Trump bogatiji od Soroša

Donald Trump
23 komentara

Bivši američki predsjednik Donald Trump sada je bogatiji od milijardera finansijera Georgea Sorosa, nakon što je njegov uspješan debi na Nasdaq-u ove sedmice dodao milijarde dolara njegovom bogatstvu.

Prema Bloomberg Billionaires Indexu , Trumpova neto vrijednost ove godine je porasla za više od 4 milijarde dolara na procijenjenih 7,8 milijardi dolara.

Trump je bio na 328. mjestu na listi na zatvaranju tržišta u srijedu, dok je 93-godišnji Soros pao na 375. sa procijenjenom neto vrijednošću od 7,2 milijarde dolara. Menadžer hedž fonda, Soros je postao sramotan jer je srušio britansku funtu 1992. godine.

U međuvremenu, Trumpovo povećano bogatstvo ga je također stavilo iznad milijardera preduzetnika i zvijezde ABC ‘Shark Tank’ Marka Cubana (7,3 milijarde dolara), suosnivača Home Depota Bernija Markusa (6,9 milijardi dolara), nasljednika naftne dinastije Gordona Gettyja (6,2 milijarde dolara) i Suosnivač Netflixa Reed Hastings (5,9 milijardi dolara).

Neto vrijednost bivšeg američkog predsjednika ove godine se više nego udvostručila zahvaljujući njegovom udjelu od 58% u Trump Media & Technology Group, koji je ove sedmice izašao na berzu nakon spajanja s Digital World Acquisition Corp. Trump Media dionica, čija nova oznaka odgovara vrijednosti bivšeg predsjednika inicijala, privukao je značajnu pažnju, dobivši skoro 60% u prvih pola sata trgovanja u ponedeljak.

To dolazi u trenutku kada se Trump suočava sa stotinama miliona dolara u rastućim pravnim taksama i kaznama kao rezultatu brojnih tužbi, koje je pretpostavljeni republikanski predsjednički kandidat proglasio lažnim i politički motiviranim.

Kao dio procesa u kojem je državna tužiteljica New Yorka Letitia James optužila Trumpovo poslovanje za prijevaru, sudija Arthur Engoron je prošlog mjeseca zatražio 454 miliona dolara garancije da bi bivši predsjednik čak uložio žalbu. James se spremao zaplijeniti Trumpovu imovinu na Menhetnu kada je žalbeni sud u ponedjeljak objavio da će smanjiti obveznicu na 175 miliona dolara i produžiti rok za podnošenje zahtjeva za još deset dana.

Ranije ovog mjeseca, Trump je bio primoran da podigne obveznicu od 91,6 miliona dolara kako bi se žalio na presudu o kleveti protiv E. Jean Carrolla. Trump se još uvijek žali na presudu od 5 miliona dolara koju je porota dodijelila Carroll prošlog maja nakon što je utvrdila da ju je bivši predsjednik seksualno zlostavljao.

SorosTrumpTruth Social
Pretplatiti se
Obavijesti o
23 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
nepoželjni
28 dana prije

… .ebem svakoga koji žudi za Amerikom i američkim načinom života…

tuf
28 dana prije

Soroseva promjena pozicije na listi rezultat je onog velikog transfera od 18 milijardi dolara od prije 6 godina, čime je Open Society Foundation dotjerao na treće mjesto najvećih fundacija u svijetu.
Do sada je napravio transfer 32 milijarde dolara u svoje NGO-ove, možete si samo zamisliti koliko sendvičara & utjecajnih osoba možete kupiti s tim novcem.

Jednostavno receno
28 dana prije

Kako li se oni suočavaju s činjenicom da valja na vječna lovišta i sve to ostaviti a tamam cifre i slava krenule uzbrdo?????

Biti-ili-ne-biti
28 dana prije

“Politika je prljava igra. Trump nije političar, on je slobodan da slijedi svoju savjest. Zato se ulaže toliko napora da ga se ukloni iz ureda. Kabala se skamenila zbog njega, jer ga ne može kontrolirati. Nikada u povijesti vašeg svijeta nije bilo takvih napora da se ukloni predsjednik. Pedofiliju koja omogućuje Kabali da živi na Zemlji izložio je g. Trump. Oslobodio je tisuće djece koja su bila zaključana u kavezima, spremna za isporuku Kabali. Podržite ga. On ne radi stvari po knjizi, jer nije političar. Slobodan je donositi vlastite odluke. G. TRUMP NIJE DIO PEDOFILSKOG KLUBA. On je odbio pridružiti se. Trump je zatvorenik u Bijeloj kući. Tehnologija koja je nepoznata čovjeku koristi se da bi predsjednici radili posao Kabale. To je zlo u pravom smislu. To je način na koji se vaš svijet kontrolira stotinama godina. Vidjeli ste u prošlosti što se dogodilo predsjednicima koji su se usudili stati… Čitaj više »

Biti-ili-ne-biti
28 dana prije

“Gospodin Trump nastavlja ispunjavati očekivanja. Molite za njegovu zaštitu jer ga svijet treba. On i gospodin Putin zajedno će stvoriti plan za spas čovječanstva. Izjavio sam, više puta, da je gospodin Trump izabran da izvede Ameriku iz mračne kontrole Kabale. On dobro radi svoj posao. Kada čovječanstvo bude slobodno, a biti će, shvatit ćete da to nije moglo biti napravljeno bez žrtve Donalda Trumpa. On se odrekao prekrasnog, opuštenog života sa svojom obitelji da bi služio vama. Molite za njega i njegovu obitelj. Jednog dana svijet će shvatiti koliko mu dugujete. Oni iz Kabale povlače sve kočnice da se zadrže na vlasti i kontroli. Ali oni to ne mogu, brzo gube tlo. Sve se raspada oko njih. Nastala je bitka između Kabale i g. Trumpa, a g. Trump će pobijediti. Morate se probuditi i vratiti kontrolu nad svojim životima. Donald Trump će voditi put prema naprijed. Nedavno su ga pokušali… Čitaj više »

Biti-ili-ne-biti
28 dana prije

“Pedofili vode vaš svijet. Oni se boje da će se to objaviti javnosti. Oni se boje izlaganja. Oni od vas koji nisu pedofili trebali bi biti na koljenima zahvaljujući gospodinu Trumpu što štiti djecu. Oni koji najjače vrište protiv gospodina Trumpa su oni koji se najviše trebaju skrivati. Naravno, postoje i oni koji su plaćeni da ga osuđuju. TV i „novinari“ tiska bi se trebali sramiti samog sebe. Što su još spremni učiniti za novac? Treba ih žaliti, jer će jednog dana morati odgovarati za svoje postupke koji su doveli život djece u opasnost. Bitka je žestoka, dobro protiv zla. Kabala planira ubiti 90% vas, tako da oni mogu preuzeti vaš svijet samo za sebe. Kabala to planira gotovo 2000 godina. Ljuti su što se gospodin Trump usudio spriječiti da njihovi planovi uspiju. Vaš opstanak je u vašim rukama. Oni nikada nisu očekivali da će se čovjek probuditi i shvatiti… Čitaj više »

Biti-ili-ne-biti
28 dana prije

Kabala duboke države bori se za svoj opstanak. Oni koriste svaki trik kojega se mogu sjetiti da se zadrže na vlasti. Ali njihovo vrijeme je gotovo i oni će odgovarati za svoje zločine protiv čovječanstva. Gosp. Trump ubrzava njihovo uklanjanje. Njegov cilj je zaštititi čovječanstvo i stvoriti bolji način života za sve. S druge strane, Kabala pokušava pronaći način da ga ubije. To im se neće dopustiti. Kabala osigurava da ga neznalice i dalje osuđuju i kritiziraju, kada u stvari, on je njihova jedina nada za opstanak. Kako je to čudno? Sve te bezumne lutke pjevaju istu himnu, svi robovi Kabale. Ništa vas na Zemlji ne može zaustaviti kada odlučite da je to ono što želite, i kada ste spremni boriti se za to. Čelnici vlade samo su TIGROVI OD PAPIRA, koji slijede zapovijedi Kabale. U trenutku kada ih odbijete poslušati, Kabala ih odmah odbacuje. Oni završavaju u kanti za… Čitaj više »

Max
28 dana prije

Uzalud kad jako puno ode na parničenje.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI