U Donbasu uništen ukrajinski HIMARS

HIMARS
29 komentara

Višecevni raketni bacač HIMARS koji je isporučio ukrajinski SAD uništen je u ruskom Donbasu, pokazuju snimci koji kruže internetom.

Video snimak, koji je snimio nadzorni dron, pojavio se u utorak. Lanser HIMARS je navodno uništen u blizini grada Dobropolja koji kontroliše Ukrajina, više od 40 km od linije fronta.

Lanser, kao i još dva ukrajinska vozila, otkriven je u blizini šumovitog područja upravo u trenutku kada je bio spreman za vatru. Pogođen je neodređenim projektilom, koji je izazvao detonaciju njegovog zaliha municije, kao i nekontrolisano lansiranje njegovih projektila, pokazuju slike.

Eksplozija je izazvala više požara u blizini i potpuno uništila samo vozilo.

Iako nisu bile dostupne informacije o tome šta je tačno pogodilo HIMARS, video sugeriše da je bio gađan navođenom municijom ispaljenom iz ruskog višecevnog raketnog sistema Tornado-S. Tornado-S od 300 mm ispunjava sličnu nišu kao HIMARS i naširoko se smatra odgovorom Rusije na platformu proizvedenu u SAD.

HIMARS lansere, kao i njihov teži, gusjeničarski pandan M270, Vašington i drugi NATO saveznici isporučuju Ukrajini od ljeta 2022. Iako je prijavljeno da je više sistema uništeno tokom neprijateljstava, novi video je najjasniji snimak do sada jedan je neutralisan.

Ukrajina je nadaleko slavila ove sisteme kao vrhunsko oružje vrste, s obzirom na njihovu sposobnost da izvode precizne udare velikog dometa, dok su bili u stanju da se brzo premjeste kako bi izbjegli vatru protiv baterija. Kijevske snage sistematski koriste lansere protiv civilnih ciljeva i kritične infrastrukture u Donbasu i drugdje, uključujući kontroverznu protivpješadijsko šrapnel municiju.

HIMARSrusijaSADukrajina
Pretplatiti se
Obavijesti o
29 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
tihobl
1 mjesec prije

Rusi su pojacali kontrabaterijsku borbu. Svaki dan izlaze novi snimci pogodjenih samohodnih i vucnih haubica, PVO sistema, himarsa … Juce je jos jedan himars stradao u hersonskoj oblasti. Krabovi, paladini, zuzane redovno dobijaju porciju lanceta i krasnopolja.
Prije je za himars trebao iskander da ga razbije, a sad je tornado-s dobio snajpersku municiju dometa do 120 km.
Zapad uskoro ce imati municije, ali Sirski nece imati iz cega da puca.

Jos veci je problem sto je ruska vojska dobila nove antidron puske koje umjesto linijske antene imaju spiralne. Prizemljavaju baba jage bez problema, a onda ih mehanicar prilagodjava za koristenje u ruskoj vojsci.

Joe
1 mjesec prije

Nadam se skupa sa USA posadom.

Tupko Glupko
1 mjesec prije

Je li bio burt ili hiber koji je ovdje govorio o svemogućim i neuništvim američkim HIMARS-ima koji će promijeniti tok rata u Ukrajini?

Lucija, prva
1 mjesec prije

Bože sačuvaj cijeli HIMARS!? bit će tulum 3 dana za vodkare.

tihobl
1 mjesec prije

Rusi polupali bespilotne camce kad ih je Zelenski skupio na jedno mjesto da se pohvali Micotakisu:

Наш извор је потврдио да су током посете Зеленског луци Одеса Руси завршили у „хангару” са беспилотним „чамцима” које је требало да буду демонстриране грчком премијеру.

Руси су баш у том тренутку сазнали за локацију Бекова (највероватније је цурење било од одеске „кртице”), који је процурио да се спрема „показивање” и да су „чамци” доведени на једно место. .
Или су то Руси пратили преко сателита.
Ударац је изведен брзо, прецизно балистичким средствима, како би се имао времена да погоди мету. О томе смо писали много пута. Ово се већ десило.
Зеленски и премијер Киријакос Мицотакис нису никога занимали.

Али, како нам је извор рекао: „сви су се „срали у гаће“, пошто Руси раније нису предузимали такве демонстративне акције када се Зе састао са западним партнерима.

Legitimni

vanja
1 mjesec prije

Ovim oružjem su amerikanci žestoko zagorčali život rusima i razvukli rat.

Suze Roni
1 mjesec prije

Procitam prve dvije recenice i odmah sam znao da je Miso. T. ovo poslao. Miso ne zna engleski i onda ide na google ili neki drugi prevoditelj. Pa onda imate ovo :”Visecevni raketni bacac koji je isporucio ukrajinski SAD……
Kad Miso T. prevodi clanke sa engleskog, onda se ovo stalno ponavlja. Miso T. da li ti uopce citas sto saljes?

Hogar
1 mjesec prije

Lere ameri u nebo, gamad cionisticka 666

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI