Trump planuo na ”ludog” Boltona zbog bombastičnih objava u knjizi, nazvavši ga ”nesposobnim lažljivcem”

John Bolton
18 komentara

Knjiga bivšeg savjetnika za Nacionalnu sigurnost, koja će biti objavljena danas, ali koja je već objavljena u medijima, osvanula je na naslovnicama širom svijeta i to zbog tvrdnji o tome kako Trump i Bijela kuća pristupaju vanjskoj politici. Službenici su istovremeno negirali tvrdnje iz knjige i pokušali zabraniti njezino objavljivanje radi zaštite nacionalne sigurnosti.

Predsjednik Donald Trump dodao je još jedan epitet svom rastućem katalogu uvreda protiv bivšeg savjetnika za nacionalnu sigurnost, Johna Boltona, nazivajući ga u svojoj objavi na Twitteru, “totalno nesposobnim” i “lažljivcem”, sugerirajući da ga je unajmio samo zato što je uživao u “slušanju različitih gledišta”.

Trump je apelirao na svoje sljedbenike da pročitaju pravno mišljenje suca Roycea Lambertha o izdavanju knjige, ponovivši da ona sadrži “POVJERLJIVE INFORMACIJE!!!”

Lamberth, federalni sudac Okružnog suda okruga Columbia, odbio je Trumpov zahtjev u vezi onemogućivanja objavljivanja Boltonove knjige, ali otvorio je vrata saveznoj vladi za tužbu bivšeg savjetnika za nacionalnu sigurnost za ostvarivanje bilo kakve zarade, koju bi knjiga ostvarila.

“Optuženi Bolton kockao se s nacionalnom sigurnošću Sjedinjenih Država. Izložio je svoju državu šteti, a sebe građanskoj (i potencijalno kaznenoj) odgovornosti. Ali te činjenice ne kontroliraju prijedlog pred Sudom. Vlada nije uspjela utvrditi zabranu, kojom bi se spriječila nepopravljiva šteta. Njegov prijedlog je u skladu s tim ZAVRŠEN”, napisao je Lamberth u svojoj odluci u subotu.

Bolton, koji je služio kao Trumpov savjetnik za nacionalnu sigurnost između travnja 2018. i rujna 2019., bio je zauzet promoviranjem svoje nove knjige „Soba gdje se dogodilo: Memoar Bijele kuće“ u kojoj optužuje predsjednika za slijed nepravilnosti, uključujući moguću opstrukciju pravde, političku slabost pred stranim liderima te za opću nesposobnost.

Dužnosnici Trumpove administracije stali su u predsjednikovu obranu, a državni tajnik Mike Pompeo rekao je da je “i on u tome svemu bio nazočan” te da je njegova knjiga prožeta “brojem laži, potpuno iskrivljenih poluistina i lažnih svjedočanstava”. Strane vlade, uključujući ured južnokorejskog predsjednika MoonaJae-ina i glasnogovornika Kremlja, Dmitrija Peskova, slično su negirale tvrdnje koje je Bolton naveo u svojoj knjizi i za koje je optužio američkog predsjednika da se tako odnosio prema stranim državama.

U ponedjeljak je Bolton, koji je znatno doprinosio zalaganjima Bushove administracije u pokretanju katastrofalnog rata u Iraku, koji se zalagao se za bombardiranje ili invaziju na više zemalja s kojima su SAD imale problema, pooštrio svoje kritike prema Trumpu, tvrdeći da je ono što je on radio u Bijeloj kući bilo “kao život u fliper stroju”, dok Trump je bio “gotovo ponosan time što nije puno naučio o temi nacionalne sigurnosti”.

Trump je više puta kritizirao Boltona, koga je jednom nazvao “Gospodinom Opasnim”, sugerirajući to da bi SAD bio u” Šestom svjetskom ratu”, da je Trump poslušao Boltonove savjete u vezi vanjske politike. Prije nego što se nagodio s “Ludim Johnom Boltonom”, Trump je svog bivšeg savjetnika nazvao i “ofucanim momkom”, “nezadovoljnom dosadnom budalom” i “bolesnom mušterijom”.

Bolton se branio u ponedjeljak rekavši da nikada nije skrivao svoje stavove i da je Trump “znao što dobiva”, kada ga je angažirao. Trump je tvrdio da je otpustio Boltona u rujnu 2019. zbog neslaganja u nizu vanjskopolitičkih pitanja. Bolton je rekao da je dragovoljno podnio ostavku iz istih razloga.

Američki izbori 2020Bijela kuća
Pretplatiti se
Obavijesti o
18 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
alex
3 godine prije

“Loše sluge goreg gospodara”
Po tome, kako će Trump proći na iznorima, vidjet će se jesu li Ameri potonuli u totalnu dekadenciju. Samozadovoljstvo bi im moglo doć glave, odnisno odvesti državu u raspad…poput starog Rima, npr. Ali i svih ostalih imperija ovog svijeta.

Milance
3 godine prije

Trump kao Putin, sví kojí nesviraju kako oni hoce sú lazovi i izdajice..odzvonilo je tebi Trumpe na izborima..

Weteran
3 godine prije

Urušavanje Kula Bliznakinja u Njujorku!?
Tako danas gledamo Urušavanje Imperije Licemerja i Dvostrukih standarda.
Želim da se SAD što pre i što bezbolnije oslobode Okupatora!?

Ante
3 godine prije

Boltona neki opisuju kao nekoga tko u torbi nosi a bombu. Bolton je ljut jer da je bilo po njegovom sada bi se ratovalo sve u šesnaest protiv Sirije i u Jemenu. Bolton se ne bi libio napasti Iran svi sredstvima. Mnogo oštriji bi bili stavovi prema Rusima i Kini. Ali kada Boltonu i onima koji stoje iza njega nije uspjelo pokrenuti ratove, okrenuli su se da napadan Trumpa. Tako su neki zamišljali što bi bilo da je Bolton radio što želi. Što bi zaista bilo to je druga stvar jer tu je Kina i Rusija zbog kojih bi morali mijenjati planove.

tuf
3 godine prije

Dobro je rečeno u ruskom tisku, da je knjiga rezultat Boltonovih frustracija što Trump nije pokrenuo niti jedan veći rat. Jer osim krvožednosti nije za zanemariti ni financijsku isplativost investitoru u golemu američku vojnu industriju. Majku mu, pa zar su toliko nesposobni (misli si negdje Bolton), da nisu uspjeli zaratiti Kinu i Indiju. A tako bi se fino dalo zaraditi: “Talks between India and China on 22 June 2020 were held at Moldo in a cordial, positive and constructive atmosphere, and finished with a mutual consensus to disengage. “The Corps Commander level talks were held at Moldo (on the Chinese side of the LAC [Line of Actual Control] opposite Chusul in Ladakh) in a cordial, positive & constructive atmosphere. There was a mutual consensus to disengage. Modalities for disengagement from all friction areas in Eastern Ladakh were discussed & will be taken forward by both the sides,” the Indian Army… Čitaj više »

Max
3 godine prije

Bolton je klewetnik i ratni huškač

Armagedon
3 godine prije

Tvrdio sam i tvrdim da Tramp nije na strani ovih iz duboke drzave a da mora s njima suradzivat mora , jer su sve istalacije u svim strukturama u njihovim rukama ,ali im se je snazno suprostavio , , razotkrio , i pokrenuo njihovo rusenje , . Koliko ce na kraju uspiti , tesko je reci , Jer snaga mocvare je ogromna i sve ce napraviti da zaustave Trampa , makar izazvali grdzanski rat .

Bit ce ovo jedno od “najvrucih” jeseni , na daleko.

Lucija
3 godine prije

Možemo mi misliti što god i o Trumpu i o Boltonu… Ali ovo jest opasnost za nac.sigurnost Usa.
Pa nezamislivo je objaviti knjigu o predsjedniku koji je još na funkciji…

fićo
3 godine prije

Kad i on svakakve akrepe prima u službu.Isti mu je i ovaj pompeo,a isti je i on sam,trump.

fićo
3 godine prije

Juče sam naišao na dobar naslov na youtube emisiji:milijarderi Putin i Tramp nikad neće raditi za narod

Dundić
3 godine prije

Assangea gone kao zvijer, a ovaj karikaturalni lik iznosi najveće državne tajne samo tako i dobiva prostor u medijima ? Hej ?

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI