Treći njemački poslanik za nedjelju dana podnosi ostavku iz Merkeline koalicije zbog kontroverze oko nabavke Covid zaštitnih maski

Merkel - REICHSTAG
13 komentara

Njemački skandal sa nabavkom maski za lice u četvrtak je odnio još jednu žrtvu, pošto je treći poslanik napustio vladu zbog dramatičnih otkrića koja prijete da će izbaciti iz šina stranku kancelarke Angele Merkel uoči regionalnih izbora u nedjelju.

Konzervativni poslanik Mark Hauptmann, iz istočne države Tiringija, najavio je da odstupa zbog svoje navodne uloge u aranžmanu za pristup gotovini sa Azerbejdžanom.

Poslanik Hrišćanskih demokrata (CDU) postao je treći poslanik u roku od nedjelju dana koji je napustio parlamentarnu grupu Merkelove zbog kontroverzi oko nabavke maski za lice.

Njegov kolega predstavnik CDU Nikolas Loebel objavio je u nedjelju da zauvijek napušta politiku nakon što je navodno primio 250.000 EUR (298.000 USD) za sklapanje sporazuma između kineskog dobavljača i njemačkih gradova Heidelberg i Mannheim.

A Georg Nuesslein, poslanik sestrinske stranke CDU Hrišćansko-socijalističke unije (CSU), dao je otkaz u petak nakon što je navodno uložio 660.000 EUR (800.000 USD) za lobiranje u vladi u ime dobavljača. On negira navode.

Hauptmann je priznao da je pomagao u posredovanju u poslovima sa maskama za svoju izbornu jedinicu, ali poriče da je primao bilo kakav novac ili da je umiješan u bilo kakve druge ugovore o medicinskim zalihama sa Azerbejdžanom ili bilo kojom drugom državom.

Za njemački list Die Velt rekao je da je u aprilu „dogovorio kontakt“ sa frankfurtskom firmom koja će u dva grada u Tiringiji isporučiti hirurške maske po cijeni od 1 eura, kako bi nadoknadili manjak maski u državi.

Iako je porekao da je primio novac za ugovaranje posla, Hauptmann je priznao da su Azerbejdžan i druge zemlje platili oglase u novinama koje on objavljuje.

Njegova ostavka dolazi uoči nedjeljnih regionalnih izbora u Baden-Virtembergu i Rajne-Palatinatu – glasanja koje bi moglo da bude koristan barometar za njemačko političko mišljenje uoči saveznih izbora u zemlji u septembru.

Angela MerkelCovidmaskenjemačkaPandemija
Pretplatiti se
Obavijesti o
13 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Sir Oliver
3 godine prije

Tako se nesto ne moze dogoditi kod nas.( Dati ostavku) zbog neke sice eura.

Lucija, prva
3 godine prije

Hoće kod nas netko napokon postaviti pitanje o kovid- profiterima?

– Maske, ministarstvo prihvatilo cijenu od 5 i nešto kuna, prije toga odbilo istu ( novoosnovanu) firmu sa 2 kune i nešto. Detalji na Indexu.

– Pcr testovi. Dobavljači, cijene, broj ponavljanja ciklusa.

– Cjepiva. Dogovorene cijene u odnosu na druge države.
I kvaliteta ugovora.
Podsjećam da su u Hrv. najskuplji lijekovi u EU.

A i da sam rekla prije izbora da je vrlo čudno od kandidata,- u jeku korone, koronu NITKO, osim Sladoljeva nije spomenuo…
čitaj: srat ćemo gluposti i čekat saborsku mirovinu.
Tko bi ih i zašto trebao plaćati?

Praetorian
3 godine prije

Sada neka prate tok novca, e-mailova, telefona, neka dodju do vrha, tko je koliko primio da se uopce donese odluka da se maske uvode kao obaveza. Jer ako je netko primio novce za maske, primio je netko i za to da budu obavezne

Max
3 godine prije

Za vrijeme Merkeličine vlade svuda skandali i korupcija, Nezapamćeno u povijesti Njemačke. Vjerojatno je postavljena da uništi Njemačku.

Bosanac
3 godine prije

Kod nas to na dnevnoj bazi uzimaju dosta njih

Istok
3 godine prije

Ovaj je na drogama.. Tiringij? Rajn-Platinat?

Puž
3 godine prije

kad taj vlak ispadne iz svojih šina biti će mvtvih

3 godine prije zadnji put uredio Puž
Kalle balle
3 godine prije

Dze nestade gripa baaaaa…? Hahahahahaha
Tuljani i virus profiteri

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI