Rusija o reparacijama za Poljsku: ”Oni se vjerojatno šale”

Vladimir Putin - poruka Poljskoj
19 komentara

U Rusiji su izjave poljskih političara da  je Moskva na temelju ”Mirovnog sporazuma iz Rige” iz 1921. godine Varšavi obvezna platiti odštetu u iznosu od 30 milijuna rubalja u zlatu nazvali ”šalom”.

Moskva smatra da su šanse za da Poljska dobije taj novac ravne nuli.

Potpredsjednik Odbora za međunarodne poslove Državne Dume, Dmitrij Novikov, rekao je kako zahtjevi Varšave  nemaju veze sa stvarnošću.

”Poljskim političarima bi bilo dobro da zapamte da je postojanje današnje Poljske u njezinim granicama izravna posljedica konferencija u Jalti i Potsdamu konferencija, gdje je Sovjetski Savez branio interese Poljske”, rekao je Novikov.

Predstavnik Odvjetničke komore Rusije, Aleksandar Treščev, rekao je kako su šanse da Varšava dobije novac ravne nuli.

Treščev je naveo da Rusija ima više prava na traženje odštete od Varšave, nego obratno, budući da je tijekom Drugog svjetskog rata Sovjetski Savez spasio Poljsku, a zatim za obnovu i razvoj tadašnjeg susjeda uložio ogromne količine novca.

O manjku poljskih prava na reparacije od Rusije je govorio i senator Aleksej Puškov.

Poljska nema nikakva prava na reparacije. Ona je izgubila i prije nego je krenula igrati ovu partiju”, napisao je Puškov na Twitteru, dodajući ”kako se kod poljskih političara primjećuje puno ambicija i potpuni nedostatak realizma”.

Ranije smo izvijestili kako su  zamjenik poljskog ministra pravosuđa Patryk Jaki i zastupnik vladajuće stranke ”Pravo i pravda” Jan Mosiński rekli da je Rusija, kao nasljednik Sovjetskog Saveza, ”Poljskoj dužna platiti 30 milijuna zlatnih rubalja, kako je predviđeno Mirovnim sporazumom iz Rige”.

Poljska od Moskve želi odštetu iz 1921. i 30 milijuna rubalja u zlatu

Aleksandar TreščevAleksej PuškovDmitrij Novikovratne reparacijereparacijeRiga
Pretplatiti se
Obavijesti o
19 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Podravec
6 godine prije

I kao što sam napisao u postu od prije tri dana: prije če se pakao zalediti nego poljaci dobiti bilo kakvu ratnu odštetu od Rusije! Čak naprotiv napisao sam da bi Poljska trebala isplatiti Rusiju , a ne obrnuto!

HEKPCT
6 godine prije

Izgleda da drugi svjetski rat nije završio ni u Poljskoj, a ne samo u Hrvatskoj.

Georgij Žukov
6 godine prije

Posto se povijest ponavlja , distopijskom fikcijom moguce je zamisliti da ce poljake opet osloboditi neki novi hitler , vjerujem da se Putin odnosno rusija , odnosno crvena armija ovog puta nece mijesati te na taj nacin dozvoliti poljacima da uzivaju u slobodi i prosperitetu koje ce im donjeti stari-novi oslobodilac.

Mikojan
6 godine prije

Čudim se da neki vrsni političari u RH, nadasve neki Saborski zastupnik, nije se dosjetio kako bi Hrvatska mogla
zatražiti odštetu od USA zbog šteta nastalih bombardiranjem američke avijacije.
Ja sam sad jednostavno zbunjen.
A Poljska će odštatu vidjeti vjerojatno poslje nekog novog Europskog rata, samo se još ne zna od koga.

Chico
6 godine prije

Koliko bi onda trebala platiti Velika Britanija koja je kolonizirala pola svijeta prije nekoliko stotina godina.Koliko su samo robova imali koji su za njih besplatno radili.A još mi je veća muka kad nam prikazuju dokumentarce iz kraljevske obitelji.Obitelji čiji su vladajući preci nanijeli toliko krvi,muke i suza u svim svojim kolonijama,da bi ta vladajuća obitelj uživala u zlatu i raskoši.

cros
6 godine prije

Rusija bi morala platiti ratnu odštetu Poljskoj, jer je izvršila skupa sa Hitlerom AGRESIJU na Poljsku 1939 godine! Isto tako Finskoj, jer je čak 3 puta izvršila agresiju na Finsku, a država Finska NIJE UOPĆE BILA nacistička! Druga je stvar što Rusija jednostavn ne želi platiti, ali to što ne želi nije rezultati ispravnosti stajališta, već DIVLJAŠTVA!

zorule
6 godine prije

Čini mi se da su isto tražili i od Njemačke prije par tjedana

Ivo Lola nije sam
6 godine prije

Kad besparica stisne a apetiti ostanu isti onda se izvlače i zečevi iz šešrira! Al, kao što rekoh, to su samo plašljivi zečevi koji odmah pobjegnu, a besparica ostane.

Muppet show
6 godine prije

Teške droge. PS prodajem gramofon bez igle. Hahahahahaah

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI