Zapad ima novi plan kako ”poniziti Putina” – umjesto ruskog gnojiva koristit će ljudski urin

Zapad ima novi plan
46 komentara

Lijevo orijentirani list The Guardian ponovno je objavio smiješan članak. Ovoga puta svoje čitatelje poziva da “sačuvaju mokraću” zbog utjecaja sankcija protiv Rusije koje su „nenamjerno“ uzrokovale nestašicu gnojiva.

Naslov članka je “Peecycling: bi li doniranje urina farmerima moglo pomoći prehraniti svijet?”

Novinar Tom Pappert napisao je: “Kao rezultat zapadnih sankcija protiv Rusije, a u manjoj mjeri i sukoba u samoj Ukrajini, Rusija više ne izvozi svoju ureu na Zapad, koji je koristio ureu za stvaranje gnojiva za usjeve.”

Pappert je dodao: “Rusija i Ukrajina, zajedno, odgovorne su za izvoz 28 % svjetskih gnojiva napravljenih od dušika, fosfora i kalija. Tri tvari koje stvaraju gnojiva bogate su urinom. Kao rezultat toga, The Guardian sugerira, čitatelji bi trebali ‘koristiti svoju mokraću kako bi ponizili Putina’ i sačuvali urin kako bi ‘pomogli okolišu, osujetili rusku agresiju i proizveli kruh bogat mokraćom’.”

Članak Guardiana nastavio je u svom bizarnom smjeru: “Ako mogu upotrijebiti svoju mokraću da ponizim Putina, onda će se taj čudni san koji sam sanjao prošli tjedan na neki način ostvariti. Štoviše, ti isti nutrijenti, kada se ispiru u sustave otpadnih voda, postaju zagađivači odgovorni za stvaranje cvjetanja algi štetnog za okoliš.”

Ljudski urin je bogat izvor dušika, fosfora i kalija. Prema Institutu Rich Earth iz Vermonta, urin koji jedna odrasla osoba proizvede godišnje – 125 američkih galona (473 litre) – dovoljan je za uzgoj 145 kg pšenice.

2017. Pappert je rekao: “Iako korištenje tjelesnog izmeta ili izlučevina za gnojidbu usjeva na Zapadu može izgledati čudno, izolacionistička Sjeverna Koreja navodno je pozvala svoje građane da vrše nuždu i mokrenje na usjeve u svrhu poboljšanja oplodnje s ciljem sprječavanje nestašice hrane. 2017. se tvrdilo da je sjevernokorejski diktator Kim Jong-un možda nehotice pokrenuo epidemiju parazitskih crva u zemlji prisiljavajući poljoprivrednike da koriste ljudski izmet na svojim usjevima.”

Možda je vrijeme da vlada ponovno razmisli o smislu ovih sankcija kako bi spriječila ne samo da Britanija sve više tone u siromaštvo, već i kako bi spriječila više ovakvih nepodnošljivih članaka ovih nepodnošljivih i bizarnih eko-ratnika i “novinara”.

Izvor: rebelnews.com

GnojivoSankcijezapad
Pretplatiti se
Obavijesti o
46 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
nekoime
1 godina prije

Pa kaj to već nije osnovna sirovina za američko pivo?

eureka
1 godina prije

napokon da se netko sjetio. ali samo urin bez klica, molit cu lijepo, trebat ce to podvrci analizi. urin onih sa upalom mjehura, bubrega, prostate neka se proslijedi u obliznju tvornicu kokakole.

łedeno doba
1 godina prije

ma kako da ne..
Zapad će strašno poniziti Putina, tako što će na skupu kabalinog G20 uskoro u Indoneziji, zapadni čelnici biti zajedno sa Putinom, koji je još davno najavio dolazak..
Njemački kancelar Šolc je rekao da on (šolc) dolazi na skup G20, bez obzira , ako i Putin dođe tamo..

ANTIFAŠISTA
1 godina prije

U Hrvatskoj treba skupljati pišalimu i sranje iz Banditskim dvora, von Anemični i njegovi ministri seru, koliko svako od njih sere više nego 3 druge odrasle osobe od njih dolazi gnojiva da si nemožete zamisliti količina.

1 godina prije

I tako če se krug zatvoriti.
Jedemo gov*a, se*mo go*na, pišamo isto…
Sve konzervanse, pesticide, antibiotike treba vratiti u prehrambeni lanac!
Neznam koliko ste upoznati sa analizom rijeke Dunav? Gdje se skuplja sve to?
Več postoji analiza na netu, šta če se desiti, ako se to ostvari.

tuf
1 godina prije

Ova PR krilatica “Ako mogu učiniti xyz da ponizim Putina” me podsjeća na krilaticu s početka 2000-ih kada je jedna od War-on-Terror krilatica bila “If you’re not with us – you support terrorists” a imala je razne implementacije pa se npr. nakon 11.09.2001. čak našla u formi “Spend money to support American economy – otherwise you’re with terrorists”

1 godina prije

Treba li očekivati, u skorije vrijeme, i zabranu ukopavanja mrtvaca u grobnice? I da ukop dođe u nadležnost ministarstva poljoprivrede? Mislim, onako, kao u Burgessovom “Požudnom sjemenu”, to je dobar izvor gnojiva, pa treba ukopavati u poljima. A isto tako kad bude zabranjeno držanje krava (jer mnogo prde i stvaraju klimatske promjene), pa isto tako i konja, magaraca, svinja, itd, neće biti stajskog gnojiva (nema ni umjetnog zbog sankcija Rusiji), pa će svatko biti zakonski dužan kenjati u kesice (biorazgradive, razumije se) i to predati ministarstvu poljoprivrede. Tko se pokaki u zahod bit će osuđen kao saboter i bioterorist.
Zamislite scenu iz zatvora:
A: Zbog čega si ti ovdje?
B: Oteo sam šesnaestoro djece, silovao ih, mučio, pa onda raskomadao, skuhao i pojeo. A ti?
A: Kenjao sam u zahodsku školjku.
B: …(izraz lica odaje užas)…

Vedran
1 godina prije

Kao i o politici tako i o poljoprivredi.
Ljudski urin se moze koristiti samo u fazi vegetacije kada je potrebna znatna kolicina nitrogena, razvodni se u omjeru 1:10. Naravno ako je urin od zdravog covjeka, ne ubodenih mutanata.

Herc
1 godina prije

Pišam ti se na The Guardian

Rudar
1 godina prije

Kad ne bude nafte za traktore a volova više nema, bude potražnja za motikama !!
Opet će ljudi imati prave čvrste šake i ruke !!

Rudar
1 godina prije

Kad sam bio mali popiškio sam mamin fikus, misteriozno se počeo sušiti, nikome nije bilo jasno zašto.
Ja bio u šoku, mislio sam da sam bolestan !
🙂

Roccos
1 godina prije

Ajme,sad je i toliko pljuvana i ismijavana Sjeverna Koreja postala uzor zapadu.Svaka čast,trebate samo ponavljati mantru kad se ispišate u polje:”Svakoga dana u svakom pogledu sve više napredujemo”.

Max
1 godina prije

Zaista umobolno.

tihobl
1 godina prije

Trebaju postaviti kanistere u bakingemskoj palati pa da sve patriote idu davati doprinos. I trebaju postaviti mjerace koji ce rekorderima dijelit medalje iz patritozma: pišač prvog, reda, pišač drugog reda, zasluzan pišač za one koji vise od 10 puta dnevno stanu u red…

ANTIFAŠISTA
1 godina prije

A čime gnoje po glavi von Anemičnog, pogledajte kako đu dlake rastu.

ajoj
1 godina prije

Sretno nam bilo. Kao sto su sjevernokoreanci poceli dobivati crve nakon gnojenja usjeva ljudskim govnima tako cemo mi uskoro pocet dobibati sifilis i gonoreju preko salate

joj
1 godina prije

bit ce sifilisa, side i gonoreje bez seksa

gargamel
1 godina prije

Debeli i jos poneki seratori, mogu itekako doprinjeti .

Mali Boro
1 godina prije

Davno su naši stari rekli da seremo na istok a govna dolaze sa zapada.

Mali zloco
1 godina prije

Koliko ce zapad placati po litri otkup pisaline,i dali ce traziti na uvid PCR test prilikom prodaje iste?

Lucija, prva
1 godina prije

Kao što je navedeno u tekstu, najveća opasnost leži u parazitskim organizmima.
Npr, do 80- tih (? ne znam do kad) imali su običaj u Dalmaciji koristiti ljudski izmet.
Za gnojenje.
Sjećam se da moja stara nikad nije kupovala zelenu salatu od Dalmatinki na placu. AMEBE.

Dovoljna je i najmanja nepažnja pri pranju salate.
Koja se mora ostati pod mlazom tekuće vode i to pristojno dugo.
Čahuru amebe rastvori želučana kiselina i ona kreće u pohod.
Međutim, vjerojatno postoje mogućnosti prerade ljudskih izlučevina (kojom bi se uklanjale … sve složene molekule) , ali sumnjam da su danas ekonomski isplative u odnosu na postojeću tehnologiju dobijanja gnojiva.

Siniša
1 godina prije

Pre nekoliko godina su se ismejavali sa Sjevernom Korejom jer u nedostatku umjetnih gnjoiva koristi ljudski izmet.
Možda se sjećate kada su tvrdili da prebjezi imaju probla s parazitima i sa zdravljem jer koriste ljudski izmet i da time u suštini truju sebe i zemlju.
Osoka/životinjski urin je nešto fenomenalno a još kada je to u miksu sa životinjskim izmetom e to je tek bomba prihrane i hrane za biljke tako da to sa urinom ima smisla ali samo ako zanemare zašto su se rugali Korejancima.

Ico
1 godina prije

Precednica EK Usrulja donijela direktivu da EUropljani moraju pišati preko svojih fizioloških mogućnosti

CAN
1 godina prije

Popišam im se na rađu…
P.S.
U švabiji rastu brojevi pozit.testirani,gle čuda: od 15 pozit.koje poznam,sve teške cjepiše(čitaj licemjeri i konformisti), kako to…
P.S.2
Pozdrav Subaruu,ma gdje bio!

BTK
1 godina prije

Ima toga kad su ih Rusi popi.ali.

radoznalo_mače
1 godina prije

Vidiš kako je napredna pijana rulja koja po putu doma zapišava stabla. Vizionari ispred svog vremena.
PS: možda bi i rigotina bila OK?

tata mata
1 godina prije

jel usrulja pocela pisati u bocu?

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI