Ukrajina se bori da pronađe nove regrute

Ukrajina - Vojnik - Vojska
43 komentara

Ukrajina se suočava sa sve manjim brojem novih regruta jer njenoj vojsci “ponestaje” karijernih vojnika, piše Washington Post. List je naveo da je Kijev znatno pooštrio kontrolu na svojim zapadnim granicama, jer desetine muškaraca u regrutnoj dobi pokušavaju ilegalno napustiti zemlju iz dana u dan.

Ranije ove sedmice, Mihail Podoliak, glavni pomoćnik predsjednika Vladimira Zelenskog, priznao je da će dalja mobilizacija u Ukrajini sigurno biti komplikovana. Zvaničnik je izrazio nadu da će vlada, usavršavanjem “propagandnog elementa”, moći da popravi situaciju.

U svom članku objavljenom u petak, Washington Post je primijetio da, u ovom trenutku, “Ukrajini su potrebni borci čak i više od metaka, što je dovelo do traženja novih načina za mobilizaciju stanovništva i jačih mjera protiv izbjegavanja regrutacije”. Citira se kako je vođa jurišnog tima 68. brigade, koji koristi pozivni znak Delfin, rekao: „Iskreno, treba nam još vojnika. Profesionalno vojno osoblje je na izmaku.”

Dok se “desetine hiljada” dobrovoljaca i dalje pridružuju vojsci, mnogi Ukrajinci koji ispunjavaju uslove za regrutovanje “manje su željni da se bore za vojnu i nacionalnu vladu za koju se smatra da je prepuna korupcije i nesposobnosti”, tvrdi WaPo.

U članku je opisano kako se izbjegači pokušavaju iskrasti iz zemlje uprkos zabrani koju je vlada stavila na početku sukoba za muškarce od 18 do 60 godina. Za neke se navodi da podmićuju službenike da bi dobili potvrdu o zdravstvenoj nesposobnosti, dok drugi pokušavaju sami da krivotvore dokumente.

Drugi muškarci koji pokušavaju da izbegnu mobilizaciju pokušavaju da pređu granicu preko zvaničnih kontrolnih punktova, skrivaju se u tajnim odjeljcima u vozilima, ili se čak predstavljaju kao pripadnici svećenstva i žene.

Andrey Demchenko, glasnogovornik ukrajinske Državne granične službe, rekao je za WaPo da je bilo najmanje 825 slučajeva u kojima su vojnici pokušali podmititi graničare od početka neprijateljstava u februaru 2022. godine. Jedan anonimni bjegunac rekao je novinarima da je kurs na moldavskoj granici 300 dolara.

Ipak, drugi angažuju profesionalne vodiče u nadi da će ih voditi kroz planinska područja do rumunskog tla. Neki muškarci sami poduzimaju rizičan pohod na niskim temperaturama, navode novine, dodajući da su se neki u tom procesu udavili ili smrzli.

Napor Kijeva da regrutuje više ljudstva uslijedio je nakon zastrašujuće ljetne kontraofanzive, koja je, prema procjenama ruskog ministarstva odbrane, koštala Kijev preko 125.000 vojnika.

mobilizacijaRegrutiukrajina
Pretplatiti se
Obavijesti o
43 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Adriana
4 mjeseci prije

„Iskreno, treba nam još vojnika. Profesionalno vojno osoblje je na izmaku.” Dakle, ovce koje nema tko voditi, potjerati naprijed preko minskih polja, neka tijelima razminiraju i neka protivnik troši streljivo koje mu sigurno ne nedostaje? Genijalno, dostojno Hruščova kod Staljingrada.

Schwarze Hunderte
4 mjeseci prije

Evo ! Ima ih ovdje na forumu 😁 ! Samo što nijesu 😁 čim im izrastu muda – eto njih 👍

Dax
4 mjeseci prije

..beš državu koju nema ko da brani. To i nije država.

tihobl
4 mjeseci prije

Путин  је указао да су Запад и његове марионете у Кијеву напросто принудили Русију да предузме Специјалну војну операцију:

        „Никада не бисмо урадили тако нешто да нису почели да уништавају Русију на нашим историјским територијама у Украјини и да протерују људе одатле. Руси су у Украјини проглашени уљезима, неаутохтоном нацијом. Јесу ли они луди? Да ли су потпуно, како да то једноставније кажем, одлепили?”

tatamata
4 mjeseci prije

nema nam kolege hibera niti konja z’bregov , pozvali ih nazi sefovi na front sa rusima

Sparkling
4 mjeseci prije

Ne mogu vjerovati ili ja imam krive info. Ako griješim ispravite me. Ukraina je ostala bez cca. 1/3 domicilnog stanovništva, što poginulih, što trajno nesposobnih, što izbjeglih diljem EU.
I sad vi meni recite dali itko normalan može razmišljati o nastavku neprijateljstva s Rusijom?
Ma ne mogu se izraziti riječima koji to zločinački tim vodi Ukrainski narod u potpuno odumiranje.
Samo se pitam kad će netko (ili skupina njih) reći – e sad je dosta. Ne želimo više ginuti za nečije tuđe interese.
To se mora dogoditi jer drugog načina da ostatak Ukrainskog naroda krene ispočetka i eliminira sve extremne naci stranke koje su bile suodgovorne u ovom progonu i pogibelji Ukrajinaca.
I s istom mjerom odgovoriti “zapadnim partnerima” u podršci koju su im pružili.
Ne vidim drugi put jer s druge strane imaju silu koja se ne boji ući u sukob ako vidi da je njezina sigurnost ugrožena.
Lp

Valter
4 mjeseci prije

Tamanjenje slavena je vrlo usješno provedeno.

Boljševici (židovi financiarni od Wall Street židova) su imali isti uspjeh u prijašnjem ciklusu kada su potamanili najvrijednije Ruse na industrijskoj skali.

Max
4 mjeseci prije

Neka dođu na Jadran.

Alen
4 mjeseci prije

Hoce li Americi uspjeti zavladati svijetom?… Ruski predsjednik Vladimir Putin nazočio je u ponedjeljak ceremoniji podizanja zastave za dvije podmornice na nuklearni pogon, Car Aleksandar III i Krasnojarsk, čime su ih dodali u aktivnu službu.

 U svom govoru na događaju, Putin je rekao da će se podmornice u početku pridružiti ruskoj mornarici u Tihom oceanu. Također je naglasio da će zemlja raditi na jačanju svojih pomorskih vojnih sposobnosti povećanjem proizvodnje i modernizacijom postojeće flote.

 Putin je također najavio ruski plan da uključi još tri strateška nosača raketa klase Borei-A “u narednim godinama”.

DDT
4 mjeseci prije

njemačku kancelarku da “laže” i pokušava prebaciti krivicu za svoje postupke na Moskvu.) DDT Općenito na zapadu (EU_NATO) žale se da ne mogu privući mlade ljude da uđu u vojne formacije kao profesionalni vojnici ili kolokvijalno vojnici po ugoovoru. Nedavno se i u RH javno isticalo kako vojska ne privlači mlade ljude da kao dobrovoljci (od)služe vojsku i kako je popuna i starosna dob vojnika problematična i kako ih treba privući većim primanjima. Ista je situacija i u Njemačkoj, Italiji gdje čak i garantiranje dobivanja državljanstav po odsluženju najmanje tri godine u vojsci ne privlači emigrante i doseljenike u EU. Znakovito da ispitivanja unutar profesionalčnih vojnika NATO zapadnih zemalja EU (ne istočnih zemalja EU) pokazalo je manje od 54% spremnost da se idu boriti u Ukrainu za dodatni novčani bonus kao „dragovoljci“. To brine EU krmake više od nedostatka municije, jer pobogu ko će ih braniti od babaroga Rusa!!! Što… Čitaj više »

DDT
4 mjeseci prije

Problem profesionalne vojske muči i US Army: “Ako ozloglašeni „Blob“, kako se kolokvijalno, naziva spoljno politički establišment u SAD, ne odustane od svog cilja da vlada svetom, onda je gotovo garantovano da će morati da se uvede vojni rok”, nastavak politike Bele kuće o mešanju u sukobe širom sveta mogao bi da dovede do vraćanja regrutacije u SAD a čijoj vojsci već duže vreme nedostaje ljudstva.   tvrdi  , Dag Bendou , bivši savetnik nekadašnjeg predsednika SAD Ronalda Regana. Regrutacija u Sjedinjenim Državama je ukinuta 1973. godine i od tada je služenje u američkim oružanim snagama dobrovoljno. Po mišljenju stručnjaka, ako se univerzalna vojna obaveza vrati, to će rešiti pitanje nedostatka kadrova, ali će nivo kvaliteta borbene obuke američke vojske pasti nekoliko puta, a da ne govorimo o disciplini i moralu. “Izazov pronalaženja mladića i devojaka spremnih da služe US Army kao čuvari globalne imperije opterećene sukobima postaje sve hirovitiji”, tvrdi… Čitaj više »

Sardelino
4 mjeseci prije

Zapadna alijansa na čelu sa NATO ne želi još priznati poraz. Organiziraju sve moguće snage za još jednu kampanju protiv Rusije. Tamo negdje na proljeće ili ljeto slijedeće godine. Moguće da će u nju krenuti i bez Zelenskog. Grebu po dnu kace uzdajući se u to da će im se osmjehnuti ratna sreća ili božica sretnog trenutka. No kako god se okrene, od te sreće uokolo Ukrajine, Ukrajince neće dopasti ništa. Glupasti bili, glupasti i ostali.

goran
4 mjeseci prije

i od tih dodatnih 125.000 jadnih duša da se nisu mogla naći njih 5 koji bi pobili sve zapovjednike i krenuli u čiščenje ukrajinske vojske od korumpiranih i pokvarenih zapovjednika.
nisu oficiri ništa bolji od vas isto imaju dve ruke dve noge i glavu

dona
4 mjeseci prije

Dok ne krenu cionisti visiti po banderama nema mira za sve nas , zaslužni su za sva sranja već 100 godina , lažirali su nam povijest, vlasnici su holivudskih filmova kojima nama i djeci peru mozgove ,vlasnici su hrane koja nas truje, vlasnici su oružja, koja nas ubijaju, vlasnici farmacije doslovno svega s čime čovjeka mogu uništavati ta gamad sotonska mora nestati što prije , uništili su tradiciju Božića pretvorili ga u šopingiranje ,po medijima se samo spominju blagdani kakvi crni blagdani, izbacili su riječ Božić ,uništili tradiciju obitelji promovirajući sodomu i gomoru roditelj 1 i roditelj 2,LGTB , trans ,binare ,malo pomalo ozakoniti će pedofiliju i kanibalizam, itd. to društvo cionista su zaista najveća sotonistička gamad unazad 100 g koja po Zemlji hoda , molimo Boga da ih što prije makne sa Zemlje i očisti planetu od tog truleža

nessy
4 mjeseci prije

Bas neobicno. Kad vojnici vide da njihove vodje kao hijene kradu i prodaju sto se moze, a oni gube zdravlje i um, izgube volju za ratovanjem. Mozda bi pomoglo da se Feldmersal von Zelensky pojavi na prvoj crti sa puskom u ruci? Nevjerojatno je da je ta politicarska bagra i do sada bacala mladice u masinu za meso, bez da su se pobunili. Bajka o tome kako ce UA potuci Rusiju, je toliko glupa i iluzorna, da moze povjerovati samo netko propagandom ispranog mozga. Zao mi je mladosti koja gine, umjesto da stvara obitelji i skoluje se ili radi produktivno. Nevjerojatno sto propaganda radi. Ali svemu dodje kraj, kao sto vidimo.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI