Zapad je pritiskao zemlje da preskoče SPIEF

Maria Zakharova
29 komentara

SAD i njihovi saveznici zaprijetili su državama posljedicama ako odluče da pošalju delegacije na Međunarodni ekonomski forum u Sankt Peterburgu (SPIEF), rekla je glasnogovornica ruskog ministarstva vanjskih poslova Marija Zaharova.

U razgovoru za novinsku agenciju TASS na marginama foruma u drugom po veličini ruskom gradu u subotu, Zaharova je upitana da li je Zapad pokušao da izvrši pritisak na nacije koje su nameravale da učestvuju u tom događaju.

„Bio je ogroman pritisak“, odgovorila je ona, dodajući da se obraćalo „bukvalno svakoj zemlji“ . “Pisali su pisma. Na sastancima su upućivane prijetnje”, rekla je ona.

Vašington je bio “vođa” ovih napora, a pomogle su mu druge “zemlje orijentisane na NATO”, rekla je portparolka.

SAD i njeni saveznici poručili su nacijama koje planiraju prisustvovati SPIEF-u da će se “suočiti s posljedicama, da je sljedeći… paket sankcija iza ugla i da bi svi trebali dvaput razmisliti prije nego što učestvuju u događajima na teritoriji Rusije”, Zaharova rekao je.Zapad se na sličan način ponašao uoči pregovora Moskve i drugih prestonica, odnosno potpisivanja velikih poslovnih sporazuma između ruskih firmi i stranih partnera, tvrdi ona.

“Svaki put, kustosi iz SAD-a, UK, EU ili unaprijed krenu u relevantne zemlje… da vrše pritisak na lokalne zvaničnike i predstavnike biznisa, zastrašuju, slikaju zastrašujuće slike. Ili dolaze naknadno kako bi pokušali da unište postignute sporazume”, rekla je Zaharova.

Ona je tvrdila da se takvi napori rutinski događaju uoči posjeta ruskog ministra vanjskih poslova Sergeja Lavrova afričkom kontinentu.

Prema Zaharovoj, SAD i njihovi saveznici ciljaju na međunarodne veze Rusije u svim oblastima, uključujući “kulturu, ekonomiju, biznis, politiku, saradnju sa medijima”.

SPIEF, koji se održava svake godine od 1997. godine, ove godine je ugostio oko 17.000 gostiju iz 130 zemalja, rekli su organizatori. Budući da su zapadne zemlje odustale od događaja zbog sukoba u Ukrajini, većina učesnika došla je iz Azije, uključujući Kinu i Indiju, Bliski istok, Latinsku Ameriku i Afriku. Ujedinjeni Arapski Emirati su počasni gost ovogodišnjeg foruma koji se zatvara u subotu.

rusijaSPIEFZakharova
Pretplatiti se
Obavijesti o
29 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
ljena bitanga
10 mjeseci prije

Pritisak, uvjeti, prijetnje, ultimatumi!?!?
Ma kakvi! Dobronamjerni savjeti, sve zbog nas i naše dobrobiti ko i reklame, teleoperateri, banke…
Na kraju krajeva, ameri ne vode ratove, oni uspostavljaju demo(n)kraciju.

Zorule
10 mjeseci prije

diplomati iz južne afrike koji si se uputili u Rusiju su zapeli u Poljskoj, avion sletio tamo valjda na dopuni goriva, ovi im oduzeli putovnice i već ih cijeli dan drže na aerodromu, spavaju u avionu

Max
10 mjeseci prije

To uvijek rade.

eks
10 mjeseci prije

Pljačkaši tudjih resursa, siledžije, razbojnici, ucenjivači , ubice – to su karakterne osobine vladara USA – psihopata i zločinaca .

Zoro
10 mjeseci prije

ne daju Rusiji živit, kao čopor bijesnih pasa su se okomili na nju, pomalo dolazi trenutak kada će one koje se miješaju u tuđe poslove i sole pamet ostalima trebati poslati na vječna lovišta. A i nije u pitanju samo Rusija teroriziraju sa svojim idejama ćitav svijet, dokle više to trpit, treba njih riješit jednom za svagda pa makar ostale samo amebe na baloti

Josip Broz Tito
10 mjeseci prije

Koji su rezultati dosadašnje kijevske ofanzive koja je započela 5. lipnja? Već na kraju prvog sata ofenzive kijevske komunikacija koja se provodila na stranim uređajima s uvoznim elemenatima gotovo je potpuno izgubljena jer 99% komunikacijske opreme je oglušilo i zanijemilo što je posljedica djelovanja ruskog ED. Sa druge strane, ruske komunikacije othrvale su se kijevskom ED pa ona famozna fotografija gdje se 9 spaljenih Bradleya okupilo oko jednog razbijenog Lea prikazuje situaciju koja se dogodila zato što posade nisu mogle upozoriti jedna drugu na opasnost jer su bile pregažene u eteru. Nevolja za kijevske snage bila je ta što velika većina njihovih pripremljenih “rojeva tisuća bespilotnih letjelica” nije poletjela, a one koje su poletjele uopće nisu letjele tamo gdje ih je uputio njihov operater. Naime, rusko ER se pokazao kao neugodno iznenađenje za kijevske snage u ofenzivi. No sve je to bio uvod u katastrofu koja se počela događati kada… Čitaj više »

Josip Broz Tito
10 mjeseci prije

Kijevske snage trenutno djeluju na način da raspršuju svoje snage duž cijele linije bojišnice kako bi pronašli slabosti u ruskoj obrani. To se radi kako bi se pronašlo područje u kojem se može zadati glavni udar odnosno otvoriti procijep u ruskoj obrani kroz koji bi se uvele pričuvne snage za izvedbu odlučujućeg udarca. Zbog toga trenutno izvode ofenzivna djelovanja u relativno malim skupinama koje rotiraju u slanjima na ruske položaje a sve kako bi zadržali pristojnu pričuvu koja bi se uvela u početku i na mjestu proboja. Sa druge strane zadaća ruske vojske je mljeti napadačke formacije jer će one ići u valovima neprestano se rotirajući dok ne budu u stanju postići uspjeh na bilo kojem sektoru bojišnice. Ako ruske snage potroše kijevsku vojnu moć do 50 % pripremljenih ofanzivnih snaga, odnosno kad neprihvatljivi gubici postanu kritični gubici, tada će ih zaustaviti njihovi NATO pokrovitelji i morati će preći u… Čitaj više »

Josip Broz Tito
10 mjeseci prije

Cijela kijevska ofanziva i ono što se vidi na terenu u strateškom pogledu izaziva zabrinutost u vrhu NATO jer se postupno počinje probijati misao da su ruske snage superiornije u starteškom odnosu na kolektivni Zapad.
Naime, ako pogledamo odnos konvencionalnog oružja niti jedan NATO primjerak nema superiornost nad ruskim ekvivalentom. Sateliti predstavljaju neku prednost, ali što ako ih Rusi u zadanom trenutku počnu obarati? Protiv “Kinzhala” i ostalog ruskog oružja iz hipersoničnog arsenala nema obrane a to se vidjelo na primjeru “Patriota”.
Posebna je priča NATO strateško nuklearno oružje koje se temelji na interkontinentalnim balističkim projektilima starim 40-50 godina za koje se ne zna da li mogu probiti S400, a kamoli S500?
A sa druge strane ruski “Posejdon” je već negdje u zasjedi, možda uz obalu Kalifornije ili Kube.

Schwarze Hunderte
10 mjeseci prije

Moraju poć na WEF – Schwab meetings – po instrukcije ! U suprotnom 😈 !!! Ta tko vam hebe mater pavijani !!! To čim počne prijetiti – budak pa u glavu !!! Dooosta više i njih !!! I prekoviše ! Žele sukoba — DOMA ČE GA DOBIT 😎 .

Oli
10 mjeseci prije

Dobra ova zaharova

Милан
10 mjeseci prije

Запад је једноставно једна очајна хрпа разбојника.

T.carlson
10 mjeseci prije

Pozdravi novom autoru clanaka ovdje..tihomiru.hvala i lp ekipi gore.

Lucija, prva
10 mjeseci prije

Off

“Jedan je zagrebački par u razmaku od rujna 2021. do studenog 2022. posvojio čak pet djevojčica unatoč tome što zakon Konga kaže: “Nitko ne može posvojiti više od troje djece.”

Od 23 slučaja posvojenja u Zlataru, njih 15 rješavale su favorizirane sutkinje. Od 23 predmeta, ukupno 11 potpisala je sutkinja Jasmina Božić, po četiri Barbara Čuček i Sanja Leskovar-Hostić, dva Romana Mališ i Vesna Posavec, sutkinja u Donjoj Stubici, a Nataša Večković Jurman jedan. 

…JL je prikupio je 54 rješenja o međunarodnom posvojenju, od kojih se 50 odnosi na djecu iz DR Konga.”

Well, mi znamo da ne može niti jedno dijete. Iz Konga biti usvojeno. U navedenom razdoblju.
Sjetite se što su svi , baš svi političari ponavljali: “djeca su naši državljani.”
Na nemoj? Bolesnici…

Je li netko očekivao ovaj razvoj događaja?
Možda nije bez veze bio onaj sastanak u Ženevi.

Ivan
10 mjeseci prije

Americki usranci s onom fosilnom gnjidom od Bidena misle da su jos neki faktor u svijetu? A svijet ih sve vise stavlja tamo gdje im je mjesto. U zapecak, na marginu i izolaciju. I moze se ocekivati da ce se usranci na kraju mlatiti sami medu sobom. Bas je steta sto svojevremeno onaj rat sjevera i juga kod njih nije potrajao pa da su jos tada nestali..

pravi
10 mjeseci prije

bilo kakav ekonomski forum treba uništiti bombama to je samo zlo za čovečanstvo

Zile
10 mjeseci prije

Nedaj se Rusijo samo gazi ovo smeče sionisticko

Buničar
10 mjeseci prije

Amerika i engleska bit ce zemlja proleterska…. 😜😂🤣

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI