Victoria Nuland razgovara o Bjelorusiji s ukrajinskim službenikom

Victoria Nuland
14 komentara

Zamjenica državnog tajnika za politička pitanja Victoria Nuland održala je telefonski razgovor s predstojnikom ureda ukrajinskog predsjednika Andriyem Yermakom, kako bi razgovarala o situaciji u kojoj je Nacionalna novinska agencija Ukrajine izvijestila o situaciji u Bjelorusiji. Oboje su opisani kao da imaju “izrazitu zabrinutost” zbog onoga što se događa ukrajinskom sjevernom susjedu. Nacija ne želi da se Nuland zanima, a još manje ozbiljno brine o unutarnjim poslovima Bjelorusije, s obzirom na njen politički dosje.

Za razliku od njezinog telefonskog razgovora s tadašnjim američkim veleposlanikom u Ukrajini Geoffreyjem Pyattom 2014. godine, u kojem je diktirala sastav vlade nakon državnog udara u toj naciji tjednima prije događaja, novi razgovor još nije snimljen i postavljen na YouTube, pa točan sadržaj ostaje nepoznat.

Ostaje nam nadati se da je Yermak bio pristojan prema najviše rangiranom članu američke službe za vanjske poslove, jer nikada ne bi dobio funkciju koju trenutno zauzima njegov prijatelj predsjednik Volodymyr Zelensky, da nije bilo spretne zavjere koju je spremila Nuland sedam godina prije. Prije nego što mu je nepotizam stekao trenutnu funkciju, imenovan je predsjedničkim pomoćnikom za vanjskopolitička pitanja nedugo nakon što je Zelenski preuzeo dužnost. Yermak, također odvjetnik, bio je filmski producent kad je upoznao Zelenskog, u to vrijeme generalnog producenta TV kanala Inter. Nekako se zamišlja perspektiva ukrajinske televizijske miniserije s naslovom poput “Bitka za dušu Bjelorusije” ili “Napokon oslobođena, oslobođena veza despotizma” ili, još bolje, “Rock ‘n Roll revolucija” sa soundtrackom U2, Rage AgainsttheMachine i NickiMinaj.

Ono što je poznato o njegovom razgovoru s Nuland, rukovoditeljicom Trga Majdana i zaštitnicom sedmogodišnjeg rata na Donbasu, kratki je izvještaj o tome koji je ukrajinski predsjednički tajnik Serhiy Nykyforov objavio:

“Andriy Yermak i gospođa Victoria Nuland razgovarali su o situaciji u Bjelorusiji i izrazili zabrinutost zbog onoga što se tamo sada događa. Također su razgovarali o nekim sigurnosnim pitanjima vezanim za ruske vježbe Zapad-2021 i prešli na temu Ukrajine.”

Zajednička bjelorusko-ruska vježba (Zapad na ruskom) rutinska je i Ukrajina se nema razloga zbog čega bojati; ali ukrajinski dužnosnici, uključujući Zelenskog, mjesecima proriču, poput slijepog grčkog proricatelja iz doba Sofokla, prijetnju samom postojanju Ukrajine, koja proizlazi iz Bjelorusije. Ukrajina ima gotovo pet puta veće stanovništvo od Bjelorusije i oružanih snaga obučenih za udovoljavanje NATO-ovim standardima, uz vojnu opremu koju su osigurali SAD i druge članice saveza.

Vlada Bjelorusije nedavno je zatvorila granicu s Ukrajinom, optuživši potonju da je dopustila krijumčarenje oružja u zemlju za “prosvjednike” koje podržava zapad. Vrste mirnih prosvjednika koji su Kijevu 2014. godine zapalili preko stotinu ukrajinskih policajaca, spalivši nekoliko njih na smrt. Njihove napore primijetili su, cijenili i nagradili Nuland i John McCain, koji su dijelili grickalice počiniteljima obučenim za CANVAS između naleta bacanja Molotovljevih koktela na nenaoružano osoblje zakona.

Inače, vlada predsjednika Viktora Janukoviča srušena je samo trinaest mjeseci prije zakazanih predsjedničkih izbora. Sigurno su Nuland, McCain i njihovi prijatelji iz Nacionalne zadužbine za demokraciju i drugih organizacija za „unapređenje demokracije“ mogli postići željeni rezultat, osim da su zapalili veći dio ukrajinske prijestolnice, svrgnuli međunarodno priznatog šefa države i uronili naciju u beskrajni rat; uz nezamjenjivu pomoć “omladinskih aktivista” koji su nosili bombe, naravno 2004. i 2014. godine.

No, standardna revolucija u boji imala bi nedostataka. Parole kampanje odobrenih kandidata poput Glasajte za mene i pridružite se NATO-u ili Podržite nas ili ćemo spaliti vašu zemlju do temelja, ne privlače uvijek ciljane demografske podatke. Barem nedovoljno da ih motivira da kišnim poslijepodnevima odu do biračkog mjesta. Osim toga, namještanje izbora 2015. godine možda ne bi zajamčilo zagađujući rat s etničkim Rusima na Donbasu i izgovor za daljnje stvaranje NATO-a u Crnom moru, a još manje mogućnost rata s Bjelorusijom.

Politika i rat su takvi, dosadni bez malo muke. Malo sukoba. Éclat. Nešto vatrometa. Ismijavanje susjeda s drugim najvećim nuklearnim arsenalom na svijetu, rušenjem vlade jedinog saveznika u Europi učinilo bi trik. Sad razgovarate. Ma tko fućka ovaj svijet!

Autor: Rick Rozoff
ukrajinaVictoria Nuland
Pretplatiti se
Obavijesti o
14 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
JumpingJackFlash
2 godine prije

The Bitch is on the road again!

nekoime
2 godine prije

Možda joj BLM u Washingtonu dobaci malo čipsa?

piždro
2 godine prije

prava varanka

2 godine prije zadnji put uredio piždro
Max
2 godine prije

Eto Vicki opet.

piždro
2 godine prije

Prava čistokrvna ‘ukrainka’

2 godine prije zadnji put uredio piždro
Čudan lik
2 godine prije

Da, evo pogledajte sami kako izgleda članak geopolitičkog analitičara!!!
“””Možda, Pretpostavlja se, Ostaje nam nadati se”” i hrpa drugih poštapalica u članku koji obiluje već svima poznatim činjenicama. Ništa novo, ništa pametno nije napisano. Naravno, kao i svaki “geopolitički članak”, nigdje ni jedne rečenice što će biti, nego isključivo ono što se desilo!!! Gospoda geopolitički analitičari NIKADA neće napisati što će se desiti jer bi time dokazali da su čisti šarlatani!!!
A sada, svi vi koji se kunete u geopolitiku, izvolite, krenite sa pljuvanjem i uvredama
Iiiiiiiii… pljuvanje kreće za 3…2….1…

SonjaS.
2 godine prije

J.V., objasnite malo tko je Victoria Nuland i njen muz Robert Kagan.

ledeno doba
2 godine prije

victoria nuland, kći Sherwina B, Nulanda,,
došla u posjet svojoj državi Hazariji

citat iz vikipedie:

“..Sherwin Nuland was born Shepsel Ber Nudelman in The Bronx, New York City, on December 8, 1930, to immigrant Ukrainian Jewish parents, Meyer Nudelman (a garment repairman) (1889-1958)and Vitsche Lutsky (1893-1941)…”

Bosanac
2 godine prije

Da su pametni Ukrajinci da je u’fate i naprave nad njom redaljku na tom trgu gdje se desio Majdan ….. dok ne crke kuja.
Brku će moć povuć samo za onu stvar, brko već čisti NWO organizacije na svojoj teritoriji.

mmne
2 godine prije

opet ova p*dara!?

Scorpiorex
2 godine prije

Ona,muz i citava grupa mladih lavora,napravili svjetsku karijeru na balkanu

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI