizam je sofisticiraniji od fašističkog i komunističkog, za koje bi se moglo reći kako su od istih koji su stvorili i ovaj totalizarizam, namjerno stvoreni s greškom u smislu ne samo fizičkog nego i psihičkog odnosno duhovnog uništavanja generacija velikog broja ljudi.

Zabluda
3 godine prije

@redakcija logicno
Zasto je izbrisan clanak o plenkinu i njegovoj diplomi?

bumbar
3 godine prije

Reptilska posla.

Alen
3 godine prije

Obični bankrot skriven pod ” veliki reset “..

Mali Mujica
3 godine prije

Sto je zapravo WEF?Po logici stvari ( a ovo je portal LOGICNO) to je internacionalno udruzenje GANGSTERA.
I sve osobe koje se u Davosu pojavljuju kocopere i paradiraju su GANGSTERI.

3 godine prije zadnji put uredio Mali Mujica
Stara kuka
3 godine prije

Za Vrli novi svijet – Vrlo novo novinarstvo. Prepisivanje gluposti koje razni domaći i bjelosvjetski besposličari nadrljaju na usranom Tviteru i njihovo “prevođenje” s Gugl translatorom.

3 godine prije zadnji put uredio Stara kuka
3 godine prije

Dobro.i Sha sad?Sha svi napadaju wef??imaju svi svoje vlade koje lizu cipele kad dodju u Davos..znaju adrese svoje vlade,hebo ih tweet da ih hebo!!kad budu umirali od gladi,nek mi obvezno tweetaju prazan tanjur.hvala.

Zorule
3 godine prije

WEF se malo zaletio sa tim svojim videom, ocekivao je da ce biti masovno prihvacen od strane ljudi, da ce mnogi poput Grete svrsavati na samu poruku iz tog videa. Ovo im je znak da masovno ispiranje mozga jos nije u potpunosti uspjelo i da ga moraju pojacati i bolje nadzirati.

renbernbgerbgerbgter
3 godine prije

Jel ovima koji se čude Švabu i kompaniji tko javio da sivjetom od pamtivjeka vladaju mizantropi………………

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI