Velika potražnja za naftnim derivatima u Europi

Potraznja za naftnim derivatima
10 komentara

Promet na europskim autocestama i u najvećim gradovima raste posljednjih tjedana kako se gospodarstva ponovno otvaraju, što sugerira ponovni rast potražnje goriva za cestovni prijevoz.

Promet na autocestama u Španjolskoj i Francuskoj, jednom od najvećih tržišta automobila u Europi, sada je tek neznatno veći od razine prije COVID-a iz 2019. godine, pokazuju podaci operatora autocesta, koje navodi Bloomberg.

Mnoge europske zemlje postupno se ponovno otvaraju tijekom posljednjih mjesec dana. Ovo su izvrsne vijesti u vezi s potražnjom naftnih derivata.

Pojačava se i promet u europskim prijestolnicama, a promet u 15 glavnih gradova ove je godine bio najprometniji, pokazuju podaci tvrtke za lociranu tehnologiju TomTom NV, koje navodi Bloomberg.

Prodaja goriva u Ujedinjenom Kraljevstvu porasla je ovog mjeseca na najvišu razinu od prvog zaključavanja do kojeg je došlo u ožujku prošle godine, što sugerira da ponovno otvaranje, započeto u travnju, već rezultira većom potražnjom za naftom i gospodarskim rastom.

S ublažavanjem domaćih ograničenja, mnoge europske zemlje sada rade na otvaranju mjesta za turistepovodom godišnjih odmora.

Od nedjelje Italija dopušta turistima “letove bez COVID-a.” Takvi letovi uključuju provjeru u vezi s COVIDOM prije polaska i nakon dolaska, bez obzira na to jesu li primili cjepivo ili ne. Važnije je da putnici, uključujući one iz Sjedinjenih Država, Kanade i Japana, po dolasku u Italiju ne podliježu karanteni.

Ovog su tjedna veleposlanici pri EU iz 27 država članica podržali prijedlog Europske komisije o tome da Europska unija otvori svoje granice za cijepljene turiste. Dužnosnici su odlučili da turisti, po dolasku u zemlje EU trebaju pokazati potvrde o cijepljenju, koje moraju pokazati da su dobili cjepivo koje je odobrila Europska agencija za lijekove.

EU je u četvrtak također pregovarala o potencijalnoj upotrebi certifikata COVID za otvaranje turizma tijekom ljetne sezone.

COVID-19Nafta
Pretplatiti se
Obavijesti o
10 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Nepismeni Knjižnicar
2 godine prije

to znači da su krenuli turisti…..hura

Kinžal
2 godine prije

Hm, potražnja može uzrokovati veću cenu na tržištu a to je Rusima veća zarada?
Mislim da bi takva opcija neke članove ovog portala dovela do nervnog sloma?

2 godine prije zadnji put uredio Kinžal
Mosha
2 godine prije

To euro arapi pune molotovljeve koktele za gađat kornjače tj. oklopljenu policiju ,sreča da neznaju pravu formulu pa im izgori u par sekundi umjesto da gori pola sata ili sat i ulazi u sve pukotine a tako je jednostavno napravit a skoro nemoguče ugasit….all znanje je skupo u demokratskim društvima pogotovo ako govoriš samo arapski a u Kuranu nema recepta

Max
2 godine prije

Eto rasta cijena i ponovne krize.

neznanje
2 godine prije

Da, nebo se puni “kemtrejlsima” i uskoro će nebo biti puno umjetnih oblaka svaki dan u godini.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI