Ukrajinci potopili svoj najveći ratni brod – kako ne bi pao Rusima u ruke!

Ukrajinski ratni brod
56 komentara

Vodeći brod ukrajinske ratne mornarice Hetman Sahaidachny potopljen je kako bi se spriječilo ruske okupacijske snage da ga koriste, uključujući i za sabotaže.

Ministar obrane Oleh Reznikov rekao je: “Zapovjednik zastavnog broda ukrajinske ratne mornarice izvršio je naredbu da se brod potopi kako Hetman Sahaidachny, koji je bio na popravku, ne bi mogao biti zarobljen od strane neprijatelja. Sada je najvažnije biti čvrst.

Šef Službe za odnose s javnošću Zapovjedništva ukrajinske ratne mornarice Oleh Chalyk rekao je: “Hetman Sahaidachny, fregata ukrajinske ratne mornarice, prolazila je kroz temeljitu modernizaciju. Bilo ju je nemoguće ponovno sastaviti i vratiti njezinu borbenu sposobnost u kratkom vremenu. Posada broda nastavlja svoju službu i trenutno je angažirana na zaštiti Ukrajine od Ruske Federacije.”

Detalji: Na upit Ukrainske Pravde, press služba Mornarice također je objasnila da je jedan od razloga potapanja broda bio taj što bi ga inače neprijatelj mogao koristiti za sabotažu, poput blokiranja luke (kao što je bio slučaj tijekom okupacije Krima) .

IZVOR: pravda.com.ua

BrodHetman SahaidachnyMornaricarusijaukrajina
Pretplatiti se
Obavijesti o
56 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Zoran
2 godine prije

Majko mila bolesnika.

Peter Tosh
2 godine prije

Bolje im se ubit pa da Rusi to ne mogu napraviti

2 godine prije

Brod nema naoružanja. Šta bi sa njim?

Legendarni Grk
2 godine prije

Bivši ukrajinski premijer Nikola Azarov rekao je da je NATO planirao da otpočne Treći svetski rat upotrebom nuklearnog oružja protiv Rusije, a Kijev bi odigrao ključnu ulogu u njegovom pokretanju Prema njegovim rečima, NATO je planirao da u Ukrajini rasporedi četiri brigade, uključujući vazdušnu brigadu sa sposobnošću da nosi nuklearne bojeve glave. Planirano je da se ovog leta dogovori raspoređivanje snaga u Ukrajinu, a do kraja godine – da se nuklearnim oružjem izazove sukob sa Rusijom, piše Azarov. Pratite naše odabrane najbolje vesti na našem “Telegram” kanalu na Android telefonima preko instalacije na Play Prodavnici ili desktop računarima OVDE Plan NATO-a za Ukrajinu predviđao je i blokadu mirovnih snaga u Pridnjestrovlju od strane snaga sa teritorije Rumunije i blokadu Kalinjingrada uz pomoć poljske vojske, rekao je ukrajinski bivši premijer. Rusija je odlučila da uspostavi red u Ukrajini kako bi izbegla Treći svetski rat i napad na njenu teritoriju, osim toga,… Čitaj više »

Mali zloco
2 godine prije

Hmmmm sve mi se cini da je na brodu bilo nesto sto rusima nikako nesme pasti u ruke.

Ante
2 godine prije

Onda su trebali potopiti i onaj hrđavi brod u pozadini, jer i on se može koristiti za blokiranje prolaza, ionako za ništa drugo nije. Ovo što je sada napravljeno je potpuna besmislica. Mogli su ga otegliti u stranu državu da ga spase. Siguran sam da bi ga netko prihvatio.

Bruno
2 godine prije

K vragu sve. Samo da stane taj bratoubilacki rat među Slavenima. U Americi se otvara champagner i slavi se. Nesretni Putin, šta je uradio! Najluđe od svega šta je mogao.

Keki
2 godine prije

Eh to bi se Rusi obogatili

Lucija, prva
2 godine prije

He, he.

Da je to točno, ranije bi to rekao…
Brod je potopljen sat vremena nakon ruskog napada…
Posade nema…🙂

Weteran
2 godine prije

Interesantno!?
Posada potapa brod na pučini?!

Vinco
2 godine prije

Ukkrajinska strana laze

Mrčikola
2 godine prije

Ovako je i Bračanin, nakon svađe sa ženom, za “dišpet” njoj, sebi odsjekao kuhrac .😁

mrdo
2 godine prije

Ukrajinci potopili svoj najveći ratni brod – uz pomoć sa ruskom raketom.
Zamolili Ruse da ga zvekne.

zebran
2 godine prije

U ovom ratu – Rusi ne tretiraju Ukrajinu kao sto su tretirali Englezi Drezden, Amerikanci grad Zadar i Nagasaki i Hirosimu.
Rusi imaju sredstva da im raketiraju sve rafinerije a to ne radu. Sama steta iz rafinerija bi bila ogromna financijski i moralno. Rusija bi im mogla tuci raketama gradove prema zapadu i to s ruskog teritorija a ne radi. Da je Amerika u ratu u Ukrajini – Ukrajina bi danas bila pretvorena u novu Libiju.

Antee
2 godine prije

Idioti

NEdam rame
2 godine prije

Tako su Francuzi u Toulonu potopili desetine svojih brodova da ne padnu švabama u ruke u 2. svjetskom ratu.

Sardelino
2 godine prije

Ne trebaš to gledati tako jednosmjerno. Nemoj zaboraviti da su Rusi naoružali Hrvate 1991 g. iako su neki od Hrvata pokušali razoružati Ruse u Staljingradu 1941g. Rusi se nikad nisu postavili neprijateljski prema Hrvatima a i nisu kroz povijest bili toliko puno povezani prijateljskim vezama sa Srbijom, ne toliko koliko ti misliš. Odnosno, njihovo prijateljstvo sa Srbijom nije bilo ništa manje nego sa hrvatskom i nikad nije bilo na štetu hrvatske. Kao što vidiš ta veza među pravoslavnim narodima u Ukrajini u ovom trenutku poprilično šteka kao što je znala zaštrksti i veza između pravoslavlja i svetosavlja. Rusija u odnosu na nas nije se ništa promijenila. Mi smo promijenili svoj odnos prema Rusiji. Plenković neka govori u svoje ime ali nema pravo mene promovirati u neprijatelja Rusije. A Ukrajincima želim da dođu pameti jer strana koju su odabrali njihove vođe bez njihovog sudjelovanja nije dobra. Ta strana /za koju su… Čitaj više »

pirat sa kariba
2 godine prije

dobro nisu rekli u stravicnoj bitci sa rusima su izgubili taj brod nakon sto su potopili pola ruske flote

Tupko Glupko
2 godine prije

Brod je bio na popravku..
Da ga nisu potopili da bi sakrili gdje su utrošeni novci za popravak?
Dovoljno se sjetiti 2014. godine, i u kakvom stanju su došli naši Mig-ovi 21 nakon servisa u Ukrajini.
Po percepciji korupcije za europske države za 2021. koju možete naći na transparency org, Ukrajina i Rusija su na samom dnu.

nessy
2 godine prije

Ovo clanku nedostaje bitna informacija. Gdje? Evo da ja odgovorim; brod je bio na remontu u brodogradilistu u Odessi, pa je tamo i potopljen.
Inace, svaki novinarski uradak bi trebao sadrzavati odgovore na pitanja; sto (se dogodilo), kada, gdje i zasto.

Mario
2 godine prije

Zelenski će objaviti još jednu pobjedu, posadi podijeliti odlikovanja što je uspjela osujetiti mrskog neprijatelja u svojim namjerama.
Mislim kako sam spreman kao njegov savjetnik napisati mu izjavu za medije, samo da obuče punu zimsku uniformu ukrajinske vojske, uzme automatsku pušku u ruke kao Lukašenko kad mu je preklani u koroni demokracija drmala Minsk.

Mario
2 godine prije

Hrvati su se već odlučili i hrvatskih 200 đihadista već je na ukrajinskom južnom frontu. 14000 ukrajinskih djevica već ih čeka.

Mario
2 godine prije

Ko zna, možda da je zajedno s tim Srbima poslati i Hrvate u Sibir na minus 70 da im ubije sve bakterije i viruse koje su još početkom prošlog stoljeća pokupili i prenose ih s koljena na koljeno.

Klokan
2 godine prije

Misevi su s broda vec pobjegli, logicno da potope i brod kada su u rasulu. Jedino se jos placenici bore i pruzaju otpor

Legendarni Grk
2 godine prije

Ovdje je prikazano kako su Rusi, koji su izvorno imali Vedsku Arijevsku tradiciju, 988. godine nasilno pokršteni od strane Vatikana na religiju robovskog mentaliteta – „kršćanstvo“:   Razaranje Asgarda (grad Asa, kontinent Asia je zemlja Asa), započeto krštenjem Kijevske Rusije 988. godine:   “Svi su dobro znali što nosi „grčka religija“, u koju su princ Vladimir Krvavi i oni koji su stajali iza njega krstili Kijevsku Rusiju od Moskovske Tartarije. Stoga niko od stanovnika tadašnje kijevske kneževine (pokrajina koja se odvojila od Velikog Tartara i pridružila se Evropi kao dio kršćanske Rusije) nisu prihvatili ovu religiju. Ali iza Vladimira su stajale velike sile Vatikana, i oni se nisu htjeli povući.   U procesu “krštenja” tokom 12 godina prisilne kristijanizacije, s rijetkim izuzecima, uništeno je gotovo cjelokupno odraslo stanovništvo Kijevske Rusije i dio stanovništva Moskovske Tartarije. Jer se takvo „učenje“ može nametnuti samo nerazumnoj deci koja zbog svoje mladosti još nisu… Čitaj više »

Max
2 godine prije

Sramota,

tihobl
2 godine prije

Kako nista o demonstracija? Zar nisi bio u Banjaluci danas?

Rimtutituki
2 godine prije

Ono kad se suicidarsi da ne bi umro od infarkta

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI