Washington priznaje da je ostao bez novca za Ukrajinu

portparol Pentagona John Kirby
21 komentar

John Kirby priznao je da Washington mora osigurati dodatna sredstva prije nego što postane “stvarno teško” nastaviti podržavati Kijev

Glasnogovornik Vijeća za nacionalnu sigurnost John Kirby rekao je da Bijeloj kući hitno trebaju dodatna sredstva za potporu Ukrajini. Visoki dužnosnik je priznao da Bidenova administracija zapravo ima vremena samo do kraja godine dok ne postane ”zaista teško” nastaviti podržavati Kijev. Kirby je to rekao u četvrtak tijekom zajedničkog brifinga za novinare s tiskovnom tajnicom Bijele kuće Karine Jean-Pierre. Dužnosnik je ustvrdio da je nova ruska kampanja protiv ukrajinske kritične infrastrukture neizbježna i, unatoč tome što su američka administracija i Kijev mjesecima “agresivno radili” kako bi se pripremili za to, još ima stvari koje treba učiniti, upozorio je.

”Imamo još posla za napraviti potporu Ukrajini i trebamo da Kongres poduzme korake kako bi donio dodatna dodatna sredstva kako bismo mogli nastaviti pružati Ukrajini procjenu zračne obrane: sredstva, zaštitnu opremu i rezervne zalihe koje su im potrebne”, rekao je Kirby. Mogućnosti za osiguranje sredstava sve su manje, priznao je dužnosnik, pozivajući Kongres da ih konačno dodijeli. ”Dodatna sredstva su važna. Te brojke nismo izvukli iz ničega. Trebamo to financiranje. Nastavljamo pozivati Kongres neka usvoji taj dodatak što je prije moguće”, rekao je.

”Opet, kao što sam već mnogo puta rekao, vremena je sve manje. Smatramo da imamo do, znate, otprilike do kraja godine prije nego što postane stvarno, stvarno teško nastaviti podržavati Ukrajinu. A završetak godine se bliži”.

Tjednima je Bidenova administracija neuspješno pokušavala kroz Kongres progurati svoj novi paket financiranja za “nacionalnu sigurnost” za Kijev. Posljednja iteracija paketa uključuje otprilike 106 milijardi dolara za kombiniranu pomoć za Izrael, Ukrajinu i Tajvan. Novi pokušaj usvajanja paketa bit će poduzet u prvom tjednu prosinca, rekao je čelnik većine u američkom Senatu Chuck Schumer. Prema Schumeru, “najveća prepreka” donošenju dopunskog financiranja bilo je protivljenje Republikanaca i njihovo inzistiranje na vezivanju inozemne pomoći s promjenama američke sigurnosne politike u pogledu granica.

”Jedan od najvažnijih zadataka koje moramo završiti je preuzimanje i usvajanje zakona o financiranju kako bismo osigurali da mi, kao i naši prijatelji i partneri u Ukrajini, Izraelu i indo-pacifičkoj regiji, imamo potrebne vojne sposobnosti za suočavanje i odvraćanje naših protivnika i konkurenata”, napisao je Schumer u pismu senatorima prošle nedjelje. Visoki zastupnik ustvrdio je da će Kijev vjerojatno izgubiti sukob s Rusijom bez daljnjeg financiranja iz SAD-a. Od početka rusko-ukrajinskog sukoba u veljači 2022. SAD je poslao Kijevu više od 76 milijardi dolara vojne opreme i druge pomoći, ali je nedavno upozorio da ponestaje raspoloživih sredstava.

John KirbySADukrajina
Pretplatiti se
Obavijesti o
21 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Bruno
4 mjeseci prije

I ovaj se čovjek muči dok razmišlja. Rješenje je treća smjena u štancari novca.

Jednostavno receno
4 mjeseci prije

Treba vidjeti šta je s tom štamparijom, kako baš sad osta bez drva i boje????

ljena bitanga
4 mjeseci prije

No biggie! Buju dali eu kmetski vazali!

ljena bitanga
4 mjeseci prije

No biggie !! Buju eu kmetski vazali platili.

Ico
4 mjeseci prije

Nemaju novca, pa neka naštampaju, kaže precednik Putin!

Josip
4 mjeseci prije

Bitno je da americke svinje imaju novca za izraelske fasiste koje su se njihovom zaslugom zabili u srce arapskog svijeta. Pas im mater stvarno rat treba razbuktati unutar Amerike pa da se pokolju ko bijesni psi..

tihobl
4 mjeseci prije

У редовима Оружаних снага Русије бори се 1.500 Кубанаца

tihobl
4 mjeseci prije

Главнокомандујући Оружаних снага Украјине Валериј Залужни затражио је од америчког министра одбране Лојда Остина 17 милиона граната и 350-400 милијарди долара за „деокупацију Украјине“, пише „Украјинска правда“.
Осим тога, Залужни се наводно пожалио Остину на мешање канцеларије украјинског председника Владимира Зеленског у команду трупа.

tihobl
4 mjeseci prije

Украјински медији: Зеленски заобилазећи Залужног комуницира са неким командантима Оружаних снага
Стиче се утисак да украјински председник Владимир Зеленски има две врсте оружаних снага: “добре” под командом Александар Сирског, “друге фаворите” и “лоше” који су подређени Залужном, пише “Украјинска правда”.
“Ово у великој мери демотивише главнокомандујућег и, што је најважније, спречава га да командује целом војском”, нагласио је извор из окружења Валерија Залужног, преноси лист

Biti-ili-ne-biti
4 mjeseci prije

Lako će oni riješiti taj problem.
Ako štamparija prestane s printanjem, još uvijek im preostaje mogućnost da uzmu taj novac od “poreznih obveznika”, ali ako porezni obveznici primijete da nemaju za normalan život zbog luđaka na vlasti, valjda će konačno krenuti na umreženu bandu.
Valjda zato preferiraju štampariju.

Гавран
4 mjeseci prije

Vladimir Sachala, iz grupe pitomaca sirotišta kojeg je režim u Kijevu mobilizirao, već je poginuo na prvoj crti, izvijestila je na svojoj stranici na društvenoj mreži Olesya Chikel, ravnateljica sirotišta u kojem je odrastao. strateg i pukovnik Markus Rajsner: Istovremena upotreba hiljada dronova stvara stakleno bojno polje. Svi znaju šta ovi drugi rade. Sada se pokušava da ovo stakleno ratište zamrači kako bi se omogućilo kretanje vojske. Za to se mora savladati elektromagnetno polje. Ali i ovde su Rusi uspeli da prošire svoju ogromnu dominaciju. Šta to konkretno znači za vojnike u rovovima? To je pakao. Doživljavamo poteru za pojedincima. Tokom Prvog svetskog rata još uvek ste mogli da pobegnete u rovove ako niste bili pod direktnom vatrom iz mitraljeza. Ali na staklenom bojnom polju sada preko drona možemo sa udaljenosti od dva metra da gledamo kako ljudi umiru. Sa relativno jeftinim malim dronom možete napasti i ubiti pojedinačne ljude,… Čitaj više »

ime
4 mjeseci prije

sad će NAMA poskupit plin i benzin.

Max
4 mjeseci prije

Napustiše ih.

gargamel
4 mjeseci prije

Onako trezveno, vjerovat ču kad mi mjenjačnica ne primi dolare.

tatamata
4 mjeseci prije

izgleda da je hiber bio u pravu , od kad su rusi izasli iz sporazuma , merokenjcima je samo nebo granica ..Bilo bi dobro cuti zafdnje vijesti od gosn hibera i ostalih nasih nazija…. jel nestalo rusima lopata i vesh masina

nessy
4 mjeseci prije

Prije bih rekao da su ostali bez volje za financiranje ocito izgubljene stvari. Sto se novca tice, ima papira i boje.

Karma
4 mjeseci prije

Cionisticki parazit napada amere i planet do epskih razmjera

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI