Ulični oružani sukob u Francuskoj – korišteno automatsko oružje (VIDEO)

Sukobi u Francuskoj
21 komentar

Popularna četvrt La Paillade, u Montpellieru (Hérault), bila je poprište impresivnog pucnjave ove nedjelje, 1. studenog. Za video koji se prenosi na društvenim mrežama, policija je potvrdila vjerodostojnost i prikazuje nekoliko naoružanih osoba s kapuljačom. U oružanom sukobu jedna osoba je ozlijeđena.

Na video snimci snimljenoj oko 13.45 sati u blizini Tour d’Assas, najviše zgrade u gradu, vidimo nekoliko muškaraca sa skrivenim licima kako trče od jedne zgrade do druge i svi pucaju u istom smjeru.


Prema policiji, radi se o obračunu gdje je u pozadini trgovina drogom koja uključuje dvije suparničke bande. Tamo su pronađeni pištolji i čahure, koje se koriste kod automatskog oružja.

Pojedinac koji pripada jednoj od ove dvije skupine, ozlijeđen u ovom sukobu, primljen je u bolnicu Lapeyronie i stavljen pod policijsku zaštitu. Njegovo zdravstveno stanje nije bilo poznato u nedjelju navečer.

Na društvenim mrežama se širi video snimka ove pucnjave koja ima veliki odjek zbog općeg sigurnosnog stanja u Francuskoj.

“Te se ratne scene ne odvijaju u Bagdadu, već u Montpellieru. Sigurnosna situacija ostat će izvan kontrole sve dok vlada ne razoruža predgrađa i ne zaustavi trgovinu ljudima”, na Twitteru je posebno osudila Marine Le Pen.

Na istoj društvenoj mreži Camille Chaize, glasnogovornica Ministarstva unutarnjih poslova, osudila je “neprihvatljivo” stanje: “Pravosudna policija je zaplijenjena i čini sve kako bi uhitila počinitelje. Državna je odlučna je u borbi protiv droge koja muči naše kvartove ”, rekla je glasnogovornica Ministarstva unutarnjih poslova Francuske.

U Francuskoj često svjedočimo oružanim uličnim sukobima gdje se koristi oružje kupljeno na Balkanu. Vlasti često prešute, međutim kada se pojavi video snimka uličnih sukoba, tada reagiraju. Francuzi su u strahu jer kriminalne grupe posjeduju automatsko oružje, što može biti vrlo opasno u slučaju većih gospodarskih i političkih sukoba.

Na mainstream medijima, pojedini novinari, već spominju eventualnu pobunu protiv korona mjera, koja indirektno može potaći slične kriminalni skupine na druga zlodjela. Mainstream novinar Ivan Rioufol je na CNEWS-u čak poželio pobunu naroda, za što je bio istjeran iz studija.

francuskaOružani sukob
Pretplatiti se
Obavijesti o
21 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
nepoželjni
3 godine prije

“Te se ratne scene ne odvijaju u Bagdadu, već u Montpellieru. Sigurnosna situacija ostat će izvan kontrole sve dok vlada ne razoruža predgrađa i ne zaustavi trgovinu ljudima”, na Twitteru je posebno osudila Marine Le Pen.”

Hm, znači gospođa Le Pen bi kada dođe na vlast razoružala građane “u predgrađima” (to su onda pred-građani)!?
…takve joj izjave neće pomoći da se dokopa vlasti jer sada i oni građani koji su do sada bili bez oružja razmišljaju o nabavci… i sa svim ovim sr.njem u posljednje vrijeme, lično naoružavanje u svrhu samoobrane je itekako poželjno.

…a bilo koji pokušaj vlasti u razoružavanju naroda, završava samo na legalno nabavljenom oružju pa pravi banditi nikada neće biti razoružani a sve se pretvori u dodatno šikaniranje poštenih i mirnih građana koji poštuju zakone.

Vlado
3 godine prije

Ha! Sto se to desava? Procitah jutros ovo u mainstream mediju hrvatskom. O nevidljivom neprijatelju. Da li se okrece ploca?
https://www.novilist.hr/komentar/nepravedna-marginalizacija-drugog-misljenja-u-medijima/

postenlopov
3 godine prije

Koje tajne sluzbe stoje iza tih dogadjaja? Sve je to izrezirano, od korone , uvoza talibana, pa sad kaubojskih igrica po ulicama.

Ana
3 godine prije

Vi kao pali s Marsa? Pa u Marseille je to vec folklor, u Seine ST Dennis , i sta ti ja znam! A tek sto se dovlaci vojska da popuni redove- dok hrvatski policajci, navodno, zaustavljaju invadore i guraju nazad, prebijaju i bla bla, na Lampedusu su lagano u samo zadnjih 8 sati uplovili 600 novih kadeta. I ovaj zadnji koji je zaklao katolike dosao je tako, bez da ga je itko upitao za ime i razlog. Dolaze non stop 24/7, bez da se itko uznemiri i zaustavlja ih. Za to vrijeme gospodja ministarka proganja talijane koji se bore za prezivljavanje. O Spanjolskoj ruti necu ni govoriti. I ovo iz naslova- ovo jos nista nije!

Stjepan Vujec
3 godine prije

Gdje je naš MVP da se pod hitn pošalje pomoć demokratskim snagama u Francuskoj u borbi protiv režima kao onomad u Siriju g. Pusić V.

nekoime
3 godine prije

Opet su Balkanci krivi što Francuzi ne znaju napraviti reda kod svoje kuće.

CAKE
3 godine prije

kriminalci bezbrojni ko dnk lanci, blago im majci,
zaşto ih se ne nazove političarima na ulicama…

jovana
3 godine prije

populacija pije fluor sa cesme i stavlja ga preko paste za zube … umesto da koriste prirodne zubne paste sa zeolitom bez fluora oni samo ovo i onda se cude sto posle niko ne moze da suprtstavi kada ovi napadnu jer im mozak ispran. toliko od mene

Stara kuka
3 godine prije

Ma nema razloga za brigu jer je Camille Chaize, glasnogovornica Ministarstva unutarnjih poslova, na Tviteru osudila “neprihvatljivo” stanje.

Duki
3 godine prije

Nema što !Čista esencijalna demokracija zapadnog tipa !Ljudi kupujte -ne maske,već kacige i pancirke,odnio je vrag šalu !

Max
3 godine prije

Pa oni narko obračune snimaju kao Big Brother u državi u kojoj je izvanredno stanje i puna je policajaca i vojnika pod punom spremom na svakom koraku?!

Jarilo
3 godine prije

Francuska gotovo sigurno klizi prema građanskom ratu između kršćana i muslimana sve u režiji cio kabale.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI