fbpx

Treba li nam cijepljenje protiv Covida-19? Stručno i argumentirano.

Treba li nam cijepljenje

U nedostatku zdravih i argumentiranih rasprava u javnim medijima, intelektualno pošteni stručnjaci i znanstvenici primorani su se orgnizirati, te javnosti ponuditi prijeko potrebne informacije. Predstavljamo vam prvu emisiju u organizaciji ZiP-a (Znanje i poštenje) u kojoj gostuju:

STIPE KUTLEŠA, znanstveni savjetnik u trajnom zvanju. Diplomirao je filozofiju i povijest, te fiziku na Sveučilištu u Zagrebu. Doktorirao je filozofiju. Radio u Hrvatskoj akademiji znanosti i umjetnosti u Zagrebu, na Institutu za filozofiju gdje je bio ravnatelj. Predavao na Sveučilištima u Zagrebu i Mostaru i još predaje na Hrvatskom katoličkom sveučilištu u Zagrebu. Kao urednik i autor objavio petnaestak knjiga i preko sto znanstvenih i stručnih radova iz područja povijesti znanosti, filozofije znanosti, odnosa znanosti i religije, hrvatske filozofije i dr.

Iz razgovora: COVID-19 nije samo medicinski fenomen nego je postao društveno i političko pitanje. On je zloupotreba medicinske pojave u političke svrhe. Zdravlje je doživjelo neviđenu politizaciju i mjere koje su nametnute s tendencijom smanjivanja ili oduzimanja elementarnih ljudskih sloboda i ljudskih prava s ciljevima treba smatrati skandalom u svjetskim razmjerima i zločinom protiv čovječanstva. Mnoštvo stvari u vezi s COVIDOM-19 još je uvijek nejasno zahvaljujući medijskoj blokadi informacija. Ipak su nove spoznaje došle od alternativnih nerežimskih medija i pokazuje se da postoje evidentne manipulacije u pogledu tzv. pandemije, tj. same bolesti, zaštite od bolesti i liječenja. Cjepiva su i znanstveno i moralno upitna, ali se nameću kao jedino sredstvo. Po svemu se stječe dojam da se sve ovo ne čini radi zdravlja nego radi nekih drugih ciljeva.

JOSIPA JURIČEV-SUDAC je mag. medicinske biokemije – diplomirala je na Farmaceutsko-biokemijskom fakultetu u Zagrebu. Angažirana oko ekološke i zdravstvene problematike zbog posebnog interesa za praćenje utjecaja raznih okolišnih čimbenika na ljudsko zdravlje. Kao članica i dopredsjednica Udruge Eko Zagreb niz proteklih godina aktivno sudjeluje u javnim raspravama, tribinama, predavanjima, javnim nastupima u medijima, te piše članke s navedenom tematikom – s uvjerenjem da razvoj društva može i mora biti takav da se traže rješenja koja će poboljšati kvalitetu života sadašnjim generacijama, bez oduzimanja prava na zdrav život budućim generacijama. Članica je HKLD-a i aktivna članica Odbora sekcije farmaceuta i medicinskih biokemičara unutar HKLD-a. Ima izdvojeno mišljenje o cijepljenju za SARS-CoV-2 i ne podržava službeni stav Upravnog odbora HKLD-a o cijepljenju.

Iz razgovora: Procjena stanja pandemije i poduzete mjere se temelje na pretpostavci koja se smatra očitom, istinitom i koja se ne dovodi u pitanje, a to je RT PCR test, iako je konzorcij od 22 ugledna svjetska znanstvenika u svojoj znanstvenoj ekspertizi dokazao da postoje ozbiljni razlozi zbog kojih se taj test uopće ne bi smio koristiti za dijagnostiku COVIDA-a 19. U Lancetu, jednom od najprestižnijih medicinskih časopisu objavljena je lažna studija o štetnosti Hidroksiklorokina, provjerenog i uspješno korištenog antimalarika koji ima i antivirusno djelovanje, na temelju čega je WHO zabranila korištenje HQC u terapiji COVIDA 19. Slično se dogodilo i s lijekom Ivermektinom. “Ivermektin je jedan od najsigurnijih, najjeftinijih i najrasprostranjenijih lijekova na svijetu”, objasnio je dr. Kory, predsjednik saveza FLCCC. Skupim kampanjama se forsiraju eksperimentalna i nepotrebna cjepiva bez primjene temeljnog etičkog načela opreznosti iako se radi o mogućim zdravstvenim rizicima globalnih razmjera.

LIDIJA GAJSKI, specijalistica je interne medicine. Bila je dugogodišnja tajnica i članica Upravnog odbora Hrvatskog bioetičkog društva, te savjetnica Hrvatske udruge za prava pacijenata. Od 2017. članica je Vijeća za GMO Vlade RH. 2009. objavila je knjigu Lijekovi ili priča o obmani, sveobuhvatnu kritiku moderne medicine, poglavito njezine komercijalizacije kroz spregu farmaceutske industrije, medicinske struke i politike. Od tada je imala više stotina nastupa u medijima, na javnim tribinama i predavanjima, te stručno-znanstvenim skupovima u Hrvatskoj i inozemstvu, uključujući Europski parlament. Pozicionirala se kao vodeći kritičar suvremene medicine u Hrvatskoj i u regiji. Od početka kovid krize ukazuje na nejasnoće i nelogičnosti službenog narativa, kao i na besmislenost i destruktivnost nametnutih restriktivnih mjera.

Iz razgovora: Cijepljenje je opravdano kad je bolest ozbiljna , česta, nelječiva i nesprječiva drugim načinima, a cjepivo djelotvorno i neškodljivo. Cijepljenje protiv kovida ne ispunjava nijedan od tih kriterija. Klinička istraživanja cjepiva nisu dovršena i nisu kvalitetno izvedena. Nisu dokazala učinkovitost cjepiva u širenju i zaštiti od bolesti, i nisu bila dizajnirana da mogu otkriti nuspojave cjepiva. Praćenje nuspojava cjepiva nije primjereno i neće pokazati njihov realan broj. U najmanju se ruku radi o eksperimentalnom cjepivu; neki smatraju da se uopće ne radi o cjepivu, nego o genskoj terapiji. Učinak ovih cjepiva je nepredvidljiv. Masovno, a možda i (neizravno) prisilno cijepljenje uvedeno je bez ikakve stručne i javne rasprave.Ako Google obriše ovu emisiju, pohranjenu snimku možete pogledati na našem video serveru Jubitu. Obvezno se pretplatite na Youtube kanal ZiP-a.

 

Sviđa vam se portal Logično?
LAJKAJTE NAŠU STRANICU

(samo jednom, ako kliknete drugi put, Facebook će smatrati da nas ne volite)
Pretplati se
Obavijest
guest
Zaštitite svoje ime u komentarima... REGISTRACIJA
171 Komentara
najstariji
najnoviji najviše ocjenjeniji
Inline Feedbacks
View all comments
Taugo
Gost
Taugo
1 mjesec prije

Piše Poslovni.hr.. Radnici koji se ne cijepe poslodavcima više nisu poželjni ..”svatko tko nije cijepljen ostat ce po strani”… Necijepljeni ce morati raditi od kuce ,a nije iskljuceno da ce dio dobiti i otkaz smatraju tamosnji pravnici-pise Reuters.. Globalni predvodnik u kampanji cijepljenja -Izrael-suocava se s novim izazovom . Neki dijelovi gospodarstva zatvaraju vrata onima koji nisu cijepljeni . Dio kompanija planira zabraniti necijepljenim radnicima dolazak u uredske i poslovne prostore , pa skupine za zastitu ljudskih prava smatraju kako je to uvertira u podjelu otkaza .. Svatko tko nije cijepljen , ostat ce po strani – ministar zdravstva Yuli… Pročitaj više »

tihobl
Gost
tihobl
1 mjesec prije
Reply to  Taugo

Tako je. Nevakcinisanim nije mjesto u EU. Isto vazi za teoreticare zavjere i ruske agente. Ko god nece da se vakcinise podriva jedinstvo Evrope i takvima se mora stati na kraj.

Dokurčilomi
Gost
Dokurčilomi
1 mjesec prije
Reply to  Taugo

Sve štima međutim koga tužiti ako se razboli cijepljeni i zarazi druge?

... ....
Gost
... ....
1 mjesec prije
Reply to  Dokurčilomi

Ah kako to mislite, pa kakve to veze ima s cjepivom kad čovjek primi cjepivo pa se poslije sruši pa test pokaže da je pozitivan i prekosutra umre. Nedokazivo. Možda je proljetni umor.

KISIK
Gost
KISIK
1 mjesec prije
Reply to  ... ....

Alergija na iglu ?

Joe
Gost
Joe
1 mjesec prije
Reply to  ... ....

To će se pripisati anemiji.

U prolazu
Gost
U prolazu
1 mjesec prije
Reply to  Dokurčilomi

Ako mene pitaš, ne znam. Možda da pošalješ nekom glavešini upit, npr. u WHO.

Sinjski laf
Gost
Sinjski laf
1 mjesec prije
Reply to  Taugo

Svi koji se ne cijepe ostati će necijepljeni… Logično je nelogično… Korona laž, klorokin lijek, pričaju o xijepivima mrna a zanemaruju još veći broj klasičnih cjepiva… Ja dođem na ovaj portal malo se nasmijati. Pozdrav debeli i osviještavaj i dalje ove budalice

Friedrich Dr.
Gost
Friedrich Dr.
1 mjesec prije
Reply to  Sinjski laf

Kad ti sinjanin kaze “brate” bizi I ne osvrci se

Zelinčanka
Gost
Zelinčanka
1 mjesec prije
Reply to  Taugo

Počelo je ubrzavanje prema čipiranju stanovništva ali daleko su oni još od njihovog cilja. Mislim da ću sada napisati posebni post sa nekim komentarima I idejama.

Joe
Gost
Joe
1 mjesec prije
Reply to  Taugo

Sendvič jutros kasni?

Starina
Gost
Starina
1 mjesec prije
Reply to  Taugo

Počelo je onog trenutka kad je jedan bolesni od gripe bio udarna vijest svih medija, a ovo je sad već debelo zahuktavanje. Uskoro slijedi finale, sotonistima se jako žuri.. Dok još ima učinka cenzura, i ispiranje mozga i dok još nije masama očito da ih pelcovanje razbolijeva i ubija. Ubija ponajprije provaksere jer oni ga rado uzimaju. Sotona ne štedi ni svoje pulene. Opak je!!! Nezamislivo opak!

Vladimir
Gost
Vladimir
1 mjesec prije
Reply to  Taugo

Dobro, ali ima i drugih primjera. U nekim zemljama poslodavci kad traže radnike izričito traže necjepljene sa obrazloženjem da ne žele da im se ljudi ruše na poslu ili da budu na bolovanjima zbog nuspojava cjepiva.

Antun Tun
Gost
Antun Tun
1 mjesec prije

Milan. Bandic. (Mir mu dusi) je DELAL 16x7x365 i izdalo ga srce.Bandic je jedina osoba u Hrvatskoj koja nije preminula od poslijedica Covid 18 a stalno medju ljudima,javlja Hanza i HRT korumpirano smece.

Antun Tun
Gost
Antun Tun
1 mjesec prije
Reply to  Antun Tun

Djuro,6 je sati prije podneva a ti vec pijan.

Dupla Kamilica
Gost
Dupla Kamilica
1 mjesec prije
Reply to  Antun Tun

Haha prvai gruntovcanin

Simon
Gost
Simon
1 mjesec prije
Reply to  Antun Tun

Da li je Bandić cijepljen?

Dupla Kamilica
Gost
Dupla Kamilica
1 mjesec prije
Reply to  Simon

Je, od pravosudja i postenja.

Sinjski laf
Gost
Sinjski laf
1 mjesec prije
Reply to  Simon

Pouzdanoznam da su ga cijepili u srijedu na zavodu andrija štampar. Ima i fotka ali sad je više nemogu naći

Jozo
Gost
Jozo
1 mjesec prije
Reply to  Simon

Pouzdano znam da se bandić cijepio pfizerom. Postojala i fotka ali sad više nema

Ana
Gost
Ana
1 mjesec prije
Reply to  Simon

Da, cjepio se

Antonio
Gost
Antonio
1 mjesec prije
Reply to  Ana

Cjepio se i plenki i božinović. Drž’mo fige!!!

... ....
Gost
... ....
1 mjesec prije
Reply to  Antonio

Pa to je isti otrov otprije u žili kao u sprici.

Ana
Gost
Ana
1 mjesec prije
Reply to  Antonio

Evo i mene, druge Ane. Ono glumatanje cijepljenja uzvišenog Božinovića ne bi trebalo uopće spominjati. Ne znam je l’ mislite na ono u lijevu ili desnu ruku? Jer su obadvije fotografije objavljene, haha…

Joe
Gost
Joe
1 mjesec prije
Reply to  Antonio

I molimo se!!!

KISIK
Gost
KISIK
1 mjesec prije
Reply to  Antonio

Bravo sony

Ana
Gost
Ana
1 mjesec prije
Reply to  Ana

Imenjakinjo, misliš cijepio?

Istina boli
Gost
Istina boli
1 mjesec prije
Reply to  Antun Tun

Gospodin Đuro teoretičar zavjere… Isto kao i oni koji vjeruju da korona ne postoji.

Dupla Kamilica
Gost
Dupla Kamilica
1 mjesec prije
Reply to  Antun Tun

Nisu ti terapiju pogodili?

Dokurčilomi
Gost
Dokurčilomi
1 mjesec prije
Reply to  Antun Tun

Zašto spominjete kriminalca u ovom članku koji nema veze s njima. Dan njegove smrti treba proglastiti kao dan oslobođenja građana Zagreba od kriminalca.

ryan
Gost
ryan
1 mjesec prije

zašto se ne pita “sručni” stožer ako se več spašava živote. kako to da se ne spašava klorokinom i ivermektinom, pa da čujemo bandu šta ima da kaže. sigurno nešto u stilu kao nema dokaza. a ta ista banda ima dokaze za testove i vakcine

Malomorgen
Gost
Malomorgen
1 mjesec prije
Reply to  ryan

u sloveniji je bila emisija… gde su bili strucnjaci za vakseri i antivakseri…. odgovarali su na pitanja gledaoca….
bilo je smijesno…. antivakseri su popushili na svakom pitanju….. neznam jeli bila takva emisija na htv….?

pitanja u zivo i odgovori??

Dupla Kamilica
Gost
Dupla Kamilica
1 mjesec prije
Reply to  Malomorgen

Oprosti mali ali ti ga ovdje pusis kao…..

Joe
Gost
Joe
1 mjesec prije
Reply to  Dupla Kamilica

Ne samo da pusi, da on i guze za pare…

promatrač
Gost
promatrač
1 mjesec prije
Reply to  Malomorgen

Nič ne vem o tej emisiji. Kdaj, na katerem programu? Kdo je bil povabljen v oddajo in kdo je zastopal antivaksere…?? Takšni najeti bu…li kot ti?

... ....
Gost
... ....
1 mjesec prije
Reply to  Malomorgen

Ima li video s prevodom na hrv? Ne pričam svahili.

learzi
Gost
learzi
1 mjesec prije
Reply to  Malomorgen

Bilo je režirano, kao Orsonovi vanzemaljci.

Mr.T
Gost
Mr.T
1 mjesec prije
Reply to  Malomorgen

Kako ga ti volis slagat. Ispunio si kvotu za danas, navali na sendvic, dobar tek

KISIK
Gost
KISIK
1 mjesec prije
Reply to  Malomorgen

PRIČA O ISTINI Prema legendi iz 19. stoljeća… Jednoga dana susrele su se Istina i Laž. Laž reče Istini: “Danas je zaista predivan dan!” Istina pogleda prema nebu i uzdahne … jer dan je zaista bio predivan. Provele su dosta vremena zajedno, da bi se u jednom trenutku zatekle blizu zdenca. Laž reče Istini: “Voda je zaista ugodna, idemo se okupati zajedno!” Istina je i ovaj puta bila sumnjičava pa je sama probala kakva je voda i otkrila kako je odista vrlo ugodna. Razodjenule su se i krenule na kupanje. Iznenada, Laž iziđe iz vode, odjene na sebe odjeću Istine… Pročitaj više »

Sony
Gost
Sony
1 mjesec prije
Reply to  KISIK

Dobra priča…ima dubinu… i tako je Laž bolje prošla od Istine. Još uvijek bolje prolazi, zato jer je Istina čista, ne kalkulira, ne manipulira. Laž ima puno posla da bi se prikazala Istinom. Kalkulira, manipulira, glumata, oponaša, služi se smicalicama i prevarama da sve okrene od Istine i pridobije za sebe. Po meni, ovo je tipičan primjer ljubomore, ako gledamo Istinu (Dobro) i Laž (Zlo) kao dva suprotna esencijalna entiteta.

Joe
Gost
Joe
1 mjesec prije
Reply to  Malomorgen

Tanak sendvic?

Dupla Kamilica
Gost
Dupla Kamilica
1 mjesec prije
Reply to  ryan

Za ivermektin bi rekli da ga vise nema ni u poljoprivrednim apotekama.

Zelinčanka
Gost
Zelinčanka
1 mjesec prije
Reply to  Dupla Kamilica

Jer su ga namjerno povukli iz prodaje I možda čak iz proizvodnje. Ja ću posaditi slatki pelin I javim Vam se kad budem znala više o uspijehu. Imam još sjemenki i već sam neke dala prijateljima i poznatima od povjerenja. Ako ste ozbiljno zainteresirani, javite mi se.

Dupla Kamilica
Gost
Dupla Kamilica
1 mjesec prije
Reply to  Zelinčanka

Sretno sa pelinom.

Zelinčanka
Gost
Zelinčanka
1 mjesec prije
Reply to  Dupla Kamilica

Hvala lijepa!

Nonwo Nonwo
Member
nonwo
1 mjesec prije
Reply to  Zelinčanka

Već ga dugo tražim.Može kontakt?

Zelinčanka
Gost
Zelinčanka
1 mjesec prije
Reply to  nonwo

Može, molim Vas javite se redakciji logičnog s porukom da tražite Zelinčanku zbog slatkog pelina. Ja za sada imam samo sjeme i upute za sadnju. Treba početi u ožujku ili travnju dakle na vrijeme ste u kalendaru. Ako želite na brzinu doći do čaja, mogu Vam ponuditi informacije o prodajnim mjestima, međutim nisam sigurna da ih mogu ovdje podijeliti jer bi se to moglo shvatiti kao reklama. Ja nisam OPG niti trgovina koji prodaju slatki pelin u bilo kojem obliku. Ali kako ima puno lažova ( i zbog toga smo se okupili ovdje) to što neko kaže danas o sebi… Pročitaj više »

Zelinčanka
Gost
Zelinčanka
1 mjesec prije
Reply to  ryan

Postoji I slatki pelin ako niste čuli https://en.m.wikipedia.org/wiki/Covid-Organics Madagascar proizvodi to zdravo piće u suradnji sa Južnom Afrikom. I čaj slatkog pelina je odličan kod preboljevanja svake gripe. Sumnjam da će se tamo cijepiti jer imaju vrlo malo mrtvih od covid-19, a trebat će izdržljivih ljudi koji mogu preživjeti nehigijenske I na drugi način teške uvijete onima koji su organizatori ovog ekperimenta. U njihovu “zlatnu milijardu” bi trebali ući najizdržljiviji (i istovremeno jako glupi, evo kontradikcije) i toj izabranoj manjini bi se vladalo pod uvijetima plana i programa predstavljenog u komplementarnom članku gđe Šebalj, a dijelovi istog su već donekle… Pročitaj više »

Nonwo Nonwo
Member
Famed Member
Nonwo Nonwo
1 mjesec prije
Reply to  ryan

Za ivermectin ima cc 14 studija potvrđene efikasnosti i 33 miliona ljudi samo u Peruu koji su ga primili nakon čega je smrtnost pala za cc 70 %(40 dana nakon početka protokola),a slično je i u drugim južnoameričkim zemljama gdje je u službenoj primjeni.

Simon
Gost
Simon
1 mjesec prije

Vrijeme ide, globalna mafija provodi plan više ili manje planiranom dinamikom, a ovce bleje po torovima, pastiri jesu malo nervozni, ali uspijevaju držati ovce u torovima, vlasnik klaonice trlja ruke, gazde sve to gledaju i smiju se.

Zelinčanka
Gost
Zelinčanka
1 mjesec prije

Jedva čekam pogledati ovaj film! U svijetu postoji pokret zvan “World Freedom Alliance” (WFA). Sigurna ga je netko spomenuo već ovdje na forumima. Javili su nam se iz Berlina za Novu Godinu, među prvima su bili postirali film “The new normal” koji toplo preporučam (morate ga potražiti na internetu). Imaju zanimljive obavijesti i štabove u nekoliko zamalja EU i svijeta ali u malim zemljama jugoistočne Evrope još nažalost ne. Bilo bi dragocijeno povezati se sa njima. Trenutno karta tj mape na WFA platformi pokazuje ovo https://worldfreedomalliance.org/#contact. Međutim to je koliko sam shvatila velikim dijelom udruga liječnika i pravnika, pa tek… Pročitaj više »

Stara kuka
Gost
Stara kuka
1 mjesec prije

Cijela ova situacija sa koronom ima za jednu od najvažnijh posljedica potpuni nestanak povjerenja građan u tzv. “struku” odnosno znanstvenike, liječnike, jednako kao i medije i političare u koje ionako velika većina ljudi ni prije toga ije imala previše povjerenja. A što se cijepljenja tiče ovo silovanje građana (jer teško je sve što se događa kvalificirati drugačije nego silovanje) postiglo je samo to da je tzv. “antivakserski pokret” silno ojačao. Prije ovoga tzv. “antivakseri” su bili malobrojni i vrlo teško su se probijali u javnost sa svojim mišljenjem i argumentima. Velika većina građana nije uopće razmišljala o svrsishodnosti cijepljenja, kao… Pročitaj više »

Sinjski laf
Gost
Sinjski laf
1 mjesec prije
Reply to  Stara kuka

U početku je anti vax pokret bio jak. Sad što zbog nestašice, što zbog preskakanja reda tu i tamo neki anti vaxer priča piz… arije i gotovo. Antvax je mrtav. A budimo realni tko može prožvakati sve one čipove, prione i ostale budalaštine

Faust
Gost
Faust
1 mjesec prije
Reply to  Sinjski laf

Čipove su otvoreno najavili Bill i Co.Prioni su općepoznata stvar.Corona “virus” nije izoliran,dakle ne postoji(jedan od osnovnih principa znanosti je dokazivost).

Sinjski laf
Gost
Sinjski laf
1 mjesec prije
Reply to  Faust

Općepoznato je da nisi baš bistar

Faust
Gost
Faust
1 mjesec prije
Reply to  Sinjski laf

Općepoznato je da nedorasli u nedostatku ideje i argumenta pribjegavaju uvredama na osobnoj razini.

shumadinac
Gost
shumadinac
1 mjesec prije
Reply to  Faust

Malo je neobično kad to ti kažeš.

Bik Koji Leži
Gost
Bik Koji Leži
1 mjesec prije
Reply to  Sinjski laf

Problem je da mnogi ljudi idu predaleko i onda je to većini neprihvatljivo i tako ih se lako diskreditira. Skoro kao pucanj u vlastitu nogu. Na primjer inzistiranje da je snijeg u Teksasu “umjetan” ili zemlja “ravna ploča”… Gnjusovima u medijima daje se time “šlagvort” da sve to međusobno izjednače i pomnože s nulom. Koronaskeptici= ravnozemljaši= budale! To si sami dozvoljavamo… Također, ključ je doziranje – ljudima koji od rođenja žive sa “krpom pred očima” ne možeš odjednom pustiti zraku sunca u glavu jer će od nje pobjeći i vratiti se u sigurnost krpe. Ali ako im svjetlost dodaješ postepeno… Pročitaj više »

Mikojan
Gost
Mikojan
1 mjesec prije
Reply to  Bik Koji Leži

Zanimljivo opažanje i sad pitanje, kako nastaje nulti bolesnik? Dakle, niste se zarazili jer ne kontaktirate sa drugima, kako znate da su drugi izvor zaraze? Šta bi se desilo da sada vi kontaktirate nekoga i taj se razboli od njemu nepoznate viroze ?

čudila se aman ja
Gost
čudila se aman ja
1 mjesec prije
Reply to  Bik Koji Leži

Meni žao vašeg malog djeteta,osamljeno,bez vršnjaka, joj,pretužno.

Bik Koji Leži
Gost
Bik Koji Leži
1 mjesec prije

Vjeruj mi nije tako, poznajem svoje dijete bolje od tebe… Zapravo, koliko smo vremena u zadnja 4 mjeseca proveli svi zajedno kao obitelj nismo u godinu dana prije toga. Vise nam to svima znaci nego taj vrtić. U toj dobi obitelj je važnija od bilo kakvih vršnjaka, kog vraga će od njih naučiti osim da će odmalena zajedno s njima upasti u “odgojnu” mašineriju. Nismo nažalost prije imali kome ostaviti dijete, pa smo ga morali voziti u vrtić, inače ni ne bi. Ni supruga ni ja nismo išli pa nam ništa ne fali. Tako i svoje dijete odgajamo u duhu… Pročitaj više »

čudila se aman ja
Gost
čudila se aman ja
1 mjesec prije
Reply to  Bik Koji Leži

Vrtići su nužno zlo, istina, ni moji nisu išli u vrtić uopće, s drugom djecom bi se družili, ili ne družili, na igralištu, parku…vani uglavnom, samo smatram da je svakome od nas, malima i velikima, potrebna komunikacija , rekla bi moja svekrva “sa svojom vrstom”.Meni je isto tako tužno kad izađem, sad sa unučicom, u park, i vrlo često uopće nema djece…Oprostite što sam se umiješala sa primjedbom, ali iskrena je.

bauštelac
Gost
bauštelac
1 mjesec prije
Reply to  Bik Koji Leži

bik koji leži u zavoju možda socijalizacija?!

Jomla
Gost
Jomla
1 mjesec prije
Reply to  Bik Koji Leži

Potpuno si u pravu!

Istražuj
Member
Famed Member
Istražuj
1 mjesec prije
Reply to  Bik Koji Leži

“… E pa moje dijete će biti odgojeno u skladu sa nekim drugim idealima, a ne da ga odmalena suptilno programiraju sotonisti, od vrtića i škole pa nadalje…”

Bravo.
Svaka cast.
Vi kolega vec propitujete, te je samo pitanje vremena kada cete poceti propitivati i tzv “zakrivljenost zemlje“… 😉

bauštelac
Gost
bauštelac
1 mjesec prije
Reply to  Istražuj

i pas se mora socijalizirati a kamo li ne i klinci kako će se ponašati u društvu pa neće valjda stalno visiti na maminoj sisi

KISIK
Gost
KISIK
1 mjesec prije
Reply to  Bik Koji Leži

T…”o je baseline… Pogađate, u zadnja 4 mjeseca nitko od nas nije niti šmrcnuo!!! Ništa, ni najmanji znak bolesti. U usporedbi …”
Sve interakcije s okolinom koje upravo preskačete vratiće se s “kamatom”.
Prije ili posle…

bauštelac
Gost
bauštelac
1 mjesec prije
Reply to  KISIK

svaku zimu koda me je netko prebio mokrim novinama bar 3 mj a ove ne znam nikoga da šmrca a 2017 ja žena i klinac gripa svi skupa umalo otegnuli papke meni je 3 mj curio gnjoj iz uha veli meni doktorica da sam imao sreće ako je to sreća onda šta je nesreća

rjgnbverngobvenrgtb
Gost
rjgnbverngobvenrgtb
1 mjesec prije
Reply to  KISIK

Da, pokosit će ih ko kosilica travu.

Zok
Gost
Zok
1 mjesec prije
Reply to  Bik Koji Leži

Nisi se zarazio, ne zbog izolacije od virusa, več zbog izolacije od negativne energije, koja se prima od ljudi, koji samo kukaju i pričaju o bolesti. U ta 4 meseca, ti si promenio mnogo više, nego samo nedruženje sa drugima. Bijo si čitavo vreme sa svojom porodicom i kako vidim, to ti je bilo u zadovoljstvo. Čitavo vrijeme dobra energija, i to ti je sreča, zadovoljstvo, ljubav, zdrava hrana, priroda… i to ti donosi naravno zdravje. I da održavaš takvu energiju čitavo vrijeme, ne bi ti mogli nikakvi zaraženi ljudi ništa, pa tačno, kad bi ti pljuvali u usta. Pročitaj… Pročitaj više »

Istražuj
Member
Famed Member
Istražuj
1 mjesec prije
Reply to  Zok

“… I da održavaš takvu energiju čitavo vrijeme, ne bi ti mogli nikakvi zaraženi ljudi ništa…” MIslim da ste pogodili sustinu sa ovom tvrdnjom. Sta vise – to potvrdjuje i onaj klip koji sam postavio gore o pleomorfizmu… Dakle osnovne postavke: svi mikrobi su oduvijek u nama… oni mjenjaju svoj stanje i funkciju – iskljucivo zavisno od stanja “terena u kojem oni zive” – tj nas ljudi… dakle ako je “teren” zadovoljan i vlada ravnoteza – mikroorganizmi zive u SIMBIOZI sa nama… Ako je pak ravnoteza poremecena (da li hemijski, elektromagnetski il psiholoski) – mikroorganizmi prelaze tj bukvalno se pretvaraju… Pročitaj više »

Jomla
Gost
Jomla
1 mjesec prije
Reply to  Bik Koji Leži

Vaš opit je za pohvalu, ali nedostaje previše elemenata da bi bio za/protiv ičega.
Dobro zdravlje Vam želim.

Istražuj
Member
Famed Member
Istražuj
1 mjesec prije
Reply to  Bik Koji Leži

“… Da li u tu “predaleko” kategoriju uvrstiti i teoriju bolesti koja negira mikroorganizme…” Kolega, Bojim se da ste u totalnoj zabludi… Isprogramirali su vas da su “antivaxeri” takodjer i “ravnozemljasi”, te da vjeruju u “umjetni snijeg” a da ne vjeruju u mikroorganizme… Hocet biti “umjereni” te da i dalje vjerujete u tzv “renomiranu nauku” – koja opetovano (i nakon prostog propitivanja) – nije u stanju postaviti niti jedan jedini dokaz i to ne samo u oblasti mikrobiologije, nego prakticno na svakom polju – a postavljate besmislice tipa “negiranje mikroorganizama”… Cisto programiranje… I to se radi sa namjerom da bi… Pročitaj više »

Milla
Gost
Milla
1 mjesec prije
Reply to  Sinjski laf

Sinjski laf, zvučite bistro kao pravi kiborg

Fisherman
Gost
Fisherman
1 mjesec prije
Reply to  Sinjski laf

Evo brat Bosanac, briga tebe za Hrvatsku ti imas granicu 2 metra od dvorišta.

Dupla Kamilica
Gost
Dupla Kamilica
1 mjesec prije
Reply to  Sinjski laf

Alkar sve si masio

mario
Gost
mario
1 mjesec prije
Reply to  Sinjski laf

Trol ili nesvjesni brnjičar

rimtu
Gost
rimtu
1 mjesec prije
Reply to  mario

Trolina.

rjgnbverngobvenrgtb
Gost
rjgnbverngobvenrgtb
1 mjesec prije
Reply to  rimtu

Krolina.

Nonwo Nonwo
Member
nonwo
1 mjesec prije
Reply to  Sinjski laf

“Dunning Krugerov efekt ili zašto su glupi ljudi preglupi da bi to shvatili.Je li vam se ikada učinilo da manje kompetentni ljudi imaju bolje mišljenje o sebi nego što bi to trebali? S druge strane, inteligentni i sposobni ljudi često su pretjerano skromni kad se uspoređuju s drugima. Ako klimate glavom u znak odobravanja, vrijeme je da se upoznate sa kognitivnom pristranosti znanoj kao Dunning-Krugerov efekt. Ovaj fenomen prvi put je uočen u seriji eksperimenata koje su proveli David Dunning i Justin Kruger na sveučilištu Cornell 1999. Svoj znanstveni rad nazvali su “Nesposobni i nesvjesni.Kako nemogućnosti prepoznavanja vlastite nesposobnosti vode prema napuhanoj samosvjesti” i objavili… Pročitaj više »

rjgnbverngobvenrgtb
Gost
rjgnbverngobvenrgtb
1 mjesec prije
Reply to  nonwo

To zato što su pametni svjesni svog neznanja uvidom u svoje saznanje a do glupih to saznanje nije ni doprlo.

Jomla
Gost
Jomla
1 mjesec prije
Reply to  nonwo

Da, to je zapravo jedan od aksioma ljudskog ponašanja.
Nažalost…

promatrač
Gost
promatrač
1 mjesec prije
Reply to  Sinjski laf

Vakserima mora da ide jako loše kad trebaju čak i tebe da ih promovišeš.
Preskakanje redova za vakcinu mogu prodavati tebi i tebi sličnima. Uzmi i moju dozu, poklanjam ti je da se ti nađe…
Fauste,ne vredi objašnjivati provokatorima.

Faust
Gost
Faust
1 mjesec prije
Reply to  promatrač

Znam.Njegova(slično kao i đurina)primitivna reakcija kad ostanu bez argumenta govori kakve su to b…..

Dupla Kamilica
Gost
Dupla Kamilica
1 mjesec prije
Reply to  Faust

Trolovi su kao stare pisace masine, iritiraju mozak i zaostali u napretku.

KISIK
Gost
KISIK
1 mjesec prije
Reply to  Dupla Kamilica

Ne ne. Stare pisaće mašine imju dušu

rjgnbverngobvenrgtb
Gost
rjgnbverngobvenrgtb
1 mjesec prije
Reply to  KISIK

Da, isto ko i svi stari mehanički analogni aparati, sutra bi se vratio u sedamdesete.

bauštelac
Gost
bauštelac
1 mjesec prije
Reply to  Dupla Kamilica

a valja kad nema struje

mario
Gost
mario
1 mjesec prije
Reply to  Sinjski laf

Vidio si na dnevniku ili….

rimtu
Gost
rimtu
1 mjesec prije
Reply to  Sinjski laf

Budimo realni, ovo onda nije portal na kojem ćeš ti naći nešto zanimljivo.

... ....
Gost
... ....
1 mjesec prije
Reply to  Stara kuka

Zajednički nazivnik: pohlepa.
Pohlepa je najzarazniji virus.

KISIK
Gost
KISIK
1 mjesec prije
Reply to  Stara kuka

Tri razine razmišljanja; teorija o samopoboljšanju Nat Eliason [Prijevod: Sottnet] Pon, 08 Sij 2018 Posljednjih mjesec dana proveo sam pregledavajući bilješke iz oko 200 knjiga. Dok sam se kretao kroz teme koje su obuhvaćale zdravlje, poduzetništvo, filozofiju, učenje i sve ostalo što me zanimalo, nisam mogao ne primijetiti neke trendove, neke kategorije mišljenja u koje bi se moglo organizirati te knjige. Kad sam počeo energičnije čitati, usredotočio sam se na praktične knjige, o samopoboljšanju. The Power of Habit. I Will Teach You To Be Rich. The $100 Startup. Popularne knjige koje su me obećavale naučiti “hakiranje”. Na kraju, dosadile su mi knjige koje… Pročitaj više »

bauštelac
Gost
bauštelac
1 mjesec prije
Reply to  KISIK

opet nametnute podjele staleži razine ideologije politika opredljenje pripadnost nečemu kažeš da moraš shvatiti da si glup da možeš ići dalje prvo moraš shvatiti svoje postojanje razlog zašto postojiš i raditi na postojanosti svi smo mi tu sa nekim razlogom podaren ti je život i živi ga najbolje kako možeš znaš kako kažu nisi ti izabrao dijete nego je dijete izabralo tebe takvog kakav jesi i obitelj u kojoj će odrasti mi smo tu samo da mu pripomognemo da živi i donosi odluke jer svako biće živi onako kako ga je odlučio živiti tako da su razine stanja uma onakve… Pročitaj više »

KISIK
Gost
KISIK
1 mjesec prije
Reply to  bauštelac

Nije problem pisanje knjiga…
Cenzura! I sad kad nas digitala dohvati,smatraćemo inkviziciju limunadom

Jomla
Gost
Jomla
1 mjesec prije
Reply to  bauštelac

Čini se kao podjele, ali to je radi korištenja riječi “razina”. Probaj drukčije…

bauštelac
Gost
bauštelac
1 mjesec prije
Reply to  Jomla

dobro veliš stanje uma

Jomla
Gost
Jomla
1 mjesec prije
Reply to  KISIK

Odlično!
Ali… Stanja (razine) nisu “generalna” već dominantna. Nijedno nije bez upliva drugih, npr. osobe 1. stanja iskazuju osobine i 2. i 3. stanja, ali ih guši ono dominantno, ne mogu izaći iz kutije.dok god se drže poklopca.
Hmmm… čini mi se da ste to već rekli, malo drukčije ali…
Ma nek’ ide ovako!

KISIK
Gost
KISIK
1 mjesec prije
Reply to  Jomla

Pozdrav jomla

Istražuj
Member
Famed Member
Istražuj
1 mjesec prije
Reply to  Stara kuka

“… Jer ako građani nemaju povjerenje u znanstvenike i liječnike onda će potražiti pomoć negdje drugdje što otvara prostor mnogim zlonamjernim šarlatanima željnim lake zarade i slave….” Kolaga, Odlicna analiza. Ja bih samo dodao da je ta “opasnost” da neki sarlatan napravi problem – poprilicno manja od opasnosti – sistemskog trovanja i ubijanja djece i ljudi… Dakle, skoro sam siguran da smo svi mi na ovom portalu bili vakcinisani. Niko nas nije niti pitao – hocemo li se vakcinisati ili ne… Cak i danas, neki jos uvijek u tom odvratnom programu obmane sa nostalgijom pricaju o “zdravim SFRJ vakcinama” –… Pročitaj više »

Legendarni Grk
Gost
Legendarni Grk
1 mjesec prije

Mila Alečković objašnjava kako je korona cirkus financijska prevara i kako sve to nema nikakve veze s medicinom – žele osiromašiti sve ljude da bi banke sve jeftino otkupile, a onda će “država pomoći” ljudima davanjem univerzalnog minimalca. Zato toliko maltretiraju sve koji još rade i zato nastoje na silu ugasiti sve privatnike, da ostanu samo njihove velike korporacije i država koji bi sve kontrolirali. Tako žele napraviti globalno ropstvo. https://www.youtube.com/watch?v=TT0TcfrKKuU Zanimljivi komentari: “Strašnu ispovest sam slusala na Youtube. Čovek je pričao kako je bilo u bolnici u Novom Pazaru onda kada je bio pomor ljudi. Kaže da su noću… Pročitaj više »

Stara kuka
Gost
Stara kuka
1 mjesec prije
Reply to  Legendarni Grk

Korona cirkus je puno više od samo financijske prevare. Istina da neki zbog nje ostvaruju ogromne profite, ali to je samo jedan segment cijelog plana. Korona cirkus je uvod i povod za jedan ogroman projekt socijalnog inženjeringa koji treba potpuno redefinirati organizaciju ljudskog društva na globalnoj razini..

Dr. Daktilografić
Gost
Dr. Daktilografić
1 mjesec prije
Reply to  Stara kuka

GMO ljudovi je cilj!

Jomla
Gost
Jomla
1 mjesec prije
Reply to  Stara kuka

Korona prevara/frka/cirkus/farsa/… je samo dio cijele slike ali dovoljno velik da možemo naslućivati sadržaj ostatka slike, svatko na svoj način. Razmjenom pretpostavki i argumentacijom možemo eventualno steći uvid u veći dio slike… Metode gledanja i promišljanja su različiti, od čovjeka do čovjeka, od grupe do grupe… zato je argumentacija neophodna.

Zelinčanka
Gost
Zelinčanka
1 mjesec prije

Imam još jednu ideju kao reakciju na jedan (ili više postova) jednog čitatelja i komentatora ovog foruma. Postavlja sebi i drugima s pravom pitanje o ponositom odnosno ponosnom označavanju nas koji se ne žeimo cijepiti niti ubrzo čipirati. U tom smislu, bill bi nam lakše i nama samima prepoznati jedni druge, kao i poručiti simbolički naš stav. Žuta traka oko ruke mi se čini daleko od idealnog jer ima dosta jasnu konotaciju žrtve. Ako želimo biti žrtve možemo glavu odmah staviti na panj tj dozvoliti zli ubod. Ispričavam se na možda prestrogoj kritici, jer ideja mi se stvarno sviđa ne… Pročitaj više »

Stara kuka
Gost
Stara kuka
1 mjesec prije
Reply to  Zelinčanka

Načelno se slažem s tobom da ne bismo trebali prihvaćati status žrtve. Teoretski to drži vodu. Ali, osim što u praksi jesmo žrtve priznavali to ili ne,danas vidimo da je upravo glumatanje žrtve možda i najefikasniji način ostvarivanja nekih svojih ciljeva. Svaka “manjinska” grupa o čijim se stvarnim ili izmišljenim problemima danas toliko priča i čije se agende danas toliko agresivbno naturaju to postiže upornim kukanjem i glumatanjem žrtve. A kako se protiv nas igra vrlo prljava igra, možda bismo i mi trebali početi igrati prljavo. Po meni žuta traka istina simbolizira status žrtve, ali u današnjem svijetu ona predstavlja… Pročitaj više »

Ana
Gost
Ana
1 mjesec prije
Reply to  Stara kuka

Dobra ideja. I ima smisla…

Zelinčanka
Gost
Zelinčanka
1 mjesec prije
Reply to  Stara kuka

Slažem se, a i liči na maslačak izdaleka 🙂

Zelinčanka
Gost
Zelinčanka
1 mjesec prije
Reply to  Zelinčanka

Kako i gdje bi mogli ovu ideju plasirati? Na primjer u logičnom, jednim kratkim člankom komentarom?

istina boli
Gost
istina boli
1 mjesec prije
Reply to  Stara kuka

kako je to zanimljivo……….ista ideja mi je pala na pamet prije par dana. zar to nije u skladu sa teorijom o kolektivnoj svijesti gdje se naizgled bez povoda povezujemo na psihickom i duhovnom planu, ali itekako ima smisla sve navedeno. Treba ispeglati detalje. Po meni, zuta traka oko ruke definitivno jer ce izazvati reakcije, kakve bile da bile, ali bi ja nekako dizajnirao inekcije povezane u navedeni simbol i da su nekako prekrizene, sto salje jasnu poruku: oznaceni smo kao doticni u 2 svjetskom, ali prekrizene inekcije govore da smo protiv bockanja i nismo se bockali, a niti necemo. Definitivno… Pročitaj više »

Zelinčanka
Gost
Zelinčanka
1 mjesec prije
Reply to  istina boli

Taj bi se članak lako mogao “složiti” već iz ovih naših komentara, i zatim pozovemo sve ostale na konstruktivnu kritiku.

istina boli
Gost
istina boli
1 mjesec prije
Reply to  Zelinčanka

slažem se kolegice. na istoj smo frekvenciji

branimir zrilić
Gost
branimir zrilić
1 mjesec prije
Reply to  Stara kuka

NO
VAKS
MASK
Ne zaboravimo ovaj donji simbol poniženja

Jomla
Gost
Jomla
1 mjesec prije
Reply to  Stara kuka

I dalje je presnažna asocijacija na židove, treba redizajn…

Grom iz oblaka
Gost
Grom iz oblaka
1 mjesec prije

Jedan dobronamjeran predlog za L.R. Poštovana redakcijo, čemu više i dalje nabijate tekstove o cjepivu i cjepljenju? Pa valjda je bilo tih tekstova dovoljno do sada tako da večina ovdje zna u čemu je stvar. Ajde malo se sad poigrajte iztražiteljsko novinarstvo. Iztražite malo biznis o nabavi covid testova i samom testiranju. Koliko vidim nije biznis samo u nabavi covid testova, nego ona velika zlatna kašika u medu je za onu firmu koja radi covid testove. Da li i u Hrvatskoj to izvodi privatna firma? U susjednoj vam državi to izvodi privatna firma koja je posudila osoblje iz državnih klinika,… Pročitaj više »

promatrač
Gost
promatrač
1 mjesec prije
Reply to  Grom iz oblaka

U Slovačkoj mislim da nisu testirani svi stanovnici jer im je zapelo negdje i došli su do manjeg broja od 50 % ili sam ja nešto propustio?

Zelinčanka
Gost
Zelinčanka
1 mjesec prije
Reply to  Grom iz oblaka

Kao kaže “deep throat” iz Watergate affaire “..follow the money”, no nije samo novac nalogodavcima na pameti, upravo o tome se radi, lova se može na amazon u jako dobro steči prodajom Kineskih šitićeka većih ili manjih. I puno su love tako i stekli, međutim većina tih šitićeka (naša inventivna kućna riječ za proizvod kratkoročne uporabne vrijednosti, štetan za čovjekovo zdravlje, i/ili vrlo brzo neupotrebljiv zbog namjerno uvedene fragilnosti u samoj proizvodnji) brzo završava u košu za smeće, po livadama i šumama, zatim u rijekama i morima. I oceanima, potražite sada Vi malo “osmi kontinent” na bilo kojem od svjetskih… Pročitaj više »

Stara kuka
Gost
Stara kuka
1 mjesec prije
Reply to  Grom iz oblaka

Ima tu logike u tome što pišeš. Meni bi recimo bio jako zanimljiv podatak koliki postotak cjepiva je do sada potrošen. U jučerašnjem članku je objavljeno kako je malo cjepiva Astra Zenece potrošeno u zemljama u kojima je isporučeno. Bilo bi zaniljivo saznati i koliki je postotak ostalih cjepiva (od onih već isporučenih) zaista i potrošen. To bi dalo dobru sliku o tome koiko su građani zaista zainteresirani za cijepljenje umjeto da nagađamo. A bilo bi isto tako zanimjivo saznati koliko je ustvari novaca potrošeno na testiranje i , cjepiva i odaakle su namaknuti ti novci, ako i novci za… Pročitaj više »

rimtu
Gost
rimtu
1 mjesec prije
Reply to  Grom iz oblaka

Nije stvar u biznisu i lovi, stvar je u depopulaciji i potpunoj kontroli.

Stara kuka
Gost
Stara kuka
1 mjesec prije
Reply to  rimtu

Istina. Ali nije ni lova za bacit. Kabalistima novci ne smrde. A i javnost će lakše razumjeti i uhvatiti se na finacijske skandale i rastrošnost nego nekakve većini još uvijek nevjerojatne “teorije zavjere” o depopulaciji i kontroli koliko god one istinite bile. Uostalom cijela ova korona rabota ima čitav niz slojeva koje bi trebalo jednog po jednog temeljito analizirati i prikazati javnosti. A jedan od tih slojeva je i financijski. No kako sam i napisao, bilo bi vrlo zanimljivo saznati koliko se ljudi zaista dobrovoljno (bez prisila i ucjena) javljaju za cijepljenje u odnosu na broj dostupnih doza cijepiva. To… Pročitaj više »

... ....
Gost
... ....
1 mjesec prije

Sve je tu. Ali ovo je srce svega: “Procjena stanja pandemije i poduzete mjere se temelje na pretpostavci koja se smatra očitom, istinitom i koja se ne dovodi u pitanje, a to je RT PCR test, iako je konzorcij od 22 ugledna svjetska znanstvenika u svojoj znanstvenoj ekspertizi dokazao da postoje ozbiljni razlozi zbog kojih se taj test uopće ne bi smio koristiti za dijagnostiku COVIDA-a 19.”

shumadinac
Gost
shumadinac
1 mjesec prije

Lavrov je pre neki dan izjavio da Zapad preko korone radi na smanjenju svetske populacije!!!

Lavrov nije neko ko daje izjave tek-tako i zato ovu izjavu treba razmotriti ozbiljno. Jedna od bitnijih stvari koja je ovom izjavom (za koju smo i sami znali da je istinita iako to nije osnovna uloga korone) razjašnjena je ponašanje Rusije i Kine za koje mnogi kažu “da su se slizali sa cionistima” – ako su već svesni da udaraju na njih i da to može da bude (kao što i hoće) još gore da li je trebalio da ne reaguju?

promatrač
Gost
promatrač
1 mjesec prije
Reply to  shumadinac

Link?

branimir zrilić
Gost
branimir zrilić
1 mjesec prije
Reply to  shumadinac

Slažem se sa prethodnicima kako je u igri mnogo interesnih skupina.Kako ovo traje taj broj će rasti a sukladno mogućnostima će ostvarivati svoje ciljeve. Svakako jedan od ideološko- demografski važnijih ciljeva je i depopulacija,posebno afričkog i azijskog stanovništva.Pa zar nedavno nismo čuli humanitarne poruke Borisa Johnsona kako će oko cijepljenja(sterilizacije)pomoći siromašnim afričkim državama.Naravno to ne isključuje borbu za večim profitima farmako industrije ili financijskih moćnika ,kao i zagovaratelja “globalnog zatopljenja,etc….

KISIK
Gost
KISIK
1 mjesec prije
Reply to  shumadinac

Dobro Jutro .

Peja Pojot
Gost
Peja Pojot
1 mjesec prije

KOLEKTIVNI IMUNITET NA BAZI CIJEPLJENJA NIKADA NIJE DOKAZAN! Dr. Lidija Gajski

Legendarni Grk
Gost
Legendarni Grk
1 mjesec prije

Cijepljenje Windowsa od špijunskih servisa Što se tiče Windowsa, i dalje sam na Windows 7 i 8.1 i nikako ne želim špijunski Windows 10. Ne samo da tako imam kontrolu nad Windows Update, nego i nad ostalim špijunskim funkcijama koje se mogu isključiti ili blokirati specijalnim programima. Skinite program BlackBird 1.0.80.2 i pogledajte koliko će pronaći aktivnih špijunskih procesa – od telemetrije i praćenja svega što se tipka ili klika mišem. Na Windows 10 ih ima daleko više nego na Windows 7 ili 8.1 i neki se čak ne mogu isključiti, nego se stalno vraćaju. Kada se program pokrene stisnite… Pročitaj više »

Legendarni Grk
Gost
Legendarni Grk
1 mjesec prije
Reply to  L. R.

To je taj lažni virus koji podmeću tzv. “AntiVirusne kompanije” koje su isto u vlasništvu kontrolora.
Prije godinu dana ili manje niti jedan AntiVirus nije prijavljivao nikakav “trojanac” ili neki drugi virus u ovom programu.
Autor je isto rekao više puta – uzeli su ga na pik tek kada su vidjeli da BlackBird efikasno blokira i uklanja njihove špijunske servise.
Dakle, stvarne opasnosti nema – radi se o triku kontrolora da ljudi odustanu od ovog izvanrednog programa.

Peja Pojot
Gost
Peja Pojot
1 mjesec prije
Reply to  Legendarni Grk

Link?

duki
Gost
duki
1 mjesec prije
Reply to  Legendarni Grk

Iskljucim antivirusnu zastitu, instaliram blackbird, ali nakon svakog restarta blackbirda nema (izbrisan)? U uputstvima se takav slucaj uopce ne spominje, a ocekivao bi da to u 32bitnoj 10ki bude standardan problem. Kako izbjeci da nakon restarta blackbird ne nestane?

Legendarni Grk
Gost
Legendarni Grk
1 mjesec prije
Reply to  duki

Windows Defender je obrisao BlackBird, jer se Defender ponovo aktivira kod svakog dizanja Windowsa.
Odi u postavke Defendera i vrati ga iz karantene nazad – onda ga više neće brisati niti blokirati.
Program se lako nađe preko Google – treba pretražiti BlackBird 1.0.80.2 i odmah prvi link je za download.

Ima još nekoliko odličnih programa koji mogu blokirati sve rupe u Windowsima tako da se može funkcionirati bez AntiVirusa.
Kod mene AntiVirus ne postoji već 8 godina i nikakvi virusi mi ne ulaze u sustav.
Ovu vojnu tajnu sam otkrio sasvim slučajno eksperimentirajući – zato Windowsi rade barem duplo brže.

KISIK
Gost
KISIK
1 mjesec prije
Reply to  Legendarni Grk

Zahvalan..

Legendarni Grk
Gost
Legendarni Grk
1 mjesec prije
Reply to  KISIK

Dakle, redoslijed poteza je ovakav:

Onemogućiti Windows Defender radi downloada.
Raspakirati ZIP datoteku u neku mapu – za svaki slučaj sačuvati komprimiranu ZIP datoteku.
Ponovo pokrenuti Windowse da Windows Defender obriše BlackBird.
Vratiti BlackBird iz karantene i dozvoliti mu pristup.

Od tada na dalje BlackBird više neće biti obrisan i napravit će svoj posao.

Oni koji žele potpuno onemogućiti / omogućiti Windows Defender to mogu učiniti s malim portabilnim programom Defender Control 1.6.

KISIK
Gost
KISIK
1 mjesec prije
Reply to  Legendarni Grk

Fala

tuki
Gost
tuki
1 mjesec prije
Reply to  Legendarni Grk

Onesposobio sam Windows Defender TRAJNO i nakon nove instalacije i restarta opet nema Blackbirda…A ne vidim niti u Task Manageru da Blackbird radi nesto u pozadini…Jedino sto mi pada na pamet je mozda to sto je moja 10ka instalirana preko 7ice…Cini mi se da sam danas negdje procitao da bi to mogao biti problem…

Legendarni Grk
Gost
Legendarni Grk
1 mjesec prije
Reply to  tuki

Vjerojatno ga nisi vratio iz karantene i još mu moraš dozvoliti rad.
Ako ništa drugo, skini ga sada ponovo i stavi ga u neku drugu mapu.
Isprobao sam BlackBird na svim verzijama Windowsa i jako dobro radi svoj posao.
To je portabilan program koji se lako može izbrisati.
U svakom slučaju, AV javlja lažnu uzbunu – ne radi se o virusu.
Svi AV programi ga namjerno proglašavaju za virus, jer im je Microsoft to naredio.

Legendarni Grk
Gost
Legendarni Grk
1 mjesec prije
Reply to  tuki

Ako si trajno onesposobio AV, onda odmah nakon skidanja pokreni BlackBird i sve će biti u redu.

Nonwo Nonwo
Member
nonwo
1 mjesec prije
Reply to  Legendarni Grk

Me too.I sve radi.
Ako ti kažu trebaš npr. razdjeljnik-znači ne trebaš, nego netko treba zaradu…
Ne uzimaš ništa što “će biti obavezno” i jako “je korisno” -do posljednjeg daha.Do tada svi već zaborave na tu obavezu.

bauštelac
Gost
bauštelac
1 mjesec prije
Reply to  Legendarni Grk

koji windows

Legendarni Grk
Gost
Legendarni Grk
1 mjesec prije
Reply to  bauštelac

7 – 8.1 – 10

Windows 10 je tvrd orah i tu neće biti uklonjeni svi špijunski servisi, ali 7 i 8.1 se mogu potpuno očistiti.

bauštelac
Gost
bauštelac
1 mjesec prije
Reply to  duki

sad si pokupio virus

Legendarni Grk
Gost
Legendarni Grk
1 mjesec prije
Reply to  bauštelac

Nema nikakvog virusa – to je izmislio Microsoft jer im se ne dopada blokiranje špijunskih servisa u Windowsima.
Autor programa je jasno napomenuo da je MS iznenada uvrstio njegov program kao “virus”, a prije to nije bilo tako.
Dakle, sve je u redu, nema nikakvog fiktivnog virusa trojanca, a špijunski servisi će biti uklonjeni, na sveopću žalost Microsofta i tajnih službi koji žele buljiti u sve što čovjek preko kompjutera radi.

Zelinčanka
Gost
Zelinčanka
1 mjesec prije
Reply to  L. R.

Poštovani autore, da li bi nam mogli pomoći oko plasiranja komentara (posebnog članka) oko ideje samooznačavanja svih nas protivnika cijepljenja, chipiranja itd? Radi se o konverzaciji pozicioniranoj malko iznad ove. Ključne riječi su npr žuta traka ili maslačak.

Sony
Gost
Sony
1 mjesec prije
Reply to  Legendarni Grk

▪Mala škola velikog znanja Legendarnog Grka▪ Nešto slično izvodila sam sa Android sustavom za Samsung J7 i otkrila, za početak, tri špijunske platforme zamaskirane u atraktivne alate. Jedna je sistemska aplikacija, dvije sam instalirala, od toga jedna je Avast Antivirus & Security program koji nije prepoznao ove druge zloćudne softvere, a za to i je programiran da prepozna nadolazeće opasnosti prije nego se uvale u sistem. Znači da je antivirus program kompatibilan sa drugim špijunskim platformama (!!!) Najagresivnija aplikacija za uparivanje mobitela sa svim elektroničkim i električnim aparatima – tv, klima, indukcijska ploča, mixer, fen za kosu, veš mašina, suđerica,… Pročitaj više »

bauštelac
Gost
bauštelac
1 mjesec prije
Reply to  Sony

zašto pališ svijetlo i peglu mobitelom

Sony
Gost
Sony
1 mjesec prije
Reply to  bauštelac

Ne radim to. Kad mi je dosadilo naganjati se sa Smartom, deinstalirala sam ga, ali mi se ukrpeljio u sistem i idem s tim u servis da mi ga izbriše iz sustava.

bauštelac
Gost
bauštelac
1 mjesec prije
Reply to  Sony

a avast zna alarmirati da si ugrožen ili da se netko pokušava prikopčat na kameru ja ga izbrišem čim prođe besplatnih 60 pa ga opet instaliram čim mu daš adresu gotov si

KISIK
Gost
KISIK
1 mjesec prije
Reply to  Sony

Yebote dernek kod tebe!!

Sony
Gost
Sony
1 mjesec prije
Reply to  KISIK

Mobilni egzorcizam! 🙆‍♀️

Legendarni Grk
Gost
Legendarni Grk
1 mjesec prije
Reply to  Sony

Spojila si se na SkyNet od Terminatora.
Umjetna inteligencija vodi sve “Smart” programe, a to je SkyNet.

jrfnvewrfvnweurfvuwe
Gost
jrfnvewrfvnweurfvuwe
1 mjesec prije
Reply to  Legendarni Grk

Da.

KISIK
Gost
KISIK
1 mjesec prije
Reply to  Legendarni Grk

Da.

Sony
Gost
Sony
1 mjesec prije
Reply to  Legendarni Grk

Teško meni! Znam šta ću. Prebaciti sve podatke iz moba, vratiti na tvorničke postavke pa sve nanovo i drugačije instalirati. Valjda ću se tako riješiti uljeza.

TIKTAKTIKATAKATAK
Gost
TIKTAKTIKATAKATAK
1 mjesec prije

Analogno ovome ide pitanje: Na koliko stupnjeva treba prati CAREVO NOVO RUHO?

KISIK
Gost
KISIK
1 mjesec prije

-40°C

tuf
Gost
tuf
1 mjesec prije

Uvjeti koje je za “zelenu putovnicu” danas predstavila fašistica von der Leyen:
•Proof that a person has been vaccinated
•Results of tests for those who couldn’t get a vaccine yet
•Info on COVID19 recovery
Upravo mi je ovo “yet” privuklo pažnju – dakle ne navodi se mogućnost izbora. Samo je pitanje vremena kada će se uvesti prisila cijepljenja (čitaj: kada budu imali dovoljno doza na raspolaganju), a ne da će ostavljati mogućnost izbora.

Smjeh
Gost
Smjeh
1 mjesec prije

Cijepljenjem garantirano umireš samo od prirodnih uzroka ili eventualno slučajnosti.

rjgnbverngobvenrgtb
Gost
rjgnbverngobvenrgtb
1 mjesec prije
Reply to  Smjeh

Odlična usporedba indijanaca i današnjih indijanaca kompletnog resursa zemaljskog.

Max
Member
Famed Member
Max
1 mjesec prije

Meni ne treba. Svaka čast ovim poštenim ljudima.

ledeno doba
Gost
ledeno doba
1 mjesec prije

Dajte ljudi ne budite tako pesimistični. Cjepivo je smrt. Točka.  Smrt prije ili kasnije. Ili odmah,- kada pokosi starije osobe, ili za koji mjesec kada pokosi one nešto mlađe, ili za koju godinu, kada pokosi one još mlađe. Ja vjerujem da će to shvatiti dobar dio ljudi, bez obzira nas sve. A oni koji ne shvate su mamlazi… koji idu u samoubojstvo. Oni su naivni kao Ivica i Marica iz bajke, Dječak i djevojčica, koje je zla vještica (koja glumi dobrotvorku) namamila u svoju kuću u šumi, Kuću punu kolača i slatkiša, da se dheca najedu dom mile volje, –… Pročitaj više »

Zelinčanka
Gost
Zelinčanka
1 mjesec prije
Reply to  ledeno doba

Složila bih se. Htjela sam ovakav komentar već priložiti. Ali Vi ste to mnogo bolje od mene. Interesantno da ste za metaforu povukli Ivicu i Maricu. Vještica jede nevinu dječicu, a mene je šokiralo prije nekih mjesec dana kad mi je prijateljica, daleko više upućena od mene u “teoriju zavjere” koja prati kovid krizu, objasnila zašto jedni nazivaju vođe ovog zla nad čovječanstvom reptilima a drugi sotonom. U svakom slučaju, postavlja se pitanje: zašto uvoditi kovid putovnice ako cjepivo vodi u blisku smrt ili trajni fizički ili mentalni hendikep?

Zelinčanka
Gost
Zelinčanka
1 mjesec prije
Reply to  Zelinčanka

Moj odgovor bi išao ovako nekako: avio kompanijama je ionako odzvonilo. Pokušati će blitz Kriegom uzeti lovu srednjoj (odumiručoj) klasi koja zbog posla ili familijarnih veza misli da mora putovati na daleko i stići brzo na destinaciju. Tu još ima neke love (većina od onih 1% što je ostalo narodu) za uzeti, usput će (oni misle) toj srednjoj klasi u srednjim godinama zapackati zdravlje i uglavnom ih pobiti (prirodnom smrću, nakon cjepiva) unutar godinu dvije, jer dali su si za ovaj ekperiment rok od 10 godina. I to sve zlo što oni planiraju za te pojedince i obitelji im ide… Pročitaj više »

Jomla
Gost
Jomla
1 mjesec prije
Reply to  ledeno doba

Odlična usporedba: slatkiši!

Venator
Gost
Venator
1 mjesec prije

Zahvaljujem na članku tj. snimci emisije.

Mali Mujica
Gost
Mali Mujica
1 mjesec prije

Ja umirem vec 75 godina, od kako sam se rodio, i umrijeti cu kada otkaze tjelo i um. Kada cu umrijeti to je samo moj problem, a kada umrem ne zelim kamena nad glavom. Zivim tamo gdije je moguce biti sahranjen u moru i tako ribice nahraniti, a vam dobar tek kada te ribice budete jeli.

Zelinčanka
Gost
Zelinčanka
1 mjesec prije

Htjela bih isto zahvaliti autoru teksta i zahvaliti na videu! Za sada sam detaljno pogledala prvu polovicu i štošta interesantno naučila od Prof. Kutleše. Na primjer, nije mi prije palo na pamet niti sam od drugih čula da postoji aspekt pseudoreligije. Ali bih se sada u potpunosti složila da su zlikovci igrali na tu notu, i da donekle i uspijevaju. Citiram iz poruke jednog kolege čija se baka nedavno pofajckala “… je veoma tvrdoglava osoba. Eventualno, Da je isla u crkvu, onda bi napravila sto joj fratar kaze. Ovako je slusala misu preko HRT-a…” Isto tako čula sam od prijateljice… Pročitaj više »

SVIJETLO
Gost
SVIJETLO
1 mjesec prije

IAKO JE LAŽ OBIŠLA CIJELI SVIJET, ISTINA JE PRONAŠLA PUT!

Zelinčanka
Trusted Member
Zelinčanka
1 mjesec prije

Htjela bih ukazati što većem broju ljudi na ovaj video https://youtu.be/a7F4yWr5BTM koji se odnosi, površno gledano, na jedan drugi kontekst. Međutim, uzevši u obzir saznanja iznesena od strane Robin Goffe (hrabre majke) u ovom videu, čini mi se vrlo vjerojatno da su doze cjepiva označene, da mnoge sadrže jajašca parazita (trakavice ili sl.) i da su strateški plasirane u odnosu na vrstu populacije. Odluka o zabrani obdukcije je u potpunosti kompatibilna, kao i neurološke nus pojave na covid cjepiva slične onima kao kod pojave nekih težih oblika autizma. Cijepljeni zlim cijepivima i tim posebno lošim bočicama bi na taj način… Pročitaj više »

rimtu
Gost
rimtu
1 mjesec prije
Reply to  Zelinčanka

Znam da je Moderna cjepivo različito po državama, za ostala ne znam.

Vesna Šipuš
Gost
Vesna Šipuš
1 mjesec prije

Mi Hrvati trebamo učiniti nešto što smo propustili, elem jer se zemlja trese pa gledamo kako ćemo pobjeći ispod krova, ili jer smo zaboravni. predlažem da naša stožer-ergela odmah pokrene projekt uspostave novog Cro-COVID-virusa, s naznakom “izvorno hrvatsko” Certifikat bi mogla izdati Ivana Paradžiković i vajni znanstvenici s Ruđera, uz supotpis Ivane Rimac iz boranija. Opći virus mogao bi biti heklan u bojama crveno bijelih polja, s lentom barjakom. Svaka županija mogla bi također imati svoj autohtoni virus u bojama županije, gradovi u bojama gradova, mjesni odbori boje mjesnih odbora, sve do kućnih savjeta, a oni neka odluče na sjednici… Pročitaj više »

POVEZANE VIJESTI

Izbornik