Turska vojska iznenada napustila vježbe NATO pakta

Erdogan - NATO - Turska
18 komentara

Nakon oštrih izjava turskog predsjednika Erdogana protiv Sjedinjenih Američkih Država zbog “pomoći koju Pentagon i CIA pružaju kurdskim teroristima na sjeveru Sirije”, Ankara je povukla svoju vojsku iz NATO vježbi u Norveškoj.

Priopćenje o povlačenju turskih vojnika je dao predsjednik Recep Tayyip Erdogan. Razlog za ovu odluku je prema riječima turskog predsjednika, činjenica da je uoči vježbe bio postavljen štand s fotografijama “neprijatelja”.

Vojska, Turska, ceremonija, mimohod, zastava
FOTO: Ilustracija, Turska vojska

Na fotografijama je bio utemeljitelj Turske Mustafa Kemal Atatürk i ja. Kada smo čuli za ovo, naš načelnik osoblja i ministar za pitanja EU su bili na putu u Kanadu. Načelnik Glavnog stožera me izvijestio o odluci da povuče 40 turskih vojnika koji sudjeluju u NATO vježbama. Vodstvo Turske je podržalo je tu odluku”, rekao je Erdogan.

Kao što je istaknuo, Ankara neće preispitati svoju odluku, “čak i ako se uklone imena Atatürka i njegovo s liste neprijatelja”.

“Ovo je prijetnja opstanku saveza”, istaknuo je turski čelnik.

U međuvremenu, Hürriyet Daily News javlja kako je NATO pronašao časnika koji je tijekom vježbe u Norveškoj na štand s “neprijateljima” postavio fotografije Atatürka i Erdogana, te da je isti odmah dobio otkaz iz vojne službe. Norveški NTV, koji potvrdio vijest, nije naveo ime časnika, niti njegovu zemlju porijekla.

 

AtatürkCIAerdoganNATO
Pretplatiti se
Obavijesti o
18 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
ilir
6 godine prije

pa rusi se opametili i koriste staru taktiku zapada zavadi pa vladaj

dalmata
6 godine prije

Kad se pocne trazit dlaka u jaju,razvod je blizu.Dosad se spekuliralo da Erdogan pravi dimnu zavjesu sa Rusima,kako bi skrenili paznju USrA,EU i NATO.Je lije tako,ili su stvarno shvatili da su ih(posebno Erdogna)tili ka topovsko meso.Ovo oko ovoga,navodnog”casnika”,koji je toboze na svoju ruku povuka cirkusku predstavu,mozda,mozda je tacna.Ako je tacno,ovo samo govori o neznanju,neobrazovanosti i gluposto EU,NATO i USrA.A Balkanska (polu)divlja plemena su jos tuplja kad se stavljaju pod komandu ovakih polupismenih poluproizvoda,koji bi ni vise ni manje vladali bogastvima Rusije i ciloga svita.Ili su vec zavladale njihove legendarne gluposti(npr kad ona Yenki ,izuzetna vrsta salje USrA flotu u Bjelorusiju i ko bi sve nabrojia bisere “zapadnpg slobodnog svita”,Kako bilo,kaki su Turci,taki su,ali su pokazali zube kad ih dirnu di ne smiju.A kad cemo mi dozivit da postoji lik na Balkanu,koji ima muda i ucini nesto slicno?

Mikojan
6 godine prije

Iznenada, kada?
Vježba je trajala od 8-17.11.2017.
“TRIDENT JAVELIN 17 (NATO)Train and verify the NCS C2 to conduct an MJO+, in a multi-dimensional environment, with near-peer setting, through the integration and support of the host nation(s) and NFS with the SSCs/NSHQ as the component leads.”
8-17 Nov.
“NATO Host Nation Norway and HQs’ Static LocationsJFCBS, MARCOM, LANDCOM”
pa ako su otišli jučer, nisu baš nešto propustili !

davor
6 godine prije

Raspad NATO-a bilo bi najbolja stvar koja se dogodila planeti još otkad je Isus Krist koračao zemljom i kad se raspalo Rimsko Carstvo

Kajzer Soze
6 godine prije

NATO je pronašao časnika koji je tijekom vježbe u Norveškoj na štand s “neprijateljima” postavio fotografije Atatürka i Erdogana

Pazi ovo oni imaju štand sa slikama ,,neprijatelja” :-)))) joj budala majko mila 🙂

jafar
6 godine prije

Ameri se izvinuli Erdoganu – sta sam vam rekao na pocetku!

Amerikanax
6 godine prije

Osobno mislim da su Ameri pogriješili sa Kurdima i da su još uvijek uz ovog idiota.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI