“Uvijek ću biti uz Rusiju”, rekao je sjevernokorejski lider

Kim Jong Un i Putin
22 komentara

Sjevernokorejski lider Kim Jong-un obećao je podršku svoje nacije Rusiji u njenom sukobu sa SAD i njihovim saveznicima. On dolazi u rijetku posjetu kako bi se sastao sa ruskim predsjednikom Vladimirom Putinom u svemirskom objektu u ruskoj dalekoistočnoj Amurskoj oblasti.

” Rusija je ustala za svetu borbu za zaštitu svog nacionalnog suvereniteta i sigurnosti od hegemonijskih sila “, rekao je Kim uoči pregovora u srijedu. „ Uvek ćemo zajedno [sa Rusijom] stajati protiv imperijalizma .”

Njegov domaćin je istakao da je kosmodrom Vostočni bio neobično mesto za sastanak.

“ Ponosni smo na razvoj naše svemirske industrije, a ovaj objekat je nov za nas. Nadam se da ste vi i vaše kolege zainteresovani za to ”, rekao je Putin. Korejski zvaničnici su obišli mesto lansiranja svemira.

Pregovori između ruske i severnokorejske delegacije usledili su nakon izjava Putina i Kima i trajali su oko sat vremena, rekao je kasnije novinarima portparol Kremlja Dmitrij Peskov. Dvojica lidera su potom imali sastanak jedan na jedan.

Američki zvaničnici upozorili su Kima prije njegove državne posjete da ne prodaje oružje Rusiji. Ni Moskva ni Pjongjang nisu izrazili nameru da se upuste u takav aranžman.

Ruski ministar odbrane Sergej Šojgu posetio je Severnu Koreju u julu, kada je Pjongjang proslavio 70. godišnjicu primirja sa Južnom Korejom.

SAD su bile glavni učesnik međunarodnih snaga koje su intervenisale na strani Seula u građanskom ratu 1950-ih na Korejskom poluostrvu. SSSR i Kina podržavali su suprotnu stranu u sukobu.

Kim Yong UnPutinrusijaSjeverna Koreja
Pretplatiti se
Obavijesti o
22 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
eks
7 mjeseci prije

Fino od tebe ali kakve koristi i kinezi su uz rusiju pa rusi se i dalje brane sami, vidim i Kercki most opet zatvoren .

M.r H.F
7 mjeseci prije

Ovo je za S.Koreju quantni skok na međunarodnoj sceni, mislim da su “pametne glave” na zapadu jako zabrinute !!! Vrlo visoki ulozi kockanje sa čitavim planetom!!😕😕🫵🫵

ratimir
7 mjeseci prije

USA ce uvesti sankcije na Koreju LOL

Biti-ili-ne-biti
7 mjeseci prije

Ukrajinski predsednik Vladimir Zelenski pokušaće da pobegne nakon poraza ukrajinskih oružanih snaga na prvoj liniji fronta, rekao je bivši savetnik Pentagona, Daglas Mekgregor na svom Jutjub kanalu.„Zelenski će nestati jednog lepog dana, odleteti u Vilnjus, Majami ili na Kipar i poneti sa sobom milione koje je ukrao“, rekao je on.
Mekgregor je siguran da će šef kijevskog režima jednostavno pobeći kada ruske trupe zadaju porazan udarac Oružanim snagama Ukrajine.
„Odvratno je što smo osobu koja je svirala klavir različitim delovima tela uporedili sa Čerčilom“, zaključio je on.

Šef Kijeva Vladimir Zelenski spreman je da zvanično objavi rat Rusiji i opštu mobilizaciju u zemlji, izjavio je bivši ukrajinski poslanik Ilja Kiva.Zelenski planira da ove jeseni objavi rat Rusiji kako bi ugušio proteste u zemlji, kao bi odložio izbore i povratio međunarodnu pažnju „na njegove probleme“, smatra Kiva.
Ukrajinske vlasti takođe mogu pokušati da uvuku treće zemlje u direktnu konfrontaciju sa Rusijom.

tihobl
7 mjeseci prije

Dronovi druga Kima letaju iznad Seula, a ni stinger ni patriot kao ni V-V rakete ne mogu da ih obore. A nije da nisu pokusavali da obore komunisticke dronove. O tome MSM ne pisu, zadovoljni su obaranjem kineskog metereoloskog balona nakon 7 dana pokusaja.

vanja
7 mjeseci prije

A sad spetakl!Juče je neponovljivi Peskov izjavio da Rusija poštuje i sprovodi sankcije prema Severnoj Koreji uvedene 2017. jer je to njena međunarodna obaveza!!!!Neka je to i samo formalno opet je užasavajuće i ako sam do juče bio svom snagom protiv sakncija Rusiji,taj režim pokazuje da zaslužuje i sancije svog naroda.

hiber
7 mjeseci prije

Poučak Spužva Kima Skockanog glasi: ako su Ameri izvukli sa Koreje 300.000 projektila, onda ja mogu skupo prodati milion granata. Onda Južnjaci mogu dati ukraincima dodatnih 500.000. Pa tako u krug. Ispada da Rusi demitariziraju korejanski poluotok. Međutim, crnomorska flota polako tone. Prvo 2022. desantni brod Sarjatov koji je potonuo, ovog kolovoza otisao je desantni brod Gornjak, a sada teski udarac sa unistenjen desantnog broda Minsk koji uopce ne pripada Crnomorskoj floti. Nije potonuo samo zbog toga sto je bio na suhom doku.🤣🤣🤣🤣

Subaru avatar
7 mjeseci prije

Zašto Nosfevratu poštiva sankcije varanskog UN-a prema Koreji (južnu ne spominjem jer je varanska tvorevina) a isti taj varanski UN mu radi o glavi državi koju on kao predvodi a u stvari radi protiv njenih interesa? Isto to je radio sa Iranom.

Max
7 mjeseci prije

Očekivana izjava i vrlo loš strojni prijevod.

Zoro
7 mjeseci prije

Korejci ne zaboravljaju ko im je pomogao u ratu sa amerikanima odmah poslje drugog svjetskog rata kada su ih japanci istrebljivali kao nižu vrstu a onda su poslje rata došli amerikani da ugrabe šta veći komad zemlje, nisu uspili japanci pa stigli oni

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI