Zalihe plina Sjevernog Toka privremeno su smanjene zbog održavanja

Sjeverni Tok2
4 komentara

Isporuke gasovodom Sjeverni tok privremeno su smanjene zbog tehnološkog održavanja i Rusija nema skrivenu agendu, izjavio je u četvrtak portparol ruskog predsjednika Dmitrij Peskov.

„Ako turbina treba da se servisira, treba je vratiti nakon popravke, a ne vraća se. Možda činjenica da turbina nije vraćena, zaista, nije u potpunosti tehnološki razlog.” „Sve je veoma očigledno, ovde nema skrivene agende“, dodao je Peskov.

Peskov je naglasio da Rusija striktno poštuje sve svoje obaveze u isporuci energenata Evropi.

“Ruska Federacija striktno izvršava sve svoje obaveze. Budući da je decenijama prilično pouzdan i dokazan dobavljač energetskih resursa za Evropu, Rusija se prema svom ugledu u tom pogledu odnosi s dužnom pažnjom”, rekao je portparol Kremlja.

“Postoje određeni ciklusi procesa za održavanje i rad infrastrukture; bolje je dobiti informacije o takvim ciklusima direktno od Gazproma”, rekao je Peskov. “Ponavljam, Rusija je bila i ostaje prilično pouzdan dobavljač energetskih resursa za Evropu,” dodao je on.

gasovodrusijaturbina
Pretplatiti se
Obavijesti o
4 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Tupko Glupko
1 godina prije

Kupovat će Kinezi od Rusa nekoliko puta jeftinij plin nego što ćemo mi plaćati skupi LNG, koji će biti još skuplji jer jednostavno nema načina nadomjestiti ruske količine koje su se isporučivale Europi. Niti 15%.
Samim time što će “prijateljskim” zemljama Rusija prodavati višestruko jeftiniji plin, ne samo da će te države održavati svoj standard, nego će im i proizvodna cijena robe biti ostati ista/biti manja, a samim time roba biti još konkurentnija na svjetskom tržištu, za razliku od europske.
Ali nekima je teško shvatiti čak i kada je i djeci očigledno što se dešava.

Max
1 godina prije

Njemci su tražili sad neka gledaju.

Ahmat sila
1 godina prije

Putine, zatvori sve plinske i naftne slavine.
Neka fašistička EU opet pređe na ugalj.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI