U novim neredima i sukobima s policijom, izgrednici u Portlandu zapalili i prodavaonicu Applea

Portland nemiri
15 komentara

Izgrednici u Portlandu u Oregonu napravili su kaos u središtu grada, razbivši prozore i zapalivši Appleovu trgovinu. Iako se u gradu događaju noćni neredi gotovo godinu dana, posljednji se dogodio nakon što je policija pucala u muškarca.

Još jedna noć, još jedna pobuna. Prosvjednici su se okupili u petak popodne u parku Lents, gdje je policija nekoliko sati ranije ustrijelila muškarca. Čovjek, kojeg su lokalni mediji identificirali kao “bijelca” kako bi otklonili potencijalne “socijalne nemire,” nosio je repliku oružja kada je ustrijeljen.

Uskoro su izbili “socijalni nemiri”. U crno odjeveni prosvjednici ”Antifa” razbili su prozore banaka, restorana i crkve, nakon čega su sprejevima ispisali natpise “Nema više povijesti” na razbijene prozore povijesnog društva Oregon. Appleova trgovina također je zapaljena i gorjela deset minuta prije nego što su vatrogasci uspjeli ugasiti podmetnuti požar. Navodno nije bilo ozlijeđenih.

Izgrednici su također zapalili vatru u kontejnerima i prijenosnim toaletima, no policija je na kraju proglasila kaos pobunom i suzbila ga.

Takve su scene uobičajene u Portlandu. Prošlog ljeta nasilni izgredi, koji su obilježili uništavanje trajali su 100 noći. Do izgreda je došlo nakon smrti Georgea Floyda u Minneapolisu, u državi Minnesoti. Izgrednici u Portlandu usmjerili su svoj bijes na gradsku sudnicu i druge službene zgrade, iako su stambene zgrade i privatni posjedi također trpjeli oštećenja.

 

Nemiri su se povremeno nastavili tijekom zime i do proljeća. U utorak navečer zapaljen je ured sindikata policije Portlanda, ovaj put kao odgovor na ubojstvo Duantea Wrighta, u nesretnom uhićenju u Minneapolisu.

Gradonačelnik Portlanda Ted Wheeler kritiziran je prošle godine zbog nedovoljno žestoke akcije protiv nereda i zbog odbijanja savezne pomoći, koju mu je tada nudio predsjednik Donald Trump. Međutim, od tada je promijenio stav. Izjavio je da je javnost “bolesna i umorna” od gotovo svakonoćnog kaosa, a u veljači je obećao da će se grad “boriti svime što imamo.”

Wheeler je prošlog tjedna na sastanku policijskog povjerenstva rekao da su istrage o neredima u tijeku.

nemiriOregonPortlandSAD
Pretplatiti se
Obavijesti o
15 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Alen
2 godine prije

Aman , zapalili prodavnicu… Ponavljajte za mnom :
To je zema , nije hram
To je zema , nije hram
…….

Ришона Вилон
2 godine prije

SVE иде по плану. Ако мислите да су чамуге нека сила у США, грдно се варате. Подржавају их каинити: ttps://medium.com/@jewishorgssayblacklivesmatter/majority-of-american-jews-in-full-page-new-york-times-ad-unequivocally-black-lives-matter-60ae44e7c305
Чамуге су превртљива роба, радно неспособни (90%), просто не воле да раде, воле халаву, грабеж. США се мора распасти.

The official story of 9/11 is the biggest, ugliest lie ever told. Now the Biden Administration is adding more lies. By timing the completely bogus US pullout for 9/11/2021, Biden is manipulating the deeply misguided pseudo-patriotic feelings of the massively misled masses. He’s selling the big lie that the Afghan war was “retaliation” for the supposed “attack on America” on 9/11/2001.

magi
2 godine prije

Sve u svemu zakljucujem ;
ljudi su najslozeniji kad krenu unistiti sami sebe!
Dali nam je u genima stvori napravi izgradi a zatim unsit ubij popali razrusi ! E lude glave konji i mazge pametniji su od nas psi vjerniji i poslusniji , zvjeri sa manje zadovoljstva ubijaju od covjeka . Mi mismo zasluzili nista osim da nas Bog zbrise sa ove planete …

Max
2 godine prije

U svakom zlu neko dobro..

postenlopov
2 godine prije

A, znaci tako izgleda ta demonkracija sto ju ameri tako revnosno izvoze po bijelom svijetu.

Bezvezni stranac
2 godine prije

Jao koji grijeh! Kako su to mogli učiniti??? Izgorješe toliki Ajfoni!!

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI