World Health Org., odnosno Svjetska zdravstvena organizacija, želi svjetski sustav nadzora, veće ovlasti nad nacijama i dodatne milijarde u financijskim sredstvima

SZO - Svjetska zdravstvena organizacija
29 komentara

Svjetska zdravstvena organizacija (WHO, odnosno SZO), pobornik pobačaja, objavila je izvještaj u kojem poziva na dopuštanje većih ovlasti za sebe u zemljama širom svijeta, na svjetski nadzorni sustav, kao i na nove milijarde dolara koje želi.

U izvještaju, koji je objavljen ovog mjeseca pod naslovom COVID-19: Make it the Last Pandemic (odnosno, COVID-19: Neka to bude posljednja pandemija), skupina nazvana “Neovisno vijeće” koju je osnovao SZO, analizirala je svjetski odgovor na virus iz Wuhana i uputila snažnu poruku prema međunarodnim promjenama. Oni govore: “Naša je poruka glasna i jasna: nema više pandemija. Ako taj cilj ne shvatimo ozbiljno, osudit ćemo svijet na uzastopne katastrofe.”

“Na temelju svoje dijagnoze o tome što je pošlo po zlu u svakoj fazi odgovora na COVID-19, vijeće daje sedam preporuka, koje su usmjerene na to da buduće izbijanje virusa ne postane pandemija. Svaka je preporuka izravno povezana s dokazima onoga što je pošlo po zlu. Ako želimo uspjeti svaka od ovih preporuka mora se provesti u cijelosti.”

Supredsjedateljica vijeća je časna sutkinja Helen Clark, bivša premijerka Novog Zelanda i Ellen Johnson Sirleaf, bivša predsjednica Liberije i nobelovka. Vijeće uključuje jedanaest drugih profesionalaca iz cijelog svijeta.

Patrick Wood, glavni urednik Technocracy News rekao je za Life Site News da se preporuke izvješća koje treba provesti, odnose na to da “najviši politički vođe svake nacije trebaju u konačnici postati marionete SZO-a, kad god SZO odluči proglasiti pandemiju.”

“SZO nije i nikada nije bio neovisan,” nastavio je Wood. „Umjesto toga, radi se o agenciji Ujedinjenih naroda, koja je podređena svojoj ideologiji. Traži dodatnu vlast nad narodima i potreban joj je novac da bi tu vlast prakticirala. Nitko ne govori o sprječavanju širenja virusa, pa je poziv za većim financiranjem u najboljem slučaju lažan. Nakon što su pridonijeli trenutnoj krizi, žele spriječiti sljedeću?”

Wood je za Life Site News rekao da je “potpuni nadzor” “sveti gral” agende “održivog razvoja”, za koju kaže da se također može opisati kao “tehnokratska” agenda.

“Ovo je brzi lanac opskrbe za velike farmaceutske kompanije, kako bi one mogle svoja cjepiva genske terapije proslijediti općenito neinformiranom stanovništvu svijeta”, dodao je Wood.

Što se tiče takozvanog “Neovisnog vijeća”, Wood je rekao:

„Vijeće od jedanaest daleko je od „neovisnog“. Dva člana su povezana s elitističkom Trilateralnom komisijom, dva s agencijama Ujedinjenih naroda, jedan član Komunističke kineske stranke, bio je čelna osoba i tijekom izbijanja Covida-19 u Kini i svi oni podržavaju ideologiju UN-a. Prema mojim saznanjima i proučavanjima, kada Ujedinjeni narodi pozivaju na “neovisna” ili na kojekakva vijeća “visoke razine”, time signaliziraju upravo suprotno. Ti elitistički ideolozi, članovi takvih vijeća uvijek i samo promiču jedno: Održivi razvoj u svim oblicima i kontrolu nad društvom.

Tijekom svog rada od rujna prošle godine vijeće govori o ”ispitivanju stanja spremnosti za mogućnosti pandemije prije COVIDA-19,”  kao i svjetske odgovore na COVID-19.

Oni pritom navode:

„Svijet si ne može priuštiti da se usredotoči samo na COVID-19. Mora naučiti iz ove krize i planirati sljedeću. U suprotnom, dragocjeno vrijeme i zamah će biti izgubljeni. Zbog toga su naše preporuke usmjerene na budućnost. COVID-19 je bio užasan poziv za uzbunu. Dakle, sada se svijet mora probuditi i obvezati se na jasne ciljeve, dodatne resurse, nove mjere i snažno vodstvo, kako bi se pripremio za buduće pandemije. Ovo nam je bilo upozorenje.“

Svjetski neuspjeh

U sažetom dokumentu cjelokupnog izvještaja od 7 stranica, autori izvješća navode da je “početno izbijanje bolesti postalo pandemija kao rezultat praznina i propusta u svakom kritičnom trenutku pripravnosti i odgovora na COVID-19.”

Prema sažetom izvješću, ti su nedostaci uključivali “neadekvatno financiranje i ispitivanje spremnosti na pandemije, unatoč sve većem postotku pojava zoonotskih bolesti.”

Autori izvještaja kažu da je Kina “brzo uočila neobične slučajeve upale pluća nepoznatog podrijetla”, ali da su postupci prema Međunarodnim zdravstvenim propisima bili prespori. Dalje, zemlje nisu djelovale dovoljno brzo s “agresivnom strategijom suzbijanja”, nego su pristupile pristupu “pričekaj i vidi.”

Kako se virus širio, SZO je, pokušavajući pružiti podršku zemljama kroz savjete i smjernicama, otkrio da su “države članice ovlastile agenciju na izvršavanje posla koji se od nje zahtijevao.”

“Spremnost je bila nedovoljno financirana, a financiranje odgovora presporo,”tvrde članovi Vijeća. Rezultat su, objašnjavaju, “širenje nejednakosti u pogledu utjecaja na žene te ranjivo i marginalizirano stanovništvo.”

Svjetske preporuke

Sažeti izvještaj završava sa sedam preporuka koje će, ako se odmah reagira (do jeseni 2021.), promijeniti način na koji se svijet nosi s epidemijama virusa. Ponavljam njihovu snažnu želju za time da se sve preporuke ”u potpunosti primijene.”

Preporuke se uglavnom usredotočuju na povećanje ovlasti i moći SZO-a i znatno povećanje količine novca, koji im se daje godišnje.

Svjetske preporuke, koje oni preporučuju, su:

  • “Podizanje spremnost za pandemiju i odgovor na najvišu razinu političkog vodstva.” To bi uključivalo uspostavljanje “Vijeća za svjetske zdravstvene prijetnje.”
  • “Jačati neovisnost, autoritet i financiranje SZO-a.” To bi uključivalo povećanje naknada država članica kako bi se pokrilo 2/3 SZO (u 2019. pristojbe država članica činile su 51 % proračuna). Nadalje, ojačale bi se ovlasti i neovisnost glavnog ravnatelja i uključivale bi “jedan mandat na sedam godina bez mogućnosti ponovnog izbor.” Nadalje, SZO bi se ovlastio”na preuzimanje vodeće uloge, ovlasti sazivanja i koordinirajućih uloga u operativnim aspektima hitnog odgovora na pandemiju, no da u većini slučajeva, SZO ne mora preuzeti odgovornost za nabavu i zalihe.”
  • “Ulaganje u spremnost odmah kako biste spriječili sljedeću krizu.” Vijeće poziva vlade na ažuriranje svojih planova kako bi ispunile mjerila postavljena od strane SZO, što uključuje da odvojene države međusobno dovršavaju međusobne ocjene o svojoj pripremljenosti za pandemiju, “kao sredstava odgovornosti i načina učenja o spremnosti među zemljama”. Izvješće također preporučuje da Međunarodni monetarni fond (MMF) svake godine provodi procjenu svake zemlje u pogledu njihove spremnosti.
  • “Novi okretan i brz nadzorni sustav informacija i upozorenja.” SZO treba uspostaviti “novi svjetski sustav nadzora, zasnovan na punoj transparentnosti svih strana, koristeći najsuvremenije digitalne alate za povezivanje informacijskih centara širom svijeta, uključujući nadzor zdravlja životinja i okoliša, s odgovarajućom zaštitom prava ljudi.” To uključuje “izričite ovlasti na trenutačno objavljivanje informacija o epidemijama s pandemijskim potencijalom, bez potrebe za prethodnim odobrenjem nacionalnih vlada i ovlast za istraživanje patogena s pandemijskim potencijalom…“ Uz svjetski nadzor, Vijeće nadalje preporučuje da se glavnom ravnatelju daju ovlasti za djelovanje iz opreza. “Pristranost trenutnog sustava pandemijskog uzbunjivanja usmjerena je prema neaktivnosti, koraci se mogu poduzeti samo ako ih zahtijeva težina dokaza. Ta bi pristranost trebala biti obrnuta: mjere predostrožnosti treba poduzeti na pretpostavljenoj osnovi, osim ako dokazi pokazuju da to nije potrebno.”
  • “Uspostaviti unaprijed dogovorenu platformu za alate i zalihe.”
  • “Prikupiti novo međunarodno financiranje za pripravnost i odgovor na pandemiju.” Vijeće ovdje predlaže da zemlje širom svijeta, ne samo povećaju članarinu SZO-u, nego da rade i na prikupljanju dodatnih “5-10 milijardi USD godišnje za financiranje pripravnosti,” tako da SZO može raspodijeliti 50-100 milijardi USD, ako je potrebno.
  • “Nacionalni koordinatori pandemije imaju izravnu liniju do šefa države ili vlade.” Svaka država trebala bi imati nacionalnog koordinatora pandemije, koji će imati moć upravljanja koordinacijom vladinog odgovora pod vodstvom SZO-a. Također, svaka država “trebala bi provoditi multi-sektorske vježbe aktivne simulacije godišnje.” Ove bi simulacije trebale biti s različitim populacijama kako bi se osiguralo da ljudi ostanu odgovorni i da znaju kako reagirati onako kako se od njih očekuje.

Takozvano „Neovisno vijeće“ nudi raspored za trenutne mjere. Do rujna 2021. SZO želi da zemlje s razvijenim „cjevovodom za cijepljenje“ počnu slati najmanje milijardu doza zemljama s nižim dohotkom. Odmah preporučuju da SZO preuzme odgovornost za izradu karte i nacrta djelovanja koji bi vodio svijet do ukidanja pandemije virusa iz Wuhana, uz hitno povećavanje testiranja na virus u zemljama s niskim i srednjim prihodima. Nadalje, budući da je 19 milijardi američkih dolara potrebno za kupnju i razvoj više cjepiva, kako bi se cijepile sve zemlje sa srednjim i nižim dohotkom, oni zahtijevaju da države G7 odmah odvoje 11,4 milijarde američkih dolara.

Jasno je da ovo izvješće nema nikakve informacije o analizama utjecaja ovakvih preporuka na društva svijeta. Nadalje, jasna implikacija iz dokumenta jest da SZO vjeruje da do sada nije pogriješio u svom odgovoru na COVID-19. Izvješće ne sadrži analizu utjecaja svjetskog odgovora na COVID-19 na mala poduzeća, srednju klasu, mentalno zdravlje ljudi, obrazovanje djece, zdravlje građana, kršenje osobnih prava ili pak ogromne dugove, koji su nastali zbog ulaganja milijardi dolara u razvoj i kupovinu cjepiva i zbog drugih troškova povezanih s COVIDOM-19.

svjetska zdravstvena organizacijaUSDwho
Pretplatiti se
Obavijesti o
29 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
ledeno doba
2 godine prije

“..„Vijeće od jedanaest daleko je od „neovisnog“. Dva člana su povezana s elitističkom Trilateralnom komisijom, dva s agencijama Ujedinjenih naroda, jedan član Komunističke kineske stranke, bio je čelna osoba i tijekom izbijanja Covida-19 u Kini i svi oni podržavaju ideologiju UN-a.”

još jedan dokaz da kineska kabala od početka plandemije surađuje sa američko-zapadnom kabalom

ledeno doba
2 godine prije

“Supredsjedateljica vijeća je časna sutkinja Helen Clark, bivša premijerka Novog Zelanda”...

bila je jedna od kandidata za glavnog tajnika kabalinog UN-a, prije 4 godine, zajedno sa Vesnicom Pusić, Igorom Lukšićom iz Crne Gore, Srđanom Kerimom iz Makedonije… Irinom Bokovomi iz Bugarske… Antonionom Guterresom iz Portugala, i još nekoliko njih… sve su ionako bili kabalini kandidati, a kabala je odabrala Guterresa, staru iskusnu ljigu– koji je ranije više godina već bio na čelu UNCHCR-a, visokoh komesarijata UN-a za izbjeglice..

ledeno doba
2 godine prije

Da, neće više biti pandemija, nikada, kada cijela ova banda bude iza rešetaka… i kada bude gorila ova zgrada na slici

NeBudiOvca
2 godine prije

Najbolje da prvo još jednom promijene definiciju pandemije na način da je definiraju kao “bilo koju okolnost zbog koje WHO odluci da je ljude potrebno zatvarati i trovati”. Ono sto im iskreno vjerujem je da nisu zadovoljni odgovorom na Covid i da se tako nešto vise nikada ne smije dozvoliti. Naravno razlog nezadovoljstva nije onaj kojeg navode već taj da je usprkos svim zastrašivanjima, cenzuri, pritiscima velik broj znanstvenika koji nisu bili na njihovoj strani ipak uspio sa svojim stajalištima izaći u javnost.
Znaci planirane mjere za novu “pandemiju” su očito prije svega još veća cenzura, strože mjere, preventivna eliminacija potencijalnih protivnika i sl.

mislim
2 godine prije

evo , ja se nudim , da rješim sve probleme svijeta ,od pandemije,ekonomije politikei tako dalje , samo mi trebate dati ovlasti, to jest svi me moraju slušati, i eto ne tražim puno , jedan dolar dnevno po glavi stanovnika.

irgbnsrfbnsuerbtswtr
2 godine prije

Nemam što čitati ovaj novogovor sa račvastim jezikom, vijeće ne žali ništa već onaj tko je ove majamune postavio da otvaraju usta, daboga svi umirali u mukama.

Šele
2 godine prije

Nova svjetska vlada, po prvi put.

Jack Shadow
2 godine prije

Taj zločinački,korumpirani WHO,tu mafiju bi trebalo ukinut i zakonom zabranit nakon one epizode s lažiranom svinjskom gripom 2009. u kojoj su bili glavni akteri

Dokurčilomi
2 godine prije

Može biti svjetska a može biti i svemirska i ne može me prisliti na cijpljenje. Ukoliko dođe do prisile slijedi reakcija a zadnji za mene.

piždro
2 godine prije

Iluminati i cionisti zaokrzuju novi svjetski poredak

2 godine prije zadnji put uredio piždro
nekoime
2 godine prije

Gates Health Organization.

prolaznik
2 godine prije

Can We Trust the WHO?F.W. ENGDAHL 22.5.2021

ttps://www.globalresearch.ca/can-we-trust-who/5708576

Narog
2 godine prije

Ma nabijem ih sve ma kurac i WHO i one koji ih podrzavaju

mQstar
2 godine prije

Oluja je razbucala “Put svile” – plač, plač – ta djeca se ne znaju smijati – kako naučiti djete da se smije – OMG – VELIKO BUĐENJE…

Moshe
2 godine prije

evo ja ću im donirat sto miljardi njemačkih maraka iz prednacističkog doba

Moshe
2 godine prije

cjepite se ljudi dok je još mukte kad poćnu naplačivat bit će bankrota više nego nuspojava

Max
2 godine prije

To je svjetska nadvvlada.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI