Trenutak istine u Ukrajini

Zapad protiv svih
100 komentara

Od 24. veljače 2022. oči svijeta uprte su u ukrajinski sukob. Zapadnjaci financijski podupiru Kijev, isporučuju mu nevjerojatne količine oružja i streljiva, ali paze da se ne upletu izravno u rat. Moskva ostaje strpljiva i pretvara se da ne vidi strane vojne savjetnike prisutne na terenu. Dosežemo prijelomnu točku u kojoj bi Zapad mogao biti gurnut u rat namjernom uporabom svog oružja protiv Rusije na njezinom teritoriju prije 2014. Zbog toga šest država EU-a iznenada preporučuje pregovore o miru, a dvije misije “dobrih namjera” su uspostavljene za Kinu i Afričku uniju.

Od rujna 2022., odnosno 7 mjeseci, kijevske trupe borile su se samo u Karkivu i Bakhmoutu/Artemivsku. Prvi grad nije dio Donbasa koji je, prema Rusima, dio Ruske Federacije. Sukob je stoga bio brz. Ruska vojska se povukla. Bakhmut/Artemivsk, naprotiv, nalazi se u području ruske kulture. Ruska vojska stoga pruža otpor. Tijekom zime bitka se pretvorila u rovovsku bitku, smrtonosnu poput one kod Verduna. Tako sada svi čekaju, barem na Zapadu, da vrijeme dopusti Kijevu da izvede protuofenzivu.

Napominjemo da nitko ne čeka da Rusija nastavi svoju ofenzivu prema Kijevu. Dapače, svi su shvatili da Moskva nikada nije htjela napasti Ukrajinu i uzeti njezin glavni grad, već isključivo Donbas i sada Novorosiju; dva područja ruske kulture čiji stanovnici tvrde da više nisu Ukrajinci i da su postali Rusi. Ipak, zapadni političari i mediji nastavljaju osuđivati ​​rusku “invaziju” na Ukrajinu.

Hipotetska protuofenziva

U travnju je trebala započeti poznata protuofenziva. Sada govorimo o kraju svibnja. kijev uvjerava da se ovo kašnjenje može pripisati teškoćama u dobivanju zapadnog oružja. Operacije bi trebale biti pokrenute tek kada je sva oprema na licu mjesta kako bi se ljudski gubici sveli na minimum. Međutim, nikada u povijesti državi nije dano toliko oružja za vođenje rata.

Osim ako se ne nastavi ono što smo osudili na početku rata: tijekom prvih mjeseci, tri četvrtine materijala poslanog sa Zapada preusmjereno je na Kosovo i u Albaniju za opskrbu drugih ratišta, na Bliskom istoku i Sahelu. Druga hipoteza je da ruska vojska danas metodički uništava materijal pri isporuci, prije nego što se distribuira borbenim jedinicama.

U svakom slučaju, retorika protuofenzive odnosi se samo na ukrajinsku vojsku, ne i na stanovništvo. Mediji NATO-a prestali su govoriti o “hrabrom otporu ukrajinskog naroda”: nikakve značajne akcije u tom smjeru nisu poduzete ni na Krimu, ni u Donbasu, ni u Novorosiji. Govori se o diverzantskim akcijama ukrajinskih specijalnih postrojbi na ruskim teritorijima prije 2014., ali ne i o akcijama Otpora na onima koje su se u međuvremenu pridružile Federaciji.

Isporučeno oružje može vezati donatore iako to ne žele

Oružje nije roba kao svaka druga. Tvrtka koja proizvodi oružje ne može ga prodavati ili davati bez odobrenja svoje države. To zahtijeva pismenu obvezu primatelja o tome kako će ga koristiti. Nije samo pitanje osiguravanja da to oružje neće završiti u rukama neprijatelja nacije, ili da neće prekršiti embargo Ujedinjenih naroda, već da se neće koristiti za napad na treću stranu čime se krši Povelje Ujedinjenih naroda. Svaki drugi prijenos naziva se “promet”. To je kažnjivo nacionalnim i međunarodnim zakonima.

Od početka sukoba u Ukrajini zapadnjaci su odbijali isporučiti oružje koje Kijev nije mogao koristiti za obranu svog teritorija, već navodni “nacionalni integristi” protiv Rusije kod kuće. Dapače, od Prvog svjetskog rata oni proklamiraju da je njihov razlog postojanja iskorijeniti “Moskovljane” s površine Zemlje. Njihova borba nema nikakve veze s trenutnom ruskom specijalnom vojnom operacijom. To je za njih apokaliptična borba Dobra (njih) protiv Zla (Rusa).

Kad bi “nacionalni integristi” izvukli pobjedu nad ukrajinskim civilnim vlastima, postojala bi velika opasnost da napadnu ciljeve unutar Rusije. U tom bi slučaju države koje su im isporučile oružje automatski bile uključene u rat. Postali bi suportna strana u ratu. Rusija bi imala pravo uzvratiti im na njihovom teritoriju.

Ovo je vrlo ozbiljan rizik. Prema Washington Postu na temelju dokumenata koje je otkrio Jack Teixeira (Discords Leaks), predsjednik Volodimir Zelenski predložio je Pentagonu, prije nekoliko mjeseci, osvajanje ruskih graničnih sela, sabotiranje plinovoda koji povezuje Rusiju s Mađarskom (EU članice poput Francuske i Nizozemske koje posjeduju Sjeverni tok, koji je već sabotiran) i usmjeriti projektile dugog dometa na Rusiju.

Isto tako, zapadnjaci su prvi isporučili oružje koje se može koristiti samo na ukrajinskom bojištu: pištolje i jurišne puške. Zatim su prešli na topove i tenkove. Sada se postavlja pitanje zrakoplova. Mig-29 koje nude Poljska i Slovačka datiraju iz 1970-ih, stari pola stoljeća, više ih ne koristi ruska vojska i nemaju šanse u borbi s modernim zrakoplovima poput Suhoja-35. Ali mogu služiti na ukrajinskom teritoriju pod uvjetom da su zaštićeni od ruskih zrakoplova učinkovitom protuzračnom obranom.

Predsjednik Zelenski došao je moliti za F-16 u UK. Britanski i nizozemski premijeri Rishi Sunak i Mark Rutte najavili su da rade u tom smjeru. F-16 su puno moderniji zrakoplovi, datiraju iz 90-ih, pitanje je mogu li probiti ruski teritorij ili ne. Istini za volju, nitko ne može sa sigurnošću odgovoriti na ovo pitanje dok ne pokuša. Ruska protuzračna obrana znatno je napredovala i možda bi ih mogla srušiti.

Prošli tjedan, Mig-29 naoružani francusko-britanskim projektilima SCALP/Storm Shadow uspjeli su uništiti Su-34, Su-35 i dva helikoptera Mi-8 na vojnom aerodromu u Rusiji. Čini se da ruska vojska nije znala da su te krstareće rakete već isporučene Ukrajini. Nisu mislili da ih ukrajinski Mig-29, koji je nosio ove rakete, može ugroziti, pa ga nisu ni rušili. Za početak, ruska vojska je teško oštetila ukrajinsku protuzračnu bateriju Patriot. Ovo je učinjeno kako bi Rusija osigurala da njezini vlastiti zrakoplovi mogu presresti ukrajinske zrakoplove bez opasnosti od rušenja.

U ovom primjeru, Rusija ima zakonsko pravo uzvratiti UK-u koji je isporučio rakete Storm Shadow. Malo je vjerojatno da je London bio upozoren na ovaj napad, jer se time našao u ratnom stanju, a da nije htio.

Eskalacija se nastavila, a predsjednik Joe Biden objavio je na G7 da dopušta američkim kupcima da doniraju ili isporuče F-16 Ukrajini. Pažljivo, Washington ih neće sam isporučiti, tako da ne riskira da i sam bude uvučen u rat. Belgija, Danska, Nizozemska, Poljska ili Norveška mogu to učiniti na vlastitu odgovornost.

Točka preokreta

Tako dolazimo do prekretnice tj. još jedan mali napor Zapada i ukrajinskih “integrista” da se uđe u rat, sa ili bez pristanka svojih sponzora.

Prema Seymouru Hershu, Poljska je preuzela inicijativu da od Ukrajine zatraži pristanak na prekid vatre i pregovore o miru. Pristup je podržalo još pet članica Europske unije: Češka, Mađarska i tri baltičke države.

Američki novinar nije pratio rat u Siriji. On nije svjestan ruske vojne nadmoći i ovu inicijativu tumači kao reakciju na krvoproliće u Bakhmoutu/Artemivsku. Poljaci znaju da ruske hipersonične rakete Kindžal ne promašuju cilj i da ih se trenutno ne može zaustaviti. Tijekom proteklih nekoliko mjeseci metodično su uništili brojne zapovjedne centre i skladišta streljiva. Oni su ti koji su upravo oštetili bateriju Patriota. U sadašnjem stanju snaga, rat je za Ukrajinu izgubljen. Ako se generalizira, za zapadnjake će biti izgubljen. Poljaci, do sada željni borbe, odmah su shvatili da dolazimo do točke bez povratka, iza koje će biti smrvljeni.

Misije “dobrih namjera”

Trenutno su u tijeku dvije misije. Ona Narodne Republike Kine i Afričke unije.

Peking je 24. veljače objavio plan od dvanaest točaka za mir u Ukrajini. Obje su strane prepoznale da bi to moglo poslužiti kao osnova za rješenje sukoba. Predsjednik Xi Jinping imenovao je Li Huija da navigira između prijestolnica obiju strana, uključujući i saveznike. Već se susreo s ukrajinskim ministrom vanjskih poslova Dmitrom Kulebom, zatim predsjednikom Zelenskim i vjerojatno njemačkim dužnosnicima.

Li Hui je iskusan diplomat. Bio je kineski veleposlanik u Moskvi desetljeće. Vrlo je pazio da započne svoje sastanke s ukrajinskom stranom s napomenom da potonja “nije prihvatila nikakav prijedlog koji bi uključivao gubitak njezinih teritorija ili zamrzavanje sukoba”. On zna da pojam “gubitka teritorija” može evoluirati ako uzmemo u obzir da je ukrajinsko stanovništvo multietničko i da svakoj od njegovih komponenti priznajemo pravo na samoodređenje.

Druga misija je misija Afričke unije. Predvođena Južnoafričkom Republikom, trebala bi uključivati ​​Kongo, Egipat, Ugandu, Senegal i Zambiju. Vrlo je važno da Afrikanci pokažu da mogu igrati miroljubivu ulogu na međunarodnom planu i da više nisu nerazvijeni ljudi koji mole za hitnu pomoć. 2012. su identično osmislili mirovnu misiju za Libiju, ali im je NATO zabranio odlazak u Tripoli pod prijetnjom da će im uništiti zrakoplov u letu i ubiti šefove država koji su se tamo odvažili.

Međutim, njihova je misija lošije pripremljena od misije Kineza jer nisu napisali tekst u kojem bi iznijeli svoju viziju sukoba i mira. Osim toga, Sjedinjene Države čine sve kako bi diskreditirale Južnu Afriku. Pretoria je uz Rusiju članica BRICS-a. Bit će domaćin summita organizacije od 22. do 24. kolovoza. Međutim, članica je Međunarodnog kaznenog suda koji je upravo izdao nalog za uhićenje Vladimira Putina. Očito neće zaustaviti ruskog predsjednika tijekom njegovog službenog puta i zato će si biti kriva. Štoviše, američki veleposlanik Reuben Brigety II optužuje Pretoriju da nije neutralna i da je tajno isporučivala oružje Rusiji. Tvrdi da je ruski teretnjak, Lady R., došao po nešto. Ovo štucanje prikriva stvarni sukob: Južna Afrika pokušava pokazati da je multipolarni svijet moguć. Ne zauzima poziciju u ukrajinskom sukobu, ali njezina vojska surađuje s ruskom vojskom za obuku svojih vojnika.

Autor: Thierry Meyssan

Južna Afrikakinarusijaukrajina
Pretplatiti se
Obavijesti o
100 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Tako treba
10 mjeseci prije

Od 2014, od okupacije krima, Zapad je popustljiv prema rusiji…
I hići su gledati kroz prste tridesetih godina
Ali, dolazi trenutak kada će kap preliti čašu…
Dobro stvar, ujedinit cem se se svi koji smo za I protiv
Armageddon će nam postati zajednicki problem
Depopularenih 2 mlrd će ipak jesti hranu iz labosa jer će prirodno biti nejestiva

WIN WIN za sve 😞

Crni Golf 4 vrata
10 mjeseci prije

Usrajinu treba spaliti apsolutno, zatrti ju kao upozorenje ⚠ svim budućim anglo-saxonsko-masonskim pokušajima globalne pljačke i zločina protiv čovječnosti koje će pokretati ako im ovo prođe nekažnjeno! Opet ponavljam; okrenuti nuklearno oružje prema Vatikanu i Londonu i prema svjetskim vulkanima čija bi aktivacija izazvala sumrak i uništenje 🌎 i “civilizacije”…. “Kolijevke ZLA” – RIM, BEČ, PARIZ, BRUXELESSA… NUKLEARNO ORUŽJE PREMA NJIMA, a kao dokaz da će to biti učinjeno, trebalo bi uništiti neki manji grad u Europi za primjer…

Tupko Glupko
10 mjeseci prije

Imamo sreće da su Rusi strpljivi.

Zamislite sličnu situaciju sa druge strane.

Npr. da se Meksiko konstantno fila oružjem od Rusa, i da Meksikanci upadaju na teritorij SAD sa ruskim naoružanjem.
Meksički gradovi bi – u poznatom stilu izuzetnih – tepih bombama bili sravnjivani sa zemljom u roku nekoliko mjeseci, a izuzetni se uopće ne bi ustručavali da izbiju na granice Meksika sa svojom vojskom, i to sa one suprotne strane, kod Gvatemale i Belizea.

Antee
10 mjeseci prije

Kakva Afrička Unija?! Ovdje je progurano više WEFovih pizdarija i subliminalnog prograniranja od korone.
Koja Kina?!
Ukrajinci su počeli ubijati vlastite zapovjednike samo da ne idu u rat…shvatili su zapadni pedofili da je Ukrajincima dosta injihove demokracijejer im nije donjela ništa a izgubili su ono mali šta su imali.
Ako Rusi ne dođu do Poljske bit će jasan znak da je ovo sve bio show superbogataša , da je scenarij za novu pLandemiju, ekonomsku krizu i tlačenje naroda zarolan…

Dawor
10 mjeseci prije

Sve je to lijepo napisano i zanimljivo za čitati ali ne može promijeniti to da je Rusija ponižena i osramoćena za uvijek !!!

10 mjeseci prije
  1. U decembarskom ultimatumu (koji je nastao kao neophodnost a ne želja ili iz bahatosti) Putin je jasno tražio da se NATO vrati na granice iz 1997me.
  2. Pre par meseci je izjavio da Rusija u Ukrajini ratuje protiv Zapada!
  3. Jel treba još nešto?
burt
10 mjeseci prije

zadnji upadi ruske dobrovoljačke legije u Rusiju i ukrajinski artiljerijski napadi oko Belgoroda su ispitivanje ruske obrane u graničnom području, oko Harkova je koncentriran veliki broj ukrajinskih vojnika a u sjeveroistočnom dijelu od Harkova prema Sumiju i Chernihiju je mobiliziran veliki broj jedinica ukrajinske teritorijalne obrane, bolje da stanovnici Rusije iz mjesta uz ukrajinsku granicu budu pripremljeni za evakuaciju jer Ukrajina po međunarodnom ratnom pravu može privremeno zauzeti granični pojas Rusije da spriječi artiljerijske napade na svoj teritorij

hiber
10 mjeseci prije

Rusi su kineska proky kuja. Dakle sve možete zamjeniti: Rusija umjesto Ukraina, Kina umjesto Zapad. E, sada tko su gospodari Xija druga je stvar.

Max
10 mjeseci prije

F16 neće donijeti prevagu jer je također riječ o starijem modelu aviona za koji ruska strana ima protunjere,

Schroder
10 mjeseci prije

Rat je se morao desiti .To je sve dogovoreno u Davosu.Virus su pustili da zastrase ljude, pa onda vakcina da zarade miliarde, pa preko noci nestade corone i pocme rat Sve je to bilo dogovoreno radi VELIKOG RESETA KLAUSA SCHWABA Ta AGENDA 2030 treba da se desi i Evropu treba da se unisti Treba da se unisti srednji sloj, a BOGATI CE BITI JOS BOATIJI – SCHWABOVE RIJECI -NECES IMATI NISTA A BITI CES SRETAN Klaus Schwab je napisao knjigu NOVI RESET prije 5 godina, i sve je previdio sta ce se desiti, jer je on menedzer ovoga svega sto nam se desava On , Soros , Bill Gates SU MORALI SVE ZIVO DA KUPE OD PRESE DO TV I POLITICARA DA SVE OVO SPROVEDU .:tO SU PSIHOPATI, a svi politicari koji su redovno isli u Davos su znali sta je Corona i vakcina , da to nije virus nego… Čitaj više »

Antee
10 mjeseci prije

Još uvjek MSM u Hrvatskoj nisu izričito izjavili da je Artimovsk oslobođen ili kako bi Plenkovićeva kvislinška glasila trebala reći…da je Bakhmut pao.

tihobl
10 mjeseci prije

„После ослобођења Бахмута, оперативни простор је отворен, а руска војска има све могућности да у блиској будућности покрене колосалну офанзиву са заузимањем Краматорска, Славјанска, Дружковке, Константиновке, Часова Јара, односно „прстена Донбас”.

Даље ће бити потребно разјаснити да ли ће напад бити офанзиван, муњевит, одлучујући напад према Дњепру, како би се наше јединице разместиле по левој обали.

Мислим да је све у нашој моћи. Непријатељ ће бити поражен. Победа ће бити наша. Но Пасаран!”

Јевгениј Пригожин

tihobl
10 mjeseci prije

Министарство одбране Украјине саопштило је да је ноћни напад руских камиказа дронова најмасовнији од почетка сукоба.

Tako treba
10 mjeseci prije

Ukrajinci – mi smo jaganjci Božji, mi preuzimamo sve grijehe svijeta

“Sukob je bio neizbežan”
Specijalna vojna operacija je samo detalj u globalnoj konfrontaciji za multipolarni svet i da je počela kasnije, imala bi mnogo neprijatnije posledice.
“To je u interesima svih: Kine, Indije, Afrike, Latinske Amerike i arapskih zemalja. To je najvažnije za njih. To što smo završili na ovoj strani barikada, a na drugoj Zapad, to je koincidencija, jer smo, ponoviću to još jednom, pre svega, mi bili napadnuti”, naglasio je beloruski lider.

Today
10 mjeseci prije

Jeste li znali da je Raman Pratasevich, Bjelorus radi njega je avion sletio u Minsk, se okrenuo od revolucionara i sad radi za Bjelorusiju.

tihobl
10 mjeseci prije

Military Watch oценио је да руски хиперсонични „Кинжали“ представљају прво оружје великог домета које озбиљно угрожава савремену западну противваздушну одбрану.  Те руске ракете имају повећану способност преживљавања у лету због бројних карактеристика, укључујући способност маневрисања и хиперсоничну брзину у завршној фази лета. Све то чини такво оружје неухватљивима и за америчке системе ПВО.

За Американце је лоша вест посебно то што и Северна Кореја има ракете налик на руске „Кинжале”, што подразумева да Пјонгјанг може да пробије америчку ПВО и према Јужној Кореји и према Јапану и Гуаму.

Today
10 mjeseci prije

Javljaju bjeloruski revolucionari da je Luka zavrsio u bolnicu da ga je otrovao Putin. LOL

tihobl
10 mjeseci prije

Kako rusi znaju zavuci NVO sektoru kad hoce:

Nikita Zhuravel, za 10 tisuća rubalja dobivenih od specijalnih službi Ukrajine, snimio je kako spaljuje Kuran.

Stanovnik Volgograda, Nikita Žuravel, koji je pritvoren zbog spaljivanja Kur’ana po nalogu specijalnih službi Ukrajine, odveden je u istražni zatvor u gradu Groznom, iako Volgograd nije pod teritorijalnom kompetencijom Čečenske Republike.

Eto zbog preopterecenosti pravosudja Volgograda prebacen je u Grozni gdje sudovi nisu optereceni i nece morati dugo cekati na rociste. Vidite kako su rusi fini i brinu o pritvorenicima.

Sardelino
10 mjeseci prije

Primjećujem da još uvijek postoje komentatori koji rat u Ukrajini gledaju kao “Ničim izazvanom agresijom”.
Bez zrnca sumnje prihvatili su taj zapadni narativ kao činjenicu i sebe amnestirani od bilo kakvog kritičkog razmišljanja i objektivne spoznaje.
Uči se u osnovnoj školi i nije zgorega ponoviti.
Svaki rat pa i ovaj ima svoje uzroke povode i posljedice. Ne postoji ničim izazvani rat.
Uzroci rata su stvarni kao i posljedice a povodi mogu biti i lažni.
Npr. SAD su se znale kao povode za rat koristiti izmišljene ili aranžiranje događaje kao što je bio incident u “Tonkiškom” zaljevu i li mahanje bočicom sa lažnim sadržajem u UN.
Da bi sa dužnom pažnjom i ozbiljnošću propratio bilo koji komentar na ovom portalu a vezan uz rat u Ukrajini, moram biti siguran da je komentator donekle razmišljao o uzrocima, povodu i barem vidljivim posljedicama ovog rata.

Kopf
10 mjeseci prije

Emil Cosman je na YouTube, on je Rumunj, zivi u Americi, veliki prijatelj Rusije, kaze da su porucili is ruske vlade tko udje u Uniju s Rusijom i Bjelorusijom dobit ce zastitu s A oruzjem

Antee
10 mjeseci prije

Objavili Rusi na vijestima slike Huntera Bidena sa djevojčicama u negližeima i halterima….da odvratnije ne more!!!
Nije pao daleko od oca, dapače točno ispod…gamad odvratna!!!

I oni su vođe kolektivnog zapada…a takvi pedofili su svi…od Trudoa pa nadalje…

10 mjeseci prije

Iznad regije Arkhangelsk zvuk letenja turboelisnih bombardera Tu-95ms ne prestaje. Kanali koji prate aktivnost strateškog zrakoplovstva ruskih Zračno-svemirskih snaga javljaju da je najmanje 10 zrakoplova u zraku. Ulijeću u zonu lansiranja projektila. A to znači da će ove noći vjerojatno biti lansirano 80 projektila na Ukrajinu (jedan Tu-95ms lansira 8 krstarećih projektila Kh-101).

Noname
10 mjeseci prije

U Sjedinjenim Državama napravili su prognozu u slučaju neuspjeha još jedne ofenzive Oružanih snaga Ukrajine. Pukovnik McGregor vjeruje da Rusija može osloboditi Odesu i Harkov. Bivši savjetnik čelnika Pentagona, pukovnik američke vojske Douglas McGregor vjeruje da će Rusija odbiti trenutnu ofenzivu Oružanih snaga Ukrajine, nakon čega će moći osloboditi Harkov i Odesu. Rusi čekaju još jedan nalet energije od Ukrajinaca, još jednu veliku ofenzivu koju će poništiti. Onda će, mislim, otići u Odesu i Harkov i zauzeti te gradove, – rekao je stručnjak. McGregor je ranije izjavio da je Bakhmut postao prava zamka kijevskog režima u kojoj je izgubio oko 50 tisuća vojnika. Nazvao je to katastrofom za Oružane snage. Važno je napomenuti da su i McGregor i američki vojni stručnjak Scott Ritter ranije izrazili uvjerenje da će Rusija na kraju prevladati, budući da ta zemlja ima mnogo veću vojsku, koja još nije otkrila svoj puni potencijal. Optužili su i Zapad da je izazvao… Čitaj više »

MNK
10 mjeseci prije

Rusija je govno. Treba Moskvi beograd99 za oporavak 🙂

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI