Ukrajinska ”legija stranaca” pogođena projektilima

Gadjanje projektilom
24 komentara

Objekat koji koristi ukrajinska “legija stranaca” u Donbasu bio je meta ruskog raketnog udara u kojem je ubijeno do 250 plaćenika i uništeno više vojnih vozila, objavilo je u ponedjeljak Ministarstvo odbrane Moskve.

“Privremeni položaj plaćenika takozvane ukrajinske ‘legije stranaca’ pogođen je visoko preciznim zračnim projektilima u naselju Konstantinovka u Donjeckoj Narodnoj Republici”, saopštilo je ministarstvo.

Ubijeno je do 250 stranih militanata, sedam oklopnih vozila, kao i 12 vozila specijalne namjene, dodaje se.

Kijevska strana vojna jedinica stvorena je krajem februara na zahtjev predsjednika Volodimira Zelenskog, a službeno je poznata kao Međunarodna legija teritorijalne odbrane Ukrajine.

Ruska vojska je saopćila da je izvela još jedan visokoprecizan udar na privremenu tačku razmještaja bataljona 118. brigade ukrajinskih snaga teritorijalne odbrane u centralnoj ukrajinskoj oblasti Čerkas. U napadu je ubijeno do 60 nacionalista i uništena su dva višecjevna raketna sistema, zajedno sa četiri artiljerijska oruđa.

Portparol ruske vojske general-major Igor Konašenkov rekao je prošlog mjeseca da je najbolja stvar koju strani plaćenici mogu očekivati ​​bila “dugotrajna kazna zatvora”. Također je tvrdio da pokušaji ukrajinskih zvaničnika da stranim borcima pruže pravnu zaštitu dodavanjem na popis oružanih snaga ili davanjem ukrajinskih pasoša neće ih spasiti od krivičnog gonjenja.

On je takođe otkrio da je stotine stranih plaćenika u Ukrajini ubijeno ruskim dalekometnim preciznim oružjem „nedugo po dolasku na mesta gde su bili na dodatnoj obuci i gde su koordinirane taktičke jedinice.” Međutim, većina njih je, prema riječima portparola, ubijena “zbog niskog nivoa obuke i nedostatka pravog borbenog iskustva”.

Podaci ruskog ministarstva odbrane pokazuju da je 6.956 stranih državljana iz 64 zemlje stiglo u Ukrajinu kako bi postali prokijevski borci između 24. februara i 17. juna. Oko 1.956 njih je ubijeno, dok je 1.779 napustilo zemlju, saopštilo je ministarstvo.

Najnoviji udari uslijedili su nakon što je ruski ministar odbrane Sergej Šojgu u ponedjeljak najavio da će ruska grupacija “Istok” u Donbasu učiniti ukrajinsko oružje dugog dometa svojom primarnom metom. Ministarstvo odbrane tvrdi da ih Kijev koristi za napade na stambena naselja u Donbasu i zapaljenje žitnih polja i skladišta žita.

NapadukrajinaUkrajinska Legija Stranaca
Pretplatiti se
Obavijesti o
24 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
1 godina prije

Po Zelenku this fucking Rusians su razorili dječji vrtić i to jaslićku grupu !!??XX

Schwarze Hunderte
1 godina prije

Ta prije nekog vremena u regiji Chervenoarmeisk , pogodili im DALEKOMJETNOM 😀 raketom po SRIJED NOSA — Himars missile systems 😊 – imate video footage .. Siroti Ukrainci pokusali demantirat , izvjescem da su Rusi pogodi u stvari — drvno preradjivacku tvornicu – no – okasnilo im . Izvjesni US General ( moram ponovno pogledat mu ime ) vec priopcio — ” ovo su vrlo lose vjesti za NATO ” .. Navodno zu Rusi koristili nekakove ” tepih – zavjese ” ( sto god to bilo ??? ) nebi li dobili tocnu lokaciju Himars Launch systems . Tog trijena kada su ih imali sa 1432 kilometra im doljietio Ruski Hypersonic missile i ode sve — u vrazju mater ..

tata mata
1 godina prije

ovo je bacilo Deblog Djuru u depresiju

eduard
1 godina prije

Dosta moćno zvuči “strani plaćenik” kada Zelenovski otvara nova radna mjesta ..
Ovo je bilo “na određeno” ?!

tihobl
1 godina prije

Eno fotki, fabrika sva polupana, a umjesto razbijenih masina raskomadani gradovi.

Jos bolji su snimci iz Odese kad je pogodjeno skladiste harpuna.

hiber
1 godina prije

Glupost. Više sa ni tri rusa ne druze na jednom mjestu a kamo li ce 250 engleza.

Meštar
1 godina prije

Šteta da su ih pogodili. Treba ruske okupatro istjerat iz Ukrajine

Max
1 godina prije

Stalno im to čine.

Ahmat sila
1 godina prije

Dobro jih mrve Rusi.

Konstantin
1 godina prije

Za Hiblera, D. Djure & slicne njima … pogledajte kako anglez Ajdan eslin peva iz petnih zila RUSKU HIMNU … i naravno sve snimke zarobljenih UKROPA kako kazu: SLAVA UKRAJINI u SASTAVU RUSIJE & AHMAT SILA!
LoL

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI