fbpx

Za Njemačku je pitanje ratne odštete Poljskoj ”zatvoreno pitanje”

Njemacka reihstag

”Njemačka vlada nije dobila nikakve nove zahtjeve koji se odnose na isplatu ratnih reparacija Varšavi i smatra ovo pitanje definitivno zatvorenim”, rekla je zamjenica glasnogovornika njemačke vlade”, Ulrike Demmer.

Ulrike Demmer je istaknula kako je Varšava u kolovozu 1953. odbila daljnje reparacije od Njemačke, što je kasnije potvrdila više puta.

Kao što smo izvijestili, poljski ministar obrane Antoni Macierewicz je izjavio ”kako Njemačka mora Poljskoj platiti ratnu odštetu za gubitke nastale od 1939. do 1945. godine.”

Nije istina da je poljska vlada odbila primati njemačke ratne reparacije. To je učinila sovjetska kolonija pod nazivom Narodna Republika Poljska koja je oprostila dio duga isto tako marionetskoj državi naziva Demokratska Republika Njemačka. Usput, taj čin nikad nije služben potvrđen, nego je imao politički i medijski karakter”, rekao je Macierewicz, koji je ranije optužio Sovjetski Savez da je ”bio dosluhu s nacističkom Njemačkom”.

Sviđa vam se portal Logično?
LAJKAJTE NAŠU STRANICU

(samo jednom, ako kliknete drugi put, Facebook će smatrati da nas ne volite)
Pretplati se
Obavijest
guest
10 Comments
najstariji
najnoviji najviše ocjenjeniji
Inline Feedbacks
View all comments
Pizistrat Nelson
Gost
Pizistrat Nelson
3 godine prije

Zbigniewi, dobit ćete karu na žaru…

Pizistrat Nelson
Gost
Pizistrat Nelson
3 godine prije

Sad kad merkelica organizira novi Gleiwitz (Gliwice), pa bute pak videli svog boga…
Ne znam, Slaven sam, ali mi se ovi Poljaci stvarno gade…jbt, Česi i Slovaci su Svemir za ove.
A jesmo im se smijali svima, nije to tak davno bilo…

žrec
Gost
žrec
3 godine prije

Zašto? Imaju svoje interese…najlakše je soliti drugima pamet kako bi se trebali ponašati. Ponašanje neke nacije rezultat je njezine povijest i geografije i tu ne pomažu puno “dobronamjerni” savjeti sa strane. Kako mi tek izgledamo njima? Oni se boje Rusa zbog njihove blizine, zato im je prirodan saveznik SAD: I meni se čini da u tome malo pretjeruju, ali su mi se digli u očima kad su i Obami rekli “fakof” za njegova liberalna sra***. A to što su antiliberali…vidjete ćemo koliko će “liberalnih” naroda uopće opstatit za 100 godina, a koliko tih antiliberalnih.

Pizistrat Nelson
Gost
Pizistrat Nelson
3 godine prije
Reply to  žrec

@žrec,
pa ne znam, dobar dio ovoga stoji…ali se ponašaju previše agresivno, kao i ostala ekipa sa Baltika.
Ne znam, nikad mi se nije sviđalo kad “mali” iz ekipe zakuha frku a “veliki frend” uletava… E sad, možda je to i ispravna politika, kako velite, ali meni jednostavno to nije pravo…možda naivno gledam na sve to?!?

igi
Gost
igi
3 godine prije
Reply to  žrec

Nije ponašanje poljaka uvjetovano strahom od rusa već ambicijom za proširivanjem vlastitog teritorija na štetu rusije i bjelorusije uz očekivanje mnogih poljaka da im buduće geostrateške i vojne okolnosti idu tome na ruku uz naravno gazdinu USA pomoć;međutim kao i mnogi vazali nisu svjesni da oni nisu vozači za volanom već putnici na zadnjem sjedištu i nisu svjesni ili ne žele biti da u očima amerike rusi kao narod odjekuju strahopoštovanjem dok poljaci su samo sitni huligani koji se šlepaju uz njih kao oštri psi na lancu uz nogu gazde….poljaci danas u očima zapadne propagande imaju ulogu lažne žrtve iako je načitanima jasno da se radi o jednoj podmukloj državi koja priznaje samo vlastite žrtve i uzdiže ih do nebesa a ne posjeduju samokritičku misao o vlastitoj prošlosti i to bih usporedio s katolicima antikomuistima koji opravdano optužuju komuniste za ideološko nasilje ali ne prepoznaju vlastite zločine i genocidu ime rima i katoličke crkve.

Ацикез
Gost
Ацикез
3 godine prije
Reply to  igi

Ово је сјајно.
Пољаци, тако тупави, се курче и изигравају америчку подгузну муву док им и Амери не увале квекер.
А од Меркелове ће добити красни, то је јасно као дан.

Bobi
Gost
Bobi
3 godine prije
Reply to  Ацикез

Podguznu muvu ? Hahaha

cdcdcd
Gost
cdcdcd
3 godine prije

i treba

Ivo
Gost
Ivo
3 godine prije

Poljska veliki američki igrač.Drago mi je sto je Stara Europa sve nezavisnija od američke politike

Hahahahaha
Gost
Hahahahaha
3 godine prije

Danas bi svaki usa uguz reketirao njemce.

POVEZANE VIJESTI

Nije pronađen nijedan rezultat.

Izbornik