Ujedinjeno Kraljevstvo o Njemačkom curenju informacija

Taurus krstarece rakete
10 komentara

Ujedinjeno Kraljevstvo je pozvalo Njemačku i druge zapadne zemlje da poklone oružje dugog dometa Ukrajini uprkos procurelom snimku visokih njemačkih vojnih komandanata koji raspravljaju o tome kako bi projektili Taurus mogli biti upotrijebljeni protiv Rusije.

Velika Britanija i Francuska su Kijevu već dostavile desetine zračnih raketa Storm Shadow i SCALP, koje zajedno proizvode. Na snimku koji je procurio u javnost prošlog petka, visoki njemački oficiri razgovarali su o prijedlogu da se doniraju projektili Taurus i o tome koje bi radnje Berlin morao poduzeti da bi one bile raspoređene i kako bi se održalo vjerodostojno poricanje njemačkog učešća. Takođe su spomenuli da London i Pariz nisu bili voljni da pošalju više svog oružja osim ako Berlin ne iskoristi svoj arsenal.

Curenje je “očigledno pitanje koje treba istražiti Njemačka”, rekao je u ponedjeljak glasnogovornik britanske vlade.

„S naše strane, Velika Britanija je bila prva zemlja koja je Ukrajini pružila precizne rakete dugog dometa i ohrabrili bismo naše saveznike da učine isto“, dodao je zvaničnik.

U međuvremenu, njemačko rukovodstvo je ovo otkriće uokvirilo kao dio „informativnog rata“ Moskve protiv Zapada. Ministar odbrane Boris Pistorijus izjavio je u nedjelju: “To je hibridni napad dezinformacijama. Radi se o podjeli. Radi se o potkopavanju našeg jedinstva.”

Snimak je objavila glavna urednica RT-a Margarita Simonyan, koja je prijavila da ga je dobila od ljudi “u uniformama”. Njemačka je potvrdila da je razgovor između generala Inga Gerhartza, šefa njemačkog ratnog zrakoplovstva, i njegovih viših pomoćnika bio autentičan.

Ideja da Njemačka isporuči projektile Taurus Ukrajini bila je mučna tema za kancelara Olafa Scholtza. Nakon curenja informacija, ponovio je svoj stav da se kontrola nad onim što će oružje ciljati može biti zagarantovana samo ako nemačke trupe budu na terenu u Ukrajini, što je on isključio. Prema njemačkim medijima, rakete imaju domet od preko 500 km, što znači da bi se moglo koristiti za napad na Moskvu.

Ruski zvaničnici su tu diskusiju protumačili kao dokaz da se njemačka vojska spremala za rat s Rusijom – ideju koju je Berlin odbacio – i nazvali su to sramotom za Berlin. Dmitrij Medvedev, zamenik šefa ruskog Saveta bezbednosti, pomenuo je curenje u govoru u ponedeljak, a takođe je naveo i „druge trake“ koje nisu objavljene u javnosti.

curenje informacijaLuftwaffenjemačkaUK
Pretplatiti se
Obavijesti o
10 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
tihobl
1 mjesec prije

Englezi poludili jer ih je BND izigrao i predao snimak ruskim novinarima.
Sad im se mogu osvetiti dizanjem preostale cijevi Sjevernog toka.

Dokurčilomi
1 mjesec prije

A sada se već i poklanja? Dajte malo pokažite police u Londonu. Ne bojim se ja za kraljevsku obitelj, kraljeviće, sirove i slične oni imaju i u svakoj “bivšoj” koloniji previše pa će im opet uzeti.

noppo
1 mjesec prije

Srušen Krimski most, rusi če kazati prstom NATO. Sad mogu. I posle če oboriti kakav NATO zrakoplov nad Crnim morem kao odmazdu.

Nenad
1 mjesec prije

Predlazem Rusima da im za svaku raketu koja bude pala na ruski teritorij uzvrate duplo.. pa neka svi malo razmisle sta ce i koliko da salju u Ukrajinu..

Darko
1 mjesec prije

Potrebno je pod hitno spustiti oružje dugog dometa na glavu UK budaletina. To će im se na kraju i dogoditi..

Max
1 mjesec prije

To je vrlo vjerojatno njihova zamka.

1 mjesec prije

jeste li primjetili obradu u medijima?
index se usudio pisati treceg dana, nakon sto su njemacki mediji pisali od pocetka. onda prica da su rusi sami otkrili dok zapravo englezi otcinkali radi osvete za scholzove komentare.

tuf
1 mjesec prije

TASS je analizirao objave 150 svjetskih medija o curenju razgovora Bundeswehrovih zapovjednika tijekom kojega se raspravljalo o terorističkom napadu na krimski most.
Njemački mediji su se bavili ‘skandalom’ curenja zbog straha za reputaciju među saveznicima.
Francuski mediji su se također bavili reputacijom njemačke sigurnosne infrastrukture.
Američki mediji se brinu da zbog curenja Taurusi neće biti isporučeni.
Britanski mediji vide u Njemačkoj nepouzdanog partnera zbog ‘niza skandala’ s curenjem informacija.
Uočavate li problem? Da se nitko ne obazire na srž razgovora? Nikoga ne smeta da je u planu teroristički napad koji može okinuti rasplamsavanje sukoba na europskom tlu?
To vam govori koliko je fašističko jednoumlje poput terminalnog raka infiltrirano u pore europskog društva. To jednoumlje zabranjuje preispitivanje odluka. To jednoumlje kažnjava zviždače i one koji dižu glavu. I upravo to jednoumlje nas gura u ponor.

Schwarze Hunderte
1 mjesec prije

Sad …. Koliko je Kraljevstvo , uopće , još , ujedinjeno …. Ne bih ….

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI