Elon Musk odlazi sa Twittera

Elon Musk tajne Twittera
8 komentara

Izvršni direktor Twittera Elon Musk najavio je u četvrtak da će se povući s te funkcije za šest sedmica kako bi napravio mjesto za neimenovanu ženu, novog izvršnog direktora. Milijarder, koji je još uvijek vlasnik platforme društvenih medija, rekao je da će se prebaciti na “nadgledanje proizvoda”.

“Uzbuđen sam što mogu objaviti da sam zaposlio novog izvršnog direktora za X/Twitter”, napisao je Musk na Tviteru. “Počeće za ~6 sedmica!”

Tajkun je dodao da će preći na ulogu izvršnog predsjednika i glavnog tehnološkog direktora, u kojoj će se fokusirati na “nadgledanje proizvoda”.

Iako nije imenovao novog izvršnog direktora, Wall Street Journal je kasnije izvijestio da je Musk zapazio direktoricu oglašavanja NBCUniversal-a Lindu Yaccarino i da je sada u pregovorima da je dovede u tu ulogu, pozivajući se na izvore upoznate sa situacijom. Yaccarino je radila u NBCUniversal-u više od jedne decenije i odigrala je glavnu ulogu u pokretanju svog Peacock streaming servisa 2020.

Glasnogovornik NBC-a odbio je reći da li je Yaccarino angažirao Twitter, a ona još nije komentirala izvještaj.

Musk se postavio kao izvršni direktor Twittera nakon što je kupio kompaniju za oko 44 milijarde dolara prošlog oktobra. U mjesecima nakon toga, milijarder je poništio mnoge restriktivne politike govora platforme i objavio mnoštvo dokumenata u kojima se detaljno opisuje njegova saradnja pod prethodnim upravljanjem s vladom SAD-a i nevladinim organizacijama koje su se zalagale za cenzuru kako bi ugušio sadržaj protiv establišmenta.

Musk je također otpustio oko tri četvrtine Twitterovog osoblja i uveo kontroverzni model plaćene pretplate u pokušaju da kompaniju učini profitabilnom.

Vijest o Muskovoj ostavci uslijedila je nakon ankete u decembru u kojoj je pitao korisnike Twittera da li treba da se povuče s mjesta izvršnog direktora. Oko 57% ispitanika je odgovorilo da bi trebalo, a Musk je rekao da će ispuniti njihovu želju čim pronađe nekoga “dovoljno budala da preuzme posao”.

elon muskLinda Yaccarino
Pretplatiti se
Obavijesti o
8 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Antee
1 godina prije

Bit će opet cenzira na full a ‘sveti’ Elon ne more ispasti krivac.

Anon
1 godina prije

Ne odlazi. Mijenja poziciju na tehnološku stranu, nešto što mu puno bolje odgovara.

Ivan
1 godina prije

Steta, opet ce bagra nastaviti po starom..

Ivan Bgd
1 godina prije

U svom LinkedIn profilu, Jakarino napominje da je izvršna predsedavajuća WEF-a od januara 2019. Trenutno je ona predsedavajuća Radne grupe WEF-a za budućnost rada. Ona takođe sedi u Upravnom odboru WEF-ovog Upravnog odbora za medije, zabavu i kulturnu industriju. Pored toga, veoma je angažovana u WEF-ovoj inicijativi Vrednost u medijima. Jakarino je na godišnjem sastanku Svetskog ekonomskog foruma govorila o oblikovanju budućnosti medija, zabave i kulture.

Jednom recju Mask za direktora Twitter-a postavlja Klausa Svaba!
Sta nije jasno?
Svi su ukljuceni, Gates, Musk, Trudo, Biden, Makron, Charles, Sidjiping, svi…

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI