Ukrajina zamrznula sve konzularne usluge za vojno sposobne muškarce u inozemstvu

Ukrajina pasos
55 komentara

Oni koji ispunjavaju uvjete za službu sada će se morati vratiti kući kako bi nabavili dokumente ili ažurirali svoje putovnice

Ukrajinski konzulati namjeravaju “privremeno obustaviti” sve usluge muškarcima između 18 i 60 godina, što znači da će takvi pojedinci moći pribaviti dokumente samo po povratku kući, izvijestile su u ponedjeljak ukrajinske internetske novine Zerkalo nedeli.

Novine su proširile pismo koje je potpisao zamjenik ministra vanjskih poslova Andrej Sibiga i upućeno šefovima svih ukrajinskih inozemnih misija.

Ono što je opisano kao “privremena mjera” trebalo bi stupiti na snagu u utorak i ostati na snazi dok ministarstvo ne dobije smjernice od vlade o provedbi kontroverznog zakona o mobilizaciji koji je prošlog tjedna potpisao predsjednik Vladimir Zelenski.

Novi zakon, o kojem je parlament zemlje raspravljao tjednima prije nego što je usvojen, trebao bi stupiti na snagu u svibnju.

U svom pismu, zamjenik ministra vanjskih poslova osvrnuo se na dvije klauzule novog zakona koji ukrajinskom kabinetu omogućuje uvođenje dodatnih ograničenja putovanja u i iz zemlje, kao i ograničavanje kretanja vojno sposobnih pojedinaca koji nemaju posebno dopuštenje od novačni uredi.

Najviši ukrajinski dužnosnici više su puta izrazili želju da nekako vrate vojno sposobne izbjeglice u zemlju. Više zemalja EU-a, poput Njemačke, Austrije, Mađarske i Češke, koje su bile među glavnim odredištima za Ukrajince koji bježe od neprijateljstava, izričito su odbacile ideju okupljanja i slanja ukrajinskih izbjeglica kući.

mobilizacijaukrajina
Pretplatiti se
Obavijesti o
55 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Jednostavno receno
10 dana prije

Civilizacija, narodi, koji podržavaju ubijanje, prodaju djece…., već su u startu osuđeni na propast. Vrijeme od trenutka kada izaberu uništavanje svog potomstva pa do trenutka propasti je vrijeme Božijeg kredita i milosti da se pokajemo za zlo koje činimo prema Božiem stvoru, ako ne učinim to zna se (maje, asteci, juga, sssr, …)

Anis
10 dana prije

Naravno svi ukrajinski pravoslavci na front a katolici u Evropu u izbjeglištvo

tihobl
10 dana prije

Sad trebaju odstamati nove pasose i dati rok od mjesec dana za zamjenu pa ce morati dolaziti u Banderstan.

vanja
10 dana prije

Nek se žene,nek se snalaze,ali tamo ih ne čeka ništa dobro.

nekoime
10 dana prije

Dokumenti će se ubuduće izdavati samo na liniji fronta.

abc
10 dana prije

Osim za porodične članove političke, generalske, bogataške i birokratske elite. Njihovim čerkama i sinovima če se u inostranstvu nuditi sve pogodnosti. Za njih domoljubje ne važi.

10 dana prije

moze svatko biti u evropi i bez dokumenata. pitajte “sirijce”.

Jere
10 dana prije

Ne znam je li još uvijek važeća direktiva da Ukrajinci mogu predati u ruskim konzulatima ukro-pasoš i dobiti ruski, ili “kasno Marko u konzulat stiže”. Ako je još uvijek važeća, može se očekivati nagli priliv ruskih građana na Zapad. I to bez da itko prijeđe ikakvu granicu.
Već vidim i naslove na CNN & co: “Deseci tisuća mladih Rusa traže utočište u zapadnim zemljama bježeći od Putinova režima”.

Max
10 dana prije

Dobro su se sjetili.

Rudar
10 dana prije

Ne razumim to ja, ako pobjegnem iz svoje države onda prekidam sve veze sa njom, ne znam šta će mi konuzulati, ambasade, veleposlanstva, qrci palci i sve što je vezano uz “moju” bivšu državu.

Herc
10 dana prije

Ukri su ionako Rusi pa neka zatraže ruske dokumente u ruskoj ambasadi ionako će sve do Galicije opet bit Rusija.

Sparkling
10 dana prije

Kakav problem. Ideš u Bosnu i ilegalno uđeš u HR (naravno bez ikakvog dokumenta) i zatražiš azil izbjeglice. Daješ lažno ime i lažnu zemlju iz koje si doputovao. Jednostavno se praviš blesav i po međunarodnom i UN zakonu nitko te ne smije tlačiti.
Lp

x-ray
10 dana prije

Svi Ukrajinci koji ne zelu u rat ce ici legalno s putovnicom u Tursku i onda s putovnicom uci u Rusiju. U Istanbulu mogu dobiti rusku vizu.
Rusija ih nece siliti u rat.

Nesko
10 dana prije

Kako god bilo ovi koji su pobegli nekako će preživeti, nemoze ih niko poslati nazad,nema te sile, zakona ili prinude dok traje rat. Tako da mali nacista uz to i jevrejsko govance može slati na front svoju decu pravo iz škole ili kakvih rođaka svojih ako ih imaju za bacanje. Baš će zaplasiti ove na zapadu. Uz to svi ukrajinci su prilično školovani, nije to primitivna Dzihad stoka iz Afganistana ili sličnih vukojebina. A tek ukrajinke, žene su im do bola zgodne i jebozovne.

XXXL-Kujac
10 dana prije

na što spaše velika država (sponzoruša Zapada) od 45 miliona ukrainaca, pola se iselilo, prose i mole po svetu oružje, municiju,pare,,,, love vojnike po ulicama, prijete institucionalno (konzularno) i zakonodavno vlastitom narodu, prisilno unovačeni i poslati na front se predaju ili odbijaju naređenja i ni koja propaganda oligarha i nacista ne može pokrenuti domoljublje propaloga doma (Ukraine).
A sponzori u nevjerici gledaju kako “blesavi” Slaveni ne žele se ubijati za njihove globalne igrice!!!!

Darko
10 dana prije

Tako je Zelenski, sve ih pobiti i naseliti Ukrajinu sa smrdljivim židovima, pas ti jebo mater koja te okotila..

Lucija, prva
9 dana prije

Pazi sad. Postoji razlika ukrajinskih i drugih izbjeglica. Za to mora postojati neki zakon, odnosno zakonska osnova. “Побуна немачких општина: Траже да Украјинцима остану само бенефиције које имају избеглице из других земаља САМО У НЕМАЧКОЈ ПОКРАЈИНИ БАДЕН-БИРТЕМБЕРГ ВИШЕ УКРАЈИНАЦА НЕГО У ЦЕЛОЈ ФРАНЦУСКОЈ Рајхард Загер, који је на челу асоцијације немачких општина, упозорава да је та политика «ударила у зид».           Нагласио је да су главни проблем украјинске избеглице и затражио да буду третиране као и сви други који стижу у Немачку.           И додао: «Морају им бити укинуте опште грађанске бенефиције, које избеглице из других земаља не добијају». Он посебно указује да избеглице «нису истински интегрисане у немачко друштво». Ни украјинске ни остале које су стигле пре 8-9 година:           «Оправдано је и питање зашто оволико људи из Украјине долази у Немачку. Само у савезној држави Баден-Виртемберг живи двоструко више украјинских избеглица него у целој Француској“. Интеграција свих пристиглих… Čitaj više »

Ante
8 dana prije

Samo kažu da su Sirijci, Marokanci, Nigerijci, kurcipalci…

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI