Unuka zloglasnog fašističkog diktatora u Evropskom parlamentu

Mussolini
50 komentara

Alessandra Mussolini, unuka italijanskog diktatora i oca fašizma Benita Musolinija, ponovo je članica Evropskog parlamenta (EP). Bila je jedna od osam zamjena za italijanske europarlamentarce koji su zauzeli mjesta u nacionalnom parlamentu, Zastupničkom domu.

Musolini je prethodno bila zastupnica Evropskog parlamenta za centralnu Italiju od 2014. do 2019. godine, kada je izgubila svoju kandidaturu za reizbor. Prije toga je u dva navrata bila član Predstavničkog doma, 1992-2004 i 2008-2013. Ona je 2020. godine javno kritizirala politiku svoje stranke, Forza Italia (FI) Silvija Berluskonija, i najavila povlačenje iz politike, nazvavši to “krugom koji se zatvorio za mene” u intervjuu za italijansko izdanje Il Tempo.

Rođena u Rimu 1962. godine, Alessandra je kćerka četvrtog Musolinijevog sina Romana. Prije nego što je ušla u politiku, imala je karijeru u manekenstvu i glumi, uz pomoć tetke po majci, glumice Sophie Loren.

Musolini takođe ima troje dece. Njenog sina Romana prošle godine angažovao je omladinski tim fudbalskog kluba Lazio, odbijajući pitanje o njegovom prezimenu. Njegova majka je takođe odbila da promijeni ime kako bi sebi olakšala život u šou biznisu.

Tokom svog vremena u politici, ona je u mnogim prilikama branila svog zloglasnog djeda, koji je formulirao ideologiju fašizma i vladao Italijom od 1922. do 1943. kao ”Il Duce”. Nakon italijanske predaje 1943. godine, evakuirali su ga nacistički padobranci i vodio je krnju državu saveznika Njemačke na sjeveru sve dok ga nisu pogubili komunistički partizani 1945. godine.

I Musolini i sadašnji italijanski premijer Giorgia Meloni bili su članovi Italijanskog socijalnog pokreta (MSI), stranke koja se smatra ideološkim nasljednikom fašista. Meloni je postala nova premijerka Italije u oktobru, nakon što je koalicija predvođena njenom braćom iz Italije (FdI) pobijedila na općim izborima.

AlessandraeuEU ParlamentItalijaMusoliniParlament
Pretplatiti se
Obavijesti o
50 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
goran
1 godina prije

eto još nam fali unuka adolfa hitlera na čelu eu i onda možemo službeno reči da se digao 4 raih

1 godina prije

Sha joj je to umjesto glave na ramenima?!?!

1 godina prije

Cuj,zloglasni..kao da postoji neki fasisticki diktator koji je bio na dobrom glasu.i pravi otac fasizma nije musolini vec Gabriele Danunzio.grazie.

LZN
1 godina prije

Unuk đenerala draže potpredsednik skupštine Srbije….

Darko
1 godina prije

Nije čudo čim EU podržava i financira fašističku Ukrajinu sa Azov bagrom i fašistom Zelenskim..

mane
1 godina prije

hrvatskoj bi bilo hajpametnije da se polako priprema

Max
1 godina prije

Bila je i glumica u filmovima za odrasle i model istovrsnih časopisa. Čupavija je od svog djeda.

Vojni analitičar
1 godina prije

Pretpostavljam da se moj upis ovdje koji je bio blago kritičan nije svidio službujućem moderatoru pa je odlučio upotrijebiti svoju “božansku moć” i blokirati mi i taj i sve druge upise. Dajte redakcijo, objavite opet poneki članak o cenzuri. Jako je zanimljivo o tome čitati na portalu koji ne briše upise nego onemogućuje da oni uopće i ugledaju svjetlo dana.

R M
1 godina prije

Prvo, ne podržavam fašizam. Drugo, Musolini nije uporediv sa Adolfom. Dal je trebalo pobiti tu njegovu decu, unučiće i zatreti mu seme vrlo je diskutabilno. Mnogo Italijana i dalje obožavaju Benita, to je činjenica.

Mlata
1 godina prije

ĆIćolina na mundijalu…odo da ga “prošetam”

Alex
1 godina prije

Dok su neki zastupnici u Europskom parlamentu, neki su i potpredsjednici
parlamenta. “Unuk Draže Mihailovića na novoj funkciji: Vojislav Mihailović izabran za potpredsednika Skupštine Srbije.”
Kako vam je ova vijest promakla ?

Karma
1 godina prije

Slava Italia, hihi

Bruno
1 godina prije

I šta s tim? Jeli unuka nešto kriva?

Jack
1 godina prije

konačno pravi ljudi na pravim mjestima!

Buničar
1 godina prije

Znaci po vecini komentatora djeca/unuci moraju ispastati za djela oceva/djedova? Znaci po vecini su partizani bili potpuno u pravu kada su “potaracali” i krive i prave na kriznom putu? interesantna promisljanja….

tata mata
1 godina prije

en ti bokca , na slici izgleda ko da je ubola ….trava

Gnostik
1 godina prije

Hahahaha,totalno ludilo.Lude sile deluju kroz ljude.Zanimljiva vremena.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI