Zadnja šansa za SAD

Donald Trump
8 komentara

Bivši američki predsjednik Donald Trump rekao je da je Amerika u brzom padu, a njegov ponovni izbor bi zemlji dao posljednju priliku da preokrene stvari.

“Naša zemlja ide u pakao. Naša zemlja propada”, rekao je Trump novinarki Megyn Kelly u intervjuu za satelitsku radio stanicu SiriusXM, emitiranom u četvrtak.

SAD “imaju posljednju šansu”, što predsjedničke izbore 2024. čini “najvažnijim izborima koje smo ikada imali”, tvrdi on.

Bivši lider je priznao da je isto rekao i o svojoj pobjedničkoj predsjedničkoj utrci 2016. godine, ali je insistirao da će glasanje sljedeće godine biti još važnije.

“Naša zemlja ide loše, naša zemlja se uništava” pod Bajdenovom administracijom, insistirao je, dodajući: “Mi smo nacija u ozbiljnom padu i mislim da to mogu vrlo brzo preokrenuti.”

S obzirom da je Trump trenutno optužen u četiri odvojena slučaja, Kelly je pitao koliko je zabrinut da bi mogao završiti iza rešetaka.

“Imam odličan stav, to me uopšte ne pogađa jer se borim za državu, borim se za narod”, odgovorio je republikanski kandidat.

Ovaj 77-godišnjak je rekao da ga “dobri” rezultati anketa čine uvjerenim da će “pobijediti na izborima bez obzira šta se desi” jer ljudi znaju da su optužbe “lažne”.

Istraživanje, koje je u srijedu objavio Univerzitet Quinnipiac, pokazuje da 62% republikanskih glasača želi da Trump bude kandidat njihove stranke 2024. Anketa je također pokazala da Trump trenutno zaostaje za sadašnjim predsjednikom Joeom Bidenom za samo 1%.

Trump je ponovio svoju raniju tvrdnju da ne vjeruje da će se Bajden ponovo kandidovati na izborima 2024. zbog očiglednog lošeg zdravlja 80-godišnjaka.

„Gledao sam ga juče, nije mogao da spoji dve rečenice [zajedno], ne može da priča“, rekao je o Bajdenu. “Nije stvar u godinama, već u kompetenciji.”

U avgustu, anketa Wall Street Journala pokazala je da 73% američkih glasača misli da je Bajden prestar da bi se kandidovao za drugi mandat, dok ga je samo 36% opisalo kao mentalno sposobnog da ispuni svoje dužnosti.

Međutim, Trumpova starost, samo tri godine mlađa od Bidena, očito je također problem za mnoge Amerikance. Studija NBC-a u junu kaže da je 55% ispitanih zabrinuto za njegovo fizičko i mentalno zdravlje.

BidenSADTrump
Pretplatiti se
Obavijesti o
8 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Captain
7 mjeseci prije

Amerika stagnira već dugo vremena,raspada se iznutra.
Ogroman deficit, industrija u kolapsu.
Za njihov vampirski državni organizam koji je naučio sisati krv cijelome Svijetu dedolarizacija je glogov kolac.
Mislim da gledajući trenutna globalna događanja SAD-u predstoji teško razdoblje sa Trumpom i bez njega .
Kompromis za njih ne postoji jer su previše ovisni o isisavanju tuđih ekonomija i kao takvi neće moći živjeti od kompromisa.
Posljednja dva desetljeća siromaštvo je u porastu što im je vidljivo u nekim gradovima i ruralnim sredinama.
American dream se raspao kao mjehur od sapunice.

Schwarze Hunderte
7 mjeseci prije

I opet će krast .. They’re going to steal again and again Mr. President – there’s only one way to deal with them and this is not – elections Sir 🤷

Podsjetnik
7 mjeseci prije

Narod voli i bira sebi slicne, zato I pobjedjuju klaunovi I budale

Ante
7 mjeseci prije

Bilo bi dobro da Trump opet pobjedi, zamislite samo koliko bi to gnjev izazvalo među njegovim protivnicima. Do sljedećih izbora bi ga vjerojatno ubili pa bi za to Ruse okrivili. Meni je još fascinantnije koliko ga mrze i koliko ne vole da im se Trump miješa u njihove poslove uništavanja države.

Alex
7 mjeseci prije

Ait Trump,aut nihil! Ostali samo ubijaju po svijetu,a Trump je bio jedini USA predsjednik u povijesti, koji nije započeo nikakav rat,ni globalni,ni lokalni.

Max
7 mjeseci prije

Stanje je loše to nije upitno.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI