Velika Britanija potvrdila pošiljku raketa Ukrajini

supersonični projektili Oniks
46 komentara

Ministar obrane Ben Wallace umanjio je značaj ovog poteza, rekavši da Rusija ima sposobnije oružje

Britanski ministar obrane Ben Wallace potvrdio je da njegova vlada isporučuje Ukrajini krstareće rakete dugog dometa. CNN je ranije izvijestio da je nekoliko oružja ”Storm Shadow” već isporučeno. Wallace je u četvrtak obavijestio parlament o transferu oružja, tvrdeći da je to “kalibriran i proporcionalan odgovor” Londona na situaciju u Ukrajini. Opisao je projektil kao “mogućnost konvencionalnog preciznog udara dugog dometa”, ali je odbio dati pojedinosti o najnovijem dodatku kijevskom arsenalu hardvera koji isporučuje Zapad. “Korištenje Storm Shadowa omogućit će Ukrajini da potisne ruske snage unutar ukrajinskog suverenog teritorija”, predvidio je tajnik. Umanjio je značaj pružanja nove sposobnosti Kijevu, navodeći da projektili “nisu čak ni u istom rangu” kao oni dostupni Rusiji.

Kijev već dugo od Zapada traži oružje dugog dometa, ali su zahtjevi u vezi tih zahtjeva prethodno odbijeni. Navodno je postojala zabrinutost da bi slanje ovakvog oružja Ukrajini pružilo mogućnosti za napad na ciljeve unutar ruskog teritorija, što bo dovelo do velike eskalacije rata. No Kijev je obećao da neće napadati ciljeve koji se nalaze na ruskom teritoriju.

Glasnogovornik Kremlja Dmitrij Peskov komentirao je odluku Ujedinjenog Kraljevstva o slanju projektila, obećavajući da će ruska vojska izvršiti potrebne prilagodbe kako bi se suprotstavila novoj prijetnji.

Moskva je upozorila da će kontinuirana opskrba Ukrajine oružjem jednostavno produžiti sukob, koji ne može završiti ako Kijev i njegovi inozemni podupiratelji ne riješe ključne ruske sigurnosne probleme. Rusija gleda na neprijateljstva kao na dio posredničkog rata, kojeg Sjedinjene Američke Države i njezini zapadni saveznici vode protiv Rusije.

OružjeukrajinaVelika Britanija
Pretplatiti se
Obavijesti o
46 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
11 mjeseci prije

Alo obični Britanci!!! Već ste postali direktni učesnici u ratu a time i legitimne mete – Rusija nije nacistička Nemačka pa da vas napadne dirižablima…

Marko
11 mjeseci prije

zašto govorite svima sta ste poslali, ako su vam ovi govorili da to ne radite??
ocigledno oooooooooooopet Ameri hoce rat, bas cudnoooo…
da smo pametni, svi skupa pomest njih i mir u svijetu

Tupko Glupko
11 mjeseci prije

Jesu to ovi koji su Ukrima nedavno poslali oružje sa osiromašenim uranom?
Bome jesu.

Storm Shadow su krstareći projektili dometa većeg od 250 kilometara, a do sada je Ukrajina raspolagala raketama za američke sustave višecijevnih bacača raketa HIMARS dometa oko 80 kilometara.

Hebe se Britima, od UK do Ukrajine ima 2.000 kilometara.

“Glasnogovornik Kremlja Dmitrij Peskov komentirao je odluku Ujedinjenog Kraljevstva o slanju projektila, obećavajući da će ruska vojska izvršiti potrebne prilagodbe kako bi se suprotstavila novoj prijetnji.”

Diplomatski napisano. Može se shvatiti i da Rusi misle ući 250 kilometara od rusko-ukrajinskih granica da bi se odbranili od ovih projektila.

Dux
11 mjeseci prije

Nije dobro, previše čačkaju mečku, ali čini mi se da su svjesni da ukri ne mogu ništa, postavljaju se pozicije da najprije isprovociraju Rusiju, a kad ova uzvrati, pod nekim izmišljenim izgovorom umješat će se NATO, i eto sranja za EU. Vjerovatno će Poljska biti izabrana za taj početak, oni su ionako napaljeni na ruse, a i sviđa im se dobar dio Ukraine koji će pripojit sebi ako do ovoga scenarija dođe.

Zoran
11 mjeseci prije

Ala j..u Putka globalistu😄😄. Cijeli Zapad i Nato se usrali u gaće od strašnih Ruskih upozorenja.

Istina
11 mjeseci prije

Poslije raketa avioni, nakon raketa pješadija. To se i prije znalo kako ide.
Sada je na Putinu da već jednom pokaže što znači kada netko stalno gura negdje nos i misli da je zaštičen morem i kanalom.
A ovaj mali zeleni crv od glumca misli da je sve film. Ako je vjerovat izjavi bivšeg predsjednika Izraela koju je dao u vezi zelenog crva i njegovog straha za život, tada se jasno vidi da je mali crv doista crv.

throne
11 mjeseci prije

Vise nicemu ne cudim na zapadu, sve je otislo u p…..m, pogotovo medju ovim ludim politickim kurvama i idiotima (oprostite na izrazu redakcijo) ali ovim potezima sve vise smo blizi kraju, igra sto se tice uloga i oruzja dize se na visu razinu. Polako prema tvrdnjama naseg admirala Domazeta Loše sa II presli smo III razinu rata a ubrzo cemo zakucati na vrata otvaranja rusenja satelita, te kako se to brzo se odbvija i raste doci ce vecega konfikta ili sukoba izmedju natoa i rusije razlicitim vrstama konvecionalnog oruzja velkih razarajucih moci poput raketa ili bomba s termobarickim punjenjem. Dalje ne zeli da gledam ali ako ovi ludjaci na zapadu budu isli i dalje otvaraju nam se sama vrata nuklearnog pakla.

Ivan
11 mjeseci prije

London ce medu prvima postati prah i pepeo..

Dpf filter
11 mjeseci prije

Uvijek sam govorio da je pas cuvar u dosluhu sa gazdom iza ograde.

NOME
11 mjeseci prije

ups! još jedna crvena linija pregažena……samo neka probaju nukseve poslat, pa kad Rusi polude….

tihobl
11 mjeseci prije

Ali ima jedna vazna recenica – ove rakete mogu koristiti samo za Krim.
Londonu je Krim opsesija jos od kako ga je Katarina oslobodila od tatara.

Sto se tice same rakete nista narocito. Zelenski prizvodi bolju – Grom-2, i sve su mu presretnute od ruske PVO.

Ringo10
11 mjeseci prije

Ide to ide…Prema svjetskom ratu
Mislim da ce poceti napadom Poljake na Kalinjingrad a onda ce Rusi smjesta odgovoriti Sarmatom na Varsavu

tuf
11 mjeseci prije

Britanci nabijaju marketinšku pompu kao u slučaju svojeg NLAW-a, kao u slučaju šačice svojih Challenger tenkova poslanih Ukrajini. Treba malo sve to više gledati kroz prizmu reklamiranja svojih proizvoda. Na terenu se niti jedno od tih oružja nije pokazalo presudnim. Ne samo zbog količine nego i problema s održavanjem. Izvozna verzija Storm Shadow-a ima domet 250km. Naravno, ne možeš ga lansirati s prve crte bojišta zbog protivničke PZO. Lansiraš iz dubine, smanjio si domet. U slučaju Ukrajinaca u dometu bi im bio Krim te neka pogranična ruska naselja. Opasnosti s kojima će se suočavati je i dalje PZO koja im može rušiti retrofitirane MIG-29 s kojih ih planiraju lansirati, a ometanje GPS-a te presretanje projektila koje su u međuvremenu Rusi itekako poboljšali smanjiti će značajno učinkovitost čak i uspješnih lansiranja. Na kraju, pitanje je koliko je Stom Shadow raketa Ukrajina dobila. Ako je suditi po škrtim količinama dosadašnjih isporuka oružja… Čitaj više »

nekoime
11 mjeseci prije

Poslat će i Rusi njima.

Kiko
11 mjeseci prije

Ne mogu Ukrajinci dobiti naoružnje koje tako daleko djeluje koliko se Rusi daleko mogu povući. I kao uvijek to će biti ne povlačenje već pregrupiranje snaga. Rusi po običaju prijete ali ništa ne poduzimaju. Kineski predsjednik dolazi u Ukrajinu. Halo Rusija, gotovo je. Odrekao te se fiktivni prijatelj.

Schwarze Hunderte
11 mjeseci prije

Playin’ with fire huh GB ?! DON’T 😎 .

xyz
11 mjeseci prije

Da Rusija uništi Englesku sa nuksima, Ameri nebi ni trznuli.
A trebalo bi jim poslati jednu dve ili tri…

Dux
11 mjeseci prije

Alo ekipa jeste primjetili kako trolovi u Buzimu rade, minus na minus,….🤣🤣🤣🤣🤣 da je znati kolka je satnica ili je po učinki….🤣🤣🤣🤣🤣🤣

xyz
11 mjeseci prije

Tih raketa če Engleska u ukronacističku vukojebinu poslati samo nekih 40 komada. Radi se o zastarjelom podzvučnom oružju, kojeg ruski moderni PVO sustavi obaraju s lakočom. A lansirati se mogu samo sa aviona.

Motorola
11 mjeseci prije

Sad če Rusija biti primorana da pomakne linije fronta za još kojih 200 km po dubini Ukrajine prema zapadu. Znači, da če Rusija biti primorana upotrebiti jake vojne snage i preči u puno ofanzivno dejstvo sa tepih bombardovanjima i raketnim udarima po cjeloj infrastrukturi. Nema više šale.

Max
11 mjeseci prije

Rusi mogu zaustaviti to oružje.

abc
11 mjeseci prije

Rusi dobro koriste taktiku namamljivanja protivnika, jer se na taj način uništava ogromna protivnikova sila, bez da trošiš svoju vojsku i svoje resurse. Rusima se nikud ne žuri. Dok oni usavršavaju svoje obrambene borbene linije i dovlače jake snage, koje če kasnije upotrebiti za prodor prema Dnjepru, Ukrajinske snage se troše i bivaju sve manje i neiskusnije.
USA i EU glume neku medijsku propagandnu ofenzivu, a od toga na kraju neče biti rezultata. Rusi to dobro znaju i neče nasjesti. Jedino što zapadu preostaje, je da svoje ukronaciste ubjede u ratni poraz i priznaju raspad Ukrajine.
Zapad je sa stvaranjem ukrajinskog nacizma želeo sproducirati raspad Rusije, a na kraju doživjeo raspad nacističke Ukrajine i opasnost prenošenja rata na osrednji i zapadni dio Europe.

hiber
11 mjeseci prije

Šalju, jer su rusi vojno i moralno degradirali. Vojska im je svedena na pola od nekadašnje, a na granici im se formirala obučena vojna sila iste snage koja ih mrzi iz dna duše. Uostalom i narativ autora se promjenio: od ne saljite oružje jer produžujete rat, u ne šaljite otužje dok ne riješite ključne ruske sigurnosne probleme. Očigledno ih Kremlj vise ne moze rješiti. Inače, i Ameri isporučuju HIMARS projektile dometa 120 km.

ALENz
11 mjeseci prije

Prije mhjesec dana je bio neki ruski ratni brod u juznoafrickoj luci
Jucer je americki ambasador iz Juzne Afrike izjavio da su ga natovarili oruzjem
Ovaj USA ambasador bi zelio upravljati u JAR kao njegov kolega iz Buzima koji upravlja Hrvatskom.
Mogucno je da je bilo oruzje, da je bio teretni brod onda bi ga pirati zaustavili i zapljenili.
Danas se javila Baerbock i osudila “prodaju”oruzja, kaze da je to zabranjeno, dakle verboten.
Prije sat vremena javile su vijesti na Google da su ruski predsjednik i juznoafricki govorili preko telefona i slozili su se da povecaju suradnju.
Super. Nek psi laju.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI