Uhapšeni nacist iz Hrvatske daje podršku Ukrajinskom režimu

Zadnjih par dana u Zagrebu se odvija priča o nacistu koji je vrijeđao imigrante po gradu, nazivao ih „nigerima“ i govorio da se vrate u svoju državu. S obzirom da je sve zabilježeno na videu ova priča dobila je veliki zamah a o njoj su pisali čak i Indijski mediji s obzirom da su neke njegove žrtve bili Indijci.

Video samog događaja nećemo prikazivati jer je jako ružan, a ionako ga možete naći u većini glavnih medija. Radi se o Juraju Mesiću (35) iz Ivanić Grada. Uhapšen je odmah idućeg dana a prilikom hapšenja dizao je desnicu u zrak i vikao.

I sad svi mediji vrište, osuđuju tog čovjeka i njegov rasizam, promoviraju toleranciju itd. I to je u redu, nacizam i rasizam treba osuditi, ali ljudima treba reći cijelu priču. Mainstream mediji su se uhvatili priče i sada kopaju po njegovoj prošlosti i objavljuju podatke o njegovom osobnom životu. Pa je tako Index.hr čak objavio da živi sa mamom, strašnog li zločina.

Ali obratite pažnju na sliku koju je Index.hr objavio uz članak:

Radi se o screenshotu iz videa u kojem Juraj Mesić iznosi svoje nacističke stavove i viče Slava Ukrajini te pokazuje majicu sa Ukrajinskim simbolom. Ali eto, Index je to „zaboravio“ spomenuti, jer se baš ne uklapa u njihovu propagandu:

Tako je to u zapadnim zemljama, gdje su novinari samo produžena ruka režima i gdje nitko ne smije objavljivati ono što nije u skladu sa trenutnim narativom, a taj narativ trenutno glasi – da su Rusi zli, i njih moramo mrziti, a Ukrajinci su anđeli bez krila i njih moramo voljeti.

Zamislite samo što bi bilo da je ovaj lik pokazao majicu Wagnera ili rusku zastavu – ova vijest ne bi silazila s naslovnice danima. Ovako, oni jednostavno prešute što im ne paše. Manipulacija najgore vrste.

hrvatskaJuraj Mesićnacizamukrajina
Pretplatiti se
Obavijesti o
109 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Eto
1 godina prije

Da,li je cijepljen?

joškoboško
1 godina prije

važno da ima krunicu oko vrata!!
no u Hrvatskoj o temi imigranata i odnos prema njima skrivamo ispod berhana.
na jednom otoku (Kvarnera) na jednom gradilištu (vile za iznajmljivanje) radili su radnici iz nepala i pakistana (govor, boja,izgled) trebalo je slušati komentare lokalnih Hrvata (bave se turizmom) i lokalnih građevinara (skupli su od azijata za 50%) toliko rasističkih i ksenofobnih izljeva mrznje i anksiznosti ne može se prenjeti u javni prostor… nažalost toga će biti sve više ne samo u Hrvata…

dpf filter
1 godina prije

najlakse biti mangup i budala. to samo po sebi i nije neki problem. problem su mediji koji ovu i ovakve budale reklamiraju u pozitivnom i negativnom smislu,i onda se cudimo sto ovakvi zavrse na upravljackim strukturama i sto su moralna vertikala u drustvu. a na tu poziciju ih krunisu mediji bilo koje vrste. ovo je dokaz da energija tece tamo gdje je usmjerena paznja.

Dux
1 godina prije

Kad mediji formiraju javno mjenje onda dobiješ iidiota, a kad čovjek misli svojom glavom, uzimajući u obzir sve strane, dobiješ državnog neprijatelja….., a svakom sistemu je lakše izići na kraj sa idiotom……, pa ti vidi di smo.

Nikola
1 godina prije

Da je vrijedo Srbe nikom nista ovako dolijo

Dragačevac
1 godina prije

U Ukrajini je to normalno ovo što je ovaj debilko uradio, što ga napadate ako podržavate ukrajinu.
Ne može antifašizam i I stand with Ukraine zajedno.

Dragačevac
1 godina prije

Jure se z@jebo samo da nije napadao migrante niko ga ne bi dirao.

Schwarze Hunderte
1 godina prije

Novinar Seymour Hersh najavio ulazak USA Ground Troops into Ukraine ⚠️⚠️⚠️ . Russia + China + Iran kane otpočet ZAJEDNIČKE operacije u Omanskom zaljevu !!! INCOMING ⚠️⚠️⚠️

Ivan
1 godina prije

Da je neki migrant nešto vikao Hrvatima,nitko nebi niti reagirao…to što je taj čovjek vikao je bezobrazno,zadrto i bahato,no takvih naivaca ima koliko hoćete.on je kolateralna žrtva djelića jedne igre,a ta igra se tiče svih nas…mediji su plaćeni da šire propagandu i ponašaju se zaštitnički prema migrantima.urednici portala i novinari vide samo novac i sitne interese,a ne vide širu sliku,da su pristali biti dio jednog plana koji postupno šuljajući se ubija i njih i njihove obitelji i djecu.

Mario
1 godina prije

Ovo nije nikakva vijest, nego ponavljanje istog obrasca. Sve je to ionako manipulacija na koju velika većina nasjeda jer nezna što bi sa sobom pa zvjerka unaokolo.

Ante
1 godina prije

Rusi su neki dan gađali Yavoriv centar za trening, tamo je izgleda stradalo jako puno stranih plaćenika koji su bili smještenu u tom centru zajedno sa Ukrajinskim dobrovoljcima.

Ziv je Geza
1 godina prije

Treba ga prvom nato posiljkom iskrcati u Bahmut, treba covjeku dati sansu da se bori za svoja uvjerenja.

Vojni analitičar
1 godina prije

Evo ga. I opet je idiotizirana javnost progutala udicu. Od svih bezbrojnih problema s kojima se susrećemo svakodnevno idemo se sad malo baviti nekakvim potpuno beznačajnim ridikulom i egzibicionistom koji je SAM SEBE snimao kako vrijeđa nekakvog cigana (znam da je Indijac, ali koja je razlika) i kačio to na internet jer je znao da će tako doći do svojih pet minuta slave, a bez nekih previše ozbiljnih (po njegovim kriterijima) posljedica. Ali on se predstavlja kao “nacist” (a sada usporedite ovu ćelavu budalu sa pravim pobornicima nacionalsocijalizma od pije 80 godina) i to je dovoljno da idiotizirana javnost i s lijeva i s desna, pa naravno i na ovom tako “antifašističkom” portalu zaboravi sve drugo i krene s obveznim ritualima “antifašističke” mentalne i verbalne masturbacije – zgražanja, skvičanja i urlikanja. I evo glupim goyimima zanimacije za slijedećih nekoliko dana, vjerojatno dok ekipa ne progura potpuno ispod radara neku novu… Čitaj više »

ffjord
1 godina prije

Ja bi ga potjerao u Ameriku pa nek bude medju svojima na svome. Hrvatskoj ne tribaju ovi koji siju mrznju a bilo ih je I ovdje na logicno

Jednostavno receno
1 godina prije

Super tema za razmišljati, dali je mržna govora bila kada se ova osoba nazivala kojekakvim pogrdnim imenima i to u naslovu? Dali bi bila mržnja govora da recimo gaya nazovemo običnom ped..čin.m, ili da ga nazovemo kretenčinom, nacistom, malounikom?

Ivan
1 godina prije

Nije cudo kada i nas Ante Pavelic, pardon Andrej Plenkovic daje otvorenu podrsku na teret Hrvatske ukrajinskim fasistima. Zasto je ovaj u zatvoru, a Plenkovic se sepuri na slobodi nakon sto je sjebao cijelu Hrvatsku?

alexosijek
1 godina prije

Ovakvi likovi su u pravilu kukavice…nasilni prema slabijima od sebe i onima koji se ne mogu/znaju braniti, i napadaju isključivo kad su u grupi/čoporu. Dakle, slabići i nesigurni u same sebe – imaju izbor – njihov izbor, njihov život..Bila sam prije 10-tak godina u posjetu frendu u Budimpešti – dugo već tamo živi, imali smo bliski susret sa četvoricom ovakvih kao što je ovaj gore na slici – no, jbg, taj moj frend ima hrpu godina treninga kickboxinga iza sebe…pa je završilo očekivano, malo krvavo i na podu – šta je, tu je…a bio je blizu Irish Pub, pa smo se frend i ja malo odmorili nakon njegovog zagrijavanja. Ti likovi koriste onaj psiho-moment utjerivanja straha tim svojim prenapuhivanjem, brijanjem glave i tetoviranjem..no, nije sve što vidiš istina!…lp P.S. možda mi ovo i ne prođe, ali moram preporučiti članak koji je napisao kolega Sirius koji ovdje nekada komentira na svom… Čitaj više »

Ingerman
1 godina prije

Zato je RH sigurna zemlja. Za sada.

Drago
1 godina prije

Toliko pozornosti zbog jednog idiota

David Davidović
1 godina prije

Zašto se privatna Prigožinova vojska zove Wagner? Molim analizu!

kio
1 godina prije

potpuno nebitno kome daje potporu. Kreten je uvijek kreten

Meštar
1 godina prije

Zašto kometirati jedno bolesnog redikula. Uostalom većina Hrvata ima o agresiji Rusije na Ukrajinu jasne stavove i o Ukrajini i o Rusiji

Max
1 godina prije

Banderaš.

Miško
1 godina prije

A šta ako je ovo opet neki spin vlade ili vlasati u ZG, jeste li razmislili o tome glavno da se ne priča o švercu djec iz Zambije

Tim
1 godina prije

Možda je samo na svoj ograničeni način izrekao što većina misli, a nema muda reći. Doljev i poplava stranaca tako malom narodu poput našeg u konačnici znači gubitak vlastite države, isčeznuće i propast, jer dođoši do Hrvatske ne drže ništa sem koristi i želje za preuzimanje i nametanje svojih vrijednosti. Onih istih vrijednosti koje su od njihovih domovina učinile pakao. Stranci moraju biti primljeni kao ljudi, ali sa jasno pokazanim putevima povratka u svoje domovine. Čista voda je puno bolja za probaviti od mutne, janje je bolje od skakavca, a pica je bolja od šupka, moje skromno mišljenje.

NOME
1 godina prije

Ovo miriši na “agencijsku” provokaciju. Odjednom tolika medijska pažnja na ovu osobu upučuje da je namještaljka, to potvrđuje i medijsko izlaganje direktora SOA-e, koji govori o porastu ekstremizma u Hrvatskoj, i kaže: “Tu moramo biti kao država iznimno oprezni. Govor mržnje se širi, posebice na internetu, i uvijek je teško razlučiti gdje je granica između govora mržnje i onoga što je netko spreman napraviti u stvarnom životu”, rekao je dodavši kako će se u tom smislu morati unaprijediti zakonodavni okvir….uvijek je ta igra ” problem-reakcija-rješenje…..

Karma
1 godina prije

On je proizvod drzave i medija. Tuzno djetinstvo pod hipnozom.
Drzi grb hazara i velica nacizam, moze li ludje.

Karma
1 godina prije

Moram naglasiti da me ova zemaljska pripetavanja ne zanimaju vise. Sve je muppet kabala shou.
Jedno me zanima, mislim na sve one koji su branili ili to mislili da brane drzavu uz za dom spremni…
Zasto je ta mala recenica sporna a velicanje Bandere naciste i slava ukri normalno da cak urlaju majmuni u eu parlamentu. Sta se dogadja? Jesu li ovo nijanse nacizma vamo tamo ili je ovo ruganje sa ljudima.
Zasto hrvat ne smije reci za kucu spremni a onaj tamo narokani urla liku koji je pobija masu ljudi uz slava urk….

Karma
1 godina prije

Tuzno je kad je covjek rodjen u mrznji i zeli drugog ozljedit.
Vidim i citam masu mrznje i fobije prema jednom velikom narodu u medijima. Cak se i kultura iz Rusije brani, sve se cenzurira. Tuzno gdje mi idemo. A s druge strane ameri okupirali Siriju i druge zemlje i nista. Sve normalno. 200 baza po svijetu i oni su demokracija. Pitajte libijce, iracane,, sirijce. Jadno, tuzno.
Samo je komet spas za ovu zemlju. Planet.

svatopluk
1 godina prije

dobar covjek!! svaka cast!!! zs sto je uhapsen u ovoj okupiranoj prciji od drzave?

Lena
1 godina prije

Zanima me zašto mi tražite ponovo prijavu i lozinku?

Ada Pajnić
1 godina prije

Ovaj blentro je sigurno komentator s Indexa. Tamo se skupljaju svi naši bolesnici koje imamo. A ni novinari nisu skroz normalni

Suze Roni
1 godina prije

Gdje su moji komentari?????
Zar opet ista prica?

čudila se aman ja
1 godina prije

…ova “priča”,propraćena i videom, rasteže se danima po glavnim medijima -meni je jasno da se radi o izmišljenom slučaju za potrebe još podjela među ljudima.

lkvsdjab9038tzg93508zg3
1 godina prije

svakodnevna naštimana afera u medijima da se skrene pozornost sa bitnih stvari! a ovaj ako puno filozofira spakovat i poslat zelenskom …

kcjhabsdljkcg83247tr08
1 godina prije

ZA REDAKCIJU> ukrajinski ološ nakon milanovića stavio i pernara na listu za odstrel!

Rimtutituki
1 godina prije

Da li he cjepljen,u gujicu? Ako da,odmah eu,ako ne,meni na cjepljenje,guzova

Dokurčilomi
1 godina prije

Treba ga poslati u Ukrajinu. Šteta he takvom kadru propadati u zatvoru i biti ne iskorišten.

Kresimir
1 godina prije

Na videu se vidi da pomicanje usana ne odgovara onome što je rekao.

DEDA
1 godina prije

RVATI U 30 GODINA OTUĐE SVOM NARODU OGROMNE NOVCE I NIKOM NIŠTA.NISAM RASIST NI NACIONALIST ALI I OVO JE ISTINA ALI NIKOM NIŠTA.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI