Trump tvrdi kako Google “pokušava namjestiti izbore” 2020.

Google
11 komentara

Američki predsjednik Donald Trump očigledno je optužio Google za pokušaje “namještanja” predsjedničkih izbora 2020. godine. Također je izjavio kako Twitter blokira ljude, onemogućujući im da ga slijede.

“Pokušavaju namjestiti izbore” 2020., rekao je Trump, dok je davao intervju za Fox Business u srijedu, i pritom izdvaja Google. Trump je optužio Twitter i Google za ušutkavanje konzervativnih glasova i poticanje “mržnje prema republikancima”.

„Twitter je užasan, ono što rade. Ne dopuštaju vam da prozborite ni riječ“  rekao je. „Reći ću vam nešto, trebalo bi ih tužiti zbog onoga što se događa s pristranošću.“ Nastavio je i dodao kako mu tehnološki divovi dosta otežavaju izlazak novih poruka.

“Ovi ljudi su svi demokrati. To je posve pristrano prema demokratima. Ako sutra objavim da ću postati dobar liberalni demokrat, pokupit ću pet puta više sljedbenika. ”

Dva dana ranije, desničarska grupa za transparentnost Project Veritas podijelila je videozapis u kojem je Jen Gennai, voditeljica Googlea za odgovorne inovacije, raspravljala protiv prijedloga koji bi razorio tvrtku, jer bi to prouzročilo neuspjeh Googlea u “sprječavanju sljedeće Trumpove situacije”.

Gennai je kasnije tvrdila da je koristila “neke neprecizne izraze” i da nije znala da je snimaju. Ipak, incident je pridonio dugogodišnjim optužbama liberala, koji tvrde kako su se konzervativci usmjerili protiv Googlea.

Tvrtka se također našla u dubokoj vodi zbog interne e-pošte koju je ovaj tjedan objavio Project Veritas. U njemu je osoba, za koju se vjeruje da je član Googleovog tima za transparentnost i etiku, opisala istaknute konzervativne stručnjake poput Bena Shapira i Jordana Petersona kao “naciste koji koriste zviždaljke pasa”.

Trump je u prošlosti optuživao društvene medijske kuće da su nepravedne prema konzervativcima i prema sebi, prozivajući Facebook, Twitter i Google da provode “tajnu praksu”. U travnju je izjavio da bi broj Twitterovih sljedbenika koje ima bio “puno veći” da Twitter „nije igrao njihove političke igre“.

američki izboriGooglemedijski rat
Pretplatiti se
Obavijesti o
11 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Iza_horizonta
4 godine prije

Pitanje redakciji:
Zašto ste u naslovu naveli da “Tramp tvrdi”, kad imate snimak koji sve dokazuje?

Brave new world
4 godine prije

Ima tu i nepoštene inteligencije, govorio je drug Tito.
Ocito Trump ne igra kolo kako se od njega ocekuje jer cim te “demokratski” mediji opstruiraju znaci da nisi dobar demokrat.
A u što se pretvorila danasnja demokratija drugarice i drugovi!?
Pretvorila se u demokratiju malog broja bogatih kojima je radni narod samo paravan da prikriju svoju oligarhiju i koji u svojim rukama drze kapitalna sredstva proizvodnje. Da bi ti isti odrzali svoj sistem moraju imati i medije u svojim rukama kao jednu od osnovnih poluga svoje velevlasti.

Moreno
4 godine prije

Trump nema ništa sa cenzurom internetskih monstruma od Googlea i Youtubea do Twittera i Facebooka jer su oni antiglobalističke objave cenzurirali i prij Trumpa.
Ono šta sad globalisti žele je to da se slučajno viśe ne pojavi novi Alex Jones i da se takvi postojeći na vrime ugase.

tronald
4 godine prije

vratio se rt-u 🙂

jozo
4 godine prije

Neka im uvede sankcije

Lucija
4 godine prije

Malo off
Za razliku od Googla, Microsoft i Intel nisu otkazali suradnju Huaweiu…

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI