Urednik njemačkog tabloida Bild odstupio usred istrage o seksualnom prekršaju

Julian Reichelt
7 komentara

Julian Reichelt, glavni urednik njemačkog tabloida Bild, napustio je posao dok izdavač lista istražuje navode protiv njega o seksualnom prekršaju. U međuvremenu, Bild se priprema za tužbe.

Izdavač Bilda, Axel Springer, najavio je u subotu da će Reichelt odstupiti sa dužnosti glavnog urednika kako bi omogućio nesmetanu istragu o njegovom ponašanju. Reichelt će nastaviti sa uređivačkim dužnostima kada se navodi o njegovom ponašanju „razjasne“, dodaje se u izjavi.

Reichelt je optužen za “ponovljeno kršenje zakona prema ženama”, otkrio je Der Spiegel prošlog ponedjeljka. Otprilike „pola tuceta“ zaposlenih u Bildu, koje su ostale anonimne, prijavile su slučajeve neprimjerenog ponašanja, a neke su tvrdile da je Reichelt zloupotrijebio svoj položaj moći da bi „je**o, unapređivao, otpuštao“ žene pod sobom. Reichelt negira optužbe.

Bild se trenutno bavi skandalima na nekoliko frontova. Pored optužbi protiv Reichelta, tabloid se suočava i sa tužbom RT-ove službe na njemačkom jeziku, nakon što je objavio članak koji neosnovano optužuje ovu službu za „špijuniranje“ za Kremlj ruskog opozicionog političara Alekseja Navaljnog dok je bio na liječenju u Berlinskoj bolnici prošle godine.

Čak i prije navodnih Reicheltovih prekršaja i anti-RT ispada ovih novina, Bild su bili novine koje su prošle godine skupile najveći broj žalbi pri Njemačkom savjetu za štampu.

bildJulian Reicheltnjemačka
Pretplatiti se
Obavijesti o
7 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
ledeno doba
3 godine prije

izdavač Bilda jeste “Axel Springer Verlag”, međutim “investicijski” koncern sa Wall Streeta KKR , prije 2 godine, je preuzeo ASV. ASV je nazvan po svom osnivaču Axelu Springeru, koji je ovu izdavačku kuću, osnovao nakon 2. svjetskog rata, naravno uz dozvolu tadašnjih namjesnika Njemačke, SAD-a i Britanije. KKR (Kravis Kolheberg Roberts) je pored velike aždaje “BlackRocka”, jedan od najvećih lešinarskih, pardon, investicijskih koncerna na Wall Streetu. Vlasnici su trojica Bibijeve braće, Henry Kravis, Jerome Kohlberg i George Roberts Jr. Kravis jr visoki član Bilderberga i CFR-a. Ali i prije preuzimanja ASV-a od strane KKR-a, u statutu ASV-a je pisala obaveza sa sve medije ove kuće da moraju izvještavati pro-američki i pro-izraelski. Posebno ovaj Reichelt, je bio jedan od naratobornijih, koji je za vrijeme ukrajinske krize zahtjevao intervenciju protiv Rusije ASV-u odnosno, sada KKR-u pripadaju i mnogi drugi mediji u istočnoj Europi, među njima i poljski tabloid Fakt i srpski tabloid Blic.… Čitaj više »

Stara kuka
3 godine prije

Reichelt zloupotrijebio svoj položaj moći da bi „je**o, unapređivao, otpuštao“ žene pod sobom.

Je**o žene pod sobom? Kad je misionarski položaj postao seksualni prekršaj?

3 godine prije zadnji put uredio Stara kuka
© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI