fbpx

Turska i njeni odnosi s terorističkim saveznicima nameću vojno rješenje za Idlib

Erdogan karta - F16

Turski konvoj u Idlibu je upao u zasjedu i bombardiran je od strane islamističkih terorističkih skupina. Ovo nije običan događaj dugog rata i znači da se jedan od ključnih sporazuma Rusije i Turske dovodi u pitanje. Nakon granatiranja i ovakve reakcije terorističkih skupina je ruski predsjednik Vladimir Putin nazvao sirijskog kolegu Bashara Al-Assada i raspravljali su o provedbi rusko-turskih sporazuma od 5. ožujka za stabilnost u regiji Idlib. Ruski čelnik je posebno naglasio „nastavak kršenja ovih sporazuma, kao i cijelog političkog procesa, od strane terorističkih organizacija“. Tko je napao turske snage i zašto ih je ovo iznenadilo?

Incident, koji se pretvorio u pravu bitku, dogodio se ujutro 19. ožujka na magistrali M4 u blizini sela Muhambal. Ovo je geografski središte rute koja povezuje Latakiju i Aleppo, otprilike između glavnih gradova Jisr Al-Shugura i Arihe. Južno od Muhambala se ide ka dolini Al-Ghaab i planinama Jabal Zawiya, koje sada kontrolira sirijska vojska. Uz Jisr Al-Shugur, selo Muhambal, koje prije rata nije imalo više od tri tisuće ljudi, sada je znatno veće zbog obitelji militanata. Uz to je ključno mjesto na magistrali M4.

Prema moskovskim sporazumima, samo zajedničke rusko-turske patrole se mogu kretati duž autoceste, a Turci od militanata moraju očistiti šest kilometara sjeverno od autoceste. Rusi na istoj udaljenosti moraju osigurati područje južno od ceste. Patrole su trebale započeti 15. ožujka, ali su militanti, skrivajući se iza civilnog stanovništva, blokirali prvi pokret.

Ruska strana dala je Turcima još tjedan dana da shvate situaciju, ali su procesi u Idlibu sada potpuno različiti.

Turski konvoj pao je u klasičnu zasjedu u ovom ratu. Prvo je po jedna mina eksplodirala s obje strane ceste dok u Turci napredovali, nakon čega su teroristi počeli granatirati sam konvoj. Turci su legli i ušli u bitku. Neki izvori izvještavaju o gubicima među turskim trupama, ali Ankara to ne potvrđuje.

Kasnije su priznali da su život izgubila dva vojnika, ali jedan od „zastoja srca“. Nakon napada su odmah povukli svoje snage iz Sarmina i Binnisha, naselja na samim jugoistočnim i sjeveroistočnim prilazima gradu Idlibu.

Sarmin je mjesto na samoj liniji fronte, pa se povlačenje iz tih gradova može smatrati jakim znakom pritiska na islamiste.

Postoje dokazi da Turci šalju pojačanja prema Muhambalu. Sirijski izvori također navode da se militanti slijevaju na isto mjesto i pojačanja šalju Hayat Tahrir Al-Sham i formalno proturska skupina Jabhat Watania Al-Tahrir.

Zasad su tamo militanti terorističke organizacija Huras Al-Din, koja se prije nekoliko godina odvojila od Al Qaide. Naime, Al Qaida nije bila dovoljno radikalna za njih. Ranije je Huras Al-Din u više navrata izjavljivao da ne prihvaća nikakve moskovske sporazume i da neće poštivati primirje. Ovo je nekontrolirana skupina, koja teži „nametanju šerijatskog načina života cijelom čovječanstvu“.

Huras Al-Din su proglašeni terorističkom organizacijom i više puta su ih bombardirale svi akteri u Siriji. Jedan je od vođa grupe ubijen tijekom američkih udara, a drugi u ciljanoj akciji ruskih zračnih snaga.

Ranije, na vrhuncu moći ISIL-a, među ovom skupinom je nastala takozvana Hizba, šerijatska policija koja je stvorena da nadgleda ponašanje ljudi i zaustavlja ih na ulicama zbog nepoštovanja šerijatskih pravila. Hizba znači odgovornost. Njihov moto je: “Uživajte u dobru i osuđujte loše.” “Dobro” i “loše” je  u ovom slučaju “halal” i “haram”, odnosno ono što šerijat dozvoljava, a što osuđuje. U nekim zemljama, poput Saudijske Arabije i Sudana, Hizba je pravni dio sustava, dok, na primjer, u Egiptu vodeći teolozi oštro osuđuju ovu praksu, nazivajući je “zastarjelim i srednjovjekovnim razumijevanjem islama”.

U Siriji su ove prakse dovele do sadističkih okrutnosti prema nemuslimanima i muslimanima koji se na bilo koji način nisu pridržavali šerijata.

Posljednji put je “Hizba” viđena krajem 2018., upravo u Saraqibu, gdje su se „čuvari vjere“ vozili ulicama i putem megafona pozvali lokalno stanovništvo da se “vrate šerijatu”. Štoviše, “branitelji vjere” su djelovali širom Sirije, od Dara’ae na jugu do Idliba na sjeveru. Među njima ima puno stranaca, na primjer Ujgura. S početkom stvaranja „rezervata Idlib“, „branitelji vjere“ su iz cijele Sirije, zajedno sa svojim obiteljima, preselili u Idlib i okupirali Muhambal.

Zapravo je većina izrazito radikalnih skupina, s velikim brojem stranaca, koncentrirana na dijelu autoceste M4 od Jisr Al-Shugura do Arihe i sada su se Turci prvi put suočili s tim.

Unatoč činjenici da su čak i prema Sporazuma iz Sočija, Turci morali razoružati sve ove bande i za to su dobili dozvolu da budu u Idlibu, oni to nikada nisu ni pokušali. Njihov odnos s radikalima svodi se na zakulisne pregovore i poticanje terorista da provode napade na vladine snage. Sada su i sami postali meta.

Za Turke je ovo pravi test. Autocestu M4 moguće je očistiti samo s borbama u kojima će sudjelovati pješaštvo, a turski dronovi, koji su se ponovno pojavili na nebu iznad Idliba uz pristanak ruske strane, malo mogu pomoći.

Ali temeljna je dvojba ili će turska vojska uništiti džihadiste, ili će propasti moskovski sporazumi.

Istina, postoji jedan neobičan detalj. U zajedi je napadnut turski konvoj, a ne turska patrola. Postoje dokazi da je u konvoju bio i tenk Leopard, samo što se nije kretao, već je bio na „labudici“. Konvoj je također mogao uključivati sustave protuzračne obrane „Atilgan“, a to je daleko od onoga što je predviđeno moskovskim sporazumima. To nije patroliranje, već premještanje teške opreme duž autoceste koja bi, prema odredbama sporazuma, trebala postati demilitarizirana zona.

U proteklom tjednu je turska strana aktivno povećavala svoju vojnu prisutnost u Idlibu. Tamo se konvojima takve vrste dovozila vojna oprema, a inženjerija utvrđuje turske položaje. U području zapadno od Aleppa Turci žurno grade pravu vojnu bazu. Ali moskovski sporazumi nisu predviđali ništa slično.

Svo ovo vrijeme na frontu se stvarno primjećuje primirje. Čak su se i turski dronovi pojavili na nebu, ali uz pristanak Rusije i neizravno Damaska, jer je Ankara rekla da će letjeti „isključivo u izviđačke svrhe“. U stvari Turci potajno opremaju vlastitu vojnu infrastrukturu u Idlibu, štoviše, prema novim načelima i čini se dugoročno.

Turci se ili ne mogu ili ne žele baviti razoružavanjem ili uništavanjem radikalnih skupina na svom području odgovornosti duž magistrale M4. Bitka u Muhambalu je bila prvo testiranje snage. Ali razoružanje militanata i stvaranje demilitariziranog koridora uz autocestu jedna je od ključnih točaka moskovskog sporazuma i to znači da će Turci ili ispuniti dogovor ili ne.

Zauzvrat je sirijska vojska premjestila velike snage na planine Jabal Zawiya, što odaje jasnu namjeru da napade usmjeri na Jisr Al-Shugur, ključnu točku na autocesti M4 i neformalnu prijestolnicu stranih terorističkih bandi, uključujući one koji su došli iz bivšeg Sovjetskog Saveza, ruskog Sjevernog Kavkaza i zapadne Kine.

Sve ukupno to ukazuje da, nažalost, trenutno primirje vjerojatno neće preživjeti do sredine travnja. I ranije je bilo dovoljno znakova takvog negativnog scenarija, ali sada se to vrlo jasno ističe.

Naravno, turski predsjednik Erdogan i dalje optužuje „režim“ da opstruira provedbu sporazuma i da Turska čini sve što je u njenoj moći da očisti autoput M4, što pokušava dokazati radovima na nekim dionicama na kojima vojnim buldožerima uklanja barikade. No turska vojska dobro zna da je to „Sizifov posao“ i da će tijekom noći militanti ponovno podići barikade na istom ili obližnjem mjestu.

Hayat Tahrir Al-Sham više nije pod turskom kontrolom?

Jedina točka prijepora, neovisno o borbi Turaka protiv fanatika iz Huras Al-Dina u području Muhambala, bi mogao biti novac.

Turska je u krizi i od turističke sezone vjerojatno neće biti ništa. To je dovelo do činjenice da Turska već dva mjeseca nije isplatila plaće teroristima Hayat Tahrir Al-Shama. Moskvi je rečeno kako je to dio dogovora Erdogana s Putinom, ali to navode i izvori bliski teroristima na društvenim mrežama.

Podsjetimo, Turska otvoreno podržava takozvanu „umjerenu oporbu“, iako tako što u Idlibu ne postoji. Štoviše, unatoč neisplati plaća, sirijska Al-Qaida i Turska su u ožujku zajedno vodili operacije protiv sirijske vojske, dok su vladine snage vodile drugu fazu antiterorističke kampanje „Zora Idliba“.

Međutim, ovih dana ima naznaka da dolazi do previranja unutar islamističkog saveza, gdje su učestale ciljane likvidacije suparničkih terenskih zapovjednika, a dogodio se i ovaj sukob protiv Turaka u području sela Muhambal.

Vodeće terorističke skupine odbacuju sporazum iz Moskve, a Turska, navodno, pokušava osigurati autocestu M4 za zajedničke rusko-turske patrole.

Sudeći po navedenom i ostalim „manje važnim“ informacijama, situacija će se razjasniti već prije ljeta i ponovnim pokretanjem kampanje „Zora Idliba“, za koju neko kažu da će početi sredinom travnja, drugi najkasnije s početkom ljeta, ali gotovo nitko ne dvoji da se ovaj problem mora riješiti vojnim putem.

0 0
Ocijenite članak
Pretplati se
Obavijest
guest
66 Comments
najstariji
najnoviji najviše ocjenjeniji
Pero
Gost
Pero
6 mjeseci prije

Lazljiva turska pseta.
Bez napalma i vakum bombi nece biti nista.

Pero
Gost
Pero
6 mjeseci prije

Nazalost.

Roki
Gost
Roki
6 mjeseci prije

Polako pero ti naucio samo paliti nije ti turska bosna nju je malo teze zapaliti.

Laki Topalović
Gost
Laki Topalović
6 mjeseci prije

Turke u Turskoj ne treba dirati, dao im Allah 100 godina života svakome,. I više, a ove u Siriji malo TOS-om spržit, zašto ne…

eks
Gost
eks
6 mjeseci prije

Roki , sve se može zapaliti, lakše , ili teže, ali to nije baš dobro i pametno. Treba odstraniti one koji udaraju “klipove u točak”. Ni to nije lako, ali je bolje i pametnije.

Jablan u zitu
Gost
Jablan u zitu
6 mjeseci prije

Bosna se najvise napatila za vreme rata , nazalost , jos uvek pati , nikad mira .

DinoBanana
Gost
DinoBanana
6 mjeseci prije

@Jablan pa Bosna si je sama kriva jer nije na vrijeme prepoznala agresore 90tih i ratovala sa njima protiv Hrvatske cijelo vrijeme. I red je da pati. Bosanci muslimani su pucali po hrvatskim gradovima 90tih

BanOvan
Gost
BanOvan
6 mjeseci prije

BaNaNac jel to ondaK kada ste vezali zastave u klupko? Eto ti sada KuronaAgresora 20-e pa se isprsi

Bosna i Hercegovina
Gost
Bosna i Hercegovina
6 mjeseci prije

Od 1991 do 1995 u Domovinskom ratu Hrvatsku je branilo od 25.000 do cak 30.000 Bosnjaka muslimana…..cak 1.187 Bosnjaka je dalo svoj zivot za slobodu Hrvatske…..

Bosna i Hercegovina
Gost
Bosna i Hercegovina
6 mjeseci prije

U Zagrebu postoji spomen obiljezje u znak zahvalnosti prema 25.000 do 30.000 Bosnjaka koji su branili Hrvatsku i prema 1.187 Bosnjaka koji su poginuli braneci takve kao ti,koji su se krili po sklonistima….obiljezje je podigla Hrvatska vlada

Jozo
Gost
Jozo
6 mjeseci prije

Halo supak,SVE JE REKAO I PRESUDIO HASKI KRSCANSKI SUD.OSUDIO JE I NAPUNIO SBJETSKE PRDRKANE ,DOMSCIM IZDAJNICIMA I KVISLINZIMA.PROBAJ I TI ,PROTAZITI SVOJE MJESTO MEDJU OVIM GADOVIMA,NELJUDIMA.

Jablan u zitu
Gost
Jablan u zitu
6 mjeseci prije

Nazalost , u turcina vere nema …
Ne bih bas upotrebio toliko radikalna resenja .

Ico
Gost
Ico
6 mjeseci prije

Lažljiva vatikanska pseta

Ico
Gost
Ico
6 mjeseci prije

Turski narod je divan, a Erdu pukovnik Putin privodi zdravom razumu, sve bu dobro na kraju

Pi-zdro
Gost
Pi-zdro
6 mjeseci prije

Pero to ti nije fer ovakav komentar.. taka iskljucivost, to ti nece moc nijedan fratar ni pop ocistiti, ma koliko im platio. Nema u Boga pogresna naroda. Samo ima pogresne Ideologie, izma, politgrupa, pojedinaca i cinizma..

Roki
Gost
Roki
6 mjeseci prije

Pero nikakva mrznja ma kolika bila tebe prema turcima nemoze ti pomoci da tu tursku vi srbi pobjedite a oni vas mogu prema tome navijanje portala i vas srba da to urade rusi je očigledan bijes koji nemozete zadrzati u sebi. Turci su za vas izmislili svijet i ostaje vam samo da budete bijedni navijaci na svjetskoj sceni. Rusi su kulturno vec jedan put pustili amere da vas malo opamete ali navijajte da sljedeci put bude drugacije no tesko da ce biti.

Alen
Gost
Alen
6 mjeseci prije

Digli su ruke od Rusa. Sad je novi favorit , Iran.. Iran će to da rješi , neka sanjaju..

eks
Gost
eks
6 mjeseci prije

Alen, ti po običaju lupetaš i trkeljaš .Jesi li ti uvek naduvan ? Šta stavljaš u nargilu ?

Alen
Gost
Alen
6 mjeseci prije

Ti po običaju g.lup , nikad sastsviti dvije pametne rečenice.. Tvoje je samo da laješ ..

jupiter
Gost
jupiter
6 mjeseci prije

pi*do….

eks
Gost
eks
6 mjeseci prije

Roki, popustila ti petlja i izlio se sav šovinizam. Jadan si .

BanOvan
Gost
BanOvan
6 mjeseci prije

RokiSinko i za vas su svijet izmislile austougarske mazge u cije prkno ste gledali cijelo svoje postojanje

jupiter
Gost
jupiter
6 mjeseci prije

ti si biva neki politikolog mesicevog stila…..

Pero
Gost
Pero
6 mjeseci prije

Roki sta pjenis? Sta te srce boli za turcima?
Znas li ti jadan citati?
Tekst je o Idlibu a ne turskoj, ja sam napisao da tu nema bez napalma rjesenja- nazalost.
ZNACI U IDLIBU NEMA RJESENJA BEZ RATA-NAZALOST.
Kakva je to stoka pogana i krvolocna nece biti vece stete.
Razumijem ja vas glavosjece, to su vasi.
Zao mi je normalnih i pravih Islamskih vjernika sto se moraju crveniti od ove gamadi.

Circus
Gost
Circus
6 mjeseci prije

Napokon članak o mom ljubimcu Erdyu, odmah da kažem da volim Erdya, bez njega je bliski istiok i rusko- sirijsko-tursko- nato odnosi dosadni do besvjesti, on unosi toliko iznenađenja u događanja da je bolji od bilo kojeg kinder jajeta. Šibicarski nastoji ukrasti i pevariti svakoga koga vidi. mislim da je članak dobro i iscrpno urađen prikazujući trentu situaciju bez puno analiiza.
Osobno očekujem samo stne čarke i zazimanja početnih položaja pred ljetnu ofenzivu tamo krajem petog i početkom šestog mjeseca, do tada uživam u karanteni i čekam nove zgode sa Bospora. Erdy mi skraćuje dan svojom zabavom.

Jozo
Gost
Jozo
6 mjeseci prije

Pero,dao bog, pa ti corona potamanila sav blize i daljni rod.Hoce,ako bog da,ti si,kao ljudski izrod
to zasluzio.

Lucija
Gost
Lucija
6 mjeseci prije

O, evo opet Erde.
Već sam se zabrinula da neće jedan dan biti slike…
Samo se kockaj, tupko. I Rusi koriste tvoju ‘pamet’. Naravno.

Turci su opstali i napredovali zahvaljujući Ataturku: neutralni u 2 svj. rata, povećali stanovništvo dok su drugi ginuli, a i teritorij…izgradili privredu…

A otkad je ovaj tu gdje jest…dug Turske se povećao za cca 7PUTA.
Savjetujem svima koji Erdu gledaju…da uvijek imaju to na umu.

JumpingJackFlash
Gost
JumpingJackFlash
6 mjeseci prije

Lucija
Turci su sudjelovali u 1. svjetskom ratu (tako da nisu bili neutralni u 2 svjetska rata):
https://povijest.net/ulazak-turske-u-prvi-svjetski-rat/

Jozo
Gost
Jozo
6 mjeseci prije

Lucija,tvoja zemlja ima miliun i jedan problem ,a ti mlatis slamu i turske probleme Probaj naci nekog da te zagrli,poljubi i poseksa.

Hobble Frank
Gost
Hobble Frank
6 mjeseci prije

Neutralni ipak samo u drugom svjetskom ratu. prvi ima je raznio imperiju. Tehnički gledano uključili su se i u drugi svjetski rat, na samom kraju kako bi mogli ući u OUN. Ataturk koliko god Erdo mokre snove imao izgleda još jako dugo neće biti prevaziđen po dosegu i značaju. Turska i dalje ima potencijal biti sila, budimo objektivni, samo ne bih rekao da to može biti Erdoganova Turska…

Jole Prvi
Gost
Jole Prvi
6 mjeseci prije

Ne zaboravimo genocid nad Armencima,koje su opljačkali i pobili.

Lumbrak
Gost
Lumbrak
6 mjeseci prije

Erdinjo ima glavu ko da mu je Dodik tata a Dacic mama.

jupiter
Gost
jupiter
6 mjeseci prije

majmun

Jozo
Gost
Jozo
6 mjeseci prije

O kojem dugu ti govoris,jedina zemlja koja ne duguje MMFu.Za nas su izmislili ,mineralnu i gaziranu vodu.

Alen
Gost
Alen
6 mjeseci prije

Iz svog ovoga nabacanog u tekstu jedino šta se moze zaključiti je da u Iranu imaju dobar šit .. Prava roba bemti ..

Marshal
Gost
Marshal
6 mjeseci prije

Ti bas mrzis Iran.

jupiter
Gost
jupiter
6 mjeseci prije

i srbe …mozda i vise

ja sam
Gost
ja sam
6 mjeseci prije

To je Alene puno bolja droga od kemije koju koriste ovi sto odrubljuju glave.

Tomi
Gost
Tomi
6 mjeseci prije

Šit ti je zlato od kanabisa sami terpeni i trikomi dab to stvarno pusili niko nebi ratovo vjeruj mi iz prve ruke samo toe zlato koje je vrlo tezko dobit skoro da nemoguce

ja sam
Gost
ja sam
6 mjeseci prije

Droga mira, naivno je misliti da su indijanci imali duhan u svojim lulama mira

Alen
Gost
Alen
6 mjeseci prije

Moguće , vjerovatno je onda neka brlja iz Irana u pitanju krvac za ovakve koljačko šizofrene tekstove kakve Babić piše u zadnje vrijeme na čim mu spomeneš tursku !

Tony
Gost
Tony
6 mjeseci prije

Alene , Neznam sta ti imas protiv irana pobogu jesi bas pukao u svakom slucaju su bolji od saudijskih govana koji su prodali dusu izraelu i americi.

Kažun
Gost
Kažun
6 mjeseci prije

Ništa zato,m5 je riješen,slijedeće je m4.
Tu-214 R je odradio svoje,analitičari određuju moguće mete za ravnanje .

U Khmeimim bazi vjerovatno su još
stacionirani uz Tu-214R,A-50 za koordinaciju u zraku i na tlu,
uz određen broj su-24,su-34,su-35 i ima još 9 montažnih hangara,ali
se po satelitskoj snimci ne vidi što je u njima.Sretno!

@obretix Twitter

at least 22 RuAF fighter/bomber jets at Hmeymim air base in Latakia on 11 March 2020: 5 Su-24, 3 Su-34, 5 Su-35 + 9 unknown parked in shelters. in addition to a Tu-214R [RF-64514], Tu-154 [RA-85041], An-124 [RA-82013], an A-50, 2 IL-76, 2 An-26 and an An-72

Lucija
Gost
Lucija
6 mjeseci prije

Kažun
I još ima. Rusi dali ultimatum Turcima i teroristima:

“Ruske oružane snage su dale militantima u Idlibu priliku da do kraja marta napuste sve oblasti oko autoputa M-4 (autoput Alepo-Latakia).

Prema izveštajima, sve militantne grupe, uključujući snage koje podržava Turska, moraju da napuste magistralni put M-4 i njegovu okolinu.

Ako militantne snage ne napuste područje magistrale M-4, sirijska arapska vojska, zajedno sa ruskom vojskom, nastaviće ofanzivu u provinciji Idlib.

S obzirom na nedavnu nadogradnju snaga sirijske vojske u južnom Idlibu, ČINI SE da će se oni fokusirati na dva strateška grada Jisr al-Sugur i Arih, koji se nalaze duž autoputa M-4.”, webtribune

Alex
Gost
Alex
6 mjeseci prije

Ovakva kakva sada jeste,Sirija je disfunkcionalna država i nema drugog izbora osim rata do konačnog oslobođenja zemlje, što znači slom svih skupina koje ne priznaju centralnu vlast, što opet znači da će i Kurdi morati doći na red…Ameri su izgleda podvili rep i traže elegantan način da se povuku… imaju problema i doma. Možda, sreća u nesreći, covid 19 ubrza stvari…

Kaj ti
Gost
Kaj ti
6 mjeseci prije

Kurdi bez amera nemogu nista a i toga su svjestni. Zato ih i drze za nogu kao kurvi ca taticu.

Jole Prvi
Gost
Jole Prvi
6 mjeseci prije

Krivi pogled na stvari,Izrael je taj koji drži Amere i da se još nisu povukli,Kurdi su tu potrošna roba.

Tomi
Gost
Tomi
6 mjeseci prije

Disfunkcionalna tie komplet bivsa juga pa sta cemo jbg

Sss
Gost
Sss
6 mjeseci prije

Pozdrav. Neznam vas jezik pravo. Prvi ovaj novina i prije novina skroz lazi nie istina nikako. Ovaj portal neznam sta hoci od Turska. Samo greska laz nesto pisi i narod cita misli istina. Mogu ja rec od prije sta pisano greska i nie istina. Ima Turska jedan rijec ” jedan delija u bazen jezero neznam kako rec kamin bat si a nemogu nadz taj kamin 100 pametno ” zato narode ovaj ko pisi neznam al nie istina nikako. Zato vi cita al komentar . Treba pratit istina novinar.

eks
Gost
eks
6 mjeseci prije

Sreća nama u tebe , sada si nam sve objasnio .

BanOvan
Gost
BanOvan
6 mjeseci prije

Stiglo Alenu pojacanje via googletranslator

Pero
Gost
Pero
6 mjeseci prije

😂😂👍👍

Sss
Gost
Sss
6 mjeseci prije

Samo zna te Turska nie zbog zemili nafta u idlip. Turska zbog civil narod u tamo. Zato miljon vise civil narod krenio u Turska. A Turska ima 4 miljon migrant. Dosad sve zivi kako treba. Dosad trosena 50 miljar dolar. Al nemogu vise zato cuvaj migrant i jos evrupa prica svasta. A nie dao 1 dolar. U jedan drzava nema 4 million migrant. Al zivi kao svoje narod mozda jos bolji.

Tomi
Gost
Tomi
6 mjeseci prije

???

BanOvan
Gost
BanOvan
6 mjeseci prije

Ssss i svih miljon je iz Sirije, ni jedan iz Afganistana , Iraka, Pakistana, Maroka …?

Jole Prvi
Gost
Jole Prvi
6 mjeseci prije

Sss – Na nafti iz Sirije je najviše profitirao Erdoganov sin,dok ruska avijacija nije porokala sve turske konvoje iz Sirije.
Dakle već si kao pravi Turčin slagao na prvoj stvari.Problem Erdogana je taj da je Tursku islamizirao i radikalizirao,a
takva Turska je loš susjed i prijetnja drugima.Na kraju će Turska platiti skupu cijenu samo radi osobnih ambicija Erdogana,koji se ponaša kao da je sultan.

Nil 1
Gost
Nil 1
6 mjeseci prije

Dobar turčin mrtav turčin… ovi iz bosanskog kraljevstva hmmmmmm samo ih okom dobro pratit

Alen
Gost
Alen
6 mjeseci prije

Uhvati kakvog bosanca za kiticu i njezno cuclaj , tako će ti biti na oku..

Tomi
Gost
Tomi
6 mjeseci prije

Lud,zbunjen,nenormalan , ovi u siriji su ratovanje digli na neki X nivo kukulele

Alen
Gost
Alen
6 mjeseci prije

Birtija ” Teheran ” radi unatoč zabranama rada ugostiteljskih objekata..
Požurite s čišćenjem idliba i deratizacijom turaka , djeca do 18 i penzinoneri moraju biti u karanteni …

Max
Member
Max
6 mjeseci prije

Teroriste treba uništiti vojnim putem.

Sss
Gost
Sss
6 mjeseci prije
Sss
Gost
Sss
6 mjeseci prije

https://youtu.be/DWEM6mfQ1gY reko si snimak eto te snimak

Jole Prvi
Gost
Jole Prvi
6 mjeseci prije

Mene Erdogan uvijek asocira na bjesno pesto koje uvijek pikira koga će ugristi.Takvo je to pašče.

Jozo
Gost
Jozo
6 mjeseci prije

Jole,vidim da si bosanski katolik,satro Rvat.Mrzis sve od rodjena do smrti,sve iza,ispred i iznad sebe.Mrzis ,jer ti je obitelj genetski toprenijela,a popovi ti jebacinom ucvrstili mrznju Fuj,fuj,pljuc..

EMY
Gost
EMY
6 mjeseci prije

Napali se turci sami, to im je sada jedini izlaz

POVEZANE VIJESTI

Izbornik
66
0
()
x