Ukrajina želi zaplijeniti imovinu ruske ambasade

Ruska ambasada u Kijevu
25 komentara

Gradske vlasti Kijeva poništile su ugovor o zakupu zemljišta s ruskom ambasadom, objavio je u četvrtak u Telegramu gradonačelnik glavnog grada Ukrajine Vitalij Kličko.

Gradonačelnik je rekao da je gradsko vijeće također apeliralo na Kabinet ministara zemlje da prenese imovinu na ukrajinsku državu. Objekat ambasade, koji se nalazi u centralnom okrugu Kijeva, ostaje zatvoren od februara 2022. godine, kada je Moskva evakuisala svoje preostalo diplomatsko osoblje iz zemlje neposredno pre početka trenutnih neprijateljstava.

Moskva će najvjerovatnije odgovoriti oduzeto diplomatskom imovinom Ukrajine, rekao je Vladimir Dzhabarov, zamjenik šefa Komiteta za vanjske poslove gornjeg doma Rusije, Vijeća Federacije.

„Obično su mjere simetrične“, rekao je zvaničnik za RIA Novosti, dodajući da su „Ukrajinci potpuno pokvarili“.

Sličan stav iznio je i potpredsjednik Vijeća Federacije Konstantin Kosačov. “Ovo je slučaj kada bi odgovor trebao biti barem sto posto preslikan. A ruska strana ima sva potrebna sredstva za to”, naveo je zvaničnik.

ambasadaPreuzimanjerusijaukrajina
Pretplatiti se
Obavijesti o
25 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Max
1 godina prije

Oni će uzvratiti istom mjerom.

abc
1 godina prije

Pogotovo žele iz ambasade zapljeniti wc školjku i wc dasku.

Eto
1 godina prije

Sasvim legalan I legitiman potez, što se za unistavanje susjedne zemlje ne moze reci

tihobl
1 godina prije

Bas su se rusi nasekirali. Ionako ne treba im ambasada unutar Rusije, a Kijev ce ponovo biti dio Rusije.

alexosijek
1 godina prije

“ministarstvo zemlje”, “ministarstvo istine”, “ministarstvo rata”….jbt šta nisu pzvali Soroševu škvadru u pomoć, ono bi to ljepše zapakirali…a ti Kličko, ti ne znaš više gdje ti je g**ica, a gdje glava – znaš koliko to košta u pravom ringu, ili si zaboravio??….lp

burt
1 godina prije

Ukrajina je digla milijun vojnika i novih 25 brigada vojske i nacionalne garde i novopridošlih 1000 oklopnih vozila i zapadna samohodna artiljerija i raketne jedinice, ne mogu zatvorenici iz ruskih zatvora, rezervisti koji su dovedeni u Ukrajinu a ne znaju ciljeve i separatisti protiv tolike sile, oni koj su pristali da rade u okupacijskim vojnim i civilnim institucijama i doseljenici iz Rusije je bolje da se na vrijeme evakuiraju u Rusiju prije dolaska ukrajinskih vojnika

nessy
1 godina prije

Off topic

Moze li mi netko pomoci, izgleda da sam propustio neke vazne informacije.
Njemacka, nakon prelaska sa ruskog plina, na molekule slobode, tj., poskupljenje energije 50-100%, zbog zagadjenja! gasi sve nuklearne elektrane, da bi pokrenula opet one na ugljen!!! Tko je ovdje lud? Tj., ima li tamo itko da nije lud? Obrazlozenje je da je tako odluceno prije par godina, doneseni su zakoni i odluke, i to je sada komplicirano mijenjati? A to sto se situacija drasticno promjenila, nije vazno? Vaznije je ispostovati besmislen zakon, jer ga je ‘komplicirano’ promjeniti? Sigurno sam u krivu, ali, ovdje mi smrdi USA ‘zamesateljstvo’.

tihobl
1 godina prije

Evo prave informacije u vezi ruske ambasade:

У Кијеву је руској амбасади одузето земљиште и додељено је 100 хектара земље за ново гробље за Оружане снаге Украјине.

Ivan
1 godina prije

Sto dalje samo se dokazuje kolika su bagra Ukrajinci te da ne dobivaju batine bez razloga.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI