Više od polovine Amerikanaca želi da Tramp bude pomilovan

Trump
18 komentara

Više od polovine Amerikanaca vjeruje da bi bivšeg američkog predsjednika Donalda Trumpa trebalo pomilovati ako bude osuđen i poslan u zatvor zbog navodnog lošeg rukovanja povjerljivim papirima, pokazala je anketa.

Mjesečno istraživanje Centra za američke političke studije na Harvardu (CAPS), Harris Poll i HarrisX, koje je objavljeno u petak, pokazalo je da 53% birača koji su pitali, uključujući 80% republikanaca, smatra da Trampa treba pomilovati “u interesu nacionalnog jedinstva”.

Bivši američki predsjednik optužen je prošle sedmice po 37 tačaka krivičnih djela, ali izgleda da su Amerikanci podijeljeni 51% prema 49% u pogledu toga da li je to razlog da se povuče iz utrke za Bijelu kuću sljedeće godine.

Istovremeno, 58% ispitanih smatra da je pravni slučaj protiv Trumpa jak. Ovog stava ima 85% demokrata, 60% nezavisnih i 30% republikanaca, prema studiji.

Da su izbori održani sada, Trump bi pobijedio sadašnjeg američkog predsjednika Joea Bidena za 45% prema 39%, također pokazuje anketa.

“Amerikanci su i dalje politički podijeljeni 50-50, ali samo oko 100% nije zadovoljno smjerom zemlje, ekonomijom i njihovim političkim liderima”, rekao je Mark Penn, kodirektor Harvard CAPS / Harris Poll. “Bidenovo odobrenje je zamrznuto uprkos dogovoru o gornjoj granici duga i oporavku tržišta dionica; ipak, Trumpovi brojevi su također nepokolebljivi nakon federalne optužnice bez presedana.”

anketaSADSudjenjeTrump
Pretplatiti se
Obavijesti o
18 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Emiliano Zapata
10 mjeseci prije

Navlacenje naroda da je on bolji izbor od Bidena a to vam je ko da birate ocete da vam neki transgadan uvali krastavac ili klip kukuruza odostraga…

Schwarze Hunderte
10 mjeseci prije

Namjesto pomilovanja – dobit će —- GRAĐANSKI RAT 😎. Dobro za planet 😁🍸

tihobl
10 mjeseci prije

I Mladen bi da ga pomiluje.

Max
10 mjeseci prije

On čak i iz zatvora može voditi državu.

Martin
10 mjeseci prije

Pomilovan od čega? Zbog lažnog podmetanja od strane (Bidenove administracije – i ostalih korumpiranih demokrata). Pa Trump je nešto najbolje što se moglo dogoditi za Ameriku i ostali svijet. Treba se moliti za njega jer samo nas on može spasiti od globalističke gamadi (elite) koja nas želi uništiti (smanjiti populaciju)…

Ivek
10 mjeseci prije

On je isto bio za cjepiva. Moraš bit kreten da ga podržavaš.

nessy
10 mjeseci prije

Iako se krimosi cesto vade na “politicki progon”, ovaj postupak protiv Trumpa je upravo to. Trump je ipak uznemirio duhove u USA politici i ovo je nacin da ga maknu iz utrke za predsjednika. Od svih do sada najavljenih kandidata, Trump kakav-takav bi bio najbolji i za US i za svijet.

nessy
10 mjeseci prije

Smijesno je kako se ljudi pale na Trumpa, kao da je on neki spasitelj. Cinjenica je, u gomili losih izbora, on je najmanje los izbor, i to je nesto najpozitivnije sto se za njega moze reci. Pohlepni i gramzivi kapitalist (kao i ostali), sa hrpom karakternih mana, Egocentrik, sociopat, varalica, nepotist koji u svemu tome ne vidi nista lose. I jos je on najbolji izbor… “Prokleta je Amerika i zlato sto sja…”. Nekada, kad sam bio dijete i tinejdzer oni su bili svetionik svega dobrog (barem je bila takva percepcija), ali odavno je svakome a pola mozga jasno da su prokurvali sve ideale za koje se tako glasno zalazu. Nekada “obitelj, zastava i pita od jabuka”. Danas, LGBT, imperijalizam i totalna kontrola. Fuj! Ili pljuc, kako bi rekao @zadranin, kojeg nema odavno. Zasto ga nema, zna li itko?

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI