Zapadna propaganda – Twitter račun slavnog kanadskog borca u Ukrajini razotkriven kao lažan

americki vojnik
6 komentara

Twitter račun osobe koja se predstavlja kao kanadski vojnik dragovoljac koji se bori u Ukrajini proglašen je lažnim.

Račun ”Canadian Ukrainian Volunteer” je mjesecima objavljivao o ratnim misijama – pozirajući u uniformi i držeći oružje – za oko 118.000 pratitelja.

U jednoj objavi, čovjek zamagljenog lica držao je cigaretu u ustima ispod riječi: “Mike mi je ispričao o štakorima u podrumu. Njihova me tjeskoba održava. Što se više migolje, to mi postaje teže.”

Ali korisnici Twittera identificirali su niz rupa u objavama navodnog borca, vjerujući da osoba pozira s lažnom puškom, kacigom i spremnicima, pa čak i koristeći fotografije drugih.

Račun je u međuvremenu izbrisan.

U nizu tweetova jedan je korisnik, pod imenom Kung Fu Panda, optužio osobu koja stoji iza kanadskih ukrajinskih volontera da pozira s lažnom lopatom kupljenom od Amazona, lažnim Mk7 i replikom spremnika AK-47.

U međuvremenu Ukraine Weapons Tracker, račun koji tvrdi da raskrinkava i prati upotrebu materijala u Ukrajini, rekao je: “Prije smo prošli pored svih skandala, ali ovo postaje samo smiješno – poznati [kanadski ukrajinski volonterski] račun, koji tvrdi da je onaj koji se bori na strani Ukrajine, je lažljivac”.

Aric Toler, direktor obuke u grupi za istraživanje otvorenog koda Bellingcat, rekao je da su fotografije njegovog ulubljenog pancira također ukradene s računa na Telegramu.

“Originalna fotografija je bila od ukrajinske policije na kojoj netko ilegalno prodaje vojnu opremu na Telegramu”, rekao je, objavljujući fotografije malog oglasa.

Kako bi dokazao lokaciju navodnog borca ​​- posljednji čavao u lijes – obavještajni stručnjak otvorenog izvora pod imenom NexusIntel poslao je osobnu poruku.

Stručnjak je na Twitteru tvrdio da je IP adresa korisnika povezana s Ontarijem u Kanadi, a ne s Ukrajinom.

“Zašto bi nas bilo briga?” NexusIntel je napisao.

“Nikad nije tražio donacije, što je sjajno. Dakle, nije to učinio zbog financijske koristi.”

Tijekom ruske invazije na Ukrajinu, bilo je mnoštvo dezinformacija uključujući lažno pripisane slike i priče o navodnim ratnim pobjedama.

Osnovan je niz grupa kako bi se uhvatile u koštac s tim problemom, uključujući isključivo ženski tim koji stoji iza medijske baze podataka, Dattalion.

Izvor uk.news.yahoo.com

 

Kanadski Vojnikukrajina
Pretplatiti se
Obavijesti o
6 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
NeBudiOvca
1 godina prije

Ma dajte…. U šoku sam🙀
Je li se ona mala sto je sa 7 godina pisala dnevnik iz Alepa isto javlja iz Ukrajine?
Zna li se koliko je ruskih tenkova uništila nakon sto je medjuvremenu pokazala koliko misli na druge i uzela 4 doze Pfizera?

tihobl
1 godina prije

Neke ukrajinske pobjede proljetos su snimane u Engleskoj. Koristene su ekipe sa BBC. I nikom nista, Djuro vjeruje u njih.

Tuđo Franjić
1 godina prije

Zapadni kukavičluk prelazi u stanje jake patološke bolesti.

Max
1 godina prije

Mnogo takvih je lažno.

Lucija, prva
1 godina prije

1. Koliko je meni poznato, odlučio si se u korist transgenderskih plivačica na ovom portalu . I bio onim jednim oduševljen. 2. To što je netko sad go.vno, ne znači da je uvijek to bio: “More than 650,000 Canadians and Newfoundlanders served in this war, then called The Great War. More than 66,000 of our service members gave their lives and more than 172,000 were wounded. Their contributions and sacrifices earned Canada a separate signature on the Treaty of Versailles”. Dobar dio letači. Royal Flying Corps… 2. svjetski: “There were 1,975 Canadians among the defenders, of Pearl Harbour, who had arrived only weeks before the offensive commenced. The lack of experience was quickly remedied in the heat of battle, but 290 members of the Royal Canadian Army gave their lives in defense of the city. Kanada je prva objavila rat Japanu. Prije USA. “More than 14,000 Canadian soldiers landed or parachuted… Čitaj više »

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI