Videozapis pokazuje kako Iran ispaljuje raketu i zauzima maketu američkog nosača zrakoplova kao dio igre Hormuškog tjesnaca

Iran ispaljivanje raketa
44 komentara

Usred iransko-američkih napetosti, teheranske trupe vježbale su tijekom velike vježbe nadvladavanje nosača zrakoplova i to koristeći maketu koja izgleda kao pravi nosač. Lažni ratni brod napadnut je iz zraka nakon čega su ga okružili gliseri.

Islamska revolucionarna garda (IRGC) pokrenula je u utorak završnu dionicu zajedničke vježbe ”Veliki prorok”, raspoređujući trupe iz nekoliko svojih grana. Vježba je održana u južnoj provinciji Hormozgan, kao i u zapadnom dijelu Hormuškog tjesnaca.

Jedan od najvažnijih događaja vježbe bio je napad na nosač zrakoplova; nosač je osmišljen tako da podsjeća na nosače klase Nimitz američke mornarice, s modelima ratnih zrakoplova, koji su parkirani na njegovoj palubi. Iranske paravojne snage ispalile su projektil iz napadnog helikoptera nakon čega su se na brod iskrcali komandosi, dok su u isto vrijeme oko broda kružili gliseri. O vježbi postoje snimci na internetu, koji su objavljeni u iranskim medijima.

Vježba je također uključivala razmještaj borbenih plivača, isprobavanje lansiranja raketa, vježbu protu-zrakoplovnih baterija i drugih elemenata. Fotografije koje je dao iranski nedavno lansirani satelit Noor igrale su ulogu u ratnim igrama, javljaju neki mediji.

Pomorski manevri snimljeni su komercijalnim satelitima Maxar Technologies, kako izvještava Associated Press. Sličnu vježbu koja je uključivala kopije nosača zrakoplova pune veličine, Iran je održao 2015. godine.

Neprijateljstvo između Irana i SAD-a i dalje je vrlo veliko, a Trumpova administracija i dalje nastavlja provoditi svoju kampanju “maksimalnog pritiska” protiv Teherana. Iranska vlada kaže kako ekonomska šteta koju je pretrpjela nije potkopala njezinu odlučnost da se makne do Washingtona, uključujući, ako za to bude potrebe, i vojnim sredstvima. Hormuški tjesnac, gdje je obavljena vježba, presudni je vodeni prolaz za globalnu trgovinu naftom. Iran je zaprijetio da će blokirati taj prolaz u slučaju eventualnih, američkih vojnih postupaka protiv Irana.

iranIRGCrakete
Pretplatiti se
Obavijesti o
44 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Davor drugi
3 godine prije

Jednom raketom i gliserima zaposjeli nosač zrakoplova klase Nimitz ?????????????????????
Bio sam uvjeren da je Iran jedna ozbiljna država i sa ozbiljnim oružanim snagama, koje rade i vježbaju u jednim ozbiljnim i nadasve realnim ratnim predodžbama.

Davor drugi
3 godine prije

Sve sam još jednom pregledao i pročitao: ovo nije vic godine, jbte ovo je vic stoljeća!

Ad astra
3 godine prije

Scenarij vježbe je vrlo realan. Napad na nosač aviona ručnom bombom, a poslije ga okruže sandoline s kojih se iskrcaju specijalci. Logističku potporu pružaju pedaline koje prevoze dostatnu količinu sokića da specijalci ne kolabiraju. Nisam siguran je li ovo syvarno ili nova serija “Blackadder”. Taman kad pomisliš da je dno blizu, a ono evo njih. Ne znam kome se više čudim, Irancima ili onima koji prenose ovakve vijesti. Kažeye gumenjacima napasti nosač, legendarno.

qints
3 godine prije

Mene samo interesiraju ove serije eksplozija po Iranu.
Jesu li Amerikanci i Izrael pronasli neki novi nacin za napraviti ove sve eksplozije?
Interesirala bi me tehnicka strana.
Mislim da su skrenuli i te kako paznju Rusiji i Kini da bi se i njima moglo ovako nesto dogoditi.
Ako Rusija zna o cemu se radi moze li ona napraviti ovako nesto Ukrajini?
Moze li Amerika ponoviti ovo Venecueli?

I gdje je onaj komentator ISTRAZUJ
ne vidim vise njegove postove?

Z.A.
3 godine prije

Kad se vi strucnjaci (vojni) ispucate i napisete sve sto znate (ali sve sto znate je zaje*ancija ) onda cu doci ja da vam malo objasnim vojno terminoloskim rijecnikom … Ovi kojim Iran prijeti , se ne smiju , cak su i odustali od ratne opcije , poslije pokaznih vjezbi koje su sami izvodili da ce zavrsiti na dnu mora .Trebalo bi vas angazovati jer americki generali su za vas nula…

Max
3 godine prije

Iran ponovno pokazuje snagu i što bi bilo ako bude napadnut. IRGC nije paravojna postrojba Što to znači borbeni plivači vjerojatno se misli na borbena plovila?

Sivko
3 godine prije

Nosac nikad nije sam. Ovi mi17 nema sanse da dolete iznad njega. Iz glisera cak niti da ne pucaju na njih ne bi se mogli popet na nosac zbog visine 😂.Jedina realna pretnja je bastion ili kakav lovacki avion na prepad no od od jedne rakete ne bi mu bilo bog zna sto.

zvizda~mora
3 godine prije

Nosac zakoplov nikada nije u dometu protubrodskih ni bilo kojih drugih raketa…cuva ga min desetak razaraca i manjih brodova…plusa jos toliko podmornica…i svi avioni na njemu…da ne govorim da bi potencijalni napadac prvo morao pronaci metu u oceanu…mozda zvuci lako ali bez pravih satelita ono igla u plastu sijena je goli k_#*%…tako da je ova “vjezba” tesko ruganje😂😂😂😂😂

87s
3 godine prije

Haha koje ruganje a da probaju pravi zauzet pa da vidimo dokle bi stigli i sto bi ostalo od te strasne sile. Ali ne oni se igraju na komadu plutajucega lima.

SkockoSkockoBensadin
3 godine prije

Komentator i Patetika su google ratnici, ali ne razumiju…

SkockoSkockoBensadin
3 godine prije

@guest_455992 :
kopira si pogresan tekst u kojem ima 3 greske (vezano za popratnu opremu). Mislia si impresionirat znanjem, e ?

SIRIUS -B
3 godine prije

MOJ KOMENTATORE DJETE DRAGO SKINI SE SA BLOGA U KOME DISKUTIRAJU ODRASLI TVOJI SU KOMENTARI I ANALIZE U RAVNI PREDSKOLSKOG

bubba zanetti
3 godine prije

usrali se ameri iranaca.hahaha.ovi im ubili glavnog teroristu sa ninja raketom u dvorištu dok je pojas kačio u autu.

Pajo
3 godine prije

Nosači su prošlost. Imaju iranci balističkih projektila na kopnu više nego zastitni razarači oko nosača. Znači zasičenje obrane plus rakete sa lakih čamaca. Iran moze doslovno poslati 500 projektila sa kopna odjednom plus projektili sa čamaca. Dalje imate ronioce diverzante, zatim podmorske mine vec postavljene svuda po tjesnacu a kao šlag na tortu nuklearka postavljena dovoljno otprilike gdje ce nosac biti ukopana u morsko dno i zaštičena od minolovaca nevidljiva za njih. A zna se na kojoj otprilike ce udaljenosti nosac i grupa biti izvan tjesnaca. Evo vam dovoljno razloga da SAD nikada pa niti u snu neče napasti Iran. Vi se mozete smijati sa ča mcima koliko hočete ali njih radar ne vidi, pa mogu biti i od iverice, feroplasta, plastike, dovoljno da moze ispaliti svaki makar jednu raketu pa i torpedo. Zasičenje je ključ a vjerujem da imaju i taktičku nuklearnu bojevu glavu več postavljenu na strateške pozicije.… Čitaj više »

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI