Veliki reset prema bezgotovinskom društvu – Australske banke masovno ukidaju bankomate

ATM - Bankomat
35 komentara

Bankomati i poslovnice banaka diljem Australije nastavljaju se zatvarati velikom brzinom

Kako se australske banke nastavljaju fokusirati na digitalne transakcije za klijente, bankomati i podružnice banaka nestaju diljem zemlje, prema novim podacima.

Analiza je otkrila da je gotovo 460 poslovnica banaka zatvoreno u cijeloj zemlji posljednjih godina, a od 2020. godine uklonjeno je približno 3800 prethodno aktivnih bankomata.

Samo New South Wales sada ima 140 banaka manje u trgovačkim centrima, a gotovo 300 predgrađa nema bankomat za podizanje gotovine.

Slična je priča i u Viktoriji, gdje je 120 poslovnica trajno zatvorilo vrata za kupce.

”Zatvaranja imaju razoran utjecaj na lokalne zajednice”, rekla je nacionalna tajnica Sindikata financija Julia Angrisano.

”Poslovi su izgubljeni, poslovanje je pogođeno, a još jedna lokalna usluga nestaje.”

Zatvaranja su teško pogodila regionalna i ruralna područja, kao i starije građane, dodala je gospođa Angrisano.

Drugi ključni čimbenik za zatvaranje poslovnica i smanjenje broja bankomata je činjenica da banke donose malo bogatstvo svakodnevnim digitalnim transakcijama.

Kako Australija ubrzava prema bezgotovinskom društvu, naknade za internetsko bankarstvo od strane klijenata ili dobavljača postale su uobičajeno mjesto.

U suvremenom digitalnom svijetu, procjenjuje se da 80 posto Australaca radije bankari putem interneta. Ali preostalih 20 posto, odnosno invalidi ili oni koji ne poznaju digitalnu tehnologiju, ostalo je na cjedilu.

Zanimljivo je da Centralna banka Australije sada ima 875 poslovnica banaka u cijeloj zemlji – u usporedbi s 1134 u veljači 2020. Njihov se broj bankomata smanjio na nešto više od 2000 – 2019. godine u opticaju je bilo 4118 bankomata.

Prošle godine, voditeljica distribucije ANZ-a, Kath Bray, rekla je da su zatvaranje poslovnica banaka znak vremena, a digitalne transakcije su sada primarni fokus za mnoge.

IZVOR: dailymail.co.uk

australijabankeBankomatgotovina
Pretplatiti se
Obavijesti o
35 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Kobac
2 godine prije

Otvoriće ih opet ali SAMO ZA KLIJENTE SA QR kodom za one sa TRIMA DOZAMA. I naravno ovce će se i dalje špricati. Da bi mogle preuzeti novac sa bankomata. U međuvremenu čim to narod prihvati NEĆETE MOĆI BEZ QR koda barem tri doze primljenoj cijepiva bilo gde više šta kupovati.Bilo gde. Sve se zasniva na razgrađenoj psihologiji mase “da će masa učiniti pre da se pokori kako ne bi izgubila komformitete nego li krenuti u prosvjed za koga ne zna sa kakvim posledicama će izaći…” A SVE SE OVO DEŠAVA JER JE NAROD 101% zavisnik od Internet tehnologija. Kad bi narod prestao koristiti tehnologije u roku od 48 sati bi videli sve BANKOMATE OTVORENIM sa natpisom”prvih 12 meseci besplatno korišćenje i prvih 12 meseci besplatno održavanje računa”. Zato jer smo zavisnici od tehnologija koje se 102% prate i ima algoritam koji na osnovu naših klikova,komentara,like ova i negativnih komentara… Čitaj više »

Max
2 godine prije

Reset ide dalje.

Kobac
2 godine prije

Da.Uskoro slijedi Zakon o obaveznom korišćenju GMO sjemena u poljoprivredi u većini članica EU uključujući i Hrvatsku. Ogroman broj pćela se ubija u Srbiji svake godine navodno “zbog preterane upotrebe pesticida u cvjetanju voćaka”. Neslužbeno se to namerno radi od strane GMO kompanija jer GMO sjeme NE TREBAJU PČELE OPRAŠIVATI.GMO sjeme voćaka ne zahteva OPRAŠIVANJE PČELA. Prošle godine u toku policijskog časa su nekontrolisanom upotrebom insekticida ubili preko milijun pčela u Srbiji.Pčele ne izvozi nijedna država svijeta.Med da.Pćele ne.Meda više nema u Srbiji onog pravog te ga marketi počinju nabavljati iz Moldavije čak samo da im puni rafove. Kakve ovo veze ima sa bankomatima i novcem i Australijom? Sa povećanjem”medijskog rata u Ukrajini”ide enormno poskupljenje PRIRODNE HRANE NE GMO HRANE.Šta mislite čime će uceniti narod bez novca jer NEĆE IMATI FIZIČKI NOVAC i biće USLOVLJEN CIJEPLJENJEM TRI PUTA DA BI DOBIO DIGITALNI NOVAC i bez posla ako ne želi se… Čitaj više »

Keki
2 godine prije

Mogu oni nešto napraviti, ali sve će to izazvati revolt jednog dana, onaj glavni revolt. Čak prije nego kasnije jer ulazimo u treću godinu ovih bijesnih glista koje vlastodršci izvode.
Nema prosvjeda u medijima ali promjene se događaju.

tihobl
2 godine prije

Hrvatski dragovoljci koje poslao Plenkovic izvrsili su juris na bankomate u Ukrajini. Postoje snimci nadzornih kamera.

Vidi se da su u trendu.

Rudar
2 godine prije

Hmm, prijete se cybernapadima na elektrane, lance snabdjevanja-transporte, na sve i svašta a ukinuli bi novac. Neka je novac u mom džepu a hakeri neka se igraju sa njihovim računima. Jedan napad i nema više ničega na računu, nema ni traga da je ikad bilo nešto. Ludilo se pojačava, izgleda da samo jedan nuklearni reset spasi one koji će preživjeti ali nadam se ne nuksi na sirotinji već na eliti koja smišlja sve ove ludosti.

Otpornik
2 godine prije

Ne bih imao nista protiv kontrole tokova novca kad bi to rezultiralo hapšenjem kriminalaca. Međutim, sustav, države, su se u zadnjih dvije godine pokazale kao neprijetelji naroda, a u službi elita. Tako da sam protiv svakog sustava, dok god države ne budu narodne, a ne alat elitama za pokoravanje naroda i njihovo bezobzirno bogaćenje.

stopostoo
2 godine prije

Ovo drugi put ponavljam, Australija je točno 6 mjeseci ispred nas. PROBUDITE SE. OVAJ RAT NIJE ODMOR.

Realno
2 godine prije

Vaznije je da beskorisne nakaze tvog kalibra odapnu papke. Jos malo. Tik tak.

nepoželjni
2 godine prije

U Istri, zadnjih godina se ukinulo jako puno bankomata i to uglavnom dobro odmjerenom smjesom acetilena i kisika…

Red Dog
2 godine prije

Neverovatno!
Usred epidemije hakovanja oni ukidaju gotovinu.
Jesu li placeni da sjebu zapad, ili samo glupi?

Vedran
2 godine prije

Kupujte zlato ili srebro.

Smokva
2 godine prije

Ljudi se bude, A kad bude probuđeno dovoljne mase, tada nastupa vješanja odgovornih

Malek
2 godine prije

Bogami Austrijanci vade lovu van. I opet, već mjesecima to čine. Nismo baš tako tupavi kako su “elite” mislile.

Emiliano Zapata
2 godine prije

Sve im ide polako prema planu.
Na kraju kad zavrse s depopulacijom one malonrojne prezivjele,cekaju kavezi..

Ivan
2 godine prije

Uskoro će stavljati čipove u ruku puniće ih digitalno ,unese cifru koju imaš na računu i tako ti može i skinuti kad požele ,blokirati i ostalo već su to počeli doduše kao exsperment

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI