Ukrajina i Rusija potpisale su 10-godišnji sporazum o tranzitu nafte

Ruske pumpe za naftu
40 komentara

Ukrtransnafta i Transneft sklopili su 10-godišnji sporazum o pružanju usluga tranzita nafte preko Ukrajine, objavila je Ukrtransnafta na Facebooku.

“3. prosinca 2019. Ukrtransnafta i Transneft sklopili su dodatak ugovoru o pružanju usluga transporta nafte preko teritorija Ukrajine, čime se transport produžava na 10 godina – od 1. siječnja 2020. do 1. siječnja 2030.” rekla je tvrtka.

Dokument su potpisali generalni direktor Ukrtransnafta Nikolaj Gavrilenko i potpredsjednik Transnefte Sergej Andronov. Na sastanku su se strane također razgovarale o izgledima za daljnju suradnju, priopćila je Ukrtransnafta.

“Osim produženja ugovora, dodatni ugovor između Ukrtransnafte i Transnefta ažurirat će niz njegovih odredbi uzimajući u obzir trenutne promjene na tržištu usluga transporta nafte u regiji”, priopćila je tvrtka.

Primijećeno je da osnovna načela suradnje između tvrtki ostaju nepromijenjena, uključujući postupak plaćanja usluga i mehanizam interakcije na razini tehničkih usluga dvaju operatora transporta nafte.

Izvještaj je također naglasio da se sa zaključivanjem dopunskog sporazuma „jamči siguran i stabilan rad sustava transporta nafte Ukrajine na dugoročni način“ i predviđa se tovarni sustav magistralnih naftovoda u smjeru europskih zemalja.

Ruska naftaTransneftUkrtransnafta
Pretplatiti se
Obavijesti o
40 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
nessy
4 godine prije

Koliko se sjecam, Rusi su potpisivanje novog sporazuma uvjetovali odustajanjem od svih tuzbi, bilateralno? Ovo znaci da su se dogovorili?

Bosanac
4 godine prije

To je samo predhodnica za plin

preseren3
4 godine prije

Ovo nema veze sa plinom!

Kvisko
4 godine prije

Znaci ipak nista od smrzavanja trulog zapada,smilovao nam se car,nisam ni sumnjao,previse je to milijardi eurica da bi se neko bahatio ,pa makar se samoprozvao carom ili sultanom..

Radoznali
4 godine prije

Konačno jedna dobra vijest s istoka

Oko
4 godine prije

Zelenski je juce izjavio da vojno resenje Dombasa ne dolazi u obzir , samo pregovori a Ukrajina je povukla crvenu liniju da nece menjati ustav i da ih resenje nece spreciti da udju u EA savez. To bez promene ustava i evroatlanskog saveza je kozmetika za radikale da ga ne lincuju u Kijevu a bez promene ustava i neutralnog statusa Donbas nema o cemu da prica. Sada ce se pribliziti Rusiji, resice lagano i naftu i gas i sankcije na proizvode dok on ne podavi radikale u medjuvremenu. Ima podrsku gradjana, ima korektnu politiku ali je kao glumac upao u vuciju jamu vojnih struktura, SBU-a, oligarha, mafije i paravojske nacista. Cim oligarsi vezu kapital za Rusiju i procisti se SBU od kadrova Avakova on zavrsava neprijateljstva u par dana. Vojsku vec ima iza sebe a Rusija ima unutar vojske mnogo ljudi koji su se kalili na tradicijama ww2 i velikog… Čitaj više »

Laki Topalović
4 godine prije

Pa treba, ionako je srednjoročno plan Rusije vratiti Ukrajinu u “ruski svijet”, gdje realno i pripada. Možda da neovinost Galiciji , pa nek idu u tri pm, kad su ih i uzimali u istu državu. tako ti je to. Imaš kuću deset braće složne i primiš nekog rođaka , odrpanca, jadničak, a kad se osili, nađe u komšije pomoć, razhebe kuću. U politici ne treba biti sentimentalan. No , to je općenito bila bolest komunističkih revolucija, jer su to napravili boljševici. Marx je bio uvjeren, ali čvrsto, da je čovjek kao biće po prirodi dobar i rađa se dobar, samo ga okolnosti pretvore u životinju. Greška. Ima dobrih ljudi, a ima i zlih ljudi. Ima naroda koji nisu zli, ali su zbog propagande većinom zlonamjerni. To su, na primjer, većina Poljaka, Ukrajincii z Galicije itd itd..

Ivo
4 godine prije

Znači ipak ništa od sankcija i kupovine slobodarske nafte iz usa. Kad se krenu smrzavati guze, ipak se uplaćuju milijarde eurića mrskoj Rusiji, koja ih svaki čas planira pregaziti i okupirati. Može se truli zapad bahatiti i samoproglašavati ekonomskom velesilom, bez Rusije ne ide.

Max
4 godine prije

ps ne može Ukrajina bez Rusije.

Janko
4 godine prije

Koje mudre odluke donosi Putin,zapadni mudrijasi ce izgubiti orjentacijju.

HellBoy
4 godine prije

Neće Ukrajina ništa dogovoriti bez SAD tutora.

Siniša
4 godine prije

Ne znam ko je vlasnik naftovoda ali je zanimljivo nema problem kao sa plinovodom kojega drže ameri.

Alex
4 godine prije

Ruska nafta i plin u pol cijene…lijepim riječima sa Zapada se nemo’š grijat ni po ljeti,a kad zapuše iz Sibira…

gost
4 godine prije

Radi se o nafti ali 10x je važniji ugovor o tranzitu plina

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI