Tajna donatorska organizacija možda je pomogla Bidenu u pobjedi na predsjedničkim izborima 2020.

Joe Biden
7 komentara

Tajna neprofitna organizacija poznata kao Centar za sudjelovanje birača navodno je potrošila više od 100 milijuna dolara uoči predsjedničkih izbora 2020. kako bi privukla stotine tisuća glasova onih za koje se smatra da će podržati Joea Bidena.

Grupa sa sjedištem u Washingtonu prikupila je 85 milijuna dolara i potrošila još veći iznos na isporuku milijuna pošte i digitalnih obavijesti biračima tijekom 2020., objavio je ovaj tjedan The Hill. Pristupajući poreznim prijavama grupe, vijesti su primijetile da je prošlogodišnja potrošnja manja od 14 milijuna dolara koje je potrošila tijekom prethodnih izbora 2016. godine.

Iako Centar za sudjelovanje birača (VPC) ne vodi eksplicitnu kampanju za određene kandidate, cilja na mlađe birače, manjine i neudane žene – od kojih sve tradicionalno favoriziraju Demokrate, ali obično generiraju ispodprosječnu izlaznost.

Izvršni direktor grupe Tom Lopach rekao je za The Hill da je isporučio oko 371 milijun komada pošte tijekom izbornog ciklusa 2020., pozivajući birače na registriranje za glasovanje putem pošte ili da glasuju prijevremeno. Također su očito poslali još 300 milijuna digitalnih poruka putem reklama i e-pošte.

Lopach je procijenio da je grupa donijela oko 272.000 glasova ljudi koji se inače možda ne bi pojavili na biračkim mjestima, potencijalno pomažući Bidenu u osiguravanju njegove tijesne pobjede u državama poput Arizone, Wisconsina i Georgije.

Budući da je grupa registrirana neprofitna, izuzeta je od otkrivanja izvora sredstava, no Lopach nije precizirao. Međutim, rekao je da grupa ima “snažnu podršku zaklada” i “organizacija koje vjeruju u sudjelovanje birača, te privatnih osoba”.

Opisujući VPC kao jednu od “glavnih organizacija mračnog novca”, The Hill je izvijestio da su stotine milijuna dolara “crnog novca” ušle u izbore 2020., podržavajući i napadajući Bidena i Donalda Trumpa, kao i istaknute kandidate u Kongresu.

Watchdog grupa Open Secrets, koja prati mračni novac u politici, istaknula je više od 30 milijuna dolara takvih sredstava potrošenih tijekom izbora. Ta brojka ne uključuje sredstva iz VPC-a i drugih grupa koje nisu podnijele zahtjev Poreznoj upravi, što je koliko mračnog novca na izborima postaje javno identificirano godinama kasnije.

američki izboriBidenSAD
Pretplatiti se
Obavijesti o
7 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Nina
2 godine prije

Dali bi se nesto promjenilo da je neko drugi presjednik????Kada bi narodi mogli da biraju presjednike nebi ni bilo izbora .Ne mogu se sketiti ko je to rekao,ali sve vise sam uvjerena da je to tako .

Poznavalac prilika
2 godine prije

Kakva crna “tajna donatorska organizacija”, kakvo “privlačenje glasova”. Biden je “pobijedio” zato jer su mu u pet ključnih država (Pennsylvania, Michigan, Wisconsin, Georgia, Arizona) jednostavno pribrojali hrpu nepostojećih glasova, nakon što je u svima bio u zaostatku za Trumpom, Isto su ponovili nedavno kod izbora za guvernera New Jerseya i tako u zadnji čas omogućili demokratskom kandidatu i aktualnom guverneru koji je zaostajao u glasovima pobjedu sa manje od 1% razlike..

PeroZombi
2 godine prije

“If voting made any difference they wouldn’t let us do it.”
― Mark Twain (1835 – 1910)

Max
2 godine prije

Deep state.

kakofon
2 godine prije

kako “tajna donatorska organizacija” i “možda” u naslovu?

pa zar nisu napisali jasno i glasno u Time magazinu da je bila zavjera iza scene (engleski):

ttps://time.com/5936036/secret-2020-election-campaign/

Praktičar urote
2 godine prije

Naravano da je tajna donatorska organizacija. Nema tu možda.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI