Velimir Ponoš. “Bliži se konačni obračun dobra i zla”

Velimir Ponoš
98 komentara

Naš kolega Velimir Ponoš, iznova je bio gost Podcast Velebita. Poslušajte razgovor Velimira Ponoša i Marko Jurič, voditelja Podcast Velebita.

Podcast Velebit
Pretplatiti se
Obavijesti o
98 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Yugo45neregistrovan
1 godina prije

Ovo je čini mi se peto gostovanje na Velebitu.
kaže Velimir Ponoš”svuda su tragovi isti,i kada su tragovi isti u pozadini je ista zvijer,nema razlike između nosilaca multipolarnog svijeta misli se na Rusiju/BRICS i na Zapad.(svagdje je prisutna sveopšta digitalizacija i nadzor,svi uvode digitalnu valuti itd.),ako se tako stvari gledaju nema razlike između Rusije i Zapada ,međutim i ako se suštinski slažem sa Ponošem stava sam da eshatološki gledano Rusi i BRICS ne moraju čak ni biti svjesni da su protuteža zlu koje se sa svih strana nadvilo ,jednostavno Božjom voljom Rusi i BRICS se suprostavljaju ZLU,stvari su se ubrzali i slijed u narednih nekoliko mjeseci će sam po sebi za one koji “vide” ili žele “vidjeti” potpuno ogoliti istinu od neistine a dobro od zla.

onajnajglu...Dalton
1 godina prije

En ti sve vide šta nebo drže…
A jel’ se moga neki bokun, bokunić, nekog asteroidića, strmopizdit u Davos.
I rišit situaciju…

Jbt, sve poskupilo.
Pošto su čvarci…
Ne moš’ virovat se još dileri nisu pojavili…

P.S.
Svi se žale da je sve poskupilo…
Osim članova Hajduka.
Drago im da je poskupila članarina…

Auslender
1 godina prije

Konačni obračun zla i zla kad se kucnu 2 zlatoroga izazivaju trećeg…😎

Tim
1 godina prije

Rat dobra i zla? Nisam vidio da je što doletjelo u Davos, pa makar i kanta poput one koja se srušila u Zagrebu. Ovo više liči na rat Glupog i Glupljeg, dok zaraćeni gube cvijet mladosti i milijarde, oni koji su to zakuhali veselo trljaju ruke i crtaju granice.

1 godina prije

Konačan obračun dobra i zla !
Do sad ih je bilo Bog zna koliko , i neće stati , dok je ljudi…
Štafetu zapada nema ko više da nosi , vjerobatno će ići na sve ili ništa..Do puha ..

Karma
1 godina prije

Vi koji ste ubili divnu Libiju i Gadafija gorjeli u paklu.

Američki Orao
1 godina prije

lol

gargamel
1 godina prije

Jučer članak o Bogu, mislim da je trezvenije članak o Sotoni.

Emiliano Zapata
1 godina prije

Ako je ovo borba dobra i zla, volio bi vidjeti jednu jedinu bitku gdje se sukobljava dobro i zlo?
Naime, vidim samo tragove zvjeri posvuda, vidim napade, zlo, ratove, prisile, ucjene, porobljavanje, glad, bolest, siromastvo, divljanje prirode niti jedno cudo of strane dobra!?
Kako onda mozemo govoriti o sukobu dobra i zla?
Sto je to dobro i gdje je?
Jel pobjeda mozda to sto se g. Ponos i ja do sada nismo otrovali bockama iako to neznaci da necemon u sljedecoj turi ucjena kad nebudemo mogli svojoj obitelji priskrbit ni osnovne troskove zivota ako nam nebude radio digitalni novcanik. Na koncu, mogu nas jednostavno zaprasit iz aviona…
Nego gdje je pobjeda dobrog? Mozda na Floridi gdje jedan jediji politicar na svijetu pruza otpor. Sto svi trebamo otici ondje zivit? Daju li vize kako bi spasili ljude? Gdje je dobro u ovome zlu i kaosu?

tihobl
1 godina prije

Столтенберг: „Наша подршка Украјини континуирано исцрпљује НАТО залихе оружја и муниције. Ово је била исправна одлука, јер морамо хитно да испоручимо Украјини све што имамо на располагању“.

Dobice od Putina orden za demilitarizaciju.

tihobl
1 godina prije

Министар одбране Литваније најавио је спремност да своје тенкове пребаци у Украјину, али Литванија их нема, али има „мишљење о тенковима“. Са овим мишљењем, Литванија је спремна да помогне Кијеву.

da_se_zna_istina
1 godina prije

Bez obzira na dobre namjere, V.Ponoš čini mi se da se igra proroka i tumača sv.Pisma. On recimo kaže, Hristova zapovijed kršćanima da okrenu drugi obraz kad dobiju udarac u prvi, znači da trebamo primiti samo dva udarca, jedan u prvi, drugi u drugi obraz, nakon toga mi zadajemo udarce jer trećeg obraza nemamo. Zar je Hristos primio samo dva udarca u obraz na Veliki Petak, a mogao je kao Bog trenutno poubijati sve ljude koji su ga udarali, vrijeđali, ponižavali? Dakle, Ponoš proizvoljno tumači Pismo i ako ja griješim neka mi ukaže na nekog kršćanskog oca koji je kao on tumačio zapovijed o drugom obrazu. Inače, udaranje u obraz znači šamaranje, ponižavanje drugog čovjeka, to nije namjera, barem dotad, da se drugog čovjeka ubije ili istuče, to nije udarac šakom u bradu. Kršćanima nije zabranjeno braniti se od napadača na njihov život odnosno onog koji krši šestu (kor rimokatolika… Čitaj više »

Lucija, prva
1 godina prije

Nekako mi se čini da bi trebalo definirati neprijatelja.
Inače,…trelj, trkelj.

BlackRock I Vanguard.
Koji sve posjeduju.
Ima novi video od Kolakušuća. Od eura do Zambije i ovih problema. Naravno i pandemija.
Star 2 dana.
Link

Emiliano Zapata
1 godina prije

Tvrdi da mu je njegova dusa na prvome mjestu i da ga nije briga kamo ce svijet ici. Sljedom toga namece se logicno pitanje ima li potomaka i ako ima kako je moguce da spasi dusu a da ga nije briga za njih i njihove sudbine u tome svijetu?????

Sorab
1 godina prije

Pa sve što predstavlja taj podcast na strani je zla.

Blaza
1 godina prije

Bravo! Konacno logicno na Logicnom.

Samuraj
1 godina prije

Uživam slušati ovog čovjeka. Takvo seciranje do u detalj u kojem je sve dakle potanko, jasno objašnjeno, u kojim isti briljira rijetko viđamo danas. Mudar, inteligentan, zaista užitak slušati. Svako dobro!

Magefun
1 godina prije

Ja ga volim, dobar je novinar, krcat korisnim informacijama. No kada poćne s tim bogovima, dobrom i zlom u tom košu vjere, to mi je presmiješno, koda slušam Miroljuba Petrovića. Nebuloza žešća. Svoje vjerovanje zadržite za sebe, ne širite nam to u javni prostor.

Kerefek76
1 godina prije

Zašto mislim da zaista živimo u konačnim vremenima gdje će se odrediti budućnost čovječanstva? Zato jer po prvi puta u cijeloj povijesti postoji tehnologija koja mijenja samu suštinu čovjeka. Govorim naravno o modifikaciji ljudskog genoma, spajanjučovjeka sa strojem i EM tehnologiji koja direktno utječe na ljudsko ponašanje. Na sve to ide i umjetna inteligencija tj. prva inteligencija u cijeloj ljudskoj povijesti koja je ravnopravna ili superiorna ljudskoj. Niti jedan autokratski sustav u povijesti i niti jedan diktator nikad nisu imali moć mijenjanja ljudske biti, modifikacije gena, modifikacije i čitanja ljudskih misli. U povijesti nije bilo niti planetarne vlade. Tu je i transformacija platnog sustava u potpuno nematerijalni, digitalni. Dakle, mi zaista živimo u najdinamičnije i najzanimljivije doba u cjelokupnoj povijesti. Broj i opseg promjena je enorman i praktički van shvaćanja večine ljudi. Ono što se dogodilo na polju tehnologije i znanosti u zadnjih 30 godina nadmašuje promjene od 18 stoljeća… Čitaj više »

Davor
1 godina prije

Kad čitam Bibliju, a čijim proročanstvima vjerujem 100%, onda me brinu riječi iz Otkrivenja 13:16,17 gdje piše da svi oni koji odbiju primiti žig zvijeri neće moći kupovati niti prodavati. Kad se zagleda u 15 redak onda vidite da će se ta zabrana dogoditi u trenutku oživljavanja Kipa ili Lika zvijeri. Taj Kip Zvijeri nema što drugo biti nego Svjetska Vlada pri UNu, koja je kopija(kip) prve zvijeri koja je izašla iz mora (UN, redak 1-4), a druga dvoroga zvijer(SAD/GB) opisana u recima 11-15 huška narode da načine Kip Zvijeri… Treba imati u vidu da je cijela knjiga Otkrivenje proročanska vizija Gospodinovog dana(Otk.1:10) A Gospodinov dan je prema Kristovim riječima započeo….Kad ustane narod na narod…(1914)Matej 24:3,7. Iz Otkrivenja 13 još mi u oči pada 5 redak, koji kaže da će UN djelovati 42 mjeseca… Ovo je prvi put ,kad UN/who globalno djeluje. Počelo je nekako od 03/2020 s Covid 19.… Čitaj više »

Schroder
1 godina prije

Pozdravljam gospodina i rado ga slusam Zanima me samo istina Dosta nam je lazi nec 3 godine Svjetom vlada SUTONA Nama jedino moze dragi BOG POMOCI Svi su se dali prodati od vladara do medija do pojedini doktora Ti demoni koji su se proslog tjedna sastali u Davosu su jeli STEK I KAVIJAR ; PREMA JEDNOME KONOBARU IZ DAVOSA A NAMA HOCE DA DAJU KUKCE DA JEDEMO: KUKCE JEDU LJUDI BEZ DUSE REPTILI KOJI MOMENTALNO VLADAJU SVIJETOM Nama nece naredivat DEMON KLAUS SCHWAB I BILL GATES STA CEMO JESTI: DOSTA VAS JE VISE :Bog je na nasoj strani i on ce pobjediti vas SUTONU AMEN

Gnostic
1 godina prije

To će biti orgazmična milisekundi koja će trajati do u vječnost.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI