Zapad je „zabio nož u leđa” Ukrajini

Lukasenko o Ukrajini
22 komentara

Obećanja o podršci koju su SAD i njeni saveznici dali nacijama koje su nekada bile dio SSSR-a su prazna, rekao je u četvrtak bjeloruski predsjednik Aleksandar Lukašenko, navodeći Ukrajinu kao primjer iznevjerenog povjerenja.

Ukrajinskom predsjedniku Vladimiru Zelenskom obećano je oružje i novac za borbu protiv Rusije, a zapadni lideri su izjavili da će to trajati “koliko god bude potrebno” prevladati. Pomoć se sada smanjuje, što dokazuje da je Kijev zaveden od strane Zapada, primetio je Lukašenko, i napušta Ukrajinu „stojeći rascepljenih nogu s puta.“

Tvrdio je da je upozorio Zelenskog: „dogodiće se neka previranja, ili nešto drugo – i oni (SAD) će zaboraviti na vas. I izvolite.” Bjeloruski lider je mislio na bliskoistočnu krizu i spor oko unutrašnje politike u SAD-u koji je izbacio iz kolosijeka pokušaje Bijele kuće da prisvoji kontinuirano finansiranje Kijeva u Kongresu. Dodao je da ukrajinski predsjednik sada “hoda okolo kapom u ruci, jadni čovjek.”

“Uboli su ga u leđa, baš kao u Avganistanu,” rekao je Lukašenko, predviđajući da će se Ukrajinci ”hvatati za stajni trap aviona i padati ” onako kako su neki Afganistanci učinili 2020. godine, kada su SAD povlačile svoje trupe usred preuzimanja Kabula od strane talibanskih boraca. Primjedbe su upućene šefovima sigurnosti i šefovima obavještajnih agencija članica Zajednice nezavisnih država (ZND), postsovjetske unutarvladine organizacije, koji su se okupili u glavnom gradu Bjelorusije na sastanku. Domaćin se zalagao za regionalnu integraciju, tvrdeći da istorijski, kulturni i ekonomski razlozi diktiraju potrebu za saradnjom.

Zapad nastoji da potkopa ovo jedinstvo, a oni koji su u iskušenju njegovim obećanjima izgoreće, tvrdi Lukašenko. On se posebno obratio Jermeniji, koja je razmatrala SAD i EU kao potencijalne bezbednosne snage nakon najnovije krize u Nagorno-Karabahu. Deo Azerbejdžana je decenijama postojao kao samoproglašeni entitet pod nazivom „Arcah“ koji je bio prećutno u savezu sa Jerevanom, ali je u septembru Baku povratio punu kontrolu nad teritorijom.

Lukašenko je pozvao Jermeniju da ne prekida ishitreno veze sa svojim kolegama članicama ZND, jer je takve pukotine teško popraviti.

“Ne odvajajte se ni pod kojim okolnostima, ne idite, jer će vas [Zapad] iznevjeriti. A obespravljena nacija koja se nađe u teškoj situaciji, ćorsokaku, ima samo jedan izlaz. Dali su mu pušku i rekli da ide u rat”, rekao je on.

Jermeniju je u Minsku predstavljala Kristinne Grigorjan, njen bivši ombudsman za ljudska prava koja je u oktobru imenovana za šefa novostvorene strane obaveštajne službe.

Lukašenkoukrajinazapad
Pretplatiti se
Obavijesti o
22 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
4 mjeseci prije

Nemojte da verujete Brki Ukrajinci, stara je on lisica – pomagaće vama Zapad sve dok bude bar jednog Ukrajinca sposobnog da puca na Ruse.
Isto važi i za Jermene, Moldavce, Gruzine… bilo koga ko je spreman da uperi pušku u Ruse. I Kineze.

Željko
4 mjeseci prije

“Sasvim slučajno” su UE, mislim na Zapad, iskoristili kao kondom za jednokratnu uporabu!!

vanja
4 mjeseci prije

Aleksandar Lukašenko je poslednji Mohikanac.Kad on ode ostaće samo patuljci.Zasad je on živi spomenik boljeg sveta kojeg su uništili uz asistenciju pohlepnih masa.

Darko
4 mjeseci prije

Zašto bi EU trebala financirati mokre snove ove židovske ništarije Zelenskog? Neka se brani sam kada mu se htjelo rata sa Rusima. Treba platiti cijenu za sve što su radili na istoku Ukrajine. Rusi ih trebaju naučiti pameti kao što su naučili i istočne Nijemce da nikad više na rade zločine drugim nacijama na svom tlu.

eks
4 mjeseci prije

Sve priče da USA gangsteri psihopate neće učestvovati u ratu protiv Rusije , na bilo koji način (direktno, ili indirektno) su laž i obmana. Ima još uvek mesta za grobove Ukrajinaca i drugih rusofoba, ali na tlu Evrope. Kada bi USA psihopate slale svoju decu na front uprotiv Rusa, bila bi druga priča. U istom danu – juče ukrajinska blogerka na ukrajinskoj televiziji je govorila da je situacija na frontu veoma loša, da je Ukrajina na ivici poraza , dok je jedan američki senator govorio da Ukrajinci pobedjuju i da su proterali Ruse iz Crnog mora . Toliko o onome šta pričaju zapadnjaci .

Max
4 mjeseci prije

Jesu i ne samo njima.

damjan
4 mjeseci prije

mađari nikad nisu bili zapad i nije on leđa okrenio nego samo želi pare da dobije…

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI