Trumpovo hapšenje izazvalo bi “građanske nemire” širom zemlje

Donald Trump
17 komentara

Hapšenje bivšeg američkog predsjednika Donalda Trumpa zbog kršenja njegove sudske naredbe o začepljenju izazvalo bi nerede i zadalo potencijalno smrtonosni udarac šansama predsjednika Joea Bidena za reizbor, upozorio je u petak analitičar CNN-a Mark Preston.

Trumpu se trenutno sudi na Menhetnu zbog navodnog pogrešnog prijavljivanja ‘tajnih novčanih’ isplata izvršenih porno zvijezdi Stormy Daniels. Od prošlog mjeseca zabranjeno mu je da daje javne izjave o okružnom tužiocu Manhattana Alvinu Braggu ili porotnicima koji rade na slučaju, te da izgovara bilo šta što bi moglo ometati rad suda.

Ipak, bivši predsjednik je svakog dana ove sedmice razgovarao s novinarima ispred zgrade suda na Menhetnu, a Braggov tim tvrdi da je on već najmanje sedam puta prekršio ovu naredbu o gegu. U jednom slučaju, Trump je u srijedu na svojoj platformi Truth Social podijelio citat voditelja Fox Newsa Jessea Wattersa, koji je tvrdio da su “tajni liberalni aktivisti” “lagali sudiju kako bi ušli u Trumpovu porotu”. Međutim, ako bi prvostepeni sudija smjestio Trumpa u ćeliju “na nekoliko sati”, krajnji rezultat bi bili “građanski nemiri širom zemlje, svakako u nekim gradovima”, rekao je Preston u panel diskusiji s voditeljem CNN-a Jimom Acostom. .

„I drugo, politički, ako sam ja Bajdenova kampanja, ne želim ga nužno vidjeti u zatvoru, jer će to samo još više razbuktati i raspaliti ljude“, dodao je.

Sudac Jaun Merchan će u utorak saslušati argumente tužilaštva o Trumpovim navodnim kršenjima naredbe o gegu.

“Ljudima je dozvoljeno da pričaju o meni, a ja imam naredbu o začepljenju, samo da vam pokažem koliko je to još nepravednije”, rekao je Trump ispred zgrade suda u petak. Bivši predsjednik proglasio je naredbu neustavnom, rekavši novinarima da se ona “mora ukinuti”.

Trump je pretpostavljeni republikanski kandidat koji će izazvati Bajdena na predsjedničkim izborima u novembru. Uprkos tekućem suđenju na Menhetnu i još tri krivična slučaja u toku, on trenutno vodi među aktuelnim predsednikom u većini anketa za između jedan i deset poena.

Mark PrestonSADsuđenjeTrump
Pretplatiti se
Obavijesti o
17 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
NOB
12 dana prije

To u Americi je politicko sudjenje.

nepoželjni
12 dana prije

Eee, sada mi je jasno na koga se ZM fura! …ali zaboravlja da iza sebe ima “stado” od 100 puta manje ovaca nego DT… (jedino zajedničko im je što ih je bu nastrani i pristrani (ustavni) suci;)…

Emiliano Zapata
12 dana prije

Kazalisna predstava kojom se uvjerava americki narod kako je jedan kandidat bolji od drugog, dok ce svi kandidati zapravo izvrsavat sto im naredi duboka drzava…

Buahahaha
12 dana prije

sudske naredbe o začepljenju….ahahahaha nakon ovog ne citam dalje. Sjedni jedan!!!

Tusam rodjenja
12 dana prije

Drzi se Tramp. Ovog senilnog Bidena nebi primio niti jedan dom u hrvatskoj jer je dezorijentirana osoba kao i Americka politika

Josip
12 dana prije

Americi je pod hitno potreban jedan posteni gradanski rat daleko ozbiljniji od onoga izmedu sjevera i juga. A u njega obvezno ukljuciti i Kanadu..

Ico
12 dana prije

Duboka država ne smije dopustiti da Ameriku vode nekakvi vlastohlepni čudaci!

tihobl
12 dana prije

Do ljeta moraju uhapsiti Trampa, Orbana i Dodika ili su propali sa svojim sistemom vrijednosti.

držnedaj
12 dana prije

Stvarno ga žele sredit glavni ugrači kabale

Schwarze Hunderte
12 dana prije

Tko je sigurno čak puno više od toga 😎

Max
12 dana prije

Cilj je građanski rat

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI