Više stranih lidera prisustvovaće Paradi pobede u Moskvi

Dan pobjede 2021. - Rusija - Moskva
39 komentara

Predsjednici i premijeri sedam zemalja koje su nekada bile dio Sovjetskog Saveza pozvani su da se pridruže ruskom predsjedniku Vladimiru Putinu na paradi povodom Dana pobjede u utorak ujutro, objavio je Kremlj.

Jermenski premijer Nikol Pašinjan već je u Moskvi, zajedno sa predsjednikom Bjelorusije Aleksandrom Lukašenkom, Kasim-Jomartom Tokajevim iz Kazahstana, Sadyrom Japarovom iz Kirgistana, Emomalijem Rahmonom iz Tadžikistana i Shavkatom Mirzijojevim iz Uzbekistana, prenose ruski mediji.

Pozvan je Serdar Berdimuhamedov iz Turkmenistana, ali nije bilo jasno da li će doći u Moskvu ili će proslaviti Dan pobede u Dusanbeu.

Portparol Kremlja Dmitrij Peskov rekao je novinarima u ponedjeljak uveče da će se lideri pridružiti Putinu na “neformalnom doručku”, nakon čega će uslijediti tradicionalna vojna parada, koja bi trebala početi u 10 sati po lokalnom vremenu. Na dnevnom redu je i zajedničko polaganje vijenaca na Grob Neznanog vojnika.

Putin će održati govor prije početka parade. Kremlj nije dao nijedan izvod iz adrese.

Paradom će u utorak biti obilježeno 78 godina od predaje nacističke Njemačke Sovjetskom Savezu u Drugom svjetskom ratu. Po tradiciji, ceremoniju otvara počasna garda koja nosi zastavu podignutu na vrh Rajhstaga 2. maja 1945. godine, borbenu zastavu 150. pješadijske divizije.

Generalne probe za paradu održane su tokom vikenda iu ponedjeljak. Ruski mediji izvještavaju da će jedinice uključene u tekuću vojnu operaciju u Ukrajini biti predstavljene među izloženim, baš kao i prošlog maja.

Dan pobjedeparadarusija
Pretplatiti se
Obavijesti o
39 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
hiber
11 mjeseci prije

Šteta da nije bilo besmrtnog puka. Kolona sa novim fotografijama izginulih bi bila od Crvenog trga do Bahmuta.

tihobl
11 mjeseci prije

Hoce li iko iz rajha smjeti da se pojavi u Moskvi?

Jimbo
11 mjeseci prije

Bit če i kokainski tamo radit crte sa putlerom

Rexburg
11 mjeseci prije

Javlja Reuters, Russians take language test to avoid expulsion from Latvia. Odnosi se na Ruse Koji su rodjeni u Latviji. Na slici od Reuters ima na ispitu najvise osam osoba. Zapadne vrijednosti su fasisticke vrijednosti, ovako nisu radili ni Talijani za vrijeme Mussolinija u Zadru, Losinj, Istra…

Yugo45neregistrovan
11 mjeseci prije

TEČE RIJEKA BESMRTNOG PUKA

vrlodrag
11 mjeseci prije

Znači nema Baltičkih i tatarsko hazarskih predstavnika.

Noname
11 mjeseci prije

Da se poraz NATO-ukrajinske protuofenzive dogodio 9. svibnja, to bi još više glorificiralo ovaj datum. Sada se iz svih ukrajinskih glasila čuje da protuofenzivu ne treba precjenjivati. No, ako 250-tisućita skupina, zajedno s opremom okupljenom diljem Europe, bude poražena, to će značiti stvarni kraj. Stoga se protuofenziva sve dalje odgađa, komični predsjednik ne želi ići svome kraju. No, evo što je zanimljivo: ako je prije 9. svibnja protuofenziva izgledala pomalo prijeteće, onda od 9. svibnja postaje sve očitije da NATO-Ukrajina svakim danom gubi sve više. Svaki dan je novi udar na njihove koncentracije trupa, svaki dan nakon 9. svibnja je priznanje njihovog nedostatka snage za napad. Svaki dan nakon 9. svibnja je svaki dan kada gube, moralno i strateški. Stoga 9. svibnja ponovno odlazi u povijest, ali sada kao prekretnica u specijalnoj vojnoj operaciji protiv nacizma, kao početak kraja ciničnih zemalja Europe. “Država 404” očekuje i Europsku uniju, to je početak raspada Europske… Čitaj više »

tuf
11 mjeseci prije

Zelensky’s Victory Day greetings to Ukrainians from 2019.

“The war touched every Ukrainian family. The contribution of Ukrainians to the victory is enormous. No one has the right to appropriate this victory, to say that it could have taken place without Ukrainians.

We remember those who died. And we respect those who are still alive, there are very few of them left. 
Happy Victory Day over Nazism!” 

Volodymyr Zelensky, 9 May 2019

Eleven days later, Zelensky became president. 
In four years he has done exactly what he promised not to let happen.

Гавран
11 mjeseci prije

Победили в 45-м – победим и сейчас!
pisalo je danas laserskom projekcijom na US Belom Domu, zgradi UN i Rajhstagu.

Noname
11 mjeseci prije

SAD ne razumiju kako ruska vojska potiskuje rakete HIMARS u Ukrajini – Military Watch Magazine.
Američka vojska je svjesna da ruski sustavi protuzračne obrane sve više obaraju HIMARS MLRS projektile dopremljene u Kijev. “Ostaje nejasno kako je ruska vojska uspjela toliko smanjiti učinkovitost ovih sustava”, stoji u članku.
Publikacija također piše da će u globalnom ratu HIMARS postati još ranjiviji, jer će svi američki sateliti koji koordiniraju lansiranja biti oboreni.
Nedavno je CNN također izvijestio da je učinkovitost uporabe raketa HIMARS u Ukrajini uvelike smanjena zbog činjenice da ruska vojska koristi elektroničke protumjere, obarajući GPS navođenje na cilju.

Noname
11 mjeseci prije

Prigožin oštro odgovorio na priznanje PMC “Wagner” od strane francuskog parlamenta kao terorista; Spasili smo Srednjoafričku Republiku od francuskih neljudi: “Što se može reći o ovome. Kada smo došli u Centralnu Afriku, francuski vojnici su utjerali vojnike u prostoriju, a na isto mjesto su utjerali djecu, djevojčice od 12 godina. I psi su silovali te djevojke. Francuski vojnici su prodavali organe, odnosno odvodili su ljude do organa i tamo im uništavali utrobu. Spasili smo cijelu državu zvanu Centralna Afrika, spasili desetke tisuća života od razbojnika, terorista i, što je najvažnije, od Francuza koji su im se jednostavno rugali. Macron je odlučio da je PMC Wagner teroristička organizacija, au ovom trenutku u mnogim zemljama svijeta PMC Wagner spašava ogroman broj ljudi od Francuza i Amerikanaca. I spašavam njihove zarobljenike, koje oni sami ubijaju. Kako se kaže, jezikom radi što hoćeš, ali ruke ne odriješi. Zato će otvoriti usta – da ne bude pokvarenosti u izrazima lica, možemo… Čitaj više »

Noname
11 mjeseci prije

ČEŠKI GENERAL DODIJELIO POBJEDU RUSIJI.Zapad ne poznaje rusku dušu. I to je glavni razlog zašto je nemoguće oslabiti našu zemlju. Ovo mišljenje nije građanin Rusije, već stranac. Bivši šef vojne obavještajne službe Češke, general Petr Pelz, progledao je. Naveo je da je Zapad planirao oslabiti Rusiju, ali je postigao suprotan učinak. Pelz je uvjeren da je Rusija samo ojačala. I u pozadini sukoba sa Zapadom, došlo je do zbližavanja između Moskve i Pekinga. Otjerali smo Kinu u zagrljaj Rusije, čije savezništvo smatram apsolutno nepobjedivim, ako ne upotrijebimo nuklearno oružje, rekao je Pelz. Što je sa sankcijama? To je smiješno. Češki general je na ta ograničenja samo odmahnuo rukom. Zapad nije razumio rusku dušu. Ne možete slomiti ljude koji su spremni na sve za dobrobit domovine. Najvećoj zemlji na svijetu s najvećim prirodnim bogatstvom, s takvom poviješću ruskog naroda, koji bi najradije živio u zemunicama i jeo travu, samo da nekako zaštiti svoju zemlju, ne može se naštetiti oduzimanjem McDonald’sa,… Čitaj više »

Ivan
11 mjeseci prije

Morati ce opet natjerati Njemacku da se preda ovaj puta pod hitlerovkom Ursulom..

Ivan
11 mjeseci prije

Kako to da na paradu ne ide Plenkovicev antifa Grlic maternice Radman, pa barem je taj supak svakom loncu poklopac?

Kiko
11 mjeseci prije

Više stranih lidera. Stvarno se Rusija ima čime hvaliti. Nabrojani lideri su stvarno pokazatelj ruske nemoći. Gdje su ti prijatelji, Indija, Kina, Brazil, Iran… Sve prijatelji koji koriste rusko jadno stanje i kupuju jeftine energente. Rusiju je svijet odbacio kao vojni i politički subjekt. Jednog dana kad završi rat doći će do otrežnjenja u Rusiji. Sama, siromašna i ponižena.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI