fbpx

V4 Report: Hrvatski premijer Plenković nije sluga naroda već Bruxellesa

Andrej Plenković - EU

Višegradsku skupinu, ili skraćeno V4, naziv je saveza četiriju srednjoeuropskih suverenih država, Mađarske, Slovačke, Češke i Poljske, koja je kao Višegradski trokut, jer su Češka i Slovačka tada još uvijek bile u državnoj zajednici,  osnovana je 15. veljače 1991. u mađarskoj utvrdi Visegrád. Od tada do danas, ove zemlje oko ključnih pitanja uglavnom imaju usklađene stavove. Početna vizija Višegradske skupine se temeljila na zaštiti zajedničkih gospodarskih interesa, te poticanju slobodne trgovine, razvoja prometne infrastrukture i suradnje na energetskom planu. Kako su godine prolazile, ove su zemlje postale članice EU i NATO pakta, ali se pokazali da pružaju veći otpor centrima moći u Bruxellesu no što se pretpostavljalo. Kako je diktat Bruxellesa rastao, sve četiri zemlje su se više zatvarale u sebe i pružale otpor inicijativama i idejama koje su tim narodima neprihvatljive, strane i, na kraju, štetne za njihove nacionalne interese.

Ove se zemlje od mnogih optužuju za sklonost autokraciji, nacionalizmu, pretjeranom suverenizmu u okviru EU koja je i osmišljena da dokine ovlasti nacionalnih država i „zajednicu europskih naroda“ svede na oblik konfederacije s elementima savezne države. U tim okolnostima je kod naroda koji su stoljećima težili slobodnoj nacionalnoj državi otpor bio prirodan. Kako su izašli iz desetljeća razdoblja jednopartijskog sustava i „realnog socijalizma“ sovjetskog tipa, jedini smjer u kojem su se mogle kretati ove četiri zemlje je bio nacionalizam, suverenizam i konzervativizam. Ovo je toliko jednostavno i bilo je očekivano, da su savjete „centralnom komitetu“ u Bruxellesu u tom smislu mogli dati i studenti prve godine političkih znanosti. Objašnjenje zašto EU to nije uzela u obzir i s više takta postupala sa zemljama Višegradske skupine može biti sam jedno. To je osjećaj svemoći i da će Budimpešta, Prag, Bratislava i Varšava na svaku prijetnju sankcijama i oduzimanje prava glasa odbaciti „sporne“ odluke i stavove i povinovati se diktatu Europske komisije.

U ovoj je skupini Poljska poseban slučaj, jer Varšava odbacuje diktat EU, ali zato provodi sve što od nje zatraži Washington, često na štetu vlastitih interesa, no vrijeme će pokazati hoće li to ostati tako ili će se u politici Poljske nešto promijeniti. Ukratko, imamom blok koji snažno zagovara konzervativne vrijednosti i protivi se prodoru radikalnog liberalizma. Ono što je interesantno, koliko god im „komunizam“ bio omražen, ako bolje promatrate, Višegradska skupina je u tom smislu iznova aktualizirala sve stavove i ideje starih „komunističkih režima“, od zatvorenih granica do odbacivanja liberalnih inicijativa koje su prije, kao „manifestacija dekadentnog zapadnog kapitalizma štetile klasnoj borbi i svijesti radnika i seljaka“, a danas „nacionalnim interesima“. U stvari, građani ove skupine nisu ni morali tražiti nove opcije, sve su imali potisnuto u svijesti koju je ranije oblikovala Komunistička partija s centralom u Moskvi.

Da ne duljimo, ako pogledamo internetske portale Višegradske skupine, a najčitaniji su Visegrád post i V4 Report, vidjet ćete obilje materijala protiv imigracije, rodne ideologije, multikulturalizma, propagiranja suverenizma i jačanja nacionalnih država. Kao što smo rekli na početku, svidjelo se to nekome ili ne, otpor diktatu Bruxellesa je doveo do toga i što pritisak bude veći, ove će se četiri zemlje više zatvarati u sebe i u njima će jačati konzervativni politički blok.

Ono to vrijedi naglasiti je da proteklih nekoliko godina Višegradska skupina ima sve više saveznika u EU. To su Austrija i djelomice Italija, ako govorimo o vladama, a među političkim strankama imaju svu podršku takozvanih „suverenističkih stranaka“ cijele EU. no ovdje treba dobro paziti, jer se mnoge političke stranke deklariraju kao takve, dok u programima veličaju EU i NATO, eurozonu i politike koje se temelje na „suprotstavljanju Istoku“. No, to je nije tema ovog članka.

Ovdje ćemo prenijeti promišljanja koja je na svojoj Facebook stranici objavio V4 Report, kojeg nema u obliku članka na internetskom portalu, ali je „kurs uredništva“, što se vidi iz brojnih drugih objava.

Naime, V4 skupina u svojim politikama sa susjedima teži jačanju veza sa zemljama koje su imale sličnu povijest proteklih nekoliko desetljeća, a među njima su i Hrvatska i Slovenija. Osim toga, tri zemlje skupine su sa Zagrebom i Ljubljanom stoljećima bile u sastavu Austro-Ugarske monarhije, često u ne baš idiličnim odnosima, ali ipak zajedno. U tim zemljama vjeruju kako bi bilo prirodno da, između ostalog i zbog povijesnog nasljeđa i pripadnosti slavenskim narodima, nastupamo u EU zajedno. No čini se da to neće biti slučaj.

V4 Report protiv Plenkovića

Naime, V4 Report se obrušio na hrvatskog premijera Andreja Plenkovića zbog njegovih političkih odluka, posebno u smislu ilegalne migracije, koju Višegradska skupina odbacuje u bilo kakvom obliku.

V4 Report piše kako se na Hrvatsku mora primijeniti težak pritisak kako bi se preokrenula nemarna odluka premijera Andreja Plenkovića, koji kaže kako će Hrvatska iz Grčke uzeti takozvane „maloljetnike bez pratnje“.

„Ovo je nepromišljeno, posebno s obzirom na to da na hrvatsku granicu pritisak provode muški migranti i tražitelji azila koji svojim postupcima očito preziru Europu. Plenković slijepo slijedi savjete saveznika u Vijeću Europe i Bruxellesu, umjesto da brani svoj narod i naciju“, u objavi od 10. ožujka piše V4 Report.

„Premijer Andrej Plenković je izjavio kako je Hrvatska spremna uzeti neke od „maloljetnike bez pratnje“ koji su trenutno u Grčkoj. V4 Report smatra da Plenković slijedi upute Vijeća Europe i Bruxellesa. Naime, ova je izjava slijedila nakon sastanaka glavne tajnice Vijeća Europe Marija Pejčinović Burić i Plenkovića, koji su najavili da će raditi na jačanju suradnje dviju organizacija tijekom predsjedavanja Hrvatske, dok je Pejčinović Burić pozvao Hrvatsku na usvojenje Vijeća Europe Preporuke o migrantima“, piše internetski portal ove skupine europskih zemalja.

„Vijeće Europe oštro je kritiziralo Mađarsku, Austriju i Italiju Mattea Salvinija u prošlosti u vezi njihovog stajališta prema masovnoj migraciji. Glavna tajnica Vijeća Europe Marija Pejčinović Burić bila je bliski saveznik Plenkovića u Hrvatskoj i ima veliki utjecaj na premijera, koji također sluša zapovijedi Bruxellesa. Prebacivanje „maloljetnika bez pratnje“, a to su uglavnom stariji tinejdžeri iz Afganistana i Pakistana, s tih otoka u druge zemlje članice EU bit će na dnevnom redu nakon što Europska povjerenica za unutarnje poslove Ylva Johansson, posjeti grčke otoke preplavljene migrantima. Ovo je očekivan potez, jer Johansson dolazi iz Švedske“, piše dalje V4 Report.

Za ovu odluku u Hrvatskoj smo čuli, ali je onda došla epidemija i koronavirusna kriza, koja je sve ostale teme gurnula u drugi plan.

„Češka i ostale zemlje nisu pale na ovu emocionalnu ucjenu i odbacile su ovu shemu na temelju njihovog čvrstog razumijevanja stvarnosti. Kako je rekao češki ministar unutarnjih poslova, ” tipičan maloljetnik iz grčkih izbjegličkih kampova je dječak u dobi od 15 ili više godina, koji obično je državljanin Afganistana ili Pakistana”, zaključuje V4 Report.

Ovdje zaista vrijedi uputiti na Facebook stranicu hrvatskog novinara Domagoja Margetića koji doslovno moli kolege da zbog koronavirusne krize ne zanemaruju druge teme.

Turska priprema slanje migranata na grčke otoke

Isti portal u najnovijem izvješću piše kako Turska nastavlja eskalirati situaciju s migrantskom krizom.

„Turska je uhvaćena u pokušaju transporta ilegalnih migranata u Grčku. Ovo nije službena utakmica EU-UN, već ulična borba koja će zahtijevati teške metode. Bruxellesu bi bilo savjetovano da se povuče i navikne na ovu novu stvarnost. Oko šest turskih teretnih brodova koji se pripremaju za krijumčarenje ilegalnih imigranata na grčke otoke primijetila je grčka mornarica u posljednjih nekoliko dana, navodi grčki list Kathimerini.

Ovo je opasna eskalacija jer, kako je ranije ovog tjedna izvijestio Greek City Times, Turska šalje ilegalne imigrante u Grčku. Zbog toga vjerujemo da je važno da se grčka vlada usprotivi Bruxellesu i UN-u i produži suspenziju zahtjeva azila na neodređeno vrijeme. Osim toga, migrantski brodovi moraju biti vraćeni u turske vode, jer su oni  odgovornost Turske. Plus, Grčka bi trebala obavijestiti EU da neće prihvatiti nijednog “spašenog” migranta kao rezultat nove misije o praćenju embarga na slanje oružja u Libiju koju EU provodi na Mediteranu. Grci su već zatrpani i ilegalne migrante ne deportiraju iz Europe, unatoč besposličarima iz Europske komisije koji “rade” na sporazumima s trećim zemljama. To se jednostavno ne događa, već se ovi sporazumi koriste samo kako bi se ljudima u EU odvratila pažnja“, na svojoj internetskoj stranici piše V4 Report.

Ministrica za migraciju EU Ylva Johansson je nezainteresirana za pitanja vezane za nacionalnu sigurnost Grčke, koju testiraju Turska i krijumčari ljudi. Vidjeli smo njezine prijetnje i citate „kako Grčka nema izbora u ovom pitanju jer je to zakon EU“.

Grčka sigurno ima izbor i prirodno je pravo da se brani kada je napadnu. Johansson i Europska komisija nemaju ništa s ovim pitanjem, niti imaju podršku drugih zemalja EU da kazne Grčku.

Poljska, Mađarska i Češka prkosile su Bruxellesu na migrantskim kvotama, da čak ni nebitna odluka suda EU neće promijeniti stvari. Ove tri zemlje neće primiti migrante i Europska komisija može učiniti malo povodom toga.

„Grčka vlada bi trebala obavijestiti Johansson da joj ne trebaju njeni savjeti i neka se bolje koncentrirati na nered kojeg je pomogla stvoriti u Švedskoj“, zaključuje V4 Report.

Tu ima i kritika svima koji su se obrušili na ustavnu odluku mađarskog premijera da u vrijeme krize s epidemijom vlada vladinim dekretima, ali i velike optužbe na račun slovenske zastupnice Tanja Fajon, koja je sa socijaldemokratima blokirala slanje vojske na granicu, kako bi se slovenska policija bavila unutarnjim problemima.

Naime, slovenski ministar unutarnjih poslova Ales Hojs izjavio je prošle srijede  kako je raspoređivanje vojske Slovenije na granici s Hrvatskom presudno zbog ilegalnih migracija i zato što policija ima velikih dodatnih poslova tijekom trenutne epidemiološke krize.

„Nažalost, mala skupina, socijaldemokrata i liberalna frakcija ALDE blokirali su mjeru, a to je bilo moguće jer za slanje vojske na granicu vladi treba dvije trećine od svih glasova u parlamentu da bi donijela zakon“, piše u jednom od izvješća portal koji je očigledno protiv ilegalnih migracija, što su i stavovi vlada Višegradske skupine.

U zaključku, iako su ovih dana takve vijesti slabo praćene, najnovija odluka vlade u Budimpešti je iznova u središte pozornosti, iako nakratko, stavila ove četiri zemlje, koje nikako da nađu zajednički jezik s Bruxellesom. To je bilo moguće tijekom ’90-ih i za vrijeme euforije zbog „stečene slobode“, ali je ulazak u EU i NATO bio veliko otriježnjene za ove četiri zemlje. Ostale, koje su slijedile njihov put, za sada ne pružaju nikakav otpor, što tvrde za premijera Plenkovića u ovom konkretnom slučaju, ali ih ima više i nemoguće ih j sve pobrojati.

V4 očito računa na nas, ali usklađivanje stavova oko ključnih pitanja s Višegradskom skupinom je za službeni Zagreb i Ljubljanu je očito neprihvatljivo. Potpuno je sporedno pitanje je li to prihvatljivo ili ne za građane naše dvije bivše jugoslavenske republike.

Total Croatia News / Greek City Times / V4 Report / Visegrad post

0 0
Ocijenite članak
Pretplati se
Obavijest
guest
85 Comments
najstariji
najnoviji najviše ocjenjeniji
Umpah Pah
Gost
Umpah Pah
5 mjeseci prije

Plexelles ?

Ico
Gost
Ico
5 mjeseci prije

Svaka osoba islamske religije, osobito maloljetnici koji će se lakše integrirati, je dobrodošla u Rebubliku Hrvatsku, jer tako se smanjuje utjecaj vatikanske mafije i eksponenata vatikanske mafije u Republici Hrvatskoj!
5+ za Plenkovića!

Kaj ti
Gost
Kaj ti
5 mjeseci prije

Ahaahahhahah..jesi na placen? Ili stvarnk zatucan?

CAN
Gost
CAN
5 mjeseci prije

I 1.i 2.

Bili
Gost
Bili
5 mjeseci prije

Ico
Vračarska mafja je najgora od sviju mafia, zato se Puti redovito čuje i sastaje sa Papom jer se bori protiv vaseljenskog zla sa vračara.

Quds
Gost
Quds
5 mjeseci prije

Vidi Sorošev štakor došao prodati nam priču o humanizmu i otvorenosti. Te svoje isilovce šaljite u Saudijsku Arabiju i cionistički Izrael.

Vidux
Gost
Vidux
5 mjeseci prije

Bliža je Kina ali zašto tamo nejdu ? Odgovor je poznat .

MatijaVZHR
Gost
MatijaVZHR
5 mjeseci prije

Ico, malo da te podsjetim, jer nekako nisi pazio na tečajevima Otvorenog Društva u organizaciji “socijaldemokrata”, “demokršćana” , “liberala” i njima sličnih. Vatikanska mafija upravo ZAGOVARA masovni prihvat lažnih izbjeglica a zapravo većinom ekonomskih migranata u Europu. Drugim riječima, Šoroš i Vatikan idu ruku pod ruku.
Ako su ti ti “maloljetnici dobro došli”, ne budi licemjer nego odmah od ministarstva traži da udomiš dvojicu. Ako to ne napraviš, tipični si liberalno-aktivistički ser…r.
Izgleda da ovi iz NGO-a, bez obzira na sve novce ovog svijeta kojim raspolažu, mogu privući samo najlošiji kadar, koji nije ni za k..

Quds
Gost
Quds
5 mjeseci prije

Matija teško je to njima objasniti! Njihov IQ je izrazito nizak, pa su zato idealne budale za takve stvari. Oni naravno neće nikoga udomiti u svoje domove, ali zato traže to od države. Njima je nacionalna država prepreka, ali jako vole primati novce od države koju mrze i koju žele uništiti.

MatijaVZHR
Gost
MatijaVZHR
5 mjeseci prije

Quds, problem kod tih glupana iz NGO-va je što ne mogu shvatiti da im se crno piše kako god okreneš Ako ova globalistička mafija postigne što želi, morat će ih se riješiti kao što se Hitler morao riješiti SA odreda jer je morao “umiti lice” pred narodima i svijetom. Članovi SA su bili uglavnom glupani, lijenčine, bukači, nihilisti (tipični današnji NGO, ANTIFA, WOKE “aktivist”) i kao takve, niti jedan stabilni režim njih više ne želi kad se učvrsti, ni diktatura ni “demokracija”.
Opet, s druge strane, ako globalisti izgube, opet su ga naj.. od druge strane koja neće olako prijeći preko njihovog nakaradnog “aktivizma”. Da stvarno su glupi.

JumpingJackFlash
Gost
JumpingJackFlash
5 mjeseci prije

MatijaVZHR
A glavni šefovi SA odreda su odreda bili “pešovani”, što je Hitleru usput bilo dobar izgovor da ih potamani.

Jole Prvi
Gost
Jole Prvi
5 mjeseci prije

Mustafa čkomi !

indy
Gost
indy
5 mjeseci prije

A kako lakše?Križ,krunicu teško.Nemam ništa protiv muslimana,al ti priča nedrži vodu.

JumpingJackFlash
Gost
JumpingJackFlash
5 mjeseci prije

Ico
Dabogda Ti svi oni došli kući, pa da im Ti i Tvoja obitelj pomognete u lakšoj reintegraciji… Mogu mislit’ kako ćete svi biti sretni što imate jedni druge…

Slavonac
Gost
Slavonac
5 mjeseci prije

Ico ,crveni virus te zarazijo.

CAN
Gost
CAN
5 mjeseci prije

Pixelless?

Thomas
Gost
Thomas
5 mjeseci prije

S vremena na vrijeme hrvatsko stablo slobode treba biti zaliveno krvlju domoljuba i domaćih izdajnika, ja u saboru ne vidim domoljube.
Ameničnom treba suditi za izdaju hrvatskog naroda i nejih interesa. Gori je 1 izdajnik nego 100 neprijatelja.
Njega zanima samo stolica u briselu.

Ive
Gost
Ive
5 mjeseci prije

A nakon sudjenja mu dodijeliti kinesku nagradu 7:65

Mrčikola
Gost
Mrčikola
5 mjeseci prije

Hrvatska je imala svakakav ološ za premijere i svi do jednoga su bezpogovorno izvršavali naredbe na štetu hrvatskih građana I svi do jednog su sa strane radili “u fušu”.Svi osim Plenkovića.On veleizdaju odrađuje za činovničku plaću.

American_dream
Gost
American_dream
5 mjeseci prije

A tko je sluga narodu kad vec Plenkovic nije, mozda Vucic,zato sto mrsi muda putinu?
Jos jedan populisticki pamfletic obogacen visokom dozom rusofilske patetike.

Suze Roni
Gost
Suze Roni
5 mjeseci prije

Briselski cato, kako samo ime kaze, sluga je lihvarske kabale. Zato je osobnim angazmanon progurao Istanbulsku konvenciju i Marakes deklaraciju, unatoc velikom otporu naroda. American_shit se ruga porobljenim narodima i kvazidemokraciji koja je zapravo korporativna fasiticka diktatura gdje lazni zastupnici naroda podnose racune majmunu Sorosu, koji otvoreno govori da zeli EU preplaviti sa migrantima i unistiti nacionalne drzave.

MatijaVZHR
Gost
MatijaVZHR
5 mjeseci prije

xyz – ti dakle zagovaraš ideju da ako narod napravi po svome, bit će pretvoren u prah i pepeo. Uz to, mrziš sve religije. Zanimljivo je da je to stav identičan onome NGO aktivista trockističko/nihilističke orijentacije.

MatijaVZHR
Gost
MatijaVZHR
5 mjeseci prije

xyz – ah, još jedan trockist koji čita Marxa kao bibliju. Da, za vas su narodi uvijek bili problem, Vi vidite “uzbibane mase” koje vi palite i ljuljate čamac. Problem je što se puno vas prevrne iz tog čamca. Pitaj Trockog (pravim imenom Leon Bronstein, navodni Rus koji je očajno govorio ruski ali je je u New Yorku bio kao doma), Buharina, Kamenova i Zinovljeva.
Samo ti nastavi sa mržnjama. Tako se otkrivaš.

Bosanac
Gost
Bosanac
5 mjeseci prije

…u vezi Srbije i politicara pogledaj Srdjan Nogo klipove…on im je tamo pencilin izgleda

Helena
Gost
Helena
5 mjeseci prije

Ova pandemija će pomesti sa istorijske scene sve političare iz perioda od devedesetih do danas i ovaj sistem. Ima da lete i razbiju se u param parčad. Onda dezinfekcija ulica. Onda krećemo ispočetka. Kao novorođenčad.

MatijaVZHR
Gost
MatijaVZHR
5 mjeseci prije

xyz Neće biti baš tako. Plenković je idealni briselski namjesnik. To što je umočen u svakakve koruptivne skandale, za Brisel nije apsolutno nikakava prepreka, čak naprotiv. Podsjećam da je Von Leyen, “šefica” EU komisije bila (i vjerovatno još jest) pod kriminalnom istragom još dok je radila u ministarstvu obrane Njemačke, kao ministrica. Osim toga, Plenky sebe smatra “Administratorom” u smislu kako ga opisuje Machiavelli. Njega ne zanima pretjerano novac već moć i utjecaj.
Plenković nije uopće između čekića i nakovnja. On trenutno pliva kao riba u vodi uz podršku NGO-a, Brisela, Vijeća Europe, Berlina i sličnih promotora totalitarne nadnancionalne vlasti sovjetsko/kineskog tipa.

Što je dobro za Plenkyja, nije dobro za hrvatske građane. I obrnuto.

MatijaVZHR
Gost
MatijaVZHR
5 mjeseci prije

xyz O kakvim pokušajima dizanjima pobune protiv “institucija vlasti RH” ti govoriš?
Današnji “Rim” je vaš “Rim”, globalističko-aktivistički.

Abe 04
Gost
Abe 04
5 mjeseci prije

Čovjek-tapet

Ana
Gost
Ana
5 mjeseci prije

Pa nije Plenkovica i garniture ( i one prosle neovisno o boji) postavila tu gdje jeste Visegradska grupa, nego gospodari Brisela. Zato Plenkovic i garniture pokorno slisaju vec 30- 40 godina ( kako koja ” slobodna, napredna demokratska zapadna civilizacija”-da nije pretuzno bilo bi dobar materijal za kakvu komediju)!

Kgfjč
Gost
Kgfjč
5 mjeseci prije

A kaj se može očekivati od hdz-sdp gamadi, nasljednika KP Hrvatske? Kad im je pridodan hercegovačkim mentalitet dobili smo to kaj imamo.

MatijaVZHR
Gost
MatijaVZHR
5 mjeseci prije

HDZ nije nasljednik KPH. HDZ je naslijednik SDB-a(poznatija kao UDBA) i KOS-a na području Hrvatske. SDP je tipična neoliberalna progresistička partijica probriselskog usmjerenja, isto kao i HNS, te kojekakvi Taritaši, Pusići i slični, inače mnogi sa komunističkom prošlosti.
Mislim da, čisto statistički gledano, hercegovački mentalitet tu nije previše (ili više od ostalih) zastupljen.

Ive
Gost
Ive
5 mjeseci prije

HDZ je Hrvatskoj nanio vise stete u 30 godina do prethodni rezimi u 1000 godina, DOLJE HDZ DOLJE LOPOVI LOPINE na vjesala sa njima.

Kgfjč
Gost
Kgfjč
5 mjeseci prije

Hercegovci su dali novac i dobili odriješene ruke. Nakon Gojka Šuška Zagreb zovemo Oklen sity.

Mikojan
Gost
Mikojan
5 mjeseci prije

Kome su dali novac ? Ovo je nešto novo za mene.

Ive
Gost
Ive
5 mjeseci prije

HDZ provodi JEBOKRACIJU a ne demokraciju, tako sto nasilno jebu stoku sitnog zuba.

Sarmat
Gost
Sarmat
5 mjeseci prije

Kgfjć, ne vrijeđaj KPH.
HDZ-SDP gamad nije njen nasljednik ni po ideologiji ni po politčkom programu. Prošlo je od tada već 30 godina. Današnja HR ne samo da nije sljednica one socijalističke RH već je je u svemu njena suprotnost, I nakon 30 godina nismo još dosegli standard iz 1990., dok je Kina kroz isto vrijeme povećala isti za 40 (!) puta. I Rusija od 2000. do danas za 10 puta. I sve druge zemlje. I kakve ima veze ovo danas u Hrvatskoj s bivšom vlašću. Pa nije nam KP Hrvatske birala Sanadera i ostalu gamad! Ta gamad je bila nitko i nit, nula na kvadrat u doba socoijalizma, (Sanader je na primjer prodavao sličice golišavis cura, a ovaj izrod Plenki je bio gimnazijalac).
I ta sranja o tome da su “komunisti” i dalje na vlasti mogu izgovarati samo totalni imbecili bez znanja i mozga u glavi.

Nil 1
Gost
Nil 1
5 mjeseci prije

To je tipičan primjer ‘klasnog neprijatelja’ njega ne zanimaju tvornice, giganti, domaća proizvodnja….

tuf
Gost
tuf
5 mjeseci prije

Njihov “pritisak” je snage dodira jednim prstom u usporedbi sa stranim vlasnicima Plenkija i ekipe. Kakva “hrvatska” vlast? Vlast se u RH može postaviti jedino ako dobiva odobrenje Bruxellesa i Washingtona, zato žure u veleposlanstva po blagoslov prije i nakon izbora! Na temelju tog blagoslova se formiraju izborne kampanje i financijska sredstva, medijska zastupljenost i obavještajna djelatnost koja će putem medija plasirati (ili konstruirati) prljavi veš neželjenih kandidata.

MatijaVZHR
Gost
MatijaVZHR
5 mjeseci prije

Hrvatska vlast od 2000. godine više nije “hrvatska”. Od tada su se na vlasti izmjenjivali kojekakvi strani agenti, administratori, fiškali, petokolonaši, lopovi, oni kojima je Brisel važniji od Zagreba i koji s prijezirom gledaju na narod u Hrvatskoj. Počelo je sa Rockefellerovim namještenikom, malim potepalom udbaške prošlosti Masićem i njegovim mentorom Manolićem. Da bi završilo sa veleizdajnikom i briselskim NWO namještenikom Plenkovićem, koji je na zadnjim stranačkim izborima za šefa HDZ-a imao vrlo jaku potporu ranije spomenutog Manolića.
Plenković, Burić, Pusić i njima slični moraju otići. Ovako ili onako.

Bosanac
Gost
Bosanac
5 mjeseci prije

…sto se skupina tice….imamo po meni samo dvije skupine….skupinu kriminalaca (politicara i njihovih sefova)……i skupinu ovaca koje bleje (naroda) ….ostalo je sve sminka (make-up)

Ico
Gost
Ico
5 mjeseci prije

Svaki Hrvatić treba više cijeniti bilo kojeg Afganistanca, nego Vatikanca. Afganistanci i Sirijci su izuzetno miroljubivi i vrijedni ljudi.

Zigi
Gost
Zigi
5 mjeseci prije

Ali takvi za sada nisu na granicama!

mike
Gost
mike
5 mjeseci prije

e to Zigi… sva sreca ico vidi sve same doktore i inzinjere…

MatijaVZHR
Gost
MatijaVZHR
5 mjeseci prije

Ico, pa ti si takav, kažeš, hrvatić-aktivist. Nego, jesi li bio u Siriji ili Afganistanu? Ako si bio u Siriji, pretpostavljam da si bio u Idlibu.Tamo su tvoji vrlo aktivni.

JumpingJackFlash
Gost
JumpingJackFlash
5 mjeseci prije

Ico
Kao što već rekoh, vodi si ih doma sve i živite skupa dugo i sretno…

Antinwo.HR
Gost
Antinwo.HR
5 mjeseci prije

U Hrvatsku bi trebali doći natrag Hrvatski Srbi pobjegli nakon Oluje!A arapsku bagru neka uzme usrani Bruxelles i usrana eu. Plenkovića istjerat iz Hrvatske zauvijek

guzičetinica
Gost
guzičetinica
5 mjeseci prije

….majstore, pa ti koje spominješ mrze tvoju zemlju više od ovih drugih… ali, ti to znaš.

Ive
Gost
Ive
5 mjeseci prije

Ja to trubim vec godinama, jos od vremena kada se pocelo razglabati njegovo ustolicenje u Banskim dvorima.

Kgfjč
Gost
Kgfjč
5 mjeseci prije

Srbi su pobjegli nakon Oluje jer su im naoružani sinovi bili poraženi. Njihov bijeg je priznanje njihovih namjera.

MTK
Gost
MTK
5 mjeseci prije

Nitko ne brani vratiti se Srbima u Hrvatsku, puno njih se vratilo jer imaju u Hrvatskoj svoje nekretnine. Postoji pitanje tko i zasto nije se vratio natrag? Nisu se vratili stari ljudi koji su umrli u Srbiji, nisu se vratili oni koji nisu imali svog vlasnistva i bolje njima u Beogradu nego u nekom hrvatskom selu i nisu se vratili oni koji su se lose ponasali prema hrvatskim susjedima za vrijeme rata cak i ubojci i ratni zlocinci.

Zigi
Gost
Zigi
5 mjeseci prije

Bez obzira tko je tu prav a tko kriv, može se postaviti pitanje zbog čega su još uvijek članice EU, ako su im pogledi toliko različiti od “ostalih” zemalja. Izvukli su poprilične novce u početku ,jer je “staroj kliki” bilo u interesu da ih vežu za sebe a te goleme investicije (strana poduzeća) su snažno digle standard i procvalo je sve cvijeće i drveće. Izgleda da se pipe po malo zatvaraju pa je vjerojatno da je tu negdje počelo škripati! Bilo bi interesanto malo prekopati od kuda takvo mahnito vezanje Poljske za SAD!

MatijaVZHR
Gost
MatijaVZHR
5 mjeseci prije

@Zigi Stvari se tu mogu pogledati i s druge strane. EU (dakle NATO-u) je bilo od enormne važnosti da usisa te zemlje u svoj krug, pa su ih pokušali korumpirati izdašnim davanjima i investicijama. Ovi su shvatili igru na vrijeme pa su počeli tražiti sve više a davati Briselu sve manje. Dokle god im EU odgovara za njihove interese, koristit će ju.
Za razliku od briselske kolonije RH koja dokle god Brisel radi protiv njenog interesa, bit će korištena i iskorištena.

Zigi
Gost
Zigi
5 mjeseci prije

Matija, pa mislim da smo na istom tragu po pitanju tog interesnog odnosa , a Hrvatsku ne želim u opće spominjati , zapravo cijeli prostor bivše juge, jer smo u duboko kolonijalnom odnosu zapravo na nivou veleizdaje u svim pogledima funkcioniranja ovih tvorevina. Tu komentari više ne pomažu već sudstvo (kad bi postojalo) i represivni organi.

Pi-zdro
Gost
Pi-zdro
5 mjeseci prije

Ovakvim Brisel, ustvari neki moćni lovist/Lobbyst kazu: krunisat ćemo te na fotelju premjera samo radi kako ti naredimo.. Biti ćes osiguran ti i tvoji ukucani svaki dan tvoje ime slika i film ce se nekoliko stotine puta vrti u nasim medijima, a mlado i staro i u najvecim zabitima čuti će tvoje ime nekoliko desetaka puta na dan. Imati ces iza sebe formalne nadleznosti i ekipu ljudi koji su kova kao ti i koji ce ti biti potčinjeni.
Dobru plaću i privatnog lijecnika, vozaca, osiguranje, rezidenciju i sve financ privilegije..i jos mali kofer čarolija koje nudimo, samo radi po nasem dekretu i nalogu.. A narod pusti narod, to je tako i tako floskula koja traje samo dok izbori prođu.. Pa naravno da bi dans svi ljudi koji vode racuna o karijeri i”uspjehu”prihvatili takve uvjete, i ponude. To je slično kao kad neki dobar i perspektivan igrac sklapa ugovor sa Realom, Barcelonom Juventusom, Manchesterom..

fićo
Gost
fićo
5 mjeseci prije

Plen Kim Un,rekao bi onaj domoljub.

Sardelino
Gost
Sardelino
5 mjeseci prije

V4 je licemjerna skupina.
Kopali su nogama I rukama da uđu u EU zbog privilegija koje ta forma nudi iako su znali da neće prihvatiti I obaveze koje idu u paketu sa privilegijama.
Nije mi namjera braniti EU već ukazati na nepošten odnos država V4 spram EU.
“Ne sviđa nam se EU pa smo joj se pridružili da bi je rušili iznutra.”

Lucija
Gost
Lucija
5 mjeseci prije

Sardelino
Vjerojatno su i u tim zemljama korumpirane elite govorile da eu nema alternativu…
Pa ovo za Plenkovića je jasno od početka… Koko, Milanović i on su bili dio istog tima u Ministarstvu
Mislim i da je puno gore od ovog iz članka: postoji i Brisel i eu duboka država; dakle kad je Plenki u dva navrata savjetovao Ukrajini scenario iz Hrv. ‘Oluje’, u to vrijeme su postojali ‘Ugovori iz Minska’ , na kojima su radili F i D…normandijske četvorke i što ja znam… Plenki je to sve – ignorirao ! Nemoguće da ni njegovi savjetnici, ni Min.vanjskih nisu niš’ o tome znali…. Znači slijedio je upute nekog drugog.
Am.dub.drž = eu dub.državi

Kad su spomenuli ovih 4 000 naknade za nezaposlene zbog Covida, a ne 3 200 ili 3 600 odmah je bilo jasno da su primili upute…

Također, Capak, članak na indexu od prekjučer: tri puta su mijenjali odluku koga će testirati prema odlukama iz vana…

MatijaVZHR
Gost
MatijaVZHR
5 mjeseci prije

@sardelino Nepošten odnos V4 prema EU???? Brisel sve, apsolutno sve pokušava podvrći diktaturi i nametniti nešto što nije navedeno niti u jednom ugovoru i za to koristi podrivanje država putem mreže NGO-aa V4 je “nepošten”?
Možda da promisliš o toj izjavi.
Kažeš “Nije mi namjera braniti EU…” ali meni se čini da jest, samo na uvijen način.

žrec
Gost
žrec
5 mjeseci prije

Sardelino, u krivu si. Nitko nije devedesetih pa ni 2000-tih spominjao migraciju takvih razmjera i još pod prisilom. Također je važilo da svi vođe država moraju prihvatiti neku ideju ili zakon, da bi on važio na cijeloj EU, ali to se u posljednjih 10 godina pretvorilo da Njemačka nameće zakone svima. V 4 ti je zadnja šansa, zadnja linija obrane.

Ive
Gost
Ive
5 mjeseci prije

Biti u EU ne znaci izdati nacionalne interese. No kod Pljenkovica stvari suprotno znace i vrijede , on samo Hrvatsku iskoristava na osbni boljitak, zato ga se treba sto prije rijesiti iz Banskih dvora i on ce odmah put Brisela.

mislim
Gost
mislim
5 mjeseci prije

još davno sam pročitao negdje da u budučnosti antropolozi neče imat što da rade.
svi ćemo biti jedna te ista kultura.

Ivan
Gost
Ivan
5 mjeseci prije

Admin: Logično nije cenzurirao vašeg prijatelja, jer link kojeg je postavio i dalje stoji, ali ćemo zato vas "cenzurirati" za iznošenje neistinu. 🙂

Zvrk
Gost
Zvrk
5 mjeseci prije

Pa tako su i govorili živozidaši dok im je glas nešto značio : “briselski projekt”. Dodao bih i onu od N. Babića :”sintetički proizvod”. Između njega, Macrona, one nove slovačke predsjednice, španjolskog premijera i sličnih i nema neke suštinske razlike. Sve odreda bezlični marketinški produkti.

Uzgred, zašto više redakcija više ne prenosi objave Ivana Pernara? Obično su znale biti iznimno komentirane i polemizirane. Nije valjda da je posrijedi sukob mišljenja u njihovoj relaciji…

Prc Milojko
Gost
Prc Milojko
5 mjeseci prije

Ajdemo iskreno. Hrv politicaru su odavno pod uticajem ili Beca, ili Berlina ili Washingtona i da se ne zaboravi Vatikana. Pa tako sada i Bruslja. Nista novo u Hr. Tako ce i primeniti te nove globalisticke politike.

žrec
Gost
žrec
5 mjeseci prije

Ne baš. Franjo krajem devedesetih nije htio slušati nikoga. Otišao je u Rusiju i Kinu 98. Nije htio dozvoliti prelet Nato avionima 99 (pa je Granić to morao izglađivati). Prema riječima Orbana (koji mu je bio i na sprovodu), Franjo je prvi upozorio na Soroša koji je financirao sve hrvatske “nezavisne” medije šakom i kapom.

Laki Topalović
Gost
Laki Topalović
5 mjeseci prije

To je točno i Franjo nije htio u koaliciju s Albanijom i Albancima s Kosova još početkom rata , odmah je prekinuo te razgovore. Dok je bio u fazi hipoteze

Zigi
Gost
Zigi
5 mjeseci prije

Laki., moram priznati da mi nije jasno kakve koristi bi bilo od takve koalicije na nivou glup i gluplji. Tu nema benfita osim da se o tome čita u rubrikama “vjerovali ili ne”. Franjo je gledao sam u EU, sve ovo južnije ga nije interesiralo!

Zigi
Gost
Zigi
5 mjeseci prije

Žrec, Tuđman je bio jedna vrlo konfuzna osoba kod koje je zavisilo kako se taj dan ustao . Erdogan me podsjeća na njega sa takvom šizofrenom politikom. Kao takav se pokazao nepouzdanim stranim kolonistima (jedan dan potpisuje sve ,.drugi dan sanja veliku Hrvatsku) i tražilo se neko drugo riješenje. Nezavisni mediji (bilo ih je jako malo) su mu smetali zbog dugačijeg mišljenja ,jer njegov autokratski ego to nije mogao podnjeti. Sve u svemu tragedija za hrvatsku , a to se danas jako vidi tko želi vidjeti ,jer nemamo niti neovisnost niti znatna ulaganja da bar onda standard bude prihvatljiv . Lik je bio podloga za sve kreature koje su mu svirale u flautu hrvatstva i uhljebljivao lažne suvereniste (ortodoksne lopove) na sva odgovorna mijesta , pa ako se probamo sjetiti tih likova dolazi mi mučnina i nelagoda. Taj se prodavao za suverenistu , a svim snagama je htio u EU i Nato, prodao centralnu banku (o ekonomiji nije ima blage veze , a uvjerili su ga da inflaciju možemo zaustaviti samo ako se vežemo na marku pa onda na euro) , pristao na Albrightov plan Z4 (ozakonjenje odcjepljenja) što je lošije od Kosovskog otcijepljenja(teritorijalno gledano). Za kraj sjetite se plana o “stališima” (iznio Zlatko Canjuga) gdje je to bio korak u kvazi feudalno stanje gdje je sebe valjda zamišljao kao kralja u bijelom vojnom odijelu , strašno i neponovilo se!

žrec
Gost
žrec
5 mjeseci prije

Zigi, ne želim ulaziti u debate jer je ovdje tema ipak nešto drugo. Daleko od toga da je Franjo bio idealan i bez promašaja, pa i njegovo odbijanje V4 je promašaj jer je u ovom okolnostima ulazak u tu grupu nezamisliv. No, bio je državnik.

JumpingJackFlash
Gost
JumpingJackFlash
5 mjeseci prije

Zigi
I još nešto: da Francek nije otišao bogu na istinu prije izbora na kojima je pobijedila koalicija SDP-HSLS, uvjeren sam da bi izveo vojsku i policiju na ulice kako spriječio Račana i Budišu da preuzmu vlast nakon dobivenih izbora… Toliko o starom partizančini. Jedino što je demokratsko u vezi s njim da je izabran na prvim demokratskim izborima. Po svemu ostalom je bio diktator kao i njegov najveći uzor, Joža bravar. Otud i ona “maršalska” bijela unifoma na velikoj vojnoj paradi 1995.

Zoran
Gost
Zoran
5 mjeseci prije

Kako kaže poslovica. “Kakav narod takva vlast”.

Dopizdilomi
Gost
Dopizdilomi
5 mjeseci prije

Krivo. Puno zapadnije. Washington.

Ive
Gost
Ive
5 mjeseci prije

Ma ljudi moji treba shvatiti da je Pljenkovic u Hrvatskoj anemican kada god treba nesto napraviti za Hrvatsku i hrvate. A ta anemija tako utijece na logicko izdravorazumsko razmisljanje da ga je kod Pljekovica totalno unistila. Osim toga Pljenkovic uziva kada ga u Briselu stipaju za guzicu i za te uzitke puno toga je spreman zrtavovati, ako treba i cijelu Hrvatsku. No mozda nije u pitanju samo stipanje guzice mozda tu ima jos nesto u svezi sa guzicom doticnoga.

Vidux
Gost
Vidux
5 mjeseci prije

Hrvatska je samo pokorni sluga svo događaji do dokazuju

Hattori Hanzo
Gost
Hattori Hanzo
5 mjeseci prije

Nije smetalo foteljašima u hdz-u koji se nazivaju suverenistima,krščanima i domoljubima kad su im doveli ovog liberala iz brisela,kao sto im nije smetao ni Ivo koji je rasturio pola drzave.Oni mutiraju gore od bilo kakvog virusa samo da se u njihovo ne dira.
V4 da se okane ćorava posla jer nema tu materijala za njih,nase staze su zacrtane negdje drugo.
Fino je to rekao Majstor igre Vlado alkoholicar odluke se donose negdje drugo a mi smo tu da sve izgleda regularno.

onaj najgl.....veći Dalton
Gost
onaj najgl.....veći Dalton
5 mjeseci prije

HDZ je takav kakav je…… Možda bi ipak bilo malo previše, mazohizam čak…… Da se riješimo HDZ-a, pa kaznimo sami sebe. Tako da Bernardić postane predsjednik vlade. I onda punom parom….. Sa premijerom Berom u svijetlu budućnost…..
P.S.
Onoga puta Sanader nije uspio. Vučić je. Dao se izabrati za predsjednika države. Pa preko stranke vlada vladom. Kao podređenom institucijom. Dok se izvjesna Ana, u tom filmu pojavljuje u karakternoj ulozi slučajne prolaznice…..

Red Dog
Gost
Red Dog
5 mjeseci prije

Tacno.
Drug Plenki se zapravo stidi stoke iz ADZ-a. Ali ih mora trpeti kao platformu do Brisela.
A Visegradska Skupina ca postati druga brzina u Evropi sa dve brzine.

Ive
Gost
Ive
5 mjeseci prije

Prvo: U hrvatskom saboru ne sijede domoljubi vec stoka krupnoig zuba domojebi, kojima se jebe za Hrvatsku dok je njima dobro, beneficirane mirovine NULA ODGOVORNOSTI, dobre place i mnogo raznih beneficija. A svi vrlo rado provode JEBOKRACIJU umijesto demokracije, a JEBOKRACIJA je sistem u kojem stoka krupnog zuba nasilno jebe stoku sitnog zuba i jos ih uvijerava da to radi zato ad i stoka sitnog zuba osijeti neko zadovoljstvo.
Drugo: Svi hrvatski politicari bi mogli i trebali od Putina uciti o domoljublju i borbi za boljitak narod anacije i drzave. Jer on sto ih poducavaju iz Brisela vod ka unistenju malih narod i drzava. Pogledajte proguglajte sto se je sve promijenilo u 20 godina od kako je nacelo Rusije dosao Putin, pa to usporedite sto se sve promijenilO u Hrvatskoj odkako je vec 30 godina pljacakju ovi iz HRVATSKE JEBOKRATSKE ZAJEBNICE. Recimo samo da je u Rusiji prije 20 godina bilo normalno da place kasne 3 do 6 mjeseci, da je od 10 obitelji tek dvije bile u posijedu automobila, danas place ne kasne i konstanto rastu, a od 10 obitelji 8 ih posijeduje automobil. Prije 20 godine Rusija je bila gladna i najveci uvoznik psenice i hrane uopce, danas je Rusija najveci svijetski izvoznik psenice i ostvaruje vece prihode od izvoza hrane do od izvoza energenata. Upravo sve suprotno su ovi iz HRVATSKE JEBOKRATSKE ZAJEBNICE napravili u Hrvatskoj. Hrana se uvozi a Slavonija koje je nekada hranila pola Evrope je prazna ljudi istjerani i u pecalbu otijerani. A sada sa Corona virusom od turizma u slijedecih par godina nece biti ono sto se ocekivalo, tvornice su razrusene oprema prodana u staro zeljezo tvornice srusene i tamo izgradjeni stannovi, od kuda ce biti prihodi tko ce placati poreze. Treba otvoriti lov doistrebljenja svih iz HRVATSKE JEBOKRATSKE ZAJEBNICE, koji su zajebali Hrvatsku i sve njene stanovnike.

žrec
Gost
žrec
5 mjeseci prije

Kad je to Slavonija hranila pol Europe, neurotični?

Alex
Gost
Alex
5 mjeseci prije

Hrvatski političari su slugani već 30 godina, koji se klanjaju premaZapadu, još od Tuđmana i “Lilli Marlen” i “Danke Deutschland”, i crvenog tepiha pred Clintona, nakon što ga je lovio u wc- u u Bjeloj Kući da se rukuje s njim…I baš kad sam pomislio da sam sve izbljuvao od gađenja što sam imao, stigla je Plavuša još bjednija i ljigavija…njene gov*oserije nema smisla nabrajati, dovoljno je reći da bi u svakoj normalnoj državi odgovarala za veleizdaju.

Venator
Gost
Venator
5 mjeseci prije

Pretpostavljam da je ovaj članak rezultat potrebe da se nekim ljudima “nacrta”, u slučaju da još uvijek nisu shvatili.

ivi.tz
Gost
ivi.tz
5 mjeseci prije

Svi Hrvatski premijeri i predsjednici od kako je postala nezavisna rade za americke interese i za brisel. A nista za svoj narod.eto koliko je nezavisna.nazalost…

sokre
Gost
sokre
5 mjeseci prije

treba ga malo po ritici pogladiti

MTK
Gost
MTK
5 mjeseci prije

Kad bi premijer Plenković bio sluga Moskve onda za ruski portal za Balkance logicnoCOM bio bi pravi vođa i uzor za druge europske politicare 🙂

Mara Lucas
Gost
Mara Lucas
3 mjeseci prije

MIRACLE SE STAVLJAO:
Nakon godinu dana Raskinutog braka, suprug je napustio mene i djecu i otišao da budem s drugom ženom, osjećao sam se kao da počinim samoubojstvo, jer nas je ostavio 3 godine bez ičega, bio sam emotivno dolje i plakao cijelu noć. Zahvaljujući čarobnjaku zvanom Dr Ogundele. Jednog vjernog dana, dok sam pregledavao internet, naišao sam na nekoliko svjedočanstava o dr. Ogundele, ljudi su svjedočili da je on vratio svog bivšeg ljubavnika u roku od 24 sata, neki su svjedočili da obnavlja maternicu, liječi rak i neke liječi od bolovanja itd. Kontaktirao sam ga radi pomoći da vratim muža i on mi je rekao da će se moj posao vratiti nakon 24 sata, na moje najveće iznenađenje, moj suprug se vratio nakon 24 sata, baš kao što je rekao, i tražio oprost , kakvo čudo. Dr Ogundele mi je rekao da svjedočim kako bi ga ljudi više znali. Zbog toga ovdje dijelim svoju istinsku životnu priču, moje ime je Mara Lucas. Dolazim iz Barcelone, Španjolska. Možete kontaktirati dr. Ogundele s njegovim Telefonskim brojem ili poslati poruku na WhatsApp ili Viber Chat: +27638836445.

POVEZANE VIJESTI

Izbornik
85
0
()
x