WaPo tvrdi da će Velika Britanija progoniti Gretu Thunberg

Greta Thunberg
24 komentara

Policija je optužila švedsku klimatsku aktivisticu nakon što je prosvjedovala ispred konferencije o nafti i plinu

Švedskoj ekološkoj aktivistici Greti Thunberg rečeno je da se treba na sudu sudom u Velikoj Britaniji, nakon što je uhićena na klimatskom prosvjedu ispred konferencije o nafti i plinu u Londonu u srijedu, izvijestio je Washington Post. Thunberg, 20, optužena je za “nepoštivanje uvjeta nametnutog prema odjeljku 14 Zakona o javnom redu”, pišu novine, pozivajući se na izjavu londonske metropolitanske policije poslanu e-poštom. Aktivist je pušten uz jamčevinu i trebao bi se pojaviti pred prekršajnim sudom u Westminsteru 15. studenog. Prije njezina uhićenja, Thunberg i drugi prosvjednici blokirali su ulaz u hotel u luksuznoj londonskoj četvrti Mayfair gdje se događaj održavao, uzvikujući “stop zaradi od nafte”!

Izvršni direktor Good Law Practice, Lochlinn Parker, rekao je za Washington Post da je britanska policija dobila više ovlasti i spremna ih je koristiti, što je dovelo do “značajnog porasta uhićenja”. Thunberg bi se mogla suočiti s novčanom kaznom do 2500 funti (oko 3000 dolara) ako se proglasi krivim, istaknuo je. Za usporedbu, kazne za slične prekršaje u njezinoj rodnoj Švedskoj bliže su 200 dolara.

Uhićenja na javnim prosvjedima očito su postala rutina za Thunberg. Aktivistkinja za zaštitu okoliša je ove godine dva puta optužena i novčano kažnjena u Švedskoj, gdje su ona i kolege aktivisti iz grupe Reclaim the Future blokirali cestu koja se koristi za transport nafte. Također je bila privedena u Njemačkoj jer je prosvjedovala protiv rušenja sela kako bi se napravio prostor za rudnik ugljena, te u Norveškoj jer je zahtijevala uklanjanje 151 vjetroturbine s pašnjaka za sobove.

Dok su joj se dugo divili u liberalnim medijima, drugi su mladu klimatsku aktivisticu kritizirali zbog njezinih postupaka i zahtjeva za radikalnim promjenama u raznim industrijskim sektorima. U ožujku su poljski rudari organizirali lažni sprovod za Thunberga u znak prosvjeda protiv direktive EU-a o emisijama za koju tvrde da bi mogla dovesti do zatvaranja većine rudnika ugljena u zemlji. Unatoč nedostatku specifičnih ekoloških politika, Thunberg je poznata po podizanju svijesti javnosti o klimatskim promjenama diljem svijeta, a nominirana je za Nobelovu nagradu za mir svake godine između 2019. i 2023.

Greta ThunbergKlimatski aktivistiUK
Pretplatiti se
Obavijesti o
24 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Ico
6 mjeseci prije

greta & greteni
Davor Štern: ” Ako bi sada 2023.g. kupovao novi auto, odabrao bi auto ili auto na benzin ili na diesel !”
Pametnome dosta!

tihobl
6 mjeseci prije

Kako brzo reaguju – Greta podrzi palestince i odmah stize reakcija.

onaj najglu...Dalton
6 mjeseci prije

A vidite Kolumbiju, tamo izvoz nafte smanjuju, da je u Londonu iz sveg glasa drečala Greta Thunberg…

P.S.
U Kolumbiji, kokain će prestići naftu i postati glavna izvozna roba…
Prema našim procjenama, prošle godine su prihodi od izvoza nafte bili u iznosu od 19,1 milijardi dolara, a od izvoza kokaina skočili na 18,2 milijarde dolara, a trend trgovine kokainom stalno raste… tvrdi Bloomberg Economics

Max
6 mjeseci prije

Za k.. i Greta i Angli.

Jomla
6 mjeseci prije

Ponekad sam zabezeknut kakvi sve likovi kisik i hranu pretvaraju u ugljični dioksid i metan… c-c-c… 😛

Nebitno
6 mjeseci prije

Glupaca ce u zatvoru pofafati vise penisa (na silu) nego drolja u Amsterdamu

Ivan Bgd
6 mjeseci prije

“Thunberg je poznata po podizanju svijesti javnosti o klimatskim promjenama diljem svijeta…” A cuo sam informacije (nisam proveravao), da je zemlja danas 2 st C hladnija nego u 17 veku, i 4 st C hladnija nego pre 2000 godina! Pristalice agende o globalnom zagrevanju ne zele da se o tome bilo sta zna, jer ne odgovara njihovim planovima za uvodjenje karbonskog otiska svakog pojedinca, i naravno placanja poreza i taksi za prekoracenje propisanih i dozvoljenih kolicina (naravno da ne govorim o domacim zivotinjama – ljudi koji zive na selu i imaju svoje izvore hrane bice toliko optereceni takasma i porezima da im se nece isplatiti da samostalno proizvode hranu, vec ce se preorjentisati na insekte i vestacko meso svetog Bila Gejtsa)… Naravno, kao i uvek, niko ne brine zbog toga, svi kazu da to nikad kod nas nece doci, samo uredno su pobili svinje zbog “svinjske kuge”, a sad ce… Čitaj više »

goran
6 mjeseci prije

gretice koliko ti je platio klaus smrad?

Čudan lik
6 mjeseci prije

Neznam da li ste primjetili jedan detalj???
NIJEDAN “zaštitnik” okoliša ne prosvjeduje zbog onečišćenja planete korištenjem raznih vrsta eksploziva i municije. Naftu i plin, kojeg svi koristimo, treba ukinuti ali ratove i oružje, očito – ne!!

Za tetu Gretu imam raketu.
6 mjeseci prije

Maskota agende ‘Klimatske promjene’,
Domaća životinja Klausa Švaba.

Necjepljeni Kokot
6 mjeseci prije

Zašto stavljate njezinu sliku od prije 10 gd ?

hiber
6 mjeseci prije

Greta se upisala u Islamski jihad. Sada je pozitivna.🤣🤣🤣

Tim
6 mjeseci prije

Naravno, punoljetna je.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI