Velika Britanija će potrošiti milijarde kako bi postala znanstvena i svemirska velesila

Satelit
16 komentara

Britanija želi do 2030. postati vodeći pružatelj usluga komercijalnih letova malih satelita u Europi.

Britanski Odjel za poslovanje, energiju i industrijsku strategiju, Ministarstvo obrane i britanska svemirska agencija predstavili su Nacionalnu svemirsku strategiju (NSS), koja predstavlja vladinu viziju budućnosti zemlje na području svemirskih inovacija i istraživanja.

Ministar obrane Ben Wallace rekao je da je sposobnost djelovanja u svemiru “temeljna” u osiguravanju uspjeha britanskih oružanih snaga.

“Nova Nacionalna svemirska strategija nadovezuje se na našu predanost potrošnji više od 6 milijardi funti u sljedećih 10 godina za poboljšanje naših svemirskih sposobnosti, podršku vitalnim vještinama i stručnosti uz jačanje britanske sigurnosti u zemlji i inozemstvu”, rekao je Wallace u priopćenju.

NSS će pružiti veću podršku za britanske svemirske tvrtke i inovatore.

Rast Velike Britanije kao znanstvene i tehnološke velesile još je jedan cilj koji je postavila vlada, uz isporuku prvog britanskog svemirskog portfelja za obranu. Ministar znanosti i inovacija George Freeman rekao je da će se integriranjem svojih komercijalnih i vojnih svemirskih aktivnosti Ujedinjeno Kraljevstvo etablirati kao “jedno od najatraktivnijih i najinovativnijih svemirskih gospodarstava na svijetu”.

Vlada također planira povećati nacionalnu otpornost na rizik od teških vremenskih događaja putem Nacionalne strategije za pripravnost na svemirsko vrijeme.

Teško svemirsko vrijeme može poremetiti performanse tehnologije na Zemlji, uključujući električne mreže i satelitske navigacijske sustave.

Zemlja želi biti spremnija za ozbiljan svemirski vremenski događaj, “dok se koristi postojećom stručnošću Ujedinjenog Kraljevstva, kao što je 24-satni Meteorološki operativni centar za uredski prostor”.

Predviđeno je da će britansko gospodarstvo svemirskog sektora narasti s procijenjenih 270 milijardi funti 2019. na 490 milijardi funti do 2030. godine.

NSS također daje prioritet razvoju svemirskih luka u cijeloj zemlji, od Cornwalla do Shetlandskih otoka, kako bi iskoristio konkurentnu snagu Velike Britanije u proizvodnji malih satelita.

Strategiju su pozdravili dionici, poput Rolls-Royce Defense, Aerospace, Defense, Security &Space Group (ADS) i UKspace trgovačkog udruženja.

Ben WallacesatelitiVelika Britanija
Pretplatiti se
Obavijesti o
16 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Hagar
2 godine prije

A narod im ratuje za kap goriva.

Šele
2 godine prije

pa moraju štampane funte bez pokrića negdje ispariti, najbolje u svemir, ko i amerikanci u nassi, nego da sad konačno vidimo odgovor hrvatski medicinski radnika, i ostalog društva, beroš i vlada su bacili rukavice,

Franko
2 godine prije

Engleska ima svoje nacionalne interese i zna kako ih promicati. Rusko ministarstvo vanjskih poslova priopćilo je da će zatražiti od ruskih vladinih agencija da poduzmu mjere odmazde prema YouTubeu i njemačkim medijima nakon odluke platforme za video hosting da blokira projekte ruskog medijskog holdinga na njemačkom jeziku. “S obzirom na prirodu incidenta, koja je u potpunosti u skladu s logikom informacijskog rata koji je vođen protiv Rusije, poduzimanje simetričnih mjera odmazde prema njemačkim medijima u Rusiji ne bi izgledalo samo prikladno, već i nužno, osobito uzimajući u obzir da su [njemački mediji] u prošlosti u više navrata uhvaćeni kako se miješaju u unutarnje poslove naše zemlje “, navodi se u priopćenju ministarstva u utorak.  “S obzirom na to da je njemačka strana ignorirala više zahtjeva za vraćanjem na poštivanje međunarodnih obveza zaštite medijskih sloboda i slobode govora, smatramo da su takve mjere jedini mogući način da potaknemo naše partnere na… Čitaj više »

Sven
2 godine prije

Njihov najveci izum je Tardis u kojem putuje dr Who. Amerikanci savijaju prostor-vrijeme sa warp pogonom. Balkanci imaju grupu inzinjera zvanu dubioza kolektiv i nedavno su uspjesno poletjeli sa automobilom u svemir. Tko vam je reko da mars je daleko 😁.

Boris
2 godine prije

James Bond se vraća

Dokurčilomi
2 godine prije

VB će prvo morati uložiti u prijevoz i vozače kako bi imala goriva.

Emiliano Zapata
2 godine prije

Ne ,nece potrosit milijarde vec koji milioncic na studio i bazen za snimanje ,a ostatak spremat dozivotno u dzep…

svemirko
2 godine prije

svemir hahaha

Max
2 godine prije

Buha koja bi htjela biti slon to je UK

dobagan rogić
2 godine prije

Britanci misle da su velike face ali nisu to je običan drek.Bio sam tamo… da bio …

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI