Tesla se suočava s još jednom istragom

Tesla dionice
12 komentara

Američki regulatori istražuju pritužbe koje govore da bi neki automobili mogli neočekivano kočiti pri visokim brzinama na autocesti

Američka Nacionalna uprava za sigurnost u prometu na autocestama (NHTSA) priopćila je u četvrtak da otvara službenu istragu za 416.000 Tesla vozila zbog izvješća o neočekivanom aktiviranju kočnica povezanih s njegovim sustavom pomoći vozaču Autopilot.

Sonda pokriva vozila Tesla Model 3 i Model Y 2021-2022. Vladina agencija kaže da je tijekom proteklih devet mjeseci primila 354 pritužbe vlasnika na “fantomsko kočenje”.

Prema NHTSA-i, vozila koja se pregledavaju imaju napredni sustav autopilota koji im omogućuje automatsko kočenje i upravljanje unutar traka.

“Žalitelji navode da se brzo usporavanje može dogoditi bez upozorenja, nasumično i često više puta u jednom ciklusu vožnje”, rekao je nadzornik.

Vlasnici su navodno izrazili zabrinutost kod Tesle, koja je odbacila pritužbe, rekavši da je kočenje normalno. Jedan vlasnik Tesle modela Y iz 2021. rekao je za NHTSA da je, dok je vozio autocestom brzinom od 128 km/h u listopadu, “automobil snažno kočio i usporavao od 128 km/h do 111 km/h za manje od sekunde. Kočenje je bilo tako nasilno da mi je glava trznula naglo prema naprijed i zamalo sam izgubio kontrolu nad automobilom.”

U kolovozu je NHTSA pokrenula službenu sigurnosnu istragu u Teslinom sustavu autopilota u 765.000 američkih vozila nakon niza sudara koji su uključivali modele tvrtke i vozila hitne pomoći.

Nadzorni organ trenutno istražuje nekoliko problema s proizvođačem električnih vozila, koji je od listopada izdao 10 opoziva, uključujući mnoge zbog problema sa softverom, a neke pod pritiskom agencije.

Jonathan Adkins, izvršni direktor udruge Governors Highway Safety Association, napisao je u četvrtak na Twitteru: “Još jedan dan, još jedan problem s Teslom. Lijepo je vidjeti da je NHTSA aktivniji u vladanju nad ovom tvrtkom.”

elon muskistragatesla
Pretplatiti se
Obavijesti o
12 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Lenko
2 godine prije

Nema do lipe stare mehanike. ZAKON.

Davidschwartz
2 godine prije

Pa sa novih Tesli otpadaju brisači i kvake, tako da ovo sa kompjuterima uopće ne čudi. Prvo, Musk je obični šarlatan i klaun, muljator koji, kao i većina Amerikanaca, živi od prodaje šarene magle. Nikakav on nije izumitelj već je tuđu tvrtku (Tesla) kupio tatinim novcem (tata Židov milijarder, doslovno) i razvio državnim novcem (milijarde dobiva svake godine). Zaposlio je Indijce za softver a sve ostalo nabavlja i sklapa u Kini da bi debelo naplatio od g l u p i h Amera. Sama pomisao da će roboti voziti je i d i o t s k a, ali p r i p r o s t i ljudi to ne razumiju. Oni vjeruju reklamama.

nepoželjni
2 godine prije

Nevjerojatno. …dižu frku zbog 0,085% slučajeva nus pojava koje uzrokuje tamo neki smušeni indijski autokompjuter, u vidu naglog kočenja (dobro da nije naglo ubrzavanje).

…a prave se ludi i gluhi na masovne nuspojave koje izazivaju otrovni ubodi a koje mogu završiti teškim oštećenjima zdravlja pa i smrti i nikom ništa, ubadanja idu dalje!

Auslander
2 godine prije

Smeće od auta vrijeme će pokazati

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI