Ured za nacionalnu sigurnost izdaje zapovijed svim zaposlenicima: obavezno nošenje maski i držanje socijalne udaljenosti, bez obzira na status cijepljenja

DHS - obavezne maske
16 komentara

Odjel za nacionalnu sigurnost najavio je da će njegovi zaposlenici morati nositi maske i biti na socijalnoj udaljenosti u zatvorenom, bez obzira na status cijepljenja. Odredba dolazi nakon što je CDC ponovno preporučio maskiranje u zatvorenim prostorima.

“Od danas će svi zaposlenici, bez obzira na status cijepljenja, morati nositi masku u zatvorenom prostoru i biti na fizičkoj udaljenosti”, priopćilo je u srijedu Ministarstvo domovinske sigurnosti (DHS).

DHS je treći po veličini odjel u saveznoj vladi, zapošljava više od 240.000 ljudi.

Zapovijed dolazi dan nakon što su Centri za kontrolu i prevenciju bolesti (CDC) revidirali svoje ranije smjernice i preporučili da cijepljeni i necijepljeni nose maske u zatvorenim prostorima, u područjima gdje je prijenos Covid-19 visok. Predsjednik Joe Biden najavio je nedugo nakon toga da se mandat za cjepivo za djelatnike u saveznim tijelima “trenutno razmatra”, usred medijskih izvještaja da će takav mandat biti objavljen kasnije ovog tjedna.

U ponedjeljak je Ured za poslove ratnih veterana postao prvi vladin odjel koji je od svojih zaposlenika, iako samo onih koji rade u medicinskom svojstvu, zahtijevao cijepljenje. Bijela kuća ranije je izbjegavala preporučivati obvezno cijepljenje na radnom mjestu, ali Ministarstvo pravosuđa zaključilo je ranije ovog tjedna da savezni zakon ne zabranjuje obavezno nametanje cijepljenja ni za zaposlenike javnih ni privatnih poslodavaca.

Iako se čini da je neizbježno obvezno cijepljenje, tek će se vidjeti njegov učinak na suzbijanju širenja koronavirusa. Ravnateljica CDC-a Rochelle Walensky u utorak je obranila nove smjernice nošenja maski, izjavivši kako dužnosnici vjeruju da cijepljene osobe zaražene delta varijantom koronavirusa još uvijek mogu prenijeti virus na druge i da mogu prenijeti višu razinu virusa od necijepljenih.

cijepljenjeDHS
Pretplatiti se
Obavijesti o
16 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
nekoime
2 godine prije

Misli na druge, cijepi se.

BanOvan
2 godine prije

Odnosi li se ova distanca i na jeBidenovca od stepenica?

rade de niro
2 godine prije

vrijeme će pokazati koliko je ovo već 15-mjesečno nosanje maski utjecalo na globalnu zdravstvenu sliku, s obzirom na udisanje vlastitih otpadaka. ali neka, važno je da ćemo imati zeleniji planet, kako bi naši vrli hodže imali ljepši pogled dok šeću perivojima popločenima dijamantima i ljudskim lubanjama.

Zelinčanka
2 godine prije

He he he he.

Praetorian
2 godine prije

Cijepljeni pod obavezno maske i razmak, jer upravo oni sire mutante viruse ubojice. Mislim da bi sad sve pelcovane trebalo u neke kampove dok god ili oni ne poumiru ili ne prestanu siriti zarazu dalje. Trebamo zastiti zdrave i djecu, trudnice, a upravo ih cijepljeni ugrozavaju svojim spike proteinima.

Necijepljeni su pokazalo se puno otporniji na ovu koronu i 99,98% necijepljenih ce prezivjeti

Mali Ivica
2 godine prije

Nije li jednostavnije protjerati sve amerikenjci u Ameriku, jer tko zna tko je iza maske, a kada saznamo već će nam biti kasno.

TheBan
2 godine prije

Nisam ni znao da mi imamo taj Ured…?!

Je li bilo jako teško u naslovu ili u prvoj rečenici teksta navesti da se radi o SAD (USA) ili je
to namjerni click-bait?
Da li se to logicno.com polako pretvara u samo još jedne komercionalne “novine” kojima su prihodi od glasa važniji od sadržaja koje nude?

Dokurčilomi
2 godine prije

Znači cjepivo ne djeluje.

Max
2 godine prije

Čemu onda cjepljenje

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI