Velika Britanija kaže da je pogrešno vrijeme da se Kina pomno promatra zbog porijekla Covid-19

Robert Jenrick
10 komentara

Ministar stanovanja Velike Britanije Robert Jenrick rekao je novinarima da će doći vrijeme kada će Velika Britanija morati da „razmotri“ uloge drugih zemalja u porijeklu pandemije Covid-19, ali, upozorio je, da to vrijeme nije „sada“.

Na pitanje novinara o mogućnosti istraživanja uloge Kine u početku pandemije – vjerovanja da je virus počeo u gradu Wuhan – pa čak i traženja odštete od kineske vlade, Jenrick je odgovorio: „Doći će vrijeme kada ćemo željeti detaljno da analiziramo porijeklo virusa i razmotrimo postupke drugih zemalja, ali to nije sada. “

Iako izjava ostavlja otvoren potencijal zategnutih odnosa između Velike Britanije i Kine, ton nije toliko oštar kao onaj britanske saveznice Amerike. Američki predsjednik Donald Trump nedavno je u više navrata jasno rekao da vidi Kinu kao djelimično odgovornu za širenje virusa, optužujući kinesku vladu da nije djelovala dovoljno brzo i upozorila druge zemlje.

Trump je čak u četvrtak, u izjavi koja je podstakla teorije zavjere, sugerisao da je vidio dokaze da je virus počeo u kineskoj laboratoriji. Iako ne želi reći koji su dokazi, predsjednik je udvostručio kritike prema Pekingu i Svjetskoj zdravstvenoj organizaciji, koju je opisao kao “Kinesku agenciju za odnose s javnošću “.

Velika Britanija će uskoro ublažiti ograničenja zatvaranja kada premijer Boris Johnson predstavi plan „mape puta“ sljedeće nedelje. Zemlja je nedavno doživjela prekretnicu sprovođenjem preko 100.000 Covid-19 testova i Johnson je obećao građanima da je zemlja u “silaznoj putanji”, kada je u pitanju pandemija. Ovo je uprkos sumnjama iz izvještaja Zdravstvenog časopisa, bačenim na metod postizanja obećanog broja testova, koji sugeriše da vlada sada računa sve testove koji su poslani – ali ne nužno dovršeni i vraćeni – u zvanične statistike.

Zemlja je pretrpjela preko 28.000 smrtnih slučajeva od virusa i imala preko 182.000 potvrđenih slučajeva.

boris johnsonCOVID-19kinaRobert JenrickVelika Britanija
Pretplatiti se
Obavijesti o
10 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Bosanac
3 godine prije

Rekli su ove tzv gazde svijeta, ko ne bude slus’o smijenit ce ga…i evo britanija ubrzano nabija cifru umrlih i bolesnih 🙂 …ministar stanovanja ..hahaha….kad cujem rijeci ‘mapa puta’, ‘agenda’ GDP u izjavama ovih politicara, znam ko im je pis’o govore

PlanetB
3 godine prije

Nista novo iz NWO inkubatora.
Medjutim optuznice su vec podignute:
‘https://trumpdispatch.com/2020/04/28/flynn-to-be-exonerated-and-indictments-coming-this-week/’
Jedna je optuzba protiv Obame koji je dao biolosko oruzje kinezimakoji evo par godina kasnije izazovi ovoliku stetu.

Pi-zdro
3 godine prije

Najebala je Kina, bit ce joj ko Iranu..Trazit ce od Kine i odštetu…

tuf
3 godine prije

Ministar…stanovanja?? Koji je on faktor u vanjskoj politici, pobogu?

borg
3 godine prije

Gdje je ona engleska prica da su se Rusi mijesali u izbore perfidnog Albiona i da ce oni to dati u javnost nakon izbora. Izbori su zavrsili i Boris je pobjedio a rezultati nikako da se dadu u javnost samo zato jer ne postoje. U Rusiji je podignuta optuznica radi lopovluka protiv Sergei Kapchuk. On je pobjegao u London, gdje svi odlazu koji se nakradu iz zemalja koje Britanija destabilizira. Dobio je “politicki” azil i demokrati su mu promjenili prezime. Novo prezime je dobio, Winsdor, kao sto imaju engleska kraljevska obitelj. Kao da su zelili reci da ovaj Rus pripada istom lopovskom mileniju. Nakon nekog boravka u Engleskoj, kad su poceli odlaziti s ovog svijeta ruski oligarsi jedan za drugim, Sergej se pripao za svoju kozu i bijezi u Hrvatsku. Na zahtjev Engleske Zagreb mu oduzimlje putne dokumente. Sergej trazi zastitu na ruskoj ambasadi u Zag. i odale se vraca… Čitaj više »

Mate
3 godine prije

koje budele. tako i Kina može tužiti njih za razne bolesti, prirodne nepogode… a da ne govorimo o ratnim zločinima koji nikad nebi trebali zastariti.

komentar
3 godine prije

Šteta što nije odapeo neki od royaltya, onda bi bilo vrijeme. Ovako će ih Trump preveslati.

Max
3 godine prije

Istražt ću ali poslije sad nemam vremena.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI